SDA-All about

Post Reply
miki.ba

#5151 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

Nisam neki ljubitelj turbo-folka, al ne mogu povezati šta SDA ima sa ovim koncertom.
Turbo-folk koncrti se održavaju na mjestima gdje postoji publika za to, SDA glasacko tijelo je vecinom publika za takve koncerte. Ne bi me cudilo da Kaplan ode malo na taj koncert. :oops:

Zašto ljude osuđujete što su ateisti, zar je SDA vjerska organizacija?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5152 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Shahab wrote: Čujem da je koncert u Skenderiji otkazan na intervenciju ministra kulture Šarića, nakon velikih internet protesta tokom jučerašnjeg dana...Ako je to istina onda imamo dobar znak da se počinje slušati glas javnosti...politička konkurencija je učinila svoje. Monopol nikome nije donio ništa dobro. Stranke su sada u konstantnoj predizbornoj aktivnosti i svaki organizovani pritisak javnosti je više nego dobrodošao i za društvo i za političku stranku koja sluša glas javnosti...
U ovom momentu njihovi potezi su sasvim ne bitni. Jednostavno, narod ih je provalio i apsolvirao ...
Neki dan sam pročitao na internetu da se će evo sada u petak poslije džume na ulicu izaći blizu 2.000 ljudi. Većinom pripadnici boračke populacije.
Last edited by antimobbing on 04/12/2012 10:12, edited 2 times in total.
moke_31

#5153 Re: SDA-All about

Post by moke_31 »

Shahab wrote:
moke_31 wrote:Kakvo je stanje sa kongresom? Hoće li se odgoditi ili neće? Danas sam pročitao, doduše u Avazu :D , da je tihićeva klapa iz vrha stranke poslala dopis KO-ima da se izjasne o odgađanju kongresa. SBK se već izjasnio protiv, HNK to prepušta GO, s tim da neke informacije govore da je HNK bio protiv. Danas se izjašnjava TK.

Ne znam da li su ove informacije tačne jer su iz Avaza ali me interesuje kakav će ihod biti. Ovo je trenutno jedno od najvažnijih pitanja ne samo za samu stranku nego i za Bošnjake kao i cijelu BiH.

Zbog ovog haosa koji je SDP napravio posljednje 2 godine i koji će vjerovatno trajati do novih izbora SDA vjerovatno ima šansu da opet bude najača partija kod Bošnjaka, naročito ako dođe do promjena na čelu stranke. Ja sam za promjene bez obzira ko dođe na čelo stranke, od Tihića niko ne može biti gori, mada nema velikog izbora. On ima velike zasluge za sunovarat probosanke (i bošnjačke) politike u zadnjih 5-6 godina.

Prvo se zakačio sa Silajdžićem na nagovor Zlagumdžije i uspjeli su Hareta izgurati iz politike, a znamo da je uprkos nekim lošim kadrovskim rješenjima silajdžićeva SBiH bila državotvorna i probosanska stranka i sa njima se moglo ići naprijed i dogovarati bez prodavanje države i popuštanja Dodiku, odsnosno onoga što se danas dešava. Kad je Zlaja osvojio vlast onda je po starim komunističko-staljininističkim metodama šukno SDA pokušavajući ih izbaciti iz politike i uništiti (stavljanje policije pod svoju kontrolu).

Ja mislim da je zbog razvoja ovakve političke situacije i stanja u državi i stanja Bošnjaka najviše doprinio Tihi svojom imbecilnom i glupom politikom koja se vodila ličnim interesima, lopovlucima i čuvanjem svoje pozicije putem instaliranja medikrioteta i nesposobnih oko sebe.

Ako ne bude kongresa i ne dođe do promjena to bi bio znak da SDA tone sve dublje prema dnu i možda se počne raspadati na razne frakcije!!
Kongres je obavezan ali ni on ne garantuje artikulaciju volje izborne baze jer je kongres ipak podložan raznim inžinjerinzima i potkupljivanjima...Ja mislim da bi SDA trebala napraviti još konkretniji demokratski iskorak i organizirati izbore prema principu JEDAN ČLAN-JEDAN GLAS...Neka svaki od kandidata za predsjednika ponudi listu sa svojom ekipom za organe stranke, pa neka se bira neposredno, demokratski i muslimanski...
Ma naravno da uvijek ima izbornog inžinjeringa. Prošli kongres je Bakir bio pravo naivan i mislio kako je on eto bolji, i ljepši valjda :), pa će svi za njega glasati, ono neće biti problema, alijin sin tid. Međutim, tihi je uspostavio interesni odnos (ako glasaš za mene ja ću tebi...) sa svim predsjednicima KO, onima koji su bili u parlamentima i u predsjedništvu stranke i pomeo ga totalno. Naravno da to nije imalo nikakve veze za izbornom voljom baze ali je prošlo. Mislim da se sad situacija prilično promijenila i tihi vjerovatno zna da bi ga ispušio na kongresu pa pokušava da ga odgodi. A i Kirba se valjda malo dozvo pameti.

