Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#5151 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jesu dosadni jebo ga i koeficjent i nosilac,ovi kreteni samo hoće čitanost i stalno vrte 2-3 verzije i ništa se ne dešava."Novinari" trebaju sačekati da UEFA objavi ko će biti nosilac i onda objave ne da svaka 3 vijest bude hoće,neće,hoće,more bit
- Ajatolah_
#5152 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koje gluposti, "novinar" ne zna razliku između UEFA-ine i FIFA-ine liste.luckylaka wrote:Zmajevi ipak neće biti nositelji u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine?
Piše: Eldar Ibrić
Jučer se u domaćim medijima, čak i onim državnim, pojavila informacija kako će Bosna i Hercegovina u kvalifikacijama za Euro 2016 biti nositelj u grupama.
No, kako piše reprezentacija.ba portal, ta informacija nažalost nije tačna, obzirom da je UEFA objavila kako će krajem januara donijeti odluku o rasporedu reprezentacija u jakosnim grupama.
- To znači da će krovna kuća europskog fudbala, barem prema sadašnjim najavama, iskoristiti jaunarsku rang listu europskih reprezentacija i prema njoj odrediti jakosne skupine.
Bosna i Hercegovina trenutno je 12. na listi europskih reprezentacija što nas svrstava u drugu jakosnu skupinu. Šanse da do sljedeće UEFA-ine rang liste “uskočimo” u najboljih devet reprezentacija koliko će ih biti nosiocima su uistinu minimalne.
Realno je očekivati da se Zmajevi nađu u drugoj jakosnoj skupini što bi svakako bio veliki uspjeh, ali i realna šansa za plasman na Euro 2016, na koji će se direktno plasirati i drugoplasirane ekipe iz svake grupe.
-
Nejjah
#5153 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sad ovi sa sport.ba citiraju ove sa reprezentacija.ba, i kao u dilemi su, pa majko mila, tako važnu vijest je jednostavno provjerit s 2-3 klika. I koje dosadašnje najave izmišljaju kad je uefa službeno rekla evropski koeficijent
- drug_profi
#5154 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne kontaju da je FIFA i UEFA rejting potpuno drugaciji.
Oni su valjda sa FIFA liste samo izbacili neevropske ekipe, a FIFA lista je bitna UEFA-i ko i prvak Australije.
Zna se da se koristi UEFA rejting za UEFA takmicenja, sto je definitivno Evropsko prvenstvo. Cak se koristi i za kvalifikacije za FIFA takmicenja iz Evropske zone. Zasto bi se onda FIFA lista koristila za UEFA takmicenje? Svako moze biti novinar, jer konta da je dovoljno istrazivanje to sto klikne na jedan link.
Ta se lista nece mijenjati jer se na njoj racunaju samo sluzbene utakmice kojih nema vise do ljeta.
Oni su valjda sa FIFA liste samo izbacili neevropske ekipe, a FIFA lista je bitna UEFA-i ko i prvak Australije.
Zna se da se koristi UEFA rejting za UEFA takmicenja, sto je definitivno Evropsko prvenstvo. Cak se koristi i za kvalifikacije za FIFA takmicenja iz Evropske zone. Zasto bi se onda FIFA lista koristila za UEFA takmicenje? Svako moze biti novinar, jer konta da je dovoljno istrazivanje to sto klikne na jedan link.
Ta se lista nece mijenjati jer se na njoj racunaju samo sluzbene utakmice kojih nema vise do ljeta.
Last edited by drug_profi on 23/12/2013 09:54, edited 2 times in total.
- Obuca9
#5155 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa nije Sušić potpisao ugovor sa Budnjom da reprezentacija bude smještena u njegovim hotelima, nego Savez. U Hrasnici se trenira samo zato što je to najbliži teren Budnjinom hotelu na Ilidži.Rob_Atl wrote:Ne znam ni koji su krc pravili centar u zenici, i ne znam koji je krc susicu sto nece da ima bolje uslove, al haj ga znaj. imam osjecaj da ce ono zjapit prazno sve dok je susic trener
- Logovan
#5156 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nejjah wrote:Sad ovi sa sport.ba citiraju ove sa reprezentacija.ba, i kao u dilemi su, pa majko mila, tako važnu vijest je jednostavno provjerit s 2-3 klika. I koje dosadašnje najave izmišljaju kad je uefa službeno rekla evropski koeficijent
- Herr Flick
#5157 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne mogu da vjerujem da se za Brazil neće pripremat u Zenici na onakvom objektu.Pa za šta su ga sagradili bezveze

- Kinaski
#5158 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zbog Mairovih ćevapa !!!
