manekenka u penziji wrote:Ja sam dobila dvoja polovna graco kolica na korištenje. Oprala ih slaufom i detrdzentom, osusila i evo ih kao nova. Prva kolica sto sam dobila su na 4 točka
a druga su neka ultra moderna na 3 točka i ne bi ih nikome preporučila jer je njima zaista teško upravljati. Kada hoćeš da skrenes, moraš čitava kolica svojom snagom da zakrenes. Inače ta su kolica napravljena za sportski naklonjene mame pa mogu sa njima dzogirati jer ona nece lako skrenuti s puta, jer ta kolica idu samo pravo

U oba se uklapa autosjedalica 0+ (iste marke)sto je super praktična stvar. Bebu samo izvadis iz auta u AS-u i uklopis u kolica. Meni se to pokazalo kao jako praktično.
Ako imaš viska novca uzmi Peg perego kolica jer po iskustvima drugih mama, vrijede svake marke. Meni licno je i graco super.
AS je po zakonu obavezan a vidjet ćeš i da je mnogo praktičnije držati bebu u njemu nego u naručju, o sigurnosti i da ne pricam.
Za iznošenje bebe iz bolnice sam isto dobila Peg perego nosiljku (nulti položaj) ali je meni bila nepraktična jer nisam imala ta kolica, a i zauzme mi dobar dio auta. Ta nosiljka je super jer beba u njoj lezi i nije "zgrbljena" u fetus položaj.
Do prve godine ce ti trebati jedna auto sjedalica, a poslje kupuješ drugu za stariju djecu.
Ne kontam nikako ali eto mozda je do mene
Imam ta fensi smensi kolica sa tri tocka (cam cortina x3 tris evolution) i ne kontam ako su i kod tebe takva kako ne mozes prednji tocak da odfiksiras (naime, na mojima ima "hepek" koji kad dignes tocak se moze pomjerati i fakticki u mjestu napravis 360 stepeni, doslovno se okrecu oko svoje ose, a kad fiksiras idu samo pravo).
Kolica (ako je rijec o ovima) su teza i velike konstrukcije ali mi ih evo koristimo 19 mjeseci i prezadovoljni smo (korpu smo koristili prva 3 mjeseca intezivno, spavala beba u njoj, vozali je u kolicima i vozali u autu), kasnije na kolica montiras autosjedalicu koju smo koristili i u autu, a treci dio je onaj sportski (nazovimo to kisobran kolica) koji evo koristimo zadnjih 10ak mjeseci. Sad cemo ih ako Bog da nositi ponovo na more, beba (sad vec velika) komotno spava u njima jer imaju dosta prostora a i voli da se voza u njima
Mozda da nam kazes "marku" tih kolica pa cemo ti pomoci da otkocis tocak

(fakat ne znam nijedna kolica sa tri tocka a da je priv fiksiran, kazem opet mozda je do mene i izvinjavam se unaprijed

)
EDIT: naknadno procitah da su oboja kolica grako. provjeri naprijed gdje je prednji tocak, mora biti hepek za podizanje i spustanje kojim se fiksira tocak (prijateljica mi ima grako kolica sa tri tocka i nikad se nije zalila kako idu samo pravo)