GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zatamnjena stakla

#5151 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Zatamnjena stakla »

Gras se raspada zbog ovakvih kao ja.
alidedo

#5152 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by alidedo »

drugi profil wrote:Ne mogu dobiti koncesiju bez jasnih uslova. Svakako ce maksimalna cijena karte biti jedan od njih.
Tacno,al oni ce diktirati igru,sad je karta ovoliko, e ALI zbog cjene nafte mi nismo u mogucnosti da vozimo i sad je cjena ovoliko,jer nemogu im oni nametnuti fiksne uslove(slucaj pumpi,cjene goriva sad gore sad dole)oni mogu traziti kvalitetnu uslugu al ne i postavljati cvrste uslove a odmah je to mogucnost manipulacije.
drug_profi

#5153 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Gdje li si ti ugovore pravio, da mi je znati.
alidedo

#5154 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by alidedo »

u banja luci
drug_profi

#5155 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Ako nece da voze po maksimalnoj cijeni, onda gube koncesiju i zdrrrao...
alidedo

#5156 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by alidedo »

ko u granapu jelde
alidedo

#5157 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by alidedo »

kad znas ko je centotransu dozvolio da cjena karte bude 1km kad onaj gras nije radio
drug_profi

#5158 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Sta je ba problem? To ti misis da se koncesija daje na 100 godina. Ide konkurs svake godine, vlada raspisuje uslove pod kojima se dobija. Neces pod tim uslovima, ne moras.
Sta bi ti majke ti? Ugovor u kojem se ne bi zastitio GRAS i interesi gradjana? Zato te pitam gdje si ti ugovore ranije pravio.
alidedo

#5159 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by alidedo »

drugi profil wrote:Sta je ba problem? To ti misis da se koncesija daje na 100 godina. Ide konkurs svake godine, vlada raspisuje uslove pod kojima se dobija. Neces pod tim uslovima, ne moras.
Sta bi ti majke ti? Ugovor u kojem se ne bi zastitio GRAS i interesi gradjana? Zato te pitam gdje si ti ugovore ranije pravio.
da nebi beze polemisali vidjecemo kako ti kazes dali ce to biti na 1godinu i dali ce to biti u interesu gradjana,ja tvrdim da nece al eto sacekacemo,ko ba stiti gras kad se haman pa raspao,o tom potom
Sa_u_srcu

#5160 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sa_u_srcu »

Dabogda se raspali, to im ja zelim od srca...da ih Centro pokori...korumpirana go....
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#5161 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by stetoskop »

Danas pitao jarana koji radi u grasu, kakva je situacija. Priče među njima kruže da ovi "odozgor" opet hoće da varate ovoga Hasana, pa se spremaju opet za belaj.
Izgleda da je nekima baš u važnom interesu da ovaj hasan vodi gras. Nedavno kada je postavljen na trodnevnu funkciju u datom momentu na računu su bile pripremljene pare za isplatu plata radnicima, ali je ovaj te pare uplatio nekom svom pajdi, kojem je gras bio dužan. E sad koliko je ko bio dobar za tu transakciju to su velike dubine.
Ne da branim postupke radnika, ali mišljenja sam da se u ovoj kompaniji rade daleko mutnije stvari od dvodnevnih štrajkova radnika.
I običan građanin nije svjestan koliku mu smetnju predstavlja kada pokradu desetine miliona KM, ali daleko mu više smeta štrajk radnika.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5162 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

jedno pitanje i jedna konstatacija

1. gdje oni drže minibuse? kod željezničke? jesu li u zatvorenom ili na otvorenom prostoru?

2. konst. jutros trola u pola 8 prazna
a vani minus

dakle... ili raja ne ide nigdje ili kad je gužva penzići se beze voze?
ne vidim nikakvo drugo objašnjenje
alidedo

#5163 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by alidedo »

Black swan wrote:jedno pitanje i jedna konstatacija

1. gdje oni drže minibuse? kod željezničke? jesu li u zatvorenom ili na otvorenom prostoru?

