BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq
Moderator

#51526 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

jarobot wrote: Čuj sad odjednom druga priča , sad ne treba, zar ti nisi iznadprosječni korisnik koji sa podsmjehom gleda na 30 Mb/s kod BH telekoma.
Joj prelivodo trolovska !!!! :D :D :D
Nikada kod mene nije druga prica , imati 120Mb na telefonu mi je bespotrebno osim za qrcenje na forumima. Na racunaru imam tu brzinu sto je i najbitnije.

Godina 2017. , 30Mb ... nema se sta vise reci.

Ako ne znas komunicirat na normalan nacin , mene zaobidji.
daky585

#51527 Re: BHTelecom All About

Post by daky585 »

Ima li nekih informacija hoće li možda produžiti ovu akciju 'duplih' gigabajta. :-D
avaks

#51528 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

jarobot wrote:
Šta reći o čovjeku koji 30% postova ima na temi telemah ( uglavnom hvalospjevi ) i dolazi redovno trolati na temu BH telekom ( uglavnom podcjenjivanje ) kako ti povjerovati.
A šta ako znam konfigurisati ruter ,i ako mi se redovno javljaju smetnje u telemahu ( jako zagušenje ) ima konekcija a nema pristupa ili jednostavno na WiFi bez obzira bio Telefon bio Računar nema više od 15 Mb/s ,dok kablom pokazuje punu brzinu.
ADSL BH telekoma je puno stabilniji od Telemaha činjenica . Koristim oba provajdera... :D
Pa i ti imaš isto toliko postova na ovoj temi i u čemu je onda frka?
Koristim Tmah dabome, treći ugovor potpisao nedavno i tu nema fule, kritikujem ih kada treba i nikome se u guzicu ne uvlačim za razliku od nekih.
Daj mi post s ove teme gdje trolam pa da raspravimo. Činjenice pišem ali ako to nekome ne odgovara to je trolanje :lol:
Ako znaš konfigurisati ruter i imaš smetnje, pa brate odjavi uslugu i mirna Bosna a pokušaj naći operatera koji ti garantuje brzinu preko wifi :thumbup:
ADSL bhtelekoma em je spor em sam u zadnja 3 mjeseca imao više prekida nego u 3 godine na Tmahu, slobodno prešaraj obe teme. Vjerovatno je tu gdje si ti situacija obratna ali ne možeš generalizovati. Eto u mom slučaju je BHT odron, a od pošte/centrale kojeg već klinca sam udaljen 300m. Na optiku mogu da pljunem, znači ispred ulaza mi prošla ali nemam mogučnost priključka tako da i to otpada. Činjenica je da je BHT u mom slučaju loš, kod tebe Tmah a činjenice su da Tmah puno više nudi za mnogo manje novaca ako ćemo se već prepirati.
Koliko korisnika BHT ima punu brzinu preko kabla, onu koju plaćaju a ne 60% što su ugovorom pristali? Samo tu činjenicu uzmi u obzir i da završimo raspravu.
probook

#51529 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

avaks wrote:
jarobot wrote: Telemah internet u odnosu na ADSL BH telekoma jako nestabilan to su činjenice .... :D
4 mjeseca unazad imam tu "privilegiju" da koristim oba operatera i apsolutno se ne slažem s tvojom konstatacijom.
Imaš moje postove na ovoj temi, znači, em mi je na BHT net 10 puta sporiji em nestabilniji (bilo je situacija da je po par dana i neupotrebljiv) a pogotovo kada su neke vremenske neprilike (ako možemo tako reći, kiša, vjetar). A porediti CISCO i ZTE opremu je suvišno, onaj ZTE modem/ruter koji BHT uvaljuje svojim korisnicima je prdimahovina i to svaki iole ozbiljniji korisnik zna.
Poslovni paketi su im premasni a podrška sramotna, po 4 operatera promijeniš i ko papagaj ponavljaš dok ne "ubodeš" onog ko se iole razumije. Dno dna.
ALi obiće im se to o glavu a već i jeste jer Tmah uzima zamaha, ove uhljupe drži samo Ultra i sela gdje niko drugi nema pristup a onda prosječni korisnici prezadovoljni s 4 megabita :run:

p.s.
Ako ne znaš konfigurisati ruter da ti radi kako treba, obrati se nekome stručnom a očekivati brzine i stabilnost kao preko kabla je :-)
Na poslu BHT poslje svake kise i grmljavine moras resetovati ruter.

Kuci Telemach ne pamtim kada sam resetovao net.
CooK

#51530 Re: BHTelecom All About

Post by CooK »

jarobot wrote:
CooK wrote:
semsasuljakovic wrote:Ako je 3 mbps manja, onda nije ista već je manja.
Brzina je ista, da sam nekoliko puta izmjerio na mobitelu pokazalo bi i 78 Mbit/s a na laptopu mi je preko wifi-a uvijek 78 Mbit/s. Nemam namjeru se raspravljati, samo sam zelio ispraviti netacan navod da na Telemachu brzina nije ista preko kabla i preko wifi-a.
Nije netačan !!! :D
Na telefonu ( HTC 10 ) down 12 ,up 3,5 ping 22 metar od rutera
Na PC down 94 , up 5 ping 24..vezan kablom ..... :D :D
Jest netacan navod!!!
To sto nemas 5GHz router ili sto 2.4GHz router ne znas postaviti na odgovarajuci bandwidth i kanal koji je najmanje zagusen to je tvoj problem.
EDIT: Evo ti jos jedan speedtest mobitelom preko Telemach wifi-a:
Image
Papucarec

#51531 Re: BHTelecom All About

Post by Papucarec »

