Ma šverc komerc, kako drugacije opisati._BataZiv_0809 wrote:Jbt patak ti mene zajebavaskonektovan wrote:Reci...._BataZiv_0809 wrote:Konektovani??pitam te za princip rada parfemazanas a ti nista....
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5151 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
-
remark
#5152 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ja sam kupio Chanel Home Allure Sport od parfemizavas i postojanost je jako losa. Ebi me ako se poslije 2 sata ista osjeti. U biti ovo je prvi "originalni" parfem da kupujem pa nisam nesto kompetentan al mi to nesto pravo malo i kontam/vjerujem da je dupljak.
- Plavo-bijeli
#5153 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Homme sport eau extreme ili?remark wrote:Ja sam kupio Chanel Home Allure Sport od parfemizavas i postojanost je jako losa. Ebi me ako se poslije 2 sata ista osjeti. U biti ovo je prvi "originalni" parfem da kupujem pa nisam nesto kompetentan al mi to nesto pravo malo i kontam/vjerujem da je dupljak.
-
remark
#5154 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Nije extreme, obicni EDT.
-
Luxor-Concorde
#5155 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
1. Pro tip : svi vi koji mislite da vam je uvaljen fake parfem, otidjite u parfimeriju i direktno A-B test odradite. Tako cete biti najsigurniji.
2. Tvrdnje tipa "Kupio sam fake parfem taj i taj" bez dokaza, fotografija kutije i bocice su u najmanju ruku pausalne i kao takve nisu podlozne daljem razmatranju.
3. Postoji nekoliko bitnih faktora koji uticu na dugotrajnost samog mirisa:
-Reformulacije koje su cesta pojava kod skoro svake kuce, kako dizajnerske tako i niche jer su radjene studije o navodnim alergijama na koncentracije pojedinih sastojaka u parfemima pa su tako genijalci dosli do zakljucka da smo svi mi u Evropi odjednom postali alergicni na vecinu sastojaka u parfemima te da se reformulacija mora odraditi sa preko 9000 parfema! Studija je izvrsena od strane Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS) i usvojena od strane International Fragrance Association (IFRA). Sve je krenulo tamo nekad 2005 a uzimalo sve vise maha do danas. Najvise reformulacija su pretrpjeli Dior i Chanel u sta sam se licno uvjerio. u nekim slucajevima je miris drasticno promjenjen a u nekim slucajevima draaasticno oslabljen...
>>>Moje misljenje u vezi ovih gluposti je da su velike modne korporacije progurale ovaj zakon, potkrijepljeni navodim "studijama" da bi se jos vise ustedilo u samom proizvodnom procesu sto bi na kraju rezultovalo ogromnim povecanjem profita, sto je na kraju i bio i jeste slucaj. Fucka se njima za nase zdravlje i da li je neko alergican na nesto ili ne, eto Boze moj niko nikad nije imao problema prije 30-40 godina i sad odjednom svi alergicni na parfeme!<<<<<
-Losi uslovi skladistenja koji podrazumijevaju dugo izlaganje toploti/hladnoci, suncevoj svjetlosti, vlazi itd.
2. Tvrdnje tipa "Kupio sam fake parfem taj i taj" bez dokaza, fotografija kutije i bocice su u najmanju ruku pausalne i kao takve nisu podlozne daljem razmatranju.
3. Postoji nekoliko bitnih faktora koji uticu na dugotrajnost samog mirisa:
-Reformulacije koje su cesta pojava kod skoro svake kuce, kako dizajnerske tako i niche jer su radjene studije o navodnim alergijama na koncentracije pojedinih sastojaka u parfemima pa su tako genijalci dosli do zakljucka da smo svi mi u Evropi odjednom postali alergicni na vecinu sastojaka u parfemima te da se reformulacija mora odraditi sa preko 9000 parfema! Studija je izvrsena od strane Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS) i usvojena od strane International Fragrance Association (IFRA). Sve je krenulo tamo nekad 2005 a uzimalo sve vise maha do danas. Najvise reformulacija su pretrpjeli Dior i Chanel u sta sam se licno uvjerio. u nekim slucajevima je miris drasticno promjenjen a u nekim slucajevima draaasticno oslabljen...