-
popokatepetl_com
#5159 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A zar sad nemamo love?dobicemo od svjetskog, dobicemo sigurno dobru svotu od proizvodjaca opreme pa da se taj ugovor sa tim magom Budnjom raskine i isplati ga se a sve za visi cilj a to je sto bolja priprema za svjetsko koja je sigurno bolja u novom trening centru nego na onoj livadi u hrasnici. A niko iz saveza a ni selektor ne govori to o ugovoru nego pucaju suplju kao pripremacemo se u Sarajevu jer tamo je najbolje i tamo imamo sve sto je potrebnoObuca9 wrote:Pa nije Sušić potpisao ugovor sa Budnjom da reprezentacija bude smještena u njegovim hotelima, nego Savez. U Hrasnici se trenira samo zato što je to najbliži teren Budnjinom hotelu na Ilidži.Rob_Atl wrote:Ne znam ni koji su krc pravili centar u zenici, i ne znam koji je krc susicu sto nece da ima bolje uslove, al haj ga znaj. imam osjecaj da ce ono zjapit prazno sve dok je susic trener
- Edin H.
#5160 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja mislim da bi se veci dio priprema morao obaviti u inozemstvu, jer kad su u Sarajevu, za Zenicu ne znam, igraci se opuste, sto je i normalno.Herr Flick wrote:Ne mogu da vjerujem da se za Brazil neće pripremat u Zenici na onakvom objektu.Pa za šta su ga sagradili bezveze![]()
-
Mustang1
#5161 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne brini opustili bi se oni i ovdje
Ja sam vec pricao sa frendom da nabavimo trerke koje nose reprezentativci pa da hodamo po gradu iza reprezentativaca najveca nam je sansa da pokupimo nesto na brzinu 
- phillie
#5162 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I ja sam na prvu mislio da ce van BiH na pripreme, jer realno gdje god odu imace bolje uslove. A nije sad da Savez nece imati para... Al eto, valjda oni bolje znaju.
- dajdza-ze
#5163 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Politika je kurvaaaaaaa ubila je bombaaaaaaDonVitoN wrote:Hrasnica
Zenica
- DonVitoN
#5164 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ajatolah_ wrote:Koje gluposti, "novinar" ne zna razliku između UEFA-ine i FIFA-ine liste.luckylaka wrote:Zmajevi ipak neće biti nositelji u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine?
Jučer se u domaćim medijima, čak i onim državnim, pojavila informacija kako će Bosna i Hercegovina u kvalifikacijama za Euro 2016 biti nositelj u grupama.
No, kako piše reprezentacija.ba portal, ta informacija nažalost nije tačna, obzirom da je UEFA objavila kako će krajem januara donijeti odluku o rasporedu reprezentacija u jakosnim grupama.
- To znači da će krovna kuća europskog fudbala, barem prema sadašnjim najavama, iskoristiti jaunarsku rang listu europskih reprezentacija i prema njoj odrediti jakosne skupine.
Bosna i Hercegovina trenutno je 12. na listi europskih reprezentacija što nas svrstava u drugu jakosnu skupinu. Šanse da do sljedeće UEFA-ine rang liste “uskočimo” u najboljih devet reprezentacija koliko će ih biti nosiocima su uistinu minimalne.
Realno je očekivati da se Zmajevi nađu u drugoj jakosnoj skupini što bi svakako bio veliki uspjeh, ali i realna šansa za plasman na Euro 2016, na koji će se direktno plasirati i drugoplasirane ekipe iz svake grupe.
Ma ovo je samo da se nesto pise tj. da se dobije klik preko grupa na fb. itd ili je bas toliko zatupljeno.
-
cindrlimindrli
#5165 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakva Zenica i pripreme za SP, jos samo treba da nam ekipa fasuje upalu pluca od onog smoga. Negdje vani, po
mogucnosti kakva egzoticna zemlja sa nesnosljivim vrucinama i ubij boze sparinom.
mogucnosti kakva egzoticna zemlja sa nesnosljivim vrucinama i ubij boze sparinom.
- N.N.
#5166 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako ja ne fasujem upalu pluca ? Navikao, a ? Mutirao ?cindrlimindrli wrote:Kakva Zenica i pripreme za SP, jos samo treba da nam ekipa fasuje upalu pluca od onog smoga. Negdje vani, po
Smoga u mjesecu Maj-u nema. Ali, nije ni bitno.
