Kome vjerovati?
SDP
- madner
#5151 Re: SDP
Jedan moj prijatelj, ustvari poznanik, u biti momak iz iste ulice, dostavlja pice ovima iz osiguranja. Kaze da su stope osiguranja tu negdje sa prosjekom u Evropi.
Kome vjerovati?
Kome vjerovati?
-
žuta
#5152 Re: SDP
možda su i stope iste ali kvalitet usluga ovdje i vani se ne mpže poredit
ovdje možeš samo besplatno umrijet što ne znači i ukopat .........
i ako odeš u jebenu bolnicu i preživiš to je zato što ti još nije vakat ić na onaj svjet
ovdje možeš samo besplatno umrijet što ne znači i ukopat .........
i ako odeš u jebenu bolnicu i preživiš to je zato što ti još nije vakat ić na onaj svjet
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5153 Re: SDP
E, neka si Bećireviću
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /111208079
Ne može se više sa stokom niz dlaku
Evo, dočekah i ja jedan potez SDP-a koji mi se sviđa
- draganbl
#5154 Re: SDP
Podržavam svakog političara koji je zauzeo odlučan stav u odbrani BiH.KatarinaKosaca wrote:E, neka si Bećireviću
Ipak, audiatur et altera pars:
Чавушоглу је, за разлику од Бећировића који је тражио интевенцију високог представника и ОХР-а за излаз из тренутне ситуције у БиХ, рекао да је оптимиста након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.
"Разлог за оптимизам ми посебно даје што је Додик спреман да се врло конструктивно ангажује на процесима који ће одвести БиХ напријед. Он је јасно нагласио да прихвати све иницијативе, под условом да се о одређеним стварима договоре политичари из Федерације БиХ", рекао је Чавушоглу.
- ReD aka Socijalista
#5155 Re: SDP
Znao sam da si hardcore SDP-ovkaKatarinaKosaca wrote:E, neka si Bećireviću
- Alfons Kauders
#5156 Re: SDP
U svakom cuci pionir.ReD aka Socijalista wrote:Znao sam da si hardcore SDP-ovkaKatarinaKosaca wrote:E, neka si Bećireviću
- KatarinaKosaca
#5157 Re: SDP
ReD aka Socijalista wrote:Znao sam da si hardcore SDP-ovka
- Hemel
#5158 Re: SDP
Jedino ako se zakune u Snjezu...draganbl wrote:Podržavam svakog političara koji je zauzeo odlučan stav u odbrani BiH.KatarinaKosaca wrote:E, neka si Bećireviću
Ipak, audiatur et altera pars:Чавушоглу је, за разлику од Бећировића који је тражио интевенцију високог представника и ОХР-а за излаз из тренутне ситуције у БиХ, рекао да је оптимиста након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.
"Разлог за оптимизам ми посебно даје што је Додик спреман да се врло конструктивно ангажује на процесима који ће одвести БиХ напријед. Он је јасно нагласио да прихвати све иницијативе, под условом да се о одређеним стварима договоре политичари из Федерације БиХ", рекао је Чавушоглу.
- KatarinaKosaca
#5159 Re: SDP
Oni se posvađaše, a onaj bilmez nama zaprijeti sankcijama. E, samo nam još to treba

- Hemel
#5160 Re: SDP
Pa taj trend traje od 2006 ili od odlaska Esdauna ili od dolaska Dodika. Od tada pa sve do danas nam govore da se dogovorimo a svi znaju da od toga nema nista a zato sto nema nista, drzava stagnira a to je interes velikosrba.KatarinaKosaca wrote:Oni se posvađaše, a onaj bilmez nama zaprijeti sankcijama. E, samo nam još to treba![]()
![]()
![]()
Udarila bagra koordinisano na sve institucije.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#5162 Re: SDP
I velikosrbima i tzv MZ-u treba jasno reći da ovakvo ponašanje četnika može dovesti do oružanih sukoba uHemel wrote:Pa taj trend traje od 2006 ili od odlaska Esdauna ili od dolaska Dodika. Od tada pa sve do danas nam govore da se dogovorimo a svi znaju da od toga nema nista a zato sto nema nista, drzava stagnira a to je interes velikosrba.KatarinaKosaca wrote:Oni se posvađaše, a onaj bilmez nama zaprijeti sankcijama. E, samo nam još to treba![]()
![]()
![]()
Udarila bagra koordinisano na sve institucije.
kojima se neće znati ko će najebati!