2. konst. jutros trola u pola 8 prazna
a vani minus

dakle... ili raja ne ide nigdje ili kad je gužva penzići se beze voze?
ne vidim nikakvo drugo objašnjenje
1.ma drze ih vani ba kakav zatvoren prostor odmah ispod "avaz tvista" kod zeljez.stanice
merdas

#5164 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by merdas »

Ima li iko kakav clanak sa interneta o sigurnosnim problemima u grasu, pa samo da mi linka na pm ili ovdje. Hvala raja unaprijed
djes_ba

#5165 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

Valjda neko iz grasa cita
pa neka odgovori
koja je furka pustati ljude u uniformi da se u komercijali vozaju dzabe
hajde kad se vozaju vase kolege razumijem
nista mi mrze nema platis kartu onda udje onaj sudski policajac i voza se normala besplatno
a redvono dobije pare ili kartu za prevoz
vi iz krajnosti u krajnost
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5166 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

ženi grasovac staje mimo stanice i ona mu jutros drži predavanja što kasni 10 minuta

oooj babo kako te nije stid

fakat sam nekad na njihovoj strani
jesu seljaci ali su bome i putnici
Zatamnjena stakla

#5167 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Zatamnjena stakla »

Black swan wrote:ženi grasovac staje mimo stanice i ona mu jutros drži predavanja što kasni 10 minuta

oooj babo kako te nije stid

fakat sam nekad na njihovoj strani
jesu seljaci ali su bome i putnici

E što bi je poslo u tri PM :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5168 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Sto bih ja njih poslao u 10PM kada staju na Cvili kod dispecerskog centra, a ne na stanici 5 metara dalje. Jebem li im mater, kada njima treba mogu stati gdje treba, a kada nama treba jok opasno. Ma idi u tri pm...
Sto je najgore, nekada se zna desiti da i po 2-3 minuta cekas da se nakano hadzo da dodje u tramvaj, a tebi svaka sekudna bitna.
dresdener78

#5169 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

un1ted wrote:Sto bih ja njih poslao u 10PM kada staju na Cvili kod dispecerskog centra, a ne na stanici 5 metara dalje. Jebem li im mater, kada njima treba mogu stati gdje treba, a kada nama treba jok opasno. Ma idi u tri pm...
Sto je najgore, nekada se zna desiti da i po 2-3 minuta cekas da se nakano hadzo da dodje u tramvaj, a tebi svaka sekudna bitna.
Potpuno te razumijem... u srijedu sam baš žurio, i tramvaj je tačno tamo stajao, vozači su lagano pored tramvaja diskutovali 3-4 minute, puno smijeha i šale... :x
Edin H.

#5170 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

dresdener78 wrote:
un1ted wrote:Sto bih ja njih poslao u 10PM kada staju na Cvili kod dispecerskog centra, a ne na stanici 5 metara dalje. Jebem li im mater, kada njima treba mogu stati gdje treba, a kada nama treba jok opasno. Ma idi u tri pm...
Potpuno te razumijem... u srijedu sam baš žurio, i tramvaj je tačno tamo stajao, vozači su lagano pored tramvaja diskutovali 3-4 minute, puno smijeha i šale... :x
Pa to rade i zemljama gdje sapun i voda nisu nepoznate stvari :x , dofuraju ranije, pa cekaju red voznje :skoljka:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5171 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Edin H. wrote: Pa to rade i zemljama gdje sapun i voda nisu nepoznate stvari :x , dofuraju ranije, pa cekaju red voznje :skoljka:
Lazes ko pas, skreces s teme i ponovo pocinjes neku drugu koja je davno zavrsena.
Edin H.

#5172 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

un1ted wrote:
Edin H. wrote: Pa to rade i zemljama gdje sapun i voda nisu nepoznate stvari :x , dofuraju ranije, pa cekaju red voznje :skoljka:
Lazes ko pas!
Ferguson, hajde nauci se vise pisati na forumu da te bez-veze ne prijavljujem.

I naravno da ne lazem, zivim u (razvijenoj) zapadnoj zemlji gdje je to sasvim redovna pojava (van centra grada stanica gdje se mijenjaju u pola voznje i cekaju, a uglavnom negdje zuris), cak je i jezik slican, slavenski kada se razbrbljaju, posto su vozaci/vozacice mahom Poljaci.
un1ted

#5173 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Hoces reci da u Engleskoj, pa makar i neki gradic u kojem si radnici JGS staju gdje im se pozeli i da nema obiljezeno mjesto gdje se nalazi, te da primopredaja duznosti traje i do par minuta ?
cyprus

#5174 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cyprus »

Ja imam pitanje, ako mi ko može pojasniti: koji qrac postoji onoliko trola za Otoku :?: Za Dobrinju mora ići daleko više trolejbusa nego za Otoku, a meni se čini da ih je u najmanju ruku podjednako :-) :-)

Po svakoj logici najmanje 50% trola bi trebalo saobraćati na liniji Dobrinja - Jezero...
StupskaBitanga

#5175 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Gdje prestaje logika tu počinje bosanska nebuloza
Post Reply