U svakom slučaju, ako Tihi pobijedi ili smulja da bude konvencija umjesto kongresa, SDA će nastaviti slabiti i osipati se.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#5154 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

miki.ba wrote:Nisam neki ljubitelj turbo-folka, al ne mogu povezati šta SDA ima sa ovim koncertom.
Turbo-folk koncrti se održavaju na mjestima gdje postoji publika za to, SDA glasacko tijelo je vecinom publika za takve koncerte. Ne bi me cudilo da Kaplan ode malo na taj koncert. :oops:

SDA je tradicionalni i religiozni narodni pokret bošnjaka. Međutim, danas SDA predvođena ateistom, titoistom i komunistom Tihićem je postala obično sredstvo za lično bogaćenje pojedinaca okupljenih oko njega u vrhu koji tokom svakih izbora zloupotrebljavaju tradicionalna i religiozna osjećanja birača, a poslije izbora njih par zatvore vrata svima, osim onima kojim im donose novac. U tome je sva suština.
miki.ba

#5155 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

antimobbing wrote:
miki.ba wrote:Nisam neki ljubitelj turbo-folka, al ne mogu povezati šta SDA ima sa ovim koncertom.

SDA je tradicionalni i religiozni narodni pokret bošnjaka. Međutim, danas SDA predvođena ateistom, titoistom i komunistom Tihićem je postala obično sredstvo za lično bogaćenje pojedinaca okupljenih oko njega u vrhu koji tokom svakih izbora zloupotrebljavaju tradicionalna i religiozna osjećanja birača, a poslije izbora njih par zatvore vrata svima, osim onima kojim im donose novac. U tome je sva suština.
Zar nije najbogatiji clan te stranke suprotno od ovog uvecanog, a baš ovo crveno?
Bakir?
veleno

#5156 Re: SDA-All about

Post by veleno »

Shahab wrote:
Image

Čujem da je koncert u Skenderiji otkazan na intervenciju ministra kulture Šarića, nakon velikih internet protesta tokom jučerašnjeg dana...Ako je to istina onda imamo dobar znak da se počinje slušati glas javnosti...politička konkurencija je učinila svoje. Monopol nikome nije donio ništa dobro. Stranke su sada u konstantnoj predizbornoj aktivnosti i svaki organizovani pritisak javnosti je više nego dobrodošao i za društvo i za političku stranku koja sluša glas javnosti...
Iskreno se nadam da je tačna ova informacija za Šarića :thumbup:

Nadam se da će što prije skloniti i taj pano,jer ovo je strašno,koji primitivizam :smajlikojibljuje:

Pa nije Sarajevo neka selendra u Šumadiji :x
antimobbing

#5157 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

miki.ba wrote:
antimobbing wrote:

Zar nije najbogatiji clan te stranke suprotno od ovog uvecanog, a baš ovo crveno?
Bakir?
Sa Bakirom ili bez Bakira sasvim je svejedno. Ovako više ne ide …
Jednostavno, vrh SDA predvođen Tihićem je prešao su sve granice licemjernosti, zla i normalne ljudske tolerancije.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5158 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ma Tihić je za Princa Neonka bog
Innovation

#5159 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Zabranu odrzavanja koncerta takve vrste u Skenderiji i skidanje plakata je izdao Premijer g. Zeljkovic.
Shahab

#5160 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

antimobbing wrote:
Zašto je važno da u vrhu bude poštena, normalna i moralna osoba?

Zato što svaki čovjek bio pošteni i normalan ili nepošten i korumpiran sebi bira osobu sa kojom ima nešto zajedničko. Dakle, traži sebi za prijatelja i suradnika sasvim identičnu osobu sa sasvim istim psihičkim osobinama.

Kada na sami vrh dođe nemoralna i korumpirana osoba koja uz to ima i psihičkim problema on sebi za prvog suradnika bira osobu sa istim takvim psihičkim problemima.

Nakon toga, dalje u dubinu taj koji je postavljen ispod njega, ispod sebe bira sebi sličnog.

Tako od vrha do dna na pozicijama budu osobe sa istim psihičkim poremećajima koji odlučuju o životu i smrti svih nas izazivajući NEVIDLJIVO nasilje od čijih opet ponavljam zaista nevidljivih i podlih pritisaka svakodnevno umiru normalni ljudi.

