Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Rekao bih da se vi ukopavate u ovu naknadnu pamet. Kao vi znali....
Ako igrača niko neće ni džaba, onda je valjda svakoj budali jasno da nikakvog govora nije bilo da je bilo ko imao blage veze da je Gundogan ima potencijal koji je ostvario sa Pepom. Tržište uvijek govori pametnije od bilo kakvih stručnjaka naknadne pameti.
Dakle, fuckin' činjenice prije svega. Džaba ga neće niko, ali, eto vi imali sasvim čvrsta saznanja da je on neki svjetski talenat. Nemojte se bezveze raspravljati ako prostu logiku ne poštujete.
Pa ok je, pratis samo EPL, ali nemoj onda sve nas uvjeravati u nesto sto nemas pojma. Nije ba nikakav talenat bio, 26 godina imao i bio standardan u jednoj od najjacih ekipa svijeta (Dortmund) i najjacih reprezentacija svijeta. Jedini problem su bile povrede zbog kojih se nisu najjace ekipe otimale za njega. Pep je pristao preuzeti rizik i doveo ga.
Dortmund je i Lewandowskog pustio da ode bez ugovora, znaci to je qrac od argumenta. Gundogan je jebene 2012. bio na Euru sa jednom od najjacih postava Njemacke svih vremena, zbog povrede je propustio WC 2014., inace bi bio i svjetski prvak. 2013. je bio strijelac u finalu LP. Prvi je igrac kojeg je Pep doveo kad je preuzeo City. Jel treba jos?
Povrede nisu "jedini" problem, nego jedna od osnovnih stvari koja se gleda kad kupuješ igrača.
Kad je on to bogati bio standardan u Njemačkoj? Jedno je biti standardan u reprezentaciji, a drugo biti standardan u prvom timu reprezentacije. Te 2012 nije bio ni blizu prvog tima. Najjači i najbogatiji klubovi bi trebali kupovati samo najbolje igrače. Drugim riječima, zašto bi Pep kupovao jebenog Gundogana i riskirao, a ne Frenkie De Yonga?
Mogu ja još. Zašto Akea a ne De Ligta? Svakako je imao pare. Liverpool malo kad kupi igrača koji nije standardan u prvom timu svoje reprezentacije. Isto je i sa Realom. Nisu kupili Gundogana, nego su kupili Kroosa.
Toliko ne znas vise sta ces reci, da si poceo totalno lupati, hajd nam sad fino prevedi ovu recenicu:
"Najjači i najbogatiji klubovi bi trebali kupovati samo najbolje igrače. Drugim riječima, zašto bi Pep kupovao jebenog Gundogana i riskirao, a ne Frenkie De Yonga?"
Sta zelis da kazes s ovim? Je li vidis koja kolicina budalastina izlazi iz tebe?
I drugim dijelom recenice sam si sebi odgovorio, valjda. Da, mogao je kupiti koga je zelio, ali je on upravo tog Gundogana doveo, jednog od najboljih veznjaka Evrope u to vrijeme.
U Njemackoj nije ni mogao igrati 2012., jer su imali Khediru, Ozila, Kroosa, Schweinsteigera na sredini.
I odgovori mi, po deseti put te pitam, ako satro imas neku argumentovanu pricu: kako igrac kojeg niko nece zavrsi u jednoj od najboljih ekipa Evrope, ekipi koja moze kupiti KOGA ZELI?
Hoću da kažem da je mogao kupovati sigurne talente, igrače za koje svi sigurno znaju da će biti među najboljim na svijetu, a on riskira sa Gundoganom koji je sklon povredama.
Zato ga je i platio samo 30 miliona. Pa eto, imali su Nijemci sve te igrače, zašto njih nije Pep kupovao? Ima čovjek para koliko hoće.
Osmi Socrates wrote: ↑26/05/2023 20:39
Hoću da kažem da je mogao kupovati sigurne talente, igrače za koje svi sigurno znaju da će biti među najboljim na svijetu, a on riskira sa Gundoganom koji je sklon povredama.
Zato ga je i platio samo 30 miliona. Pa eto, imali su Nijemci sve te igrače, zašto njih nije Pep kupovao? Ima čovjek para koliko hoće.
Meni se čini da vi lupate.
Pa mogao je i Messija 2008. liferovati. Sto da riskira sa djetetom koje je sklono povredama, a ovamo ima najbolje na svijetu: Etoa, Ronaldinha, Henryja?
Nismo mi znali da ce Ilkay biti igracina, on je bio vec tad, jedan od vodja BVB-a sa Goetzeom, Reusom, Sahinom, Lewandowskim...
Ali nisi ti to tad gledao.
Pep ga je doveo jer se za jeftine pare mogao dovesti top igrac, kod kojeg si imao rizik povreda. On je rizikovao i ubo. Sama igracka kvaliteta Ilkaya nije upitna bila.