>>>Moje misljenje u vezi ovih gluposti je da su velike modne korporacije progurale ovaj zakon, potkrijepljeni navodim "studijama" da bi se jos vise ustedilo u samom proizvodnom procesu sto bi na kraju rezultovalo ogromnim povecanjem profita, sto je na kraju i bio i jeste slucaj. Fucka se njima za nase zdravlje i da li je neko alergican na nesto ili ne, eto Boze moj niko nikad nije imao problema prije 30-40 godina i sad odjednom svi alergicni na parfeme!<<<<<
-Losi uslovi skladistenja koji podrazumijevaju dugo izlaganje toploti/hladnoci, suncevoj svjetlosti, vlazi itd.
-
channel10
#5156 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Vrijedi li ista ova provjera?
http://checkcosmetic.net/
Ja sam maloprije provjerio aqva amaru i pise da je prozvedena 18.06.2015
Da li ovo vrijedi i za originalnost? Mislim cim ga ovdje ima, znaci da je pravi, jel?!
http://checkcosmetic.net/
Ja sam maloprije provjerio aqva amaru i pise da je prozvedena 18.06.2015
Da li ovo vrijedi i za originalnost? Mislim cim ga ovdje ima, znaci da je pravi, jel?!
- radiša
#5157 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pa dobro odakle znas da kopije nemaju kodove -brojeve orginala ?
-
channel10
#5158 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne znam, zato i pitam 
- radiša
#5159 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pa znaju ocigledno i oni kao ti i ja.Ako su se i tim rukovodili onda su vjerovatno svim kopijama jednog parfema davali isti kod,jedino se mozda tako moze skontat ako kupis 2 ista parfema a razlicitog su koda.Ako obadva tu izbacije onda nije kopija.
-
channel10
#5160 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ima li iko aqva amaru, pa eto da uporedimo broj?
Kupljen u CM-u.
Kupljen u CM-u.
Last edited by channel10 on 12/03/2018 16:41, edited 1 time in total.
- basicm
#5161 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Davno sam pisao, intenso od pzv i iz duty free, postojanost nebo i zemlja. Nota ista, ali trajanje ni blizu.
- radiša
#5162 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ali pod uslovom da je kupio na istom mjestu kao i ti.channel10 wrote:Ima li iko aqva amaru, pa eto da uporedimo broj?
Ma i ja vam ljudi kazem postojanost od parfemizavas je dosta kraca.
-
Mr.Who
#5163 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne vjerujem da bi čovjek tek tako rizikovao deset godina rada.Uzeo sam u posljednje 3-4 godine 12-13 parfema od njega i svi su bili ok.Što se trajnosti tiče evo frišak primjer.Imam Dunhill Icon i nekad gura 8-9 sati bez ikakvih problema.Baš ga osjetim oko sebe a danas mi je već nestao poslije 3-4 sata nošenja.Ista boca.Puno je faktora koji utiču na dužinu trajanja parfema.radiša wrote:Ali pod uslovom da je kupio na istom mjestu kao i ti.channel10 wrote:Ima li iko aqva amaru, pa eto da uporedimo broj?
Ma i ja vam ljudi kazem postojanost od parfemizavas je dosta kraca.
U više tržnih centara posmatram koliko često se ulazi u parfumeriju.Rijetko da neko uđe i proba neki parfem.Pogledam testere pojedinih parfema, koji nisu aktuelni, i primjetim da se skoro ne troše.E sad, koliko su stari ti testeri tj. koja reformulacija je u pitanju testera a koja boca koje su upakovane u kutiju!?Zato se često zna desiti da je tester jači od upakovane boce.
- radiša
#5164 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Sad ispade nas nekoliko laze,sto bi lagali kakve koristi?
