BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
veljaca

#5151 Re: BHTelecom All About

Post by veljaca »

Imam netFlat 4 koji uključuje:
-pristupna brzina do 4096/384 kbps
-2 e - mail adrese kapaciteta 200 MB na bih.net.ba domeni
-neograničeno korištenje na fer osnovi
-G hosting

Sada mjerio brzinu i dobio:

- Download : 1,76 Mb/s,
- Upload : 0,20 Mb/s
- Ping : 34 ms

Do prije nove godine Download je bio konstantno oko 3,7 Mb/s ......
Nisam trazio smanjenje paketa, a po BHTelecomu bih trebao od 01.01.2012. dobiti :

netFlat 6 koji uključuje:
-pristupna brzina do 6144/512 kbps
-2 e-mail adrese kapaciteta 200 MB na bih.net.ba domeni
-neograničeno korištenje na fer osnovi
-BIZ hosting

Izgleda da oni smanjuju brzinu :D ...... Ne bi valjalo da je tako .... Nadam se da je ovo zbog tih povecanja - pa kada nekome povecaju ( a valjda cu i ja doci na red ) - onda nekome smanje ....
BadBoy

#5152 Re: BHTelecom All About

Post by BadBoy »

Zašto ja jednom, eto samo jednom, ne bih mogao biti među sretnicima koji, ako ne dan ranije, onda barem na dan kada je obećano dobiju to povećanje brzine. :D Čitam ovdje ima sretnika kojima su 29. decembra podigli brzine a meni će ko da gledam tek za dvije sedmice :D
neo7

#5153 Re: BHTelecom All About

Post by neo7 »

Jeff Bingham wrote:samo ti predji na mtel pa finansiraj dodika, ako ti savjest da.
reci mi da je ironija :D ?
febo_acm

#5154 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Jeff Bingham wrote:samo ti predji na mtel pa finansiraj dodika, ako ti savjest da.
:D :D

Ova ti je prejaka! :D Ček da razmislim... Je li bolje da plaćam 60 km BHT-u ili 40 km nekom drugom? :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
voodoo child

#5155 Re: BHTelecom All About

Post by voodoo child »

Quaresma

#5156 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

nije taj speedtest pouzdan
Image
gle pinga, meni itekako vazno :-D
ala7

#5157 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Image

Nije mjerodavan pouzdana lokacija Zagreb kada mjeris .. Evo gore rezultata mojaTV Full

mojaTV Full paket nije isplativ kad se gleda brzina internet pristupa koji je u paketu.. Bice nesto novo za mojaTV sigurno,mozda u toku sedmice nesto izbace na portal i za nas..
Po ovome mi placamo priblizno ~13 KM vise za internet u sklopu usluge paketa mojaTV Full ..

Prije godinu dana je mojaTV internet bio najpovoljniji veci upload,stabilniji, bez limita i sl.. Vidjecemo sad sta ce se desiti..

Ne pravite uzbunu ako vam nisu podigli jos brzine, veliki je broj adsl korisnika i samo se sjetite dial up konekcije :)
Ne znam da li se i dalje nalazi u novim konfiguracijama racunara dial up modem..

Jeff Bingham

#5158 Re: BHTelecom All About

Post by Jeff Bingham »

neo7 wrote:
reci mi da je ironija :D ?
zasto bi bila ironija?

tipican primjer onih sto piju janu, dukatovo mlijeko, kupuju poli salamu i onda se cude sto nam je privreda u kurcu.
Jeff Bingham

#5159 Re: BHTelecom All About

Post by Jeff Bingham »

AMD wrote:
:D :D

Ova ti je prejaka! :D Ček da razmislim... Je li bolje da plaćam 60 km BHT-u ili 40 km nekom drugom? :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
ne mora to biti bht. imas logosoft, hs...

telemach je isto beogradski pa ih ne ubrajam
febo_acm

#5160 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Ja samo gledam da meni bude jeftinije, pa me nije briga jel mtel, eronet, lol, telemah ili neko deseti. Uzimam najbolju uslugu za najmanje para, osim u nekim izuzetcima :D Prošlo je vrijeme kad sam koristio isključivo "naše" samo zato što je "naše" ...
Jeff Bingham

#5161 Re: BHTelecom All About

Post by Jeff Bingham »

nemoj onda kukati ako eventualno nemas posla, kasni ti plata, nezadovoljan si drzavom.... jebiga. izmedju ostalog, to je posljedica takvog razmisljanja.
febo_acm

#5162 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Jeff Bingham wrote:nemoj onda kukati ako eventualno nemas posla, kasni ti plata, nezadovoljan si drzavom.... jebiga. izmedju ostalog, to je posljedica takvog razmisljanja.
Ne, ne, i ne :D To je poslijedica takvog razmišljanja. Mi smo "našim" dopustili da rade od nas šta hoće. To je dovelo do toga kad ne daješ pare "našim", većina misli da si "njihov". Samo igraju na kartu nacionalizma i masovno zaglupljuju narod. To što ja eventualno nemam posla je produkt nesposobnih političara i države, koju je narod izabrao, a ne toga što ja pokušavam da uštedim sebi koju marku :D Međutim, nije to tema današnje emisije. Neću da spamam.

