GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Zatamnjena stakla
#5151 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gras se raspada zbog ovakvih kao ja.
-
alidedo
#5152 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tacno,al oni ce diktirati igru,sad je karta ovoliko, e ALI zbog cjene nafte mi nismo u mogucnosti da vozimo i sad je cjena ovoliko,jer nemogu im oni nametnuti fiksne uslove(slucaj pumpi,cjene goriva sad gore sad dole)oni mogu traziti kvalitetnu uslugu al ne i postavljati cvrste uslove a odmah je to mogucnost manipulacije.drugi profil wrote:Ne mogu dobiti koncesiju bez jasnih uslova. Svakako ce maksimalna cijena karte biti jedan od njih.
- drug_profi
#5153 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gdje li si ti ugovore pravio, da mi je znati.
-
alidedo
#5154 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
u banja luci
- drug_profi
#5155 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako nece da voze po maksimalnoj cijeni, onda gube koncesiju i zdrrrao...
-
alidedo
#5156 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ko u granapu jelde
-
alidedo
#5157 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kad znas ko je centotransu dozvolio da cjena karte bude 1km kad onaj gras nije radio
- drug_profi
#5158 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sta je ba problem? To ti misis da se koncesija daje na 100 godina. Ide konkurs svake godine, vlada raspisuje uslove pod kojima se dobija. Neces pod tim uslovima, ne moras.
Sta bi ti majke ti? Ugovor u kojem se ne bi zastitio GRAS i interesi gradjana? Zato te pitam gdje si ti ugovore ranije pravio.
Sta bi ti majke ti? Ugovor u kojem se ne bi zastitio GRAS i interesi gradjana? Zato te pitam gdje si ti ugovore ranije pravio.
-
alidedo
#5159 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
da nebi beze polemisali vidjecemo kako ti kazes dali ce to biti na 1godinu i dali ce to biti u interesu gradjana,ja tvrdim da nece al eto sacekacemo,ko ba stiti gras kad se haman pa raspao,o tom potomdrugi profil wrote:Sta je ba problem? To ti misis da se koncesija daje na 100 godina. Ide konkurs svake godine, vlada raspisuje uslove pod kojima se dobija. Neces pod tim uslovima, ne moras.
-
Sa_u_srcu
#5160 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dabogda se raspali, to im ja zelim od srca...da ih Centro pokori...korumpirana go....
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#5161 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Danas pitao jarana koji radi u grasu, kakva je situacija. Priče među njima kruže da ovi "odozgor" opet hoće da varate ovoga Hasana, pa se spremaju opet za belaj.
Izgleda da je nekima baš u važnom interesu da ovaj hasan vodi gras. Nedavno kada je postavljen na trodnevnu funkciju u datom momentu na računu su bile pripremljene pare za isplatu plata radnicima, ali je ovaj te pare uplatio nekom svom pajdi, kojem je gras bio dužan. E sad koliko je ko bio dobar za tu transakciju to su velike dubine.
Ne da branim postupke radnika, ali mišljenja sam da se u ovoj kompaniji rade daleko mutnije stvari od dvodnevnih štrajkova radnika.
I običan građanin nije svjestan koliku mu smetnju predstavlja kada pokradu desetine miliona KM, ali daleko mu više smeta štrajk radnika.
Izgleda da je nekima baš u važnom interesu da ovaj hasan vodi gras. Nedavno kada je postavljen na trodnevnu funkciju u datom momentu na računu su bile pripremljene pare za isplatu plata radnicima, ali je ovaj te pare uplatio nekom svom pajdi, kojem je gras bio dužan. E sad koliko je ko bio dobar za tu transakciju to su velike dubine.
Ne da branim postupke radnika, ali mišljenja sam da se u ovoj kompaniji rade daleko mutnije stvari od dvodnevnih štrajkova radnika.
I običan građanin nije svjestan koliku mu smetnju predstavlja kada pokradu desetine miliona KM, ali daleko mu više smeta štrajk radnika.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5162 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jedno pitanje i jedna konstatacija
1. gdje oni drže minibuse? kod željezničke? jesu li u zatvorenom ili na otvorenom prostoru?