-
Luxor-Concorde
#5165 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Naravno da ne ispada. Zapravo, vjerujem vam da ne lazete jer se ovde radi o drugacijim nosevima.
Takodje se moraju uzeti u obzir dve veoma bitne pojave s kojima se susrecemo a mozda toga nismo ni svjesni.
Olfactory fatigue - zamor nosnica/receptora za miris u nosu
Perfume maceration - ovo vam se sigurno desilo da nakon nekog vremena parfem koji ste kupili odjednom postane jaci/intenzivniji, da duze traje. Meni se to desilo x puta. E pa to se zove parfemska makeracija i u tom se procesu nakon nekoliko nedjelja ili mjeseci molekuli vise rasprostrane u alkoholnom rastvoru i sama kompozicija parfema postaje vise homogena sto na kraju ima rezultat intenzivnijeg i dugotrajnijeg mirisa. Odatle ona stara "testeri su jaci od upakovanih"...
Takodje se moraju uzeti u obzir dve veoma bitne pojave s kojima se susrecemo a mozda toga nismo ni svjesni.
Olfactory fatigue - zamor nosnica/receptora za miris u nosu
Perfume maceration - ovo vam se sigurno desilo da nakon nekog vremena parfem koji ste kupili odjednom postane jaci/intenzivniji, da duze traje. Meni se to desilo x puta. E pa to se zove parfemska makeracija i u tom se procesu nakon nekoliko nedjelja ili mjeseci molekuli vise rasprostrane u alkoholnom rastvoru i sama kompozicija parfema postaje vise homogena sto na kraju ima rezultat intenzivnijeg i dugotrajnijeg mirisa. Odatle ona stara "testeri su jaci od upakovanih"...
-
Mr.Who
#5166 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne daj Bože! Kažem samo da ja nisam imao problema.Doduše, ne hodam po inostranstvu pa ne mogu porediti.Samo poredim sa ovim po našim parfimerijama i to je to.radiša wrote:Sad ispade nas nekoliko laze,sto bi lagali kakve koristi?
- Nisrin
#5167 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Imam iskustva sa parfemizavas - Armani Si i LVEB Absolu, tj njihova najjaca verzija...probala ABSOLU iz parfimerije, identican po svemu kao i ovaj kod parfemizavas...pregledal abocicu, kodove, boju parfema, kutiju, sve...nosila u Hrvatskoj u Douglas, poredila, sve identicno
Ne sumnjam u originalnost, najvise zbog toga sto oba kad stavim ujutro intenzitet je skoro isti i navecer...Cesto puta i sutradan mirise vrat, zapesce ili kosa ...prsnem ujutro prije posla 4-5x, dok takodjer imam neke druge parfeme kupljene VANI- USA, Evropa, koji su extra nota, ali na meni se miris zadrzi ukupno 20min... Dobila sam odlicnu Euphoriu CK koja ljepse mirise od Si, ali koja korist kad se osjeti 20ak min...takodjer Si vani probala, identican verziji koju imam
Onda sam cesto puta probala u Plazi i Mulleru u HRV i DE iste parfeme i jednako su mirisali, zbog toga sam se i odlucila da ih kupim!
Kako covjek prodaje po takvim cijenama- mozda ima diretkne kontakte sa proizvodnjama u fabrikama...cijene su mu otprilike kao one koje budu kad je najveci popust u njemackom Douglasu...I bas me briga sto ne placa porez drzavi, nije jedini, makar mi ne puca marzu na parfem 300%, prije nego sam njega pronasla imala sam mogucnost da vani odem i kupim, sto nije uvijek prakticno!
Kolegica i kolega takodjer narucivali od parfemizavas i prezadovoljni...od kolegice sam isprobala parfem i drzao je dobrih 7+ h na ruci..