Raja imam ruter tp link td-w8901G i sad sam mi se mijenja primary dns i salje me na neke tamo glupe stranice, koristim ADSL 10 i treba brzina biti 10/1 meni ruter polovi tu brzinu ona mi je 5, kad prikopcam bas stari ruter onda sve radi kako treba, pribavao sam sve na ovom tp link ruteru da to napravim ali nisam uspio sad ima li neko slican problem ili ima ideju kako da to rijesim, radio sam podešavanje rutera prema onome sto ima na bhtelekomovoj stranici.
ing-ecc

#51532 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Jesi li postavljao rucno DNS-ove :?
holowey

#51533 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

Papucarec wrote:Raja imam ruter tp link td-w8901G i sad sam mi se mijenja primary dns i salje me na neke tamo glupe stranice, koristim ADSL 10 i treba brzina biti 10/1 meni ruter polovi tu brzinu ona mi je 5, kad prikopcam bas stari ruter onda sve radi kako treba, pribavao sam sve na ovom tp link ruteru da to napravim ali nisam uspio sad ima li neko slican problem ili ima ideju kako da to rijesim, radio sam podešavanje rutera prema onome sto ima na bhtelekomovoj stranici.
google is your friend
https://www.thaivisa.com/forum/topic/85 ... h-tp-link/
http://www.jakoblell.com/blog/2013/10/3 ... routers-2/
agent_zero

#51534 Re: BHTelecom All About

Post by agent_zero »

Kako mogu vidjeti koliko minuta mi je ostalo za prenos u naredni mjesec i koliko je zaista preneseno?
ing-ecc

#51535 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

agent_zero wrote:Kako mogu vidjeti koliko minuta mi je ostalo za prenos u naredni mjesec i koliko je zaista preneseno?
Imas na racunu stavku koja to opisuje: .... ukljucen iznos Mini, Midi, Maxi ...
I to je koliko si potrosio
A razliku prensois
avaks

#51536 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

To je taj stabilni 10+/1 net, da da :-)

Image
AmiĐa_Idriz

#51537 Re: BHTelecom All About

Post by AmiĐa_Idriz »

Hocel ovog ljeta biti giga bez briga? :twisted:

:mrgreen:
Muuky

#51538 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

Ja stvarno ne znam šta je sa ovim telecomom , mesec dana konstatno iz dana u dan zovem .. prekid svega mojatv full
Znači ništa mi ne radi ,haj et oni dođu podignu brzinu do 5 mb , odu nakon 2 sata znači opet prekid ....
restartujem internet 0.74 značii bude 5 min i nestane sve

A korisnik sam od početka ,čim se pojavilo
Aa modem je innbox
Jel može neko pomoći ili da ovo odjavim ..
holowey

#51539 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

nakon duze vremena, danas dobih prijatno iznenadjenje od bhtelecoma...ovaj mjesec mi je dosao nesto veci racun za adsl, skontao sam da nesto ne stima ali jbg nije strasno pa mi se nije dalo cekati u redu da pravim frku... kad ono danas u sanducetu pisamce sa izvinjenjem zbog pogresnog obracuna i poruka da ce biti ispravljeno uz sljedeci racun... bhtelecom :thumbup:
da ne bude da samo pljujem po bht...
bumerangss

#51540 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

I mene su iznenadili... ja prešao sa ultre na Moj mini i za prvih 15-ak dana potrosio samo 5 km na razgovore i oke pola gige neta, barem mi je to doslo kad pošaljem sms slovo R na 0611101 a kad sam slucajno na njihovom portalu provjerio potrosnju, pisalo tako 5 km na razgovore i paketski prenos tj potrošnja neta je 54101, 65 KM :!:

Zamalo nisam umro kad sam vidio :shock:

Znao sam da cu odrobijati, ne zbog neplacanja nego zbog ubistva :roll:

Nazovem 1444 i tako kazem i tip mi kaže: "Ma to je greška, net ti je free"! i nakon toga više mi ne raste racun :skoljka:
Quaresma

#51541 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

avaks wrote:To je taj stabilni 10+/1 net, da da :-)

Image
imaš njihovih minimalnih 60% zagrantovane brzine kako stoji u ugovoru :)
avaks

#51542 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Ma hajde barem je stabilno :lol:
Do prve kiše :thumbup:
Filter

#51543 Re: BHTelecom All About

Post by Filter »

nastavlja se akcija duple kolicine interneta i za juli. sad mi dodje sms... fino, fino :)
prelivoda

#51544 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

Jel se ko uspio prijaviti na lojaliti program BH Telecoma
rizibizi

#51545 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Hvala BH Telecom, hvala, Brena je Brena ali duplo je duplo. @prelivoda kakav je lojalti program, sta treba, ko moze, sta moze?
Quaresma

#51546 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

avaks wrote:Ma hajde barem je stabilno :lol:
Do prve kiše :thumbup:
mene jutros zvali, kazu nemaju opreme, pa ne mogu doci, ali ubrzo bi trebala biti dostupna ta nova oprema

:lol:
kakaljin

#51547 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

rizibizi wrote:Hvala BH Telecom, hvala, Brena je Brena ali duplo je duplo. @prelivoda kakav je lojalti program, sta treba, ko moze, sta moze?

evo ovdje pise

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7349
zateznistub

#51548 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

prelivoda wrote:Jel se ko uspio prijaviti na lojaliti program BH Telecoma
Šta je to?
ferratilis

#51549 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

prelivoda wrote:Jel se ko uspio prijaviti na lojaliti program BH Telecoma
?

Image
drug_profi

#51550 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Dosta nejasno napisano. Pritom ni taj link za prijavu ne radi. Ono .... sasvim ocekivano od BHT.
Locked