2. konst. jutros trola u pola 8 prazna
a vani minus
dakle... ili raja ne ide nigdje ili kad je gužva penzići se beze voze?
ne vidim nikakvo drugo objašnjenje
1. gdje oni drže minibuse? kod željezničke? jesu li u zatvorenom ili na otvorenom prostoru?
a vani minus
-
alidedo
#5163 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
1.ma drze ih vani ba kakav zatvoren prostor odmah ispod "avaz tvista" kod zeljez.staniceBlack swan wrote:jedno pitanje i jedna konstatacija
a vani minus
-
merdas
#5164 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima li iko kakav clanak sa interneta o sigurnosnim problemima u grasu, pa samo da mi linka na pm ili ovdje. Hvala raja unaprijed
-
djes_ba
#5165 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Valjda neko iz grasa cita
pa neka odgovori
koja je furka pustati ljude u uniformi da se u komercijali vozaju dzabe
hajde kad se vozaju vase kolege razumijem
nista mi mrze nema platis kartu onda udje onaj sudski policajac i voza se normala besplatno
a redvono dobije pare ili kartu za prevoz
vi iz krajnosti u krajnost
pa neka odgovori
koja je furka pustati ljude u uniformi da se u komercijali vozaju dzabe
hajde kad se vozaju vase kolege razumijem
nista mi mrze nema platis kartu onda udje onaj sudski policajac i voza se normala besplatno
a redvono dobije pare ili kartu za prevoz
vi iz krajnosti u krajnost
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5166 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ženi grasovac staje mimo stanice i ona mu jutros drži predavanja što kasni 10 minuta
oooj babo kako te nije stid
fakat sam nekad na njihovoj strani
jesu seljaci ali su bome i putnici
- Zatamnjena stakla
#5167 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Black swan wrote:ženi grasovac staje mimo stanice i ona mu jutros drži predavanja što kasni 10 minuta
E što bi je poslo u tri PM
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5168 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sto bih ja njih poslao u 10PM kada staju na Cvili kod dispecerskog centra, a ne na stanici 5 metara dalje. Jebem li im mater, kada njima treba mogu stati gdje treba, a kada nama treba jok opasno. Ma idi u tri pm...
Sto je najgore, nekada se zna desiti da i po 2-3 minuta cekas da se nakano hadzo da dodje u tramvaj, a tebi svaka sekudna bitna.
Sto je najgore, nekada se zna desiti da i po 2-3 minuta cekas da se nakano hadzo da dodje u tramvaj, a tebi svaka sekudna bitna.
-
dresdener78
#5169 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Potpuno te razumijem... u srijedu sam baš žurio, i tramvaj je tačno tamo stajao, vozači su lagano pored tramvaja diskutovali 3-4 minute, puno smijeha i šale...un1ted wrote:Sto bih ja njih poslao u 10PM kada staju na Cvili kod dispecerskog centra, a ne na stanici 5 metara dalje. Jebem li im mater, kada njima treba mogu stati gdje treba, a kada nama treba jok opasno. Ma idi u tri pm...
- Edin H.
#5170 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa to rade i zemljama gdje sapun i voda nisu nepoznate stvaridresdener78 wrote:Potpuno te razumijem... u srijedu sam baš žurio, i tramvaj je tačno tamo stajao, vozači su lagano pored tramvaja diskutovali 3-4 minute, puno smijeha i šale...un1ted wrote:Sto bih ja njih poslao u 10PM kada staju na Cvili kod dispecerskog centra, a ne na stanici 5 metara dalje. Jebem li im mater, kada njima treba mogu stati gdje treba, a kada nama treba jok opasno. Ma idi u tri pm...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5171 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Lazes ko pas, skreces s teme i ponovo pocinjes neku drugu koja je davno zavrsena.Edin H. wrote: Pa to rade i zemljama gdje sapun i voda nisu nepoznate stvari, dofuraju ranije, pa cekaju red voznje
- Edin H.
#5172 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ferguson, hajde nauci se vise pisati na forumu da te bez-veze ne prijavljujem.un1ted wrote:Lazes ko pas!Edin H. wrote: Pa to rade i zemljama gdje sapun i voda nisu nepoznate stvari, dofuraju ranije, pa cekaju red voznje
I naravno da ne lazem, zivim u (razvijenoj) zapadnoj zemlji gdje je to sasvim redovna pojava (van centra grada stanica gdje se mijenjaju u pola voznje i cekaju, a uglavnom negdje zuris), cak je i jezik slican, slavenski kada se razbrbljaju, posto su vozaci/vozacice mahom Poljaci.
- un1ted
#5173 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hoces reci da u Engleskoj, pa makar i neki gradic u kojem si radnici JGS staju gdje im se pozeli i da nema obiljezeno mjesto gdje se nalazi, te da primopredaja duznosti traje i do par minuta ?
- cyprus
#5174 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja imam pitanje, ako mi ko može pojasniti: koji qrac postoji onoliko trola za Otoku
Za Dobrinju mora ići daleko više trolejbusa nego za Otoku, a meni se čini da ih je u najmanju ruku podjednako

Po svakoj logici najmanje 50% trola bi trebalo saobraćati na liniji Dobrinja - Jezero...
Po svakoj logici najmanje 50% trola bi trebalo saobraćati na liniji Dobrinja - Jezero...
-
StupskaBitanga
#5175 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gdje prestaje logika tu počinje bosanska nebuloza