Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
adis.p

#5151 Re: Android OS

Post by adis.p »

Znači, dobro znam da sam legao neku noć i vidim sve fino ugašeno :D ujutro se probudim, zovem mamu na posao 'dostigli ste limit za poziv', prekinem, i vidim ikonicu od prenosa podataka kako svijetli :? :? I nije sama? xd Osim ako mi neko nije dosao u sobu i upalio taj klinac :D
Djubre_

#5152 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Daj recite mi kako da skinem ovu aplikaciju na samsung galaxy s plus..

https://play.google.com/store/apps/deta ... aW4ubW0iXQ.

za blokiranje poziva i poruka.,.. da mogu sa racunara na tel prebaciti..

Izbaci mi ovo..

Image
Fauja Singh

#5153 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Na mobitelu nadji aplikaciju Play store, otvori je i uloguj se sa GMail akauntom.
To ti i govori na toj slici koju si postavio.

Sent from my Galaxy Nexus
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5154 Re: Android OS

Post by un1ted »

Eh sada meni treba pomoc, a postat cu i u i9000 topicu. Jednostavno problem sa GPS jer nadje samo jedan satelit u najboljem slucaju i na gps plus mi pokaze jacinu "23". Neko je rekao da se to moze popraviit updejtom konfiguracije satelita :S

Koristim cm10 room i sekunda mi fali da se vratim na orginalni samo da me ovo ne jebe. Jos nisam siguran do cega je pa svaka pomoc je dobrodosla!
Djubre_

#5155 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

stroga normala wrote:Na mobitelu nadji aplikaciju Play store, otvori je i uloguj se sa GMail akauntom.
To ti i govori na toj slici koju si postavio.

Ali mi se neda ulogovati sa gmailom.. aktiviran je internet i sve.. ucitava dugo i onda nesto izbaci da zbog neceg ne moze.. plus, uzelo mi 3 KM kredita za 5 min.. sta toliko vuce sa ovog samsunga? treba li nesto pogasiti na njemu? da li se nesto samo aktivira od aplikacija.. u systemu..
Fauja Singh

#5156 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Pa haj reci šta piše kad ti izbaci tu poruku.

Djubre_

#5157 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

stroga normala wrote:Pa haj reci šta piše kad ti izbaci tu poruku.

Napisat cu ti veceras kad dodjem s posla.. Sad idem na posao i dopuniti kredit, jer mi je progutao sve dok sam se pokusao ulogovati na email hahaha :) Znam da bih mogao tako preko njega.. Mozda kako moze se na racunar prebaciti aplikacija i preko bluetootha na mob..
zLatk0

#5158 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Vidi podrzava li ti internet pass-through, i onda preko usba i PCa se konektujes na internet.
Takodjer u Play Store idi na opciji i vidi da nije upaljeno samo da radi preko WiFi..
Da ne trosis kredit stabi negdje usput sa posla i nakaci se na WiFi

--------------------------------------
U prodaji
- Canon Cano Scan Lide 100
- 2x 5050 smd led sijalice, 16 dioda 41mm
- Game Boy Color sa svim papirima + 6 igri
zdruzdjo

#5159 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

quarterback wrote:ok evo kad vec hoces

EOD od mene u vezi ove teme, rekao sam sta sam imao, a neka svako na svom mobitelu koristi ono sto ga cini sretnim
Da i ja koju bacim
Slazem se sa svim ovim gore.
Ne znam samo sta to lljudi ocekuju od mapa vise. Ipak smo daleko od europe po pitanju sve podrske za bilo kakve mape. Ozbiljne. Ja sam nasao neke mape za bih, ne znam gdje. Detaljne do granica nerviranja. Pokazuju cak i puteljke koji idu u neciju kucu i kraj. Znam da sam ih skinuo preko nekog srbijanskog foruma. Radim u euforu i sve ulice i puteljci unutar baze u butmiru su detaljno ucrtane. I po ostalim gradovima je isto tako. Neki malo vise neki malo manje. E sad pozitivna stvar kod osmand-a je to sto se mogu po zelji importovati i druge mape sa drugih servisa. Recimo google earth-a, cycle map.....i sl. Ali ipak dok mi natasa ne kaze " srecan put i vozite pazljivo", nista.
Sent from my A70S using Tapatalk 2
zdruzdjo