A sto neko napisa, pun racku raznih novinarcica i portala, a niko da priupita, pa barem ono stidno, sta je sa Centrom i zasto se ne koristi !?
Mada, slazem se ja sa tobom. Na pripreme ih je trebalo negdje vani, izolovati i neka se spremaju.
- jeza u ledja
#5167 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Znaci mogu prekriziti i reprezentacija.ba sa liste relevantnih izvora.Ajatolah_ wrote:Koje gluposti, "novinar" ne zna razliku između UEFA-ine i FIFA-ine liste.luckylaka wrote:Zmajevi ipak neće biti nositelji u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine?
- BHF_Manijak
#5168 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Al0' je zato ovdje u Sarajevu milina, zrak k'o ne Bjelasicni!cindrlimindrli wrote:Kakva Zenica i pripreme za SP, jos samo treba da nam ekipa fasuje upalu pluca od onog smoga. Negdje vani, po
-
cindrlimindrli
#5169 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gdje sam ja spominjao Sarajevo kao opciju za pripreme?BHF_Manijak wrote:Al0' je zato ovdje u Sarajevu milina, zrak k'o ne Bjelasicni!cindrlimindrli wrote:Kakva Zenica i pripreme za SP, jos samo treba da nam ekipa fasuje upalu pluca od onog smoga. Negdje vani, po
mogucnosti kakva egzoticna zemlja sa nesnosljivim vrucinama i ubij boze sparinom.![]()
- Šibicar
#5170 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa samim tim što je jedan takav kamp izgradjen u najzagadjenijem gradu u BiH(uz Sarajevo),nam govori da ljudi koji su odlučivali o tome nisu normalni.Umjesto da se kamp izgradi negdje u Hercegovini gdje je puno povoljnija i pogodnija klima oni kamp grade u Zenici a treniraju u još zagadjenijem Sarajevu...ali gdje prestaje logika tu počinje Bosna.....
- BHF_Manijak
#5171 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa jebo ga ti, ili ce u Sarajevu ili Zenici, nece na Madagaskar ici!cindrlimindrli wrote: Gdje sam ja spominjao Sarajevo kao opciju za pripreme?
- valterboy
#5172 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jeli ima ovdje neko da trenutno zivi u Mostaru, Sarajevu, ili Banja Luci? Trazi se osoba da bude na americkoj televiziji za ESPN intervju o nasoj reprezentaciji. Mora da zna pricati engleski.
Email: [email protected]
Hvala
Email: [email protected]
Hvala
- bogibatina
- Havatar
#5174 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dobro hajde za Cile mi je jasno ali koga Holandija treba da glumi Nieriju ili Iranbogibatina wrote:http://www.oslobodjenje.ba/sport/nogome ... -argentinu
- Havatar
#5175 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Argentina igra prijateljsku sa Slovenijom da bi se pripremili za utakmicu sa Bosnom a nas savez ugovara prijateljske sa timovima koji nemaju nikakve veze po stilu sa ekipama iz nase grupe
http://www.klix.ba/sport/nogomet/katane ... /131225030Katanec: Da BiH ima dobru odbranu u Brazilu bi bila prvak svijeta
Da fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima dobru odbranu naredne godine u Brazilu bila bi prvak svijeta, tvrdi u razgovoru za agenciju Anadolija Srečko Katanec, selektor fudbalske reprezentacije Slovenije i jedan od nekadašnjih najboljih igrača u bivšoj SFR Jugoslaviji.
Katanec kaže da BiH ima fantastičan vezni red i napad, ali da je tzv. defanziva lošiji dio tima. Ističe i da izabranici selektora Safeta Sušića moraju promijeniti određene navike u igri žele li na Svjetskom prvenstvu, koje će se odigrati od 12. juna do 13. jula 2014. godine u Brazilu, napraviti značajniji rezultat.
Od Hrvata ne očekuje puno na Mundijalu
BiH je vrlo kvalitetna u vezi i naprijed, ali pošteno govoreći, ono što sam vidio u kvalifikacijama za SP i ono što su Bosanci pokazali u februaru protiv nas, kada su nas dobili 3:0, u odbrambenim zadacima nisu na najvišem nivou. Izgubili smo u Ljubljani 0:3, ali moglo je biti 3:3. Napravili smo im mnogo šansi i imali su sreće što nisu primili golove. Fudbaleri BiH moraju promijeniti navike u igri, biti žustriji i bliže protivničkim igračima. To im se neće tolerirati na SP u Brazilu i to će timovi sa kojima budu igrali kažnjavati“, rekao je Katanec, objasnivši: "U kvalifikacijama BiH je imala nešto lakšu grupu i to joj se nije osvetilo, ali selektor Sušić i igrači dovoljno su pametni da poprave svoju igru i u odbrani. Ukoliko to učine mogu napraviti puno i u Brazilu. BiH ima strašne igrače poput Miralema Pjanića, Vedada Ibiševića… To su svjetske klase“.