@amd off :D
Jeff Bingham

#5163 Re: BHTelecom All About

Post by Jeff Bingham »

"naš" u ovom slucaju nije bosnjacki, nego domaci, bosanski, tako da nema govora o nacionalizmu koji spominjes. kupi violeta maramice umjesto palome, predji na eronet tel, uzmi logosoft internet, ali nemoj davat pare telecomu srbije koji je vlasnik mtela, nemoj davat pare dukatu kad imas 200 kvalitetnih domacih mlijecnih proizvodjaca, nemoj pored mesne industrije "ovako" koja je medju najboljim domacim firmama podrzavat faking perutninu ptuj radi eventualno koje markice ustede.

nema to veze sa politicarima, nego sa stavom naseg glupog naroda. to sto ti nemas posla posljedica je deseterostruko viseg uvoza nego izvoza. odose pare iz zemlje moj amd. sa takvim razmisljanjem nam nikad nece biti bolje.

i jeste offtopic, jebiga.
febo_acm

#5164 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

on topic sad, tiče se BHT :D

Znači hajmo sad uzeti sve od BHT, da iz principa bojkotujemo Telemach (iako ima duplo bolju uslugu i jeftiniju- naprimjer). Ako je to normalno, hvala Bogu pa nisam normalan :D
Skream

#5165 Re: BHTelecom All About

Post by Skream »

Borci, za ostatak Bosne postoji samo Bihnet, in the head! I nema ga boljeg ;)
Hebeš ping :)
Image
k3_h3

#5166 Re: BHTelecom All About

Post by k3_h3 »

stari netFlat2... znaci sad neFlat4 :D
Image
Tahta

#5167 Re: BHTelecom All About

Post by Tahta »

Jeff Bingham wrote:"naš" u ovom slucaju nije bosnjacki, nego domaci, bosanski, tako da nema govora o nacionalizmu koji spominjes. kupi violeta maramice umjesto palome, predji na eronet tel, uzmi logosoft internet, ali nemoj davat pare telecomu srbije koji je vlasnik mtela, nemoj davat pare dukatu kad imas 200 kvalitetnih domacih mlijecnih proizvodjaca, nemoj pored mesne industrije "ovako" koja je medju najboljim domacim firmama podrzavat faking perutninu ptuj radi eventualno koje markice ustede.

nema to veze sa politicarima, nego sa stavom naseg glupog naroda. to sto ti nemas posla posljedica je deseterostruko viseg uvoza nego izvoza. odose pare iz zemlje moj amd. sa takvim razmisljanjem nam nikad nece biti bolje.

i jeste offtopic, jebiga.
Dukat mlijkeo je iz Gradačca MIG , perutnina ptuj su pogoni u Brezi i Srbcu Alpsko mlijkeo mljekara Tuzla i svi ostali koji spominjete da su strani su ustvari NAŠI proizvodi :lol: ljudi donijeli tehnologiju i rade ovdje zapošljavaju to se zove DIREKTNA STRANA INVESTICIJA.Zapošljavaju ljude na konkursu i biraju sposobne a ne podobne i zato posao ide.
Šta imamo od Telecoma mislim na obični narod ?? puni šuplji federalni budžet koji treba ukinuti zajedno sa Pederaciom
od telekoma imam 15 km račun bez "dizanja slušalice" i fala im na tome što su NAŠI.
telekom treba prodati dok još vrijedi napraviti autoput kroz Bosnu a strani investitor nek vidi šta će sa Svastikama, Propalim političarima , Pevaljkama, Švalerkama ........
REDDEVILS

#5168 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Image
Moja tv net
Quaresma

#5169 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

telekom je u stvari trebao biti prodan nekome iz njemackih zemalja, ako se ne varam, ali nasi nisu htjeli

kako god, imam moja tv i brzina mi je sad 6mbs :-D povecali mi :-D
Halcyon

#5170 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Quaresma wrote:telekom je u stvari trebao biti prodan nekome iz njemackih zemalja, ako se ne varam, ali nasi nisu htjeli

Pics or it didn't happen. :D :D
amal1

#5171 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

Treba li kome Upload :razz:

Image
Quaresma

#5172 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

Halcyon wrote:
Quaresma wrote:telekom je u stvari trebao biti prodan nekome iz njemackih zemalja, ako se ne varam, ali nasi nisu htjeli

Pics or it didn't happen. :D :D
nece brate da ucita ovaj speedtest :D
madFlava

#5173 Re: BHTelecom All About

Post by madFlava »

amal1 wrote:Treba li kome Upload :razz:

Image

sta je ovo :D
amal1

#5174 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

madFlava wrote:
amal1 wrote:Treba li kome Upload :razz:

Image

sta je ovo :D
Da nas nece moderatori sankcionisati...Ma jedan provajder u krajini, ima najbolji upload u bih i sire, mada i download je vise nego dobar, kao i ping 8-)
Last edited by amal1 on 03/01/2012 12:17, edited 1 time in total.
Pooll

#5175 Re: BHTelecom All About

Post by Pooll »

Image

Image

:oops:
Locked