FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Logovan

#51626 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

skenderija04 wrote: Da , ali pitanje je ko dovodi trenera

1. Robert
2. Barto
3. Messi
4. Neko cetvrti :D :D :D :D
Na papiru je to recimo Robert, a u praksi je Messi. :D

Postavit će onog pomoćnika za novog trenera. :skoljka:
skenderija04

#51627 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Logovan wrote:
skenderija04 wrote: Da , ali pitanje je ko dovodi trenera

1. Robert
2. Barto
3. Messi
4. Neko cetvrti :D :D :D :D
Na papiru je to recimo Robert, a u praksi je Messi. :D

Postavit će onog pomoćnika za novog trenera. :skoljka:
Unzue? Provjerena informacija? Ulazi na tiket ali mislim da je ogromna kvota za tu opkladu
Ammarzinho

#51628 Re: FC Barcelona

Post by Ammarzinho »

Valverde se spominje kao dosta realna opcija ...
skenderija04

#51629 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ammarzinho wrote:Valverde se spominje kao dosta realna opcija ...
6 imena.

Eusebio,Valverde,Koeman i Unzue sa DNK Barcelona

Dva stranca za koje smatraju da bi sa svim karakterisikama kako fudbalskim tako i karakternim mogli biti treneri

Sampaoli i Klopp

Gadno za odluciti, predmundijalska sezona je Barceloni uvijek bila nezgodna.
Tito_i_Partija

#51630 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:
LSD wrote: Enrique je ispao gospodin i otici ce kao gospodin, možda uz još neki trofej.

Što se tice novog trenera, to je to.

:mrgreen: 1,5 odšteta Sevilli i završena prica. :mrgreen:
Eh,to se prica, da je dio novog ugovora sa Leom. Ne znam, vidjecemo.
Kakav ba dio ugovora sa Leom? Nije valjda da on odredjuje i trenera? :-)
MOSALJOZE

#51631 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Spaha,Messi,Džeko i tako ta kompanija sama kroji,sama igra jah :zzzz:
Logovan

#51632 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

skenderija04 wrote: Unzue? Provjerena informacija? Ulazi na tiket ali mislim da je ogromna kvota za tu opkladu
Da, on, tipujem na njega. :D

Biće zanimljivo vidjeti koga će odabrati.
skenderija04

#51633 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tito_i_Partija wrote:
skenderija04 wrote:
LSD wrote: Enrique je ispao gospodin i otici ce kao gospodin, možda uz još neki trofej.

Što se tice novog trenera, to je to.

:mrgreen: 1,5 odšteta Sevilli i završena prica. :mrgreen:
Eh,to se prica, da je dio novog ugovora sa Leom. Ne znam, vidjecemo.
Kakav ba dio ugovora sa Leom? Nije valjda da on odredjuje i trenera? :-)
To je prica. E sad,najlakse je naci uzrocno-posljedicne veze i montirati pricu.

Ne znam, niti me sad nesto specijalno zanima ko ce biti novi trener. Prvo neka zavrse ovu sezonu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51634 Re: FC Barcelona

Post by _BataZiv_0809 »

Peps :per:
skenderija04

#51635 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

_BataZiv_0809 wrote:Peps :per:
nemoguce
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51636 Re: FC Barcelona

Post by _BataZiv_0809 »

skenderija04 wrote:
nemoguce
Povratak otpisanih :)

Sto?
skenderija04

#51637 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

_BataZiv_0809 wrote:
skenderija04 wrote:
nemoguce
Povratak otpisanih :)

Sto?
Pa on je izjavio da vise nikada nece trenirati Barcelonu.