#5160 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

quarterback wrote:ok evo kad vec hoces

EOD od mene u vezi ove teme, rekao sam sta sam imao, a neka svako na svom mobitelu koristi ono sto ga cini sretnim
Da i ja koju bacim
Slazem se sa svim ovim gore.
Ne znam samo sta to lljudi ocekuju od mapa vise. Ipak smo daleko od europe po pitanju sve podrske za bilo kakve mape. Ozbiljne. Ja sam nasao neke mape za bih, ne znam gdje. Detaljne do granica nerviranja. Pokazuju cak i puteljke koji idu u neciju kucu i kraj. Znam da sam ih skinuo preko nekog srbijanskog foruma. Radim u euforu i sve ulice i puteljci unutar baze u butmiru su detaljno ucrtane. I po ostalim gradovima je isto tako. Neki malo vise neki malo manje. E sad pozitivna stvar kod osmand-a je to sto se mogu po zelji importovati i druge mape sa drugih servisa. Recimo google earth-a, cycle map.....i sl. Ali ipak dok mi natasa ne kaze " srecan put i vozite pazljivo", nista.
Sent from my A70S using Tapatalk 2
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5161 Re: Android OS

Post by un1ted »

nimajneb wrote:Eh sada meni treba pomoc, a postat cu i u i9000 topicu. Jednostavno problem sa GPS jer nadje samo jedan satelit u najboljem slucaju i na gps plus mi pokaze jacinu "23". Neko je rekao da se to moze popraviit updejtom konfiguracije satelita :S

Koristim cm10 room i sekunda mi fali da se vratim na orginalni samo da me ovo ne jebe. Jos nisam siguran do cega je pa svaka pomoc je dobrodosla!
:?: :?: :cry: :cry: :cry: :cry:
adis.p

#5162 Re: Android OS

Post by adis.p »

adis.p wrote:Nego jel ima neki način da zaključam onu kvakicu kod mrežnog prenosa podataka, jutros mi se samo uključi i pojede 4KM kredita :D Znači, imam ovaj program SmartAppProtectorFree, i kad ga uključim, dobijem mogučnost da zaključam neke stvari tipa aplikacije, usb povezivanje i jos neke sitnice, al još nigdje nisam naišao na ovako nešto. Pomažite kako znate i umijete :D :D
adis.p wrote:Znači, dobro znam da sam legao neku noć i vidim sve fino ugašeno :D ujutro se probudim, zovem mamu na posao 'dostigli ste limit za poziv', prekinem, i vidim ikonicu od prenosa podataka kako svijetli :? :? I nije sama? xd Osim ako mi neko nije dosao u sobu i upalio taj klinac :D
Ima neko? :-D
zLatk0

#5163 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Koji telefon u pitanju? Da ne koristis kakvu app kao npr navedenu koja overwrite rucne opcije..
Vidi limit da stavis odnosno da ugasis background data..
Image

U prodaji
adis.p

#5164 Re: Android OS

Post by adis.p »

Koristim Live with Walkman, i ja isto mislim da postoji neka aplikacija koja pali ovo sranje, samo što nemam dokaz :-D Jel ima negdje nešto da mogu ograničit potrošnju megabajta preko mobilne mreže na minimum, pa da smijem kako treba kredit napunit xd :-D :-D

p.s. Znam šta mi govoriš, al' prije mi se ovo nije dešavalo, sve do neki dan.. :roll:
vatrogasac

#5165 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

Motorola RAZR XT910, Standard battery, Li-Ion 1780 mAh, Stand-by Up to 304 h, Talk time Up to 9 h 20 min.

Od juče ujutro ga skoro nisam ni koristio osim što se kratko javio na par poziva. Dan prije uradio hard reset tipkama. Ostale su sve slike, filmovi i dokumenti osim imenika pa mi to sumnjivo. Isključen bio Wi-Fi, 3G, Bluetooth... Smart actions je radio svoje. Ima li načina za bolje jer nešto mu vuče bateriju i noću kada miruje? Daleko od ovih 304 h na stand-by.

Image

Image
Gray

#5166 Re: Android OS

Post by Gray »

vatrogasac wrote:Motorola RAZR XT910, Standard battery, Li-Ion 1780 mAh, Stand-by Up to 304 h, Talk time Up to 9 h 20 min.