Ne sumnjam u originalnost, najvise zbog toga sto oba kad stavim ujutro intenzitet je skoro isti i navecer...Cesto puta i sutradan mirise vrat, zapesce ili kosa ...prsnem ujutro prije posla 4-5x, dok takodjer imam neke druge parfeme kupljene VANI- USA, Evropa, koji su extra nota, ali na meni se miris zadrzi ukupno 20min... Dobila sam odlicnu Euphoriu CK koja ljepse mirise od Si, ali koja korist kad se osjeti 20ak min...takodjer Si vani probala, identican verziji koju imam
Kako covjek prodaje po takvim cijenama- mozda ima diretkne kontakte sa proizvodnjama u fabrikama...cijene su mu otprilike kao one koje budu kad je najveci popust u njemackom Douglasu...I bas me briga sto ne placa porez drzavi, nije jedini, makar mi ne puca marzu na parfem 300%, prije nego sam njega pronasla imala sam mogucnost da vani odem i kupim, sto nije uvijek prakticno!
Kolegica i kolega takodjer narucivali od parfemizavas i prezadovoljni...od kolegice sam isprobala parfem i drzao je dobrih 7+ h na ruci..
- Rugafet
#5168 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ma nista to, market ili nesto tipa cm/dm i la rive ili Tesori d'Oriente. Mirisi oko 10 tak maraka ubijaju kako mirisu. Ja danas u lokalnom marketu pazario Tesori d'Oriente - Sandalo del Kashmir & Vetiver, miris prosto RAZVALJAVA koliko je dobar. Cijena prava sitnica 9.55 KM.
- radiša
#5169 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jel i taj neka kopija?
- Rugafet
#5170 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne znam, ne bi rek'o. Sad sam istrazivo po gugletu i nidje ne pise da su ovi Tesorijevi necije kopije, a mirisu barem mojoj nosurdi stvarno odlicno i onako su jaki i udaraju bas kako ja volim. Evo ima par sati kako sam se zaliJo sa njim i jos se osjeti na par metara odame, sto bi se reklo zapljuskuju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5171 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Prije nekih15 godina, šef kupio sebi neki tesori, ne mogu se sjetiti verzije, ubijao kako miriše dobro. Mi kontali neki super sega mega luksuzni miris, pošto je cojek hadzija teški, kad na kraju 5 eura ga platio.Rugafet wrote:Ne znam, ne bi rek'o. Sad sam istrazivo po gugletu i nidje ne pise da su ovi Tesorijevi necije kopije, a mirisu barem mojoj nosurdi stvarno odlicno i onako su jaki i udaraju bas kako ja volim. Evo ima par sati kako sam se zaliJo sa njim i jos se osjeti na par metara odame, sto bi se reklo zapljuskuju.
- Rugafet
#5172 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
I ovaj sandalo mirise 'skupo'. Kad udjem u dm obavezno se strcnem par puta nekom skupim testerom tipa od 80 KM pa nadalje i nista mi nisu zesci od ovoga koji sam platio devet ipo marKi. Evo i sad kad se razmasem rukama pred njuskom bas se onako fino osjeti. Sad kontam da potrazim i shower gel od tesorija cuo sam da su brutala. Mene sto se tice, la rive i tesori rules 
- radiša
#5173 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Gdje ima tih parfema da se probaju?
-
moonca
#5174 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Sta ti u stavri zelis, da parfem duze mirise, pa makar bila i ruza ili bi radije ugodan otmjen miris.Rugafet wrote:I ovaj sandalo mirise 'skupo'. Kad udjem u dm obavezno se strcnem par puta nekom skupim testerom tipa od 80 KM pa nadalje i nista mi nisu zesci od ovoga koji sam platio devet ipo marKi. Evo i sad kad se razmasem rukama pred njuskom bas se onako fino osjeti. Sad kontam da potrazim i shower gel od tesorija cuo sam da su brutala. Mene sto se tice, la rive i tesori rules
- Rugafet
#5175 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Zelim oboje. Ugodan i otmjen miris koji dugo traje...Jos ako potrefim i cijenu kao sa Tesorijem onda je to dobitna kombinacija.