Osim toga, ova uprava i Pep nisu u najboljim odnosima
Tito_i_Partija

#51638 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Ne znam jarane, po mom misljenju je apsolutna katastrofa da jedan igrac, pa koliko dobar i vazan on bio, odlucuje ko ce bit' trener. Ne valja ama bas nikako. Nadam se da nije istina.
skenderija04

#51639 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tito_i_Partija wrote:Ne znam jarane, po mom misljenju je apsolutna katastrofa da jedan igrac, pa koliko dobar i vazan on bio, odlucuje ko ce bit' trener. Ne valja ama bas nikako. Nadam se da nije istina.
Pa najlakse je tu pricu prodati. :mrgreen:

Pa sta treba, Messi da izadje i negira novine?

Neka pisu sta hoce.
Muhamed Đakmić

#51640 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

A ko je doveo nesretnog Tatu Martina?

Nisam upućen, samo mi fakat djeluje nevjerovatno da Messi recimo nije odigrao neku ulogu u njegovom imenovanju.
skenderija04

#51641 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Muhamed Đakmić wrote:A ko je doveo nesretnog Tatu Martina?

Nisam upućen, samo mi fakat djeluje nevjerovatno da Messi recimo nije odigrao neku ulogu u njegovom imenovanju.
Pa po tome, svaki Argentinac koji se povezuje sa Barcelonom, u startu je Messijeva naredba.
Pregledaj arhivu i vidjeces, ne samo za Tatu, vec i za igrace.

Evo, na prvu: Kun, Lavezzi, Vietto, Dybala,... Svi oni su povezivani sa Barcelonom a Messi je bio taj koji ih dovodi.
Dakle,izlizan argument nakon toliko godina.
Muhamed Đakmić

#51642 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

skenderija04 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:A ko je doveo nesretnog Tatu Martina?

Pa po tome, svaki Argentinac koji se povezuje sa Barcelonom, u startu je Messijeva naredba.
Pregledaj arhivu i vidjeces, ne samo za Tatu, vec i za igrace.

Evo, na prvu: Kun, Lavezzi, Vietto, Dybala,... Svi oni su povezivani sa Barcelonom a Messi je bio taj koji ih dovodi.
Dakle,izlizan argument nakon toliko godina.
Ma Sampaoli je vrh trener i treba da klub razmišlja da ga dovede, a ako Messi razmišlja o tome onda mu još pružiti ruku i čestitati na trezvenosti.

Mascherano i Messi su jedina poveznica između Tate, Barcelone i reprezentacije Argentine. Ko je mogao Tatu uopšte preporučiti Barceloni i šta je on to imao što nisu imali drugi južnoamerički treneri?

On je gori transfer od onog nesretnika Douglasa npr. Nemam nikakve informacije sto posto precizne, samo duboko vjerujem da je on uvaljen tu od strane nekoga, a Messi mi jedini djeluje dovoljno moćnim da to napravi.
skenderija04

#51643 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Muhamed Đakmić wrote:
Ma Sampaoli je vrh trener i treba da klub razmišlja da ga dovede, a ako Messi razmišlja o tome onda mu još pružiti ruku i čestitati na trezvenosti.

Mascherano i Messi su jedina poveznica između Tate, Barcelone i reprezentacije Argentine. Ko je mogao Tatu uopšte preporučiti Barceloni i šta je on to imao što nisu imali drugi južnoamerički treneri?