Od juče ujutro ga skoro nisam ni koristio osim što se kratko javio na par poziva. Dan prije uradio hard reset tipkama. Ostale su sve slike, filmovi i dokumenti osim imenika pa mi to sumnjivo. Isključen bio Wi-Fi, 3G, Bluetooth... Smart actions je radio svoje. Ima li načina za bolje jer nešto mu vuče bateriju i noću kada miruje? Daleko od ovih 304 h na stand-by.

Image

Image

Djeluje normalno, to stand by time je da je samo upaljen bez ikakvog drugog korištenja. U stvarnim uslovima, svaki smartphone moreš puniti svaki dan.

zato ću ja sebi nabaviti ovo: :D

vatrogasac

#5167 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

Gray wrote:
Djeluje normalno, to stand by time je da je samo upaljen bez ikakvog drugog korištenja. U stvarnim uslovima, svaki smartphone moreš puniti svaki dan.

Ne vuče E 72, a ubraja se u smartphone. :mrgreen: Šalim se, pokušavam iz ovoga izvući maximum ako postoji način.

Ovo sam i ja gledao, a ovaj sa 5600mAh djeluje moćno i neće te izdati i na dužem putu. Može li se nabaviti kod nas u BiH?
Gray

#5168 Re: Android OS

Post by Gray »

vatrogasac wrote:
Gray wrote:

Ne vuče E 72, a ubraja se u smartphone. :mrgreen: Šalim se, pokušavam iz ovoga izvući maximum ako postoji način.

Ovo sam i ja gledao, a ovaj sa 5600mAh djeluje moćno i neće te izdati i na dužem putu. Može li se nabaviti kod nas u BiH?

ne znam ima li igdje u prodavnici, ali može preko amazona.

btw, sve ove external baterry packs imaju manji stvarni kapacitet nego što piše, jer se zbog konverzije napona ili šta ti ja znam gubi oko 30% kapaciteta, tako da ti iz ovog izvučeš oko 3900 mAh.
febo_acm

#5169 Re: Android OS

Post by febo_acm »

vatrogasac wrote:Motorola RAZR XT910, Standard battery, Li-Ion 1780 mAh, Stand-by Up to 304 h, Talk time Up to 9 h 20 min.

Image

Image
Ja sam koristio Razr mjesec i po i vjeruj dan je plafon. Koliko ti je sati radio display? To je najbolje mjerilo.
vatrogasac

#5170 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

Zhìxin wrote: Ja sam koristio Razr mjesec i po i vjeruj dan je plafon. Koliko ti je sati radio display? To je najbolje mjerilo.
I meni je sve za 10 i zadržao bih ga, ali samo baterija se brzo troši. Zbog toga razmišljam o RAZR MAXX, ali ne mogu kod nas naći novu. Čitao sam po drugim forumima i postoje različita iskustva pa tako nekima ova traje i do dva dana uz zahtjevnije korištenje. Na drugom grafikonu pokazuje vrlo slabo povremeno korištenje displaya. Plave isprekidane crtice. Samo sam ga koristio kada sam morao da bih testirao šta vuče kada ga ne koristim.
PeppermintSA

#5171 Re: Android OS

Post by PeppermintSA »

skinuo sam tapatalk ali kad uđem ovdje sve mi isto izgleda kao da ga nema :?
zLatk0

#5172 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

PeppermintSA wrote:skinuo sam tapatalk ali kad uđem ovdje sve mi isto izgleda kao da ga nema :?
Sta je pisac htio reci :D

U prodaji
adis.p

#5173 Re: Android OS

Post by adis.p »

Kojim programom da ograničim potrošnju megabajta preko mobilne mreže? :-) :-)
vatrogasac

#5174 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

adis.p wrote:Kojim programom da ograničim potrošnju megabajta preko mobilne mreže? :-) :-)
Jesi li pokušao prvo u Settings.

Image
nermin.padez

#5175 Re: Android OS

Post by nermin.padez »

adis.p wrote:Kojim programom da ograničim potrošnju megabajta preko mobilne mreže? :-) :-)
Npr. 3G Watchdog :-) :-)
Post Reply