Poenta svega jeste kupo-prodaja pozicija kao na stočnoj pijaci od strane vrha SDA predvođenog Tihićem.

Čovjek koji izvrši kupovinu svoju pozicije u vrhu, dolaskom na nižu poziciju nastavlja isto ali sada sa prodajom nižih pozicija i tako dalje u dubinu sve do samog dna piramide …

Riba će da smrdi nesmanjenom žestinom od glave (vrha) sve dok se ne očisti od repa (naroda).
Rekao si jednu veliku misao i prezentirao je efikasno..baš kao što u Mesneviji ima hikaja o rodi i gavranu..Postoji tajni nepisani zakon prirode i skrivenog svijeta, sličnosti se uvijek privlače. Tako u remek djelu Mesneviji, Rumi Mevlana kaže:
Onaj mudrac pricao je jednu cudnu zgodu
gledao sam, kaze, skupa gavrana i rodu
Sav zapanjen ostadoh pred ovakvom stvari
htjedoh znati šta je to što njih dvoje spari
Kada pridjoh blize, rekoh: "Vidi cuda
Bez jedne su noge oba sirotana huda"!
Shahab

#5161 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

antimobbing wrote:
Shahab wrote: Čujem da je koncert u Skenderiji otkazan na intervenciju ministra kulture Šarića, nakon velikih internet protesta tokom jučerašnjeg dana...Ako je to istina onda imamo dobar znak da se počinje slušati glas javnosti...politička konkurencija je učinila svoje. Monopol nikome nije donio ništa dobro. Stranke su sada u konstantnoj predizbornoj aktivnosti i svaki organizovani pritisak javnosti je više nego dobrodošao i za društvo i za političku stranku koja sluša glas javnosti...
U ovom momentu njihovi potezi su sasvim ne bitni. Jednostavno, narod ih je provalio i apsolvirao ...
Neki dan sam pročitao na internetu da se će evo sada u petak poslije džume na ulicu izaći blizu 2.000 ljudi. Većinom pripadnici boračke populacije.
Imaš li više detalja o kakvom protestu se radi...situacija je izuzetno napeta pogotovo nakon događaja u Sloveniji. Ako je cilj pravedan i ja ću se pridružiti..
VjecitiStudent

#5162 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Shahab wrote:
antimobbing wrote:
Imaš li više detalja o kakvom protestu se radi...situacija je izuzetno napeta pogotovo nakon događaja u Sloveniji. Ako je cilj pravedan i ja ću se pridružiti..
Povecanje guzovace bezbeli.
antimobbing

#5163 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Shahab wrote:
antimobbing wrote:
Na internetu sam pročitao da će povod će biti protest protiv izgradnje krsta na Zlatištu čija izgradnja treba skrene pažnju bošnjačke, srpske, hrvatske i ostale fukare i sirotinje u dugovima kod stranih banaka sa bitnih egzistencijalnih stvari, a to je kriminal, korupcija i siromaštvo.

Međutim, kako vidim po zaista gnjevnim reakcijama ljudi koji organizuju ovaj skup to će neće biti samo protest protiv krsta na Zlatištu, koji svakako neće biti ni izgrađen. Tako da je to samo povod. Izgleda da će sada u petak poslije džume pripadnici boračke populacije napraviti protest kao u Sloveniji protiv unutrašnjeg nevidljivog krsta siromaštva i kriminala koji godinama ovom našem napaćenom narodu silom nameću izdajnici i kvislinzi iz našeg naroda. Dakle, protest protiv nevidljivog krsta koji je naš narod odveo u poniženje i agoniju.

Vidim po pričama i reakcijama pripadnika boračke populacije da su gnjevni i odlučni da slome taj nevidljivi krst poniženja i izdaje našeg naroda i da će po nekim prognozama na ulicu izaći preko 2.000 ljudi. Sada u ovom trenutku sasvim im je svejedno šta oni govore i rade jer kao što sam ti već rekao narod ih je u potpunosti apsolvirao i provalio.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5164 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Innovation wrote:Zabranu odrzavanja koncerta takve vrste u Skenderiji i skidanje plakata je izdao Premijer g. Zeljkovic.
inače veliki ljubitelj opere i stalni posjetilac Narodnog pozorišta
Shahab