On je gori transfer od onog nesretnika Douglasa npr. Nemam nikakve informacije sto posto precizne, samo duboko vjerujem da je on uvaljen tu od strane nekoga, a Messi mi jedini djeluje dovoljno moćnim da to napravi.
Kada je dovodjen Tata , Luis Enrique je bio prvi pik. Nije moglo, tek je dosao u Celtu, Mourinho (predsjednik Celte) je trazio 15 miliona itd itd.
Tata je dosao radi uspjeha sa NOB-om u Copa Libertadores i Argentinskoj ligi. Igrali su fantastican fudbal, rekao bih i najblizi igri koju vole u Barceloni. Nije on nikakav anonimus. Sa Paragvajem je pruzao odlicne partije.
Druga stvar je sto Tata dolazi iz Rosaria i da je prijatelj Messijevih dugi niz godina. E sad, da li je Messi doveo Tatu? Ili Jorge? To je ona tipicna prica koju je lako sastaviti isto kao i sa Samoaolijem. Naravno, niko od aktera nece to demantovati jer se tracevi ne demantuju. Ostace tako. Moje pitanje je : Da je Messiju/jima toliko stalo da Tata bude trener, sigurno bi uradio nesto vise da Tata ostane. Na kraju Tata je izgubio dva finala, da je bilo malo srece, i da je osvojio kup i ligu, ne bi ga smatrali budalom.
Sto se tice novog trenera, ko god da dodje najeb´o je. Sljedeca sezona je priprema za mundijal. Iniesti, Piqueu je zadnji, Messiju je ziva rana i vjerovatno posljednji pokusaj, Suarez ce htjeti da se osveti za prosli mundijal a Neymar da napokon izadje iz sjene. Ako neko misli da ce neko uspjeti da uspostavi neki red i da ih "natjera" na nesto, vara se. Ja od novog trenera ne ocekujem nista sljedece godine. Samo zdrav razum, logika i da ne talasa.
Zbog toga i mislim da sljedeci trener nece biti Sampaoli. Doci ce neko sa dnk barsa da izgura sezonu, a nakon toga pocinje projekat.
tufahija12345

#51644 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

evo veceras igraju Valverde protiv Sampaolija... kako stvari stoje, dva trenera najbliza Barceloni.

Takticki, mogla bi se povuc paralela sa bivsim trenerima barce. Valverde je blizak Guardioli. Visok presing, pas, posjed, sabijanje igraca a onda brza promjena strane. Sampaolijeva Sevilja igra jako slicno Enrikeovoj Barci od prosle sezone. Brz protok lopte, dugi pasovi, ponekad presing, ponekad organizovana odbrana, a kada uzmu loptu brzo istrcavaju naprijed.

E sad je pitanje, sta nama trenutno treba. Ovo drugo smo imali zadnje 3 godine.
studeni76

#51645 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

Sve je to u redu al sta u subotu? Dolazi strasna Celta!
tufahija12345

#51646 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Neki misle da je ovo los potez Enrikea:

Luis Suárez (bivši igrač Barcelone): "Ovo je bilo iznenađenje za sve, najgori mogući trenutak da Luis Enrique saopšti kako će napustiti Barcelonu na kraju sezone. Postoji još dosta utakmica u Primeri, oni se bore za naslov, igraju finale Kupa kralja a još ih čeka revanš sa PSG-om. U naredna dva/tri mjeseca trener mora donositi bitne odluke za Klub, a ne sada da saopštava kraj njegove ere u Barceloni. Pitanje je kako će se sada igrači ponašati, kakvo će raspoloženje kod njih vladati. Ovo nije dobro, to nije dobro..."
sizifinho

#51647 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

I meni je neshvatljiva odluka javiti da napustas klub u trenutku kad ekipa dobija momentum a ipak se jos nalazi u kriznoj situaciji
ko moze iz tog profitirati? Citam po forumima - posten LE, dao sansu da Barca nadjr novog trenera. Ma bjez, kako ce sad moral ekipe da padne, ko s kruske. Jos koja svadjica u svlacionici hehe
skenderija04

#51648 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ovo je najbolja odluka. Svi znaju na cemu su. Bolje nego da sutra pocnu spekulacije koje bi mogle jos vece zlo nanijeti. Prije ili kasnije bi se saznalo. Zar nije bolje ovako?
mbenz

#51649 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

ja se isto slazem sa skenderom i mislim da je dobra odluka sto je objavio i sumnjam da ce neki potres u ekipi donjeti cak sto vise. Predpostavlja se da i nije u nekim "porodicnim" odnosima sa igracima bio , da je bio kao npr. guardiola pa ovo izjavio eh onda bi doslo do raskola , ovako mislim da je uredu .
skenderija04

#51650 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Txingurri :mrgreen:

Google . Izgleda da ce se puno koristiti ovo ime naredne godine
Post Reply