BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
KB9

#5151 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by KB9 »

zubi wrote:
dustaban wrote:Samo da vam javim da se u nasim prodavnicama ponovo pojavio najbolji