- CaCO3
#5163 Re: SDP
sjecam se sada vec kultnih rasprava terzic-lagumdzija kad se uvodio pdv i uporedjivanja racuna - domaci - strani trgovacki centri kada je lagumdzija bio protiv pdv-a a trezic se bori za njega
e sad , zasto zlaja ne uvede nulti pdv i oslobodi narod nameta na osnovne zivotne namjernice , sto je i obecavao u predizborom nalagivanju
ne da ce uvesti nulti nego najavljuju povecanje i ovog a pogotovo uvode nove nameta na plate koje ce osiromasiti i ovako siromasnje gradjane federacije , a po uzoru na rs i dodikovu politiku
e sad , zasto zlaja ne uvede nulti pdv i oslobodi narod nameta na osnovne zivotne namjernice , sto je i obecavao u predizborom nalagivanju
ne da ce uvesti nulti nego najavljuju povecanje i ovog a pogotovo uvode nove nameta na plate koje ce osiromasiti i ovako siromasnje gradjane federacije , a po uzoru na rs i dodikovu politiku
- ultima_palabra
#5164 Re: SDP
PDV se naplaćuje na državnom nivouCaCO3 wrote:sjecam se sada vec kultnih rasprava terzic-lagumdzija kad se uvodio pdv i uporedjivanja racuna - domaci - strani trgovacki centri kada je lagumdzija bio protiv pdv-a a trezic se bori za njega
- CaCO3
#5165 Re: SDP
a-ha znaci satrace nas u federaciji a onda ce nas obradovati sa drzavnog nivoaultima_palabra wrote:PDV se naplaćuje na državnom nivouCaCO3 wrote:sjecam se sada vec kultnih rasprava terzic-lagumdzija kad se uvodio pdv i uporedjivanja racuna - domaci - strani trgovacki centri kada je lagumdzija bio protiv pdv-a a trezic se bori za njega
hvala Bogu godina prodje - jos samo 3
- ultima_palabra
#5166 Re: SDP
I šta će biti nakon 3... doći će neko sa čarobnim štapićem?CaCO3 wrote:a-ha znaci satrace nas u federaciji a onda ce nas obradovati sa drzavnog nivoaultima_palabra wrote:PDV se naplaćuje na državnom nivouCaCO3 wrote:sjecam se sada vec kultnih rasprava terzic-lagumdzija kad se uvodio pdv i uporedjivanja racuna - domaci - strani trgovacki centri kada je lagumdzija bio protiv pdv-a a trezic se bori za njega
hvala Bogu godina prodje - jos samo 3
- CaCO3
#5167 Re: SDP
ne znam ko ce doci ali sam poprilicno siguran ko ce oticiultima_palabra wrote:
I šta će biti nakon 3... doći će neko sa čarobnim štapićem?
vrijeme se ne moze zaustaviti i uvijek ga je malo to je najvaznije i to je jedina nepromjenjiva konstanta
- ultima_palabra
#5168 Re: SDP
Stipu filozofiju... misliš da neko može bolje? U uslovima recesije sa duplim dnom, sa zastarjelom i nekompetitivnom ekonomijom i nemogućnosti da bilo kakvu opipljivu reformu provedeš na državnom nivou?CaCO3 wrote:ne znam ko ce doci ali sam poprilicno siguran ko ce oticiultima_palabra wrote:
I šta će biti nakon 3... doći će neko sa čarobnim štapićem?![]()
vrijeme se ne moze zaustaviti i uvijek ga je malo to je najvaznije i to je jedina nepromjenjiva konstanta
Ja se nešto ne bih mijenjao sa Nikšićem i kompanijom...
- CaCO3
#5169 Re: SDP
niksic?ultima_palabra wrote: Stipu filozofiju... misliš da neko može bolje? U uslovima recesije sa duplim dnom, sa zastarjelom i nekompetitivnom ekonomijom i nemogućnosti da bilo kakvu opipljivu reformu provedeš na državnom nivou?
Ja se nešto ne bih mijenjao sa Nikšićem i kompanijom...
on mi je u svemu najslabija karika i volio bi da si bilo koga drugog spomenuo - naravno osim kobasicara
ok salu na stranu
mogu samo reci da sam poprilicno siromasniji kako su ovi dosli , a po svemu sudeci jos ce me oguliti do gole koze kako cujem i ne bi dalje da me ne pocnu glodjati ovi iz telekoma i elektroprivrede sa po 15 000 postova jer imam redovna primanja
- ultima_palabra
#5170 Re: SDP
Izgubi se poenta u silnim stilskim figurama koje upotrebljavašCaCO3 wrote:niksic?ultima_palabra wrote: Stipu filozofiju... misliš da neko može bolje? U uslovima recesije sa duplim dnom, sa zastarjelom i nekompetitivnom ekonomijom i nemogućnosti da bilo kakvu opipljivu reformu provedeš na državnom nivou?
Ja se nešto ne bih mijenjao sa Nikšićem i kompanijom...to onaj u zlatnoj trenerci sto ne znas jel se zajebava ili ozbiljno prica
on mi je u svemu najslabija karika i volio bi da si bilo koga drugog spomenuo - naravno osim kobasicara![]()
ok salu na stranu
mogu samo reci da sam poprilicno siromasniji kako su ovi dosli , a po svemu sudeci jos ce me oguliti do gole koze kako cujem i ne bi dalje da me ne pocnu glodjati ovi iz telekoma i elektroprivrede sa po 15 000 postova jer imam redovna primanja
Dosta naših problema dolazi iz 2006. kada je uveden PDV i kad su postojali neki viškovi kojima se mogla stimulisati privreda u tadašnjoj ekspanziji svjetske ekonomije. Tada se mogla stvoriti osnova sa kojom smo mogli krizu prebroditi relativno bezbolno. Umjesto toga, mi smo dobili novi zakon o borcima kojim su stotine hiljada ljudi uvedeni u pravo 10 godina nakon rata, te povećanje plata i ostalih beneficija za budžetske korisnike
Drugi dio dolazi iz same strukture države odnosno Daytona, na koju se ne može utjecati. Tako dobivaš vladu sa vrlo malo manevarskog prostora, a od nje se očekuje mnogo.
- KatarinaKosaca
#5171 Re: SDP
Pretpostavljam da se ovo odnosi na svaku postdejtonsku vladu i da si to pisao prije nekoliko godina za tadašnju vladu?ultima_palabra wrote:Drugi dio dolazi iz same strukture države odnosno Daytona, na koju se ne može utjecati. Tako dobivaš vladu sa vrlo malo manevarskog prostora, a od nje se očekuje mnogo.
- ultima_palabra
#5172 Re: SDP
Mojne kolutati, hoće oči ostati takveKatarinaKosaca wrote:Pretpostavljam da se ovo odnosi na svaku postdejtonsku vladu i da si to pisao prije nekoliko godina za tadašnju vladu?ultima_palabra wrote:Drugi dio dolazi iz same strukture države odnosno Daytona, na koju se ne može utjecati. Tako dobivaš vladu sa vrlo malo manevarskog prostora, a od nje se očekuje mnogo.![]()
Ne odnosi se na svaku, stranci su do 2006. gurali neke stvari na mišiće... na Brankovićevu i Mujezinovićevu se odnosi, a ako si čitala i prvi dio posta, upravo sam nabrojao njihove greške.
- KatarinaKosaca
#5173 Re: SDP
Hvala. Ne znam ni što upitahultima_palabra wrote:
Ne odnosi se na svaku, stranci su do 2006. gurali neke stvari na mišiće...
- ultima_palabra
#5174 Re: SDP
Hoće to u nedostatku argumenataKatarinaKosaca wrote:ne može se zaustaviti
- CaCO3
#5175 Re: SDP
recimo da bi se moglo nekako uprosteno i ovako objasniti , ali si zavoravio i period 2000-2002 kada su se dionice profitabilnih firmi davali za bezvrijedne certifikata i sad se tim "dionicarima" isplacuju dividende koje su stotine hiljda maraka , a isto taku su uvedene i neke izmjene u zakonodavstvu cime je funkcionisanje sistema visestruko poskupjeloultima_palabra wrote: Izgubi se poenta u silnim stilskim figurama koje upotrebljavaš![]()
Dosta naših problema dolazi iz 2006. kada je uveden PDV i kad su postojali neki viškovi kojima se mogla stimulisati privreda u tadašnjoj ekspanziji svjetske ekonomije. Tada se mogla stvoriti osnova sa kojom smo mogli krizu prebroditi relativno bezbolno. Umjesto toga, mi smo dobili novi zakon o borcima kojim su stotine hiljada ljudi uvedeni u pravo 10 godina nakon rata, te povećanje plata i ostalih beneficija za budžetske korisnikeKad je došla kriza, sa njom je došao i MMF...
Drugi dio dolazi iz same strukture države odnosno Daytona, na koju se ne može utjecati. Tako dobivaš vladu sa vrlo malo manevarskog prostora, a od nje se očekuje mnogo.
ja ocekujem samo da mi ne dira ovo vec steneceno od ranije i nista vise , ako sta da hvala joj , ali poceli su sa uzimanjem , a najavljuju jos vise uzimanja tako da sumnjam u njihove dobre namjere