ma hocu bolan da narucim
reci cijenu
Ima na OLX-udječak sa šibicama wrote: ↑25/01/2026 17:59 Odlicno izgleda.
Ima fora sa kamenom plocom koja se ubaci u rernu pa se prethodno zagrije, ali gdje da nadjes kamenu plocu za rernu. Jedino ako se negdje prodaje.
Ina na ovoj rerni to pizza dugme i kaze pizza da se stavivu donju trecinu. I donji grijac samo radi.
tap3ah75 wrote: ↑25/01/2026 19:03Koja je cijena?Naslovnica wrote: ↑21/01/2026 14:48 Ja jučer napravio dijetima pizzu sa ovim korama, baš su ih pohvalili, dopalo im se mlogo.
![]()
Ja uzimam one Fine Food što dođu po dvije kore
Kontra od moje pecnice, kod mene gornji grijac i ploca 10 cm ispod njega.nepass1 wrote: ↑25/01/2026 22:24Ina na ovoj rerni to pizza dugme i kaze pizza da se stavivu donju trecinu. I donji grijac samo radi.
Jednom stavio na sredinu i sva salama zagorila, crna bila skroz

ja na 230 nekih 10 minuta,..Naslovnica wrote: ↑26/01/2026 07:25 Samo jedno pitanje...
Kako vi pečete te pizze na tim visokim temperaturama i za tako kratko vrijeme, a da budu pelene?
Ja kada pravim pizzu stavljam sos, sir, pizza šunku, kulen, masline i jaje.
Volim "bosansku".![]()
Kada se sve to nareda za 3 minute na 300 i kusur stepeni samo bih je spalio i ugljenisao sa ovim sastojcima.![]()
Ja je pečem na 250c i posmatram. Kada bude pri kraju malo upalim ventilator da bude malo hrskavije odozgo i tjt.
Doduše, ja kupujem kore, ne pravim svoje tijesto. Žena pravi tijesto pa bude ona "domaća" kockasta.![]()
Pa i u mene gorenje, isto sve ovako nacrtano i isto ovaj krug u sredini za biranje programa i temp. Samo kod mene donji grijac i ventilator rade za pizzuepik wrote: ↑26/01/2026 07:18Kontra od moje pecnice, kod mene gornji grijac i ploca 10 cm ispod njega.
![]()
I ja nekad kupovne kore koristim. Nemam pojma kako ali bude bolja sa ovim pizza programom nego kad po svom pecemNaslovnica wrote: ↑26/01/2026 07:25 Samo jedno pitanje...
Kako vi pečete te pizze na tim visokim temperaturama i za tako kratko vrijeme, a da budu pelene?
Volim "bosansku".![]()
Kada se sve to nareda za 3 minute na 300 i kusur stepeni samo bih je spalio i ugljenisao sa ovim sastojcima.![]()
Ja je pečem na 250c i posmatram. Kada bude pri kraju malo upalim ventilator da bude malo hrskavije odozgo i tjt.
Doduše, ja kupujem kore, ne pravim svoje tijesto. Žena pravi tijesto pa bude ona "domaća" kockasta.![]()
konektovan wrote: ↑26/01/2026 07:42ja na 230 nekih 10 minuta,..Naslovnica wrote: ↑26/01/2026 07:25 Samo jedno pitanje...
Volim "bosansku".![]()
Moja mjera je 500ml sosa, 400gr salame, dvije mozarele ona mala pakovanja i 200gr gaude. Na dvije pizze. Gljive veoma rijetko.Naslovnica wrote: ↑26/01/2026 07:55konektovan wrote: ↑26/01/2026 07:42ja na 230 nekih 10 minuta,..Naslovnica wrote: ↑26/01/2026 07:25 Samo jedno pitanje...
Volim "bosansku".![]()
![]()
Pa da, tako otprilike.
Vjerojatno ovi što peku na 500c 30 sekundi ture samo domaće tijesto, prstohvat sira i kašiku sosa?![]()
500 je previse, iako nemam jos termometar pa ne znam tacnu temp, znam da kad se malo vise zagrije da zagori. Pretpostavljam oko 400 da je taman.Naslovnica wrote: ↑26/01/2026 07:55konektovan wrote: ↑26/01/2026 07:42ja na 230 nekih 10 minuta,..Naslovnica wrote: ↑26/01/2026 07:25 Samo jedno pitanje...
Volim "bosansku".![]()
![]()
Pa da, tako otprilike.
Vjerojatno ovi što peku na 500c 30 sekundi ture samo domaće tijesto, prstohvat sira i kašiku sosa?![]()
Eno u Bingu snižena ova tijesta sa slikesuspect_zero wrote: ↑25/01/2026 22:37tap3ah75 wrote: ↑25/01/2026 19:03Koja je cijena?Naslovnica wrote: ↑21/01/2026 14:48 Ja jučer napravio dijetima pizzu sa ovim korama, baš su ih pohvalili, dopalo im se mlogo.
![]()
Ja uzimam one Fine Food što dođu po dvije kore
Da, uzimam isto ove FF i nekad one male Bingo sto tri dodju u pakovanju....ove Bingove nisu cemu ali mogu za margaritu, FF su nesto mijenjalizrnasto mi nekakvo brašno ostane po njima.
Ove sto je @Naslovnica kupio cu probati prvom prilikom kad naletim.
Ne znam za vas, ali meni kad sama potkuhavam tijesto vazda ispadne drugacije....nekad odlicno, nekad hljebasto![]()