#5165 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Mogao bi to biti početak velikog preokreta...jedna mala varnica i uaplio bi se plamen narodnog revolta nakon kojega ništa više ne bi bilo isto. Ipak bitni su organizatori, jer oni se mogu kupiti i tako srušiti protesti. Razgovarao sam sa jednim izraelskim menadžerom koji je radio konsalting za željezaru u Smederevu, on kaže, a zaista je ekspert sa ogromnim iskustvom po istočnoj Evropi, da se štrajkovi i protesti najlakše razbijaju, dogovorom sa liderima štrajka i to po pravilu najjeftiniji su i najlakše se dogovoriti sa onima koji su najglasniji i najveći demagozi...
VjecitiStudent

#5166 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Shahab wrote:Mogao bi to biti početak velikog preokreta...jedna mala varnica i uaplio bi se plamen narodnog revolta nakon kojega ništa više ne bi bilo isto. Ipak bitni su organizatori, jer oni se mogu kupiti i tako srušiti protesti. Razgovarao sam sa jednim izraelskim menadžerom koji je radio konsalting za željezaru u Smederevu, on kaže, a zaista je ekspert sa ogromnim iskustvom po istočnoj Evropi, da se štrajkovi i protesti najlakše razbijaju, dogovorom sa liderima štrajka i to po pravilu najjeftiniji su i najlakše se dogovoriti sa onima koji su najglasniji i najveći demagozi...
Zadnje proteste je organizovao Fahro, jel' opet ista sema u pitanju?
Banksy

#5167 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Innovation wrote: Zabranu odrzavanja koncerta takve vrste u Skenderiji i skidanje plakata je izdao Premijer g. Zeljkovic.
Zeljković, Šarić, Bećirević ... Unutarstranačke SDA igre i stara priča oko Skenderije ...
Ukratko ... Skenderija je na budžetu, što znači da država njome upravlja, ali je tako i dužna i da je hrani. Bećirević (i svaki drugi upravljač) ne dobija od ministarstva privrede dovoljno novca potrebnog za plate, komunalije i održavanje, uz to, SD Bosna i korisnici poslovnih prostora ne plaćaju im kiriju, Čarlame i ostali ublehaši također ne daju ni dinara, s druge strane država ga zaustavlja u pokušajima da komercijalnim programima napuni svoju kasu. Pretpostavljam da najavljeni narodnjaci uopće i nisu bili planirani, već su korišteni kao vrsta pritiska na ministarstva i kanton da Skenderiji uplate novac koji im duguju ...
Bećirević je krkan, svi su krkani, no sudbina Skenderije i sličnih objekata je zaista neriješena, ko god da joj dođe na čelo ...
U sjeni ove frke, za to vrijeme, Jasmin Duraković, Čuperak, Šiber i ostatak SDP društva s FTV-a (koje je napravilo dvadesetak miliona dugovanja za svog mandata i koje je davno trebalo u haps) preko Čarlame i svojih medija (d.e.p.o. i sl) pokušava srušiti Bećirevića i ugurati se u fotelje u Skenderiji, a Fahro, preko najavljenih projekata o privatno-javnom partnerstvu pokušava preuzeti Skenderiju i pretvoriti je u hotelski kompleks ...
Šta god se desi, biće zanimljivo gledati kako se marišu ... :D ... a Skenderija je svakako završila svoje dane ponosa i slave ...
Banksy

#5168 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Shahab wrote:Mogao bi to biti početak velikog preokreta...jedna mala varnica i uaplio bi se plamen narodnog revolta nakon kojega ništa više ne bi bilo isto. Ipak bitni su organizatori, jer oni se mogu kupiti i tako srušiti protesti. Razgovarao sam sa jednim izraelskim menadžerom koji je radio konsalting za željezaru u Smederevu, on kaže, a zaista je ekspert sa ogromnim iskustvom po istočnoj Evropi, da se štrajkovi i protesti najlakše razbijaju, dogovorom sa liderima štrajka i to po pravilu najjeftiniji su i najlakše se dogovoriti sa onima koji su najglasniji i najveći demagozi...
Zadnje proteste je organizovao Fahro, jel' opet ista sema u pitanju?
Teško. Sad to vjerovatno radi SDA.
ultima_palabra

#5169 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
Innovation wrote: Zabranu odrzavanja koncerta takve vrste u Skenderiji i skidanje plakata je izdao Premijer g. Zeljkovic.
Zeljković, Šarić, Bećirević ... Unutarstranačke SDA igre i stara priča oko Skenderije ...
Ukratko ... Skenderija je na budžetu, što znači da država njome upravlja, ali je tako i dužna i da je hrani. Bećirević (i svaki drugi upravljač) ne dobija od ministarstva privrede dovoljno novca potrebnog za plate, komunalije i održavanje, uz to, SD Bosna i korisnici poslovnih prostora ne plaćaju im kiriju, Čarlame i ostali ublehaši također ne daju ni dinara, s druge strane država ga zaustavlja u pokušajima da komercijalnim programima napuni svoju kasu. Pretpostavljam da najavljeni narodnjaci uopće i nisu bili planirani, već su korišteni kao vrsta pritiska na ministarstva i kanton da Skenderiji uplate novac koji im duguju ...
Bećirević je krkan, svi su krkani, no sudbina Skenderije i sličnih objekata je zaista neriješena, ko god da joj dođe na čelo ...
U sjeni ove frke, za to vrijeme, Jasmin Duraković, Čuperak, Šiber i ostatak SDP društva s FTV-a (koje je napravilo dvadesetak miliona dugovanja za svog mandata i koje je davno trebalo u haps) preko Čarlame i svojih medija (d.e.p.o. i sl) pokušava srušiti Bećirevića i ugurati se u fotelje u Skenderiji, a Fahro, preko najavljenih projekata o privatno-javnom partnerstvu pokušava preuzeti Skenderiju i pretvoriti je u hotelski kompleks ...
Šta god se desi, biće zanimljivo gledati kako se marišu ... :D ... a Skenderija je svakako završila svoje dane ponosa i slave ...
Bravo :thumbup:
Innovation

#5170 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

JoseMujica wrote:inače veliki ljubitelj opere i stalni posjetilac Narodnog pozorišta
Vi znate da nije? :mrgreen:
Banksy wrote:Skenderija je na budžetu,
Skenderija nije na budzetu.
antimobbing

#5171 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Koliko vidim na internetu i iz priča po gradu uopće nema nikakvih lidera već običan narod polako počinje da se budi i ustaje pozivajući jedne druge preko internet društvenih mreža. Također, na prošloj džumi čitajući između redova tokom hutbe mogla se je osjetiti duboka zabrinutost IZ.

Uglavnom, ukoliko se spusti milost Uzvišenog Boga na srca našeg naroda u petak bi mogao masovno ustati protiv ovog nevidljivog krsta, poniženja i agonije koji nam nameću korumpirani ratni vojni dezerteri, kvislinzi i izdajnici našeg naroda, amin ...

Izgradnja krsta na Zlatištu treba skrene pažnju bošnjačke, srpske, hrvatske i ostale fukare i sirotinje u dugovima kod stranih banaka sa bitnih egzistencijalnih stvari, a to je kriminal, korupcija i siromaštvo.

Image

Kao što kaže naš proslavljeni glumac Emir, naš narod je kao bosanski konj koji dopušta ga jašu ali kada mu dojadi onda se samo propne na zadnje noge i strese sa sebe nasilnike. To je Bosna. Vidjet ćemo sada u petak poslije džume u 14.00 sati ispred vječne vatre, šta će se desiti.
Last edited by antimobbing on 04/12/2012 12:26, edited 4 times in total.
Banksy

#5172 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Innovation wrote:
Banksy wrote:Skenderija je na budžetu,
Skenderija nije na budzetu.
Naravno da jeste.

CENTAR "SKENDERIJA" d.o.o. Sarajevo
Vrsta organizacije :
Kantonalno javno preduzeće
Ministarstvo privrede
http://www.skenderija.ba
Innovation

#5173 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Kanton je osnivac, ucestvuje u pojedinim projektima. Skenderija nija na budzetu isto kao ni ZOI.
ultima_palabra

#5174 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Innovation wrote:Kanton je osnivac, ucestvuje u pojedinim projektima. Skenderija nija na budzetu isto kao ni ZOI.
Pa nisu ni GRAS, VIK, Toplane na budžetu - formalno.

Ali kad treba podmiriti gubitke koji se ponavljaju svake godine ili finansirati iole veću investiciju, zavlači se ruka u kantonalni budžet.
Banksy

#5175 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Innovation wrote:Kanton je osnivac, ucestvuje u pojedinim projektima. Skenderija nija na budzetu isto kao ni ZOI.
@up ti je odgovorio

Za Ledenu dvoranu u 2009. i 2010.
KJP Centar Skenderija od Vlade KS dobio 800.000 KM

http://www.--- NO LINKS ---/novost/23682/KJP-Cent ... 800.000-KM

i tako redovno, milion po milion ... Biće da kasni uplata, otud dževa s ''narodnjacima'', metod pritiska ...

Mada, ja ovdje stajem u direktorovu (bilo kojeg) odbranu. Ili nek mi država obezbjeđuje plaće za uposlenike, troškove komunalija i zaista ogromne izdatke za održavanje onog mamuta, ili nek me puste da sam namičem pare kako znam i umijem - filharmonijom ili narodnjacima, pa šta prođe ...
Post Reply