Pa upravo ti to i dokazuje koliko je Ilkay dobar igrac bio i prije dolaska u City jebo te dan mahniti. Mogao kupovati, a on njega dovede. Je l' ti vidis da sam sebi proturijecis?
Student_u_Ostavci wrote: ↑26/05/2023 20:57
Gundo je sa Benderom bio poezija na putu do finala lige prvaka. Po meni, uz Lewu, najbolji igrač one Borusije.
U Cityu je otišao stepenicu iznad. Prije svega sa golovima.
Jeste nakon par godina. To i jest fol sto Pep ima prostora da ceka Grealisha sezonu, Stonesa tri sezone, Gundogana ne znam koliko… ne bi me iznenadilo da i Phillips nekad proradi, cisto jer nema pritiska da se flopovi prodaju.
Pa upravo ti to i dokazuje koliko je Ilkay dobar igrac bio i prije dolaska u City jebo te dan mahniti. Mogao kupovati, a on njega dovede. Je l' ti vidis da sam sebi proturijecis?
Pa već smo se složili da je Pep riskirao. Drugim riječima, od igrača koji je rizik, on stvori svjetskog igrača.
Taj isti Gundogan bi bio flop u današnjem Liverpoolu, smio bih ruku u vatru staviti što se toga tiče. I vi bi mu ovdje jebali mater, što ga Klopp ne prodaje već nekoliko sezona. Jer Klopp klub vrlo brzo pretvori u jebenu bolnicu. Isto kao što će vam i Mac Allister biti flop. Isto kao što bi i Bellingham bio.
Pep svoje flopove proda. Sane je otišao za pedeset miliona. Sterling mu je bio flop jer je bio predirektan. I njega je utušio jadnom Chelsiju za pedeset miliona, i to kad je Sterling još bio prva opcija u reprezentaciji Engleske.
Student_u_Ostavci wrote: ↑26/05/2023 20:57
Gundo je sa Benderom bio poezija na putu do finala lige prvaka. Po meni, uz Lewu, najbolji igrač one Borusije.
U Cityu je otišao stepenicu iznad. Prije svega sa golovima.
Jeste nakon par godina. To i jest fol sto Pep ima prostora da ceka Grealisha sezonu, Stonesa tri sezone, Gundogana ne znam koliko… ne bi me iznenadilo da i Phillips nekad proradi, cisto jer nema pritiska da se flopovi prodaju.
Pa ko to prodaje igrače nakon 1,2 sezone?
Koliko dugo je Klopp čekao Keitu? Ili OXa? Džaba čekanje kad i vrabci znaju da ti igrači neće isporučiti.
Ovog Philipsa tek trebamo vidjeti slijedeće sezone. Dobit će priliku kao i Griliš što je dobio nakon loše prve sezone.
Pa već smo se složili da je Pep riskirao. Drugim riječima, od igrača koji je rizik, on stvori svjetskog igrača.
Ama rizik je jedino sklonost povredama ba, nije upitan kvalitet bio jebo te led kako ne kontas ili se pravis mutav.
Pa isto se moze reci da je Bayern onda rizikovao sa Robbenom kada ga je iz Reala doveo? Da, jer je sklon povredama, a ne jer je upitan kvalitet Arjena Robbena.
Rizik povredama je jedna od prvih stvari koja se gleda. Ja ne tvrdim da Gundogan nije bio talent, ali da je bilo vidljivo da će taj talent biti ovako doveden do vrhunca, nigdje veze. Naravno da je bio talent, jer ne bi ga kupio ni Leeds, a kamoli City da nije talent.
Ja mogu zamisliti Grealisha u Liverpoolu kako za stalnu adresu prijavljuje bolnicu, pa tako dok mu svi navijači ne počnu jebati mater, Conte bi ga proglasio nespremnim za izazove Premier Lige i njegove sulude formacije koja je fokusirana na odbranu, a fasuje najbjednije golove čitave sezone. Oni luđaci u Chelsiju bi ga napravili flopom vijeka. Jedino nisam siguran za ten Haga. Kod Artete bi bio zamjena sljedećih pet godina.
Dakle, Gundogan je pregovarao sa drugim klubovima i niko ga nije htio. Ni za džaba. Zato je morao ostati u Dortmundu.
Pa jebeni Everton bi se zaletio da je on bio takav siguran budući svjetski igrač kao što vi tvrdite. Pola Premier Lige bi se zaletilo.
Npr. Barca ga htjela tada 100%, ali City bio brzi i konkretniji. Evo i sad ga hoce
I nije bio nikakav talenat, vec glavni igrac Kloppove Borusije, najbolji veznjak Bundesa tada sa 25 godina, igrao finale LP, zabio gol iz penala protiv Bayerna.