Katanecova Slovenija će 1. juna 2014. godine u Buenos Airesu igrati prijateljsku utakmicu sa Argentinom, koja će 15 dana kasnije u susretu prvog kola grupe F Svjetskog prvenstva snage odmjeriti sa BiH.
"Bit će to velika stvar i čast i za naše reprezentativce i za mene kao selektora. Vidjet ćemo gdje smo i kako je igrati protiv najboljih na svijetu. Nadam se da ćemo im moći koliko-toliko parirati. Morat ćemo se jako dobro pripremiti za tu utakmicu, jer u protivnom kada igraš protiv Argentine možeš da stradaš, da ti napune mrežu do vrha, što nikako ne želimo", kazao je Katanec za AA.
Na pitanje znači li to da bi Argentina mogla napuniti mrežu BiH na SP, odgovorio je:
"To je teško, jako teško pitanje. Međutim, ne vjerujem da će BiH biti bezazlen protivnik Lionelu Messiju i društvu. Morat će veoma angažirati da bi pobijedili Bosnu. BiH treba svoju šansu tražiti protiv Nigerije u drugom kolu. Tu ko pobijedi trebao bi biti drugi u grupi, te nastaviti takmičenje u osmini finala. Argentina će biti prva u grupi 'F'. Iran nije bez šansi, ali gori je od BiH i Nigerije, tako da nemaju pretjerane izglede za drugi krug“, mišljenja je Katanec.
O nastupu Hrvatske na SP, koja će 12. juna otvoriti šampionat protiv domaćina Brazila, Katanec je rekao: "Najlakšu utakmicu na SP imat će protiv Brazila. Praznik za Hrvate. Navijači ništa neće očekivati od njih u toj utakmici, a mogu iznenaditi. Imaju jako tešku grupu sa Meksikom i Kamerunom. Baš su u nezgodnoj situaciji. Pogotovo, što u odbrani neće imati suspendiranog do sada standardnog Josipa Šimunića. Inače, Hrvati nisu igrali na nivou u zadnje vrijeme. Bili su u krizi i na Mundijalu ne očekujem puno od njih. Nisu me oduševili ni u baražu protiv Islanda".
Selektor Slovenije tvrdi da će pomno pratiti naredno SP, upravo, zbog BiH i Hrvatske.
„Pratit ću posebno utakmice BiH i Hrvatske i za ove dvije reprezentacije ću svim srcem navijati“, pričao je Katanec novinaru Anadolu Agency.
Ne želi "jugoslavensku grupu" u kvalifikacijama za Euro 2016
U žrijebu za EURO 2016, koji će se održati u Nici 23. februara, Katanec želi izbjeći reprezentacije država nastalih raspadom bivše SFR Jugoslavije.
"Ne bih volio da igramo u tzv. 'jugoslavenskoj grupi'. Pod jedan, zato što su BiH i Hrvatska veoma snaže. Isto mislim i o Srbiji, Crnoj Gori i Makedonija sa Goranom Pandevom. Zaista, nikoga ne bih volio u grupi za naredno Evropsko prvenstvo i zbog mogućih dodatnih tenzija. Nikome ne bi odgovaralo da dvije, tri ili pak četiri selekcije sa naših prostora budu u istoj grupi", pojasnio je Katanec
Na kraju, naglasio je da je cilj reprezentacije Slovenije plasman na EP u Francusku 2016. godine.
"U svakoj utakmici želim pobijediti i tako će uvijek biti. Puno će ovisiti o žrijebu. Do sada smo većinom imali sreće u žrijebanju grupa. Nadam se da će tako biti i u Nici. Olakšavajuća okolnost je što će, umjesto dosadašnjih 16, na narednom EP igrati 24 reprezentacije. Vjerujem da možemo biti među prve dvije ekipe, ili treći u grupi, te kroz baraž stići do šampionata u Francuskoj. Trenutno naš najveći problem je što neki od glavnih igrača u klubovima igraju malo. Ukoliko budu imali veće minutaže u narednoj godini, budu u odgovarajućoj takmičarskoj formi, bit ćemo potpuno konkurentni za Euro 2016", zaključio je Katanec u razgovoru za AA.