Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jarobot wrote:Nije istina radila parica na 40 mb/s mjesec, pa spustili na 25 .Kad sam pitao šta je neki glavonja mi odgovorio da je i 18 dosta za paket 1. Kad sam tražio napismeno da na mogu ispuniti obećano odnosno 30 na paketu 1 pa da odjevim sve usluge bez penala povecali na 30 mb/s i sad radi tako.
Znači može al ne daju.
Ti možeš bajke pisati ali tako je.
Ipak sam na telekomu imam mogućnost i telemah smo zbog stabilnijeg i boljeg interneta na telekomu gdje je 30mb/s i kablom i preko wifi što kod telemaha nije slučaj.
Ovo ću i ja potvrdit... Meni su kod uvođenja Paketa 1 pustili onih 50 Mbps, a onda se neka šuša našla da to steše na 30. Najprije sam smetnju prijavio regularnom Helpdesku da bi me monter, kad je stigao da to "riješi", pitao šta će mi 50, dovoljno je i to šta imam (tih 30).
Tad me uhvatila huja pa sam odustao od podrške i obratio se šefu BIHnet-a (ne znam tačan naziv pozicije, nije ni bitno) u Tuzli pa je odjedanput (nakon njegove urgencije) moglo i 50.
Može i kod njih svašta nešto ali ne daju govna, njima je do zajebancije dok ih konkurencija polako baca u sjenu.
Al mene više ništa kod njih ne iznenađuje... Nema tu ljudi s vizijom i idejama (ima ali to je šaka jada u odnosu na ukupan broj uposlenih), onih koji će pratit standarde i ići u korak s vremenom... Ta firma uglavnom okuplja nehljebe koji su ko zna kojim putevima došli do zaposlenja tamo, okuplja one kojima se živo jebe hoće li Telekom sutra bit lider na tržištu ili će ga konkurenti sašit uzduž i poprijeko, to je taj level učmalosti mozga koji konta da je njegova pozicija Bogom data i da je jedino to konstanta.
Zato sam od apsolutnog protivnika prešao u apsolutne pobornike privatizacije te firme jer im drukčije ne vidim spas. Ova će ih nesposobna govna samo nastavit srozavat i tu nema nikakvog hajra.
jarobot wrote:Nije istina radila parica na 40 mb/s mjesec, pa spustili na 25 .Kad sam pitao šta je neki glavonja mi odgovorio da je i 18 dosta za paket 1. Kad sam tražio napismeno da na mogu ispuniti obećano odnosno 30 na paketu 1 pa da odjevim sve usluge bez penala povecali na 30 mb/s i sad radi tako.
Znači može al ne daju.
Ipak sam na telekomu imam mogućnost i telemah smo zbog stabilnijeg i boljeg interneta na telekomu gdje je 30mb/s i kablom i preko wifi što kod telemaha nije slučaj.
Ovo ću i ja potvrdit... Meni su kod uvođenja Paketa 1 pustili onih 50 Mbps, a onda se neka šuša našla da to steše na 30. Najprije sam smetnju prijavio regularnom Helpdesku da bi me monter, kad je stigao da to "riješi", pitao šta će mi 50, dovoljno je i to šta imam (tih 30).
Tad me uhvatila huja pa sam odustao od podrške i obratio se šefu BIHnet-a (ne znam tačan naziv pozicije, nije ni bitno) u Tuzli pa je odjedanput (nakon njegove urgencije) moglo i 50.
Može i kod njih svašta nešto ali ne daju govna, njima je do zajebancije dok ih konkurencija polako baca u sjenu.
Meni je mirza povećao,da bi oni opet smanjili...sada sam bivsi:)
jarobot wrote: Zajeb je oni 60% što piše sitnim slovima. Tako su se ogradili . Piše minimum 60% od ponude.
A mi svi to potpisali...
Minimalno garantovano. Ako ćemo mak na konac, kod Telemacha je garantovano 50% a mislim i kod Logosofta isto.
Tebi kralju ako može 25 podnijeti parica, dobićeš tih 25 bez problema. Ako pak može samo tih 60% onda ti fino kažu pa izaberi.
Nije istina radila parica na 40 mb/s mjesec, pa spustili na 25 .Kad sam pitao šta je neki glavonja mi odgovorio da je i 18 dosta za paket 1. Kad sam tražio napismeno da na mogu ispuniti obećano odnosno 30 na paketu 1 pa da odjevim sve usluge bez penala povecali na 30 mb/s i sad radi tako.
Znači može al ne daju.
Otkud tebi to da kod Telemacha ne moze ista brzina kablom i wifi? Evo Telemach wifi 3 Mbit/s manji u odnosu na kablo a na ovoliku brzinu to ne mozes ni primjetiti:
semsasuljakovic wrote:Ako je 3 mbps manja, onda nije ista već je manja.
Brzina je ista, da sam nekoliko puta izmjerio na mobitelu pokazalo bi i 78 Mbit/s a na laptopu mi je preko wifi-a uvijek 78 Mbit/s. Nemam namjeru se raspravljati, samo sam zelio ispraviti netacan navod da na Telemachu brzina nije ista preko kabla i preko wifi-a.
A možda mu smartfon ne podržava tolike brzine pa mu pokazuje manje ili mjeri kroz 3 zida i naravno da će biti odstupanja.
BTW Mojatv 10+/1 Mbps brzina:
2017ta godina i ne možeš 1440p na YT da gledaš a na ovim brzinaka 4k je misaona imenica
avaks wrote:A možda mu smartfon ne podržava tolike brzine pa mu pokazuje manje ili mjeri kroz 3 zida i naravno da će biti odstupanja.
2017ta godina i ne možeš 1440p na YT da gledaš a na ovim brzinaka 4k je misaona imenica
avaks wrote:A možda mu smartfon ne podržava tolike brzine pa mu pokazuje manje ili mjeri kroz 3 zida i naravno da će biti odstupanja.
Ista kuća, samo share ISP
Duo Net Grande Paket
MojaTV FULL
Hajde Allaha ti odradi speedtest prema frankfurtu sa obje konekcije! Interesuje me gdje je bolji ping!
semsasuljakovic wrote:Ako je 3 mbps manja, onda nije ista već je manja.
Brzina je ista, da sam nekoliko puta izmjerio na mobitelu pokazalo bi i 78 Mbit/s a na laptopu mi je preko wifi-a uvijek 78 Mbit/s. Nemam namjeru se raspravljati, samo sam zelio ispraviti netacan navod da na Telemachu brzina nije ista preko kabla i preko wifi-a.
Nije netačan !!!
Na telefonu ( HTC 10 ) down 12 ,up 3,5 ping 22 metar od rutera
Na PC down 94 , up 5 ping 24..vezan kablom .....
Moj još uvijek dobro podržava , ne znam kako tvoj podržava
netflat20 Kolega Tesla Edison je intervenisao, i hvala mu na tome, ali ovo je izgleda najvise sto ja mogu imati. Sreca pa je barem stabilna konekcija u zadnje vrijeme
jarobot wrote:
Nije netačan !!!
To je toliko izlizana tema da je nevjerovatno da se jos uvijek prica o tome.
Ako korisnik zna kako podesiti router i ako ima adekvatnu wifi karticu/modul u telefonu onda ce i imati punu brzinu preko wifi-a, ali problem je u samim korisnicima koji ocekuju cuda i za sve krive operatera , kad kazem "operatera" mislim na svakog ko daje usluge interneta. Ovih primjera ima koliko hoces , pogotovo na 5GHz mrezi.
S druge strane , ono na sta korisnik ne moze da utice je zagusenje wifi-a ako se nalazi u takvom okruzenju gdje ima dosta wifi mreza pa su kanali optereceni, i u tom slucaju nema veze koliko si udaljen od routera ako u tom dijelu prostorije "hvatas" jos nekoliko wifi mreza.
I trece , nijedan operater ne garantuje punu brzinu preko wifi-a.
jarobot wrote:
Nije netačan !!!
To je toliko izlizana tema da je nevjerovatno da se jos uvijek prica o tome.
Ako korisnik zna kako podesiti router i ako ima adekvatnu wifi karticu/modul u telefonu onda ce i imati punu brzinu preko wifi-a, ali problem je u samim korisnicima koji ocekuju cuda i za sve krive operatera , kad kazem "operatera" mislim na svakog ko daje usluge interneta. Ovih primjera ima koliko hoces , pogotovo na 5GHz mrezi.
S druge strane , ono na sta korisnik ne moze da utice je zagusenje wifi-a ako se nalazi u takvom okruzenju gdje ima dosta wifi mreza pa su kanali optereceni, i u tom slucaju nema veze koliko si udaljen od routera ako u tom dijelu prostorije "hvatas" jos nekoliko wifi mreza.
I trece , nijedan operater ne garantuje punu brzinu preko wifi-a.
I sto okruženje BH telekom isti komp isti telefon 31 i na telefonu i na kompu preko kabla ...blal bla bla ....
U tvom telefonu je sigurno adekvatna..mislim kartica
BH telekom ne želi dati pune brzine onima koji imaju TM veliki minus
Telemah internet u odnosu na ADSL BH telekoma jako nestabilan to su činjenice ....
jarobot wrote:
I sto okruženje BH telekom isti komp isti telefon 31 i na telefonu i na kompu preko kabla ...blal bla bla ....
Telemah internet u odnosu na ADSL BH telekoma jako nestabilan to su činjenice ....
Apsolutno se ne namjeravam raspravljati ovdje sa bilo kim niti mjeriti ciji je veci.
Meni na mobitelu ne treba nikakva "brzina" , 20Mb mi je sasvim dovoljno za apsolutno sve sto se tice mobitela jer se koristi za viber , youtube , stream.. na racunaru je sasvim drugacija situacija i tu mi treba brz net.
Sta Telecom zeli ili ne zeli dati u to necu ulaziti , to je njihova politika koja mene ne interesuje.
Sto se tice Telemacha i interneta (stabilnosti) to opet kako gdje , ja za sve ove godine koristenja HS-a (sad Telemach) , nisam imao mozda 3-4 puta problem sa netom i to uglavnom zbog modema i splitera, dok sam koristio adsl nije bilo dana da ne prekine konekcija bar 5 puta ali to opet nije za diskusiju i prazne price jer je negdje infrastruktura dobra a negdje losija.
jarobot wrote:
Apsolutno se ne namjeravam raspravljati ovdje sa bilo kim niti mjeriti ciji je veci.
Meni na mobitelu ne treba nikakva "brzina" , 20Mb mi je sasvim dovoljno za apsolutno sve sto se tice mobitela jer se koristi za viber , youtube , stream.. na racunaru je sasvim drugacija situacija i tu mi treba brz net.
Sta Telecom zeli ili ne zeli dati u to necu ulaziti , to je njihova politika koja mene ne interesuje.
Sto se tice Telemacha i interneta (stabilnosti) to opet kako gdje , ja za sve ove godine koristenja HS-a (sad Telemach) , nisam imao mozda 3-4 puta problem sa netom i to uglavnom zbog modema i splitera, dok sam koristio adsl nije bilo dana da ne prekine konekcija bar 5 puta ali to opet nije za diskusiju i prazne price jer je negdje infrastruktura dobra a negdje losija.
Kako se aktivira - vidim da ima broj za aktivaciju ali je li prvo dopunim kredit da imam 10 km na telefonu pa onda aktiviram ili?
I jesam li dobro skontao - ovo je ok ako trošim 10-tak maraka mjesečno na ultru?
Ako trošim manje od 10 km mjesečno - ne treba mi ništa
jarobot wrote:
4 mjeseca unazad imam tu "privilegiju" da koristim oba operatera i apsolutno se ne slažem s tvojom konstatacijom.
Imaš moje postove na ovoj temi, znači, em mi je na BHT net 10 puta sporiji em nestabilniji (bilo je situacija da je po par dana i neupotrebljiv) a pogotovo kada su neke vremenske neprilike (ako možemo tako reći, kiša, vjetar). A porediti CISCO i ZTE opremu je suvišno, onaj ZTE modem/ruter koji BHT uvaljuje svojim korisnicima je prdimahovina i to svaki iole ozbiljniji korisnik zna.
Poslovni paketi su im premasni a podrška sramotna, po 4 operatera promijeniš i ko papagaj ponavljaš dok ne "ubodeš" onog ko se iole razumije. Dno dna.
ALi obiće im se to o glavu a već i jeste jer Tmah uzima zamaha, ove uhljupe drži samo Ultra i sela gdje niko drugi nema pristup a onda prosječni korisnici prezadovoljni s 4 megabita
p.s.
Ako ne znaš konfigurisati ruter da ti radi kako treba, obrati se nekome stručnom a očekivati brzine i stabilnost kao preko kabla je
jarobot wrote:
4 mjeseca unazad imam tu "privilegiju" da koristim oba operatera i apsolutno se ne slažem s tvojom konstatacijom.
Imaš moje postove na ovoj temi, znači, em mi je na BHT net 10 puta sporiji em nestabilniji (bilo je situacija da je po par dana i neupotrebljiv) a pogotovo kada su neke vremenske neprilike (ako možemo tako reći, kiša, vjetar). A porediti CISCO i ZTE opremu je suvišno, onaj ZTE modem/ruter koji BHT uvaljuje svojim korisnicima je prdimahovina i to svaki iole ozbiljniji korisnik zna.
Poslovni paketi su im premasni a podrška sramotna, po 4 operatera promijeniš i ko papagaj ponavljaš dok ne "ubodeš" onog ko se iole razumije. Dno dna.
ALi obiće im se to o glavu a već i jeste jer Tmah uzima zamaha, ove uhljupe drži samo Ultra i sela gdje niko drugi nema pristup a onda prosječni korisnici prezadovoljni s 4 megabita
p.s.
Ako ne znaš konfigurisati ruter da ti radi kako treba, obrati se nekome stručnom a očekivati brzine i stabilnost kao preko kabla je
Šta reći o čovjeku koji 30% postova ima na temi telemah ( uglavnom hvalospjevi ) i dolazi redovno trolati na temu BH telekom ( uglavnom podcjenjivanje ) kako ti povjerovati.
A šta ako znam konfigurisati ruter ,i ako mi se redovno javljaju smetnje u telemahu ( jako zagušenje ) ima konekcija a nema pristupa ili jednostavno na WiFi bez obzira bio Telefon bio Računar nema više od 15 Mb/s ,dok kablom pokazuje punu brzinu.
ADSL BH telekoma je puno stabilniji od Telemaha činjenica . Koristim oba provajdera...
[/quote]
[/quote]
Čuj sad odjednom druga priča , sad ne treba, zar ti nisi iznadprosječni korisnik koji sa podsmjehom gleda na 30 Mb/s kod BH telekoma.
Joj prelivodo trolovska !!!!