BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Rugafet

#51626 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Ne znam jesam li korisnik bh telekoma ako godinama koristim mobilnu telefoniju bh telekoma? Ili moram jos usluga dodat da bi stekao pravo da smijem tu napisati svoje misljenje i ne biti proglasen trolom i simpatizerom tm?
Drugo, ne znam koje metode ovdje pojedinci koriste pa dodju do genijalnih zakljucaka o nekakvim placenicima, trollovima i sl. Mozda, na osnovu toga sto se svaka 'akcija' telekoma ne doceka aplauzom i ovacijama (to sto je ona na nivou zajebancije nema veze) jednostavno ukazes na neke nebulozne stvari, aha evo ga, odmah placenik , simpatizer i troll :lol: Nema veze sto jos gore stvari o telekomu redovno pisu i oni koji telekom koriste doslovno godinama, jesu li i oni odjednom neciji placenici ili nisu? Taj dio mi nije bas jasan.
Ja sam deklarisani simpatizer svog kucnog budzeta, samo to. Volim i cijenim one fine papirce sa slikama koje zaradim i naravno je li, kad je vec tako onda gledam gdje za manje tih papirica dobijem vise, a igrom slucaja, to dobijem u telemachu. Sutra neka se pojavi neko peti, deseti neko ko ce mi dati jos povoljniju uslugu taman da dolazi iz tunguzije ja odoh tamo kao metak. Jednostavno zar ne :)

I jos jednom za ove koji 'brinu' ko pise na kojim temama. Ja se na forum nisam registrovao da pisem samo na Telemach temi. Ostavim misljenje i o Siriji (koju u zivotu ocima vidio nisam) o mercedesu E klase u koji sjeo nisam i sl. znaci ima me tu okolo. Ako time krsim neka od pravila foruma, evo moderatori su tu pa neka me sankcionisu. Nema potrebe od forumasa niko da glumi nesto i skrece paznju na to ko gdje pise i cije usluge koristi.
kakaljin

#51627 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Rugafet wrote:Ne znam jesam li korisnik bh telekoma ako godinama koristim mobilnu telefoniju bh telekoma? Ili moram jos usluga dodat da bi stekao pravo da smijem tu napisati svoje misljenje i ne biti proglasen trolom i simpatizerom tm?
Drugo, ne znam koje metode ovdje pojedinci koriste pa dodju do genijalnih zakljucaka o nekakvim placenicima, trollovima i sl. Mozda, na osnovu toga sto se svaka 'akcija' telekoma ne doceka aplauzom i ovacijama (to sto je ona na nivou zajebancije nema veze) jednostavno ukazes na neke nebulozne stvari, aha evo ga, odmah placenik , simpatizer i troll :lol: Nema veze sto jos gore stvari o telekomu redovno pisu i oni koji telekom koriste doslovno godinama, jesu li i oni odjednom neciji placenici ili nisu? Taj dio mi nije bas jasan.
Ja sam deklarisani simpatizer svog kucnog budzeta, samo to. Volim i cijenim one fine papirce sa slikama koje zaradim i naravno je li, kad je vec tako onda gledam gdje za manje tih papirica dobijem vise, a igrom slucaja, to dobijem u telemachu. Sutra neka se pojavi neko peti, deseti neko ko ce mi dati jos povoljniju uslugu taman da dolazi iz tunguzije ja odoh tamo kao metak. Jednostavno zar ne :)

I jos jednom za ove koji 'brinu' ko pise na kojim temama. Ja se na forum nisam registrovao da pisem samo na Telemach temi. Ostavim misljenje i o Siriji (koju u zivotu ocima vidio nisam) o mercedesu E klase u koji sjeo nisam i sl. znaci ima me tu okolo. Ako time krsim neka od pravila foruma, evo moderatori su tu pa neka me sankcionisu. Nema potrebe od forumasa niko da glumi nesto i skrece paznju na to ko gdje pise i cije usluge koristi.
Niko ti ne govori da pises o usluzi koju koristis i nju komentarises, ali ne mozes nekome nametati nesto ako se tebi to ne svidja da se i drugima mora ne svidjati. A komentarisati usluge koje se ne koriste je po meni bespotrebno, ja na telemach temi ne komentarisem telefoniju niti internet jer to ne koristim i ne raspravljam kao neki ovdje za usluge koje ne koriste.
Rugafet

#51628 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Nametati? Gdje sam i kome bilo sta nametao, pokazi mi.
Usluge bh telekoma koje ne koristim i ne koristim zato sto mi se ne svidjaju, ne zato sto ne smijem. I o njima naravno imam misljenje.
Kazem ti, o audiju A3 npr. kojeg isto ne vozim zbog toga sto mi se neke stvari ne svidaju, napisem par 'ruznih' stvari i niko me od ovih sto ga vozaju ne proglasava placenikom. Samo ovdje kad ostavis komentar, a da nije velicanje telekomovih poteza odmah si troll. Nije fino a niti ima mnogo veze sa logikom priznati ces :-D
bumerangss

#51629 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

afannedim wrote:Na ovoj temi vise korisnika tm nego bhtelecoma :lol: :lol: :lol: . Pustite ba korisnike bhtelecoma neka raspravljaju o tome jel valja ili ne telecom.
Vala baš tako! Ja davno jedan post napisao o BHT na temi TM i odmah sam bio upozoren da ce me banovati a ovdje samo prica o TM! Nema pravde :roll:
mirza_15

#51630 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Puno je gora situacija napisati nesto protiv tm na njihovoj temi. Tek tada krene takva salva uvreda da je to nevjerovatno. Evo recimo prica o stranici bh telecoma od korisnika tm-a na ovoj temi. U isto vrijeme moras nastimati lijevo mudo 30 stepeni prema gore i desno 17,5 stepeni prema dole da bi ti nesto radilo na tm portalu. E to ili ne komentarisu ili komentarisu veoma blago za razliku od stranice provajdera kojeg ne koriste.

BH Telecom je jeftiniji od Telemach-a. Ima slabiji izbor programa i manju brzinu interneta (ovdje bih se slozio sa zateznim i njegovim komentarom) ali je jeftiniji. Mojatv net je 7 KM jeftinija od duo net paketa. Ako se tome doda moj izbor, kupovina opreme na rate, ovaj sada lojaliti program. Nije da nema pogodnosti. A najveca prednost tm je sk kojeg na kriminalan nacin koristi da bi ostvario konkurencijsku prednost. Vidim i bratska firma iz Srbije ima problema sa prijavljenim brojem korisnika (valjda bi to trebao biti dovoljan razlog da se preispita poslovanje po tom pitanju i ispostave u BiH) pa gase programe ne bi li sakrili tu informaciju. Satro poslovna tajna. I matrica ista kao u BiH kad pokrenes pricu o zakonitom poslovanju: "kme, kme ugrozavate strane investicije. Kme, kme eto generala i pritiska iz americke ambasade" kakve crne investicije kad iznose svu dobit iz BiH, a ni porez na dobit ne placaju ovdje.
mirza_15

#51631 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

bumerangss wrote:
afannedim wrote:Na ovoj temi vise korisnika tm nego bhtelecoma :lol: :lol: :lol: . Pustite ba korisnike bhtelecoma neka raspravljaju o tome jel valja ili ne telecom.
Vala baš tako! Ja davno jedan post napisao o BHT na temi TM i odmah sam bio upozoren da ce me banovati a ovdje samo prica o TM! Nema pravde :roll:
Ja zbog toga jako dugo nisam nista ni pisao na forumu. Tacno se sjecam i tog detalja kojeg ti spominjes. Puno vise se dopusti na ovoj temi nego na onoj tamo, a o duplim arsinima na onoj zajednickoj o mobilnim operaterima je suvisno i pricati.
crnivrag

#51632 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

mirza_15 wrote:
Mirza, da nemaš slučajno informaciju da li je BH Telecom počeo aktivnije da radi na uvođenju LTE+/4G+ mreže, nakon što je RAK usvojio novi plan i nacrt i omogućio mobilnim operaterima da počnu sa uvođenjem LTE+/4G+ mreže?
mirza_15

#51633 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

crnivrag wrote:
mirza_15 wrote:
Mirza, da nemaš slučajno informaciju da li je BH Telecom počeo aktivnije da radi na uvođenju LTE+/4G+ mreže, nakon što je RAK usvojio novi plan i nacrt i omogućio mobilnim operaterima da počnu sa uvođenjem LTE+/4G+ mreže?
Nemam. I dalje sam u fiksnoj mrezi samo na puno ozbiljnijim stvarima :D

Ako se ne varam nedavno je bilo neko testiranje na podrucju Sarajeva, a 4G baznu stanicu na zgradi bh telecoma na malti sam imao priliku da vidim izbliza. Koliko znam bht je spreman i ceka kao zapeta puska da to sve krene. Ali nemam pojma u kojoj fazi je zakonska regulativa i konacno pustanje u produkciju.
crnivrag

#51634 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

mirza_15 wrote:
Nemam. I dalje sam u fiksnoj mrezi samo na puno ozbiljnijim stvarima :D

Ako se ne varam nedavno je bilo neko testiranje na podrucju Sarajeva, a 4G baznu stanicu na zgradi bh telecoma na malti sam imao priliku da vidim izbliza. Koliko znam bht je spreman i ceka kao zapeta puska da to sve krene. Ali nemam pojma u kojoj fazi je zakonska regulativa i konacno pustanje u produkciju.
I can't wait to test it by myself :D
Cossack

#51635 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

bumerangss wrote:
Poenta svega! :thumbup:

Ovdje se samo protiv BHT moze pljuvati do iznemoglosti. Trebaju i oni dosta toga popraviti ali nije to uopste toliko lose. Ja sam presao na Moja TV full, uvezao pretplatu i dvije ultre i prezadovoljan sam. Troskovi su mi mnogo manji nego kada sam bio na HS-u i posebno placao ostale usluge plus imam dodatnih 500 Mb interneta na sva tri broja. HS odnosno Telemach sam ukinuo jer su me prvo jedno dva mjeseca smarali da predjem na nove skuplje pakete sto sam odbijao da bi mi onda samo hinjski povecali racun! Naravno, odmah sam se prebacio na BHT. I opet mi nije padalo na pamet da trollam po njihovoj temi do iznemoglosti soleci pamet drugim kako Telemach ne valja.
drug_profi

#51636 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Odem malo vani, uzmem lokalnu 4G karticu, pa se zacudim koliko mi je telefon dobar... :mrgreen:
Znaci puno kad ti se stranice instant otvaraju bez dileme i mada sam pripadnik generacije koja je u djetinjstvu gledala u crno bijeli tv i dva kanala, ipak ne mogu da se slozim da mi je svejedno koje brzine mi je internet....
ChandlerBing

#51637 Re: BHTelecom All About

Post by ChandlerBing »

imam li pravo traziti novi ruter ako mi se desava da gubim net po 2,3-4 dana.. bila je ovakva ista situacija u maju, dosao ciko i napravio i bilo je dobro sve do prekjucer: spoji se na net al nema mreze, tj ne mogu nista raditi :oops:

speedtest danas nisam mogao ni uraditi koliko net ne radi, uzas!
sencobih

#51638 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

ChandlerBing wrote:imam li pravo traziti novi ruter ako mi se desava da gubim net po 2,3-4 dana.. bila je ovakva ista situacija u maju, dosao ciko i napravio i bilo je dobro sve do prekjucer: spoji se na net al nema mreze, tj ne mogu nista raditi :oops:

speedtest danas nisam mogao ni uraditi koliko net ne radi, uzas!
mislim da ti je bolje prijaviti kvar, a oni će ti zamijeniti modem ako bude taj rikno.
hekaton

#51639 Re: BHTelecom All About

Post by hekaton »

jel samo meni ne radi ovaj portal za lojalnost kokretno prijava. (kad hocu da se logiram dobijem poruku da sam vec prijavljen i redirektuje me na hompage)
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7349
holowey

#51640 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

ni webmail ne radi.. ocigledno nesto prckaju... strpljen spasen...
hekaton

#51641 Re: BHTelecom All About

Post by hekaton »

holowey wrote:ni webmail ne radi.. ocigledno nesto prckaju... strpljen spasen...
ma evo sad sam ovo analizirao detaljnije necu se ni prijavljivati ovo je smijurija
hvala u svakom slucaju
POPUST NA KUPOVINU UREĐAJA - 1667 BODOVA → 50 KM
radiostar

#51642 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

Ja sam se uspio prijaviti na portalu za taj program lojalnosti, ali ipak nakon uspjesne prijave, kaze portal, potrebno je otici do najblize poslovnice, potpisati zahtjev i tako postati clan, pa sam i to ucinio... ali ne lezi vraze
u najblizoj poslovnici se malo zbunjeno pogledase kad sam spomenuo program lojalnosti a jos zbunjenije kad sam rekao da trebam potpisati taj neki zahtjev.
odgovor je bio 'ma nije nam jos ubaceno u aplikaciju, bla bla bla'
eto, sta covjek da radi?
htio sam i njima direktno mail napisati, ali dok sam nasao mail na koji da pisem, prosla me huja, sad sam samo razocaran
escobar__

#51643 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Klasika... Kad nešto objave sačekaj barem desetak dana prije nego odeš u poslovnicu, dok se svi upoznaju s tim. I opet nije garancija da nećeš naići na nekog ko blage veze neče imat o čemu pričaš.
Hyperthalamus

#51644 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

radiostar wrote:Ja sam se uspio prijaviti na portalu za taj program lojalnosti, ali ipak nakon uspjesne prijave, kaze portal, potrebno je otici do najblize poslovnice, potpisati zahtjev i tako postati clan, pa sam i to ucinio... ali ne lezi vraze
u najblizoj poslovnici se malo zbunjeno pogledase kad sam spomenuo program lojalnosti a jos zbunjenije kad sam rekao da trebam potpisati taj neki zahtjev.
eto, sta covjek da radi?
htio sam i njima direktno mail napisati, ali dok sam nasao mail na koji da pisem, prosla me huja, sad sam samo razocaran
I meni se desila ista stvar, samo sto je zaposlenik bio ljubazan, pa uzeo podatke i rekao da ce me pozvati kad bude ubaceno u aplikaciju, pa da dodjem da potpisem.
radiostar

#51645 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

Hyperthalamus wrote:
radiostar wrote:Ja sam se uspio prijaviti na portalu za taj program lojalnosti, ali ipak nakon uspjesne prijave, kaze portal, potrebno je otici do najblize poslovnice, potpisati zahtjev i tako postati clan, pa sam i to ucinio... ali ne lezi vraze
eto, sta covjek da radi?
I meni se desila ista stvar, samo sto je zaposlenik bio ljubazan, pa uzeo podatke i rekao da ce me pozvati kad bude ubaceno u aplikaciju, pa da dodjem da potpisem.
nisu bili neljubazni, ali nisam vidio ni neku zelju da mi izadju u susret, tako da sam se samo okrenuo i otisao
iskreno, nije mi jasno zasto je potreban potpis?
na web portal se mogu samo ja ulogovati kao osoba na koju je usluga registrovana, zasto sad moram opet ici da nesto potpisujem? zar nije dovoljan online zahtjev???
Filter

#51646 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

radiostar wrote: iskreno, nije mi jasno zasto je potreban potpis?
koliko skontah, treba im odobrenje da mogu serovati tvoje podatke sa svojim partnerima
radiostar

#51647 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

Filter wrote:
radiostar wrote: iskreno, nije mi jasno zasto je potreban potpis?
koliko skontah, treba im odobrenje da mogu serovati tvoje podatke sa svojim partnerima
dao sam im to odobrenje u online prijavi
jarobot

#51648 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

eto, sta covjek da radi?
Neznam u koje vi poslovnice idete ali ja evo potpisao prije 10 min bez ikakvih problema....
jarobot

#51649 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

evo potpisano
Image
radiostar

#51650 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

jarobot wrote:
eto, sta covjek da radi?
Neznam u koje vi poslovnice idete ali ja evo potpisao prije 10 min bez ikakvih problema....
poslovnica u Sarajevo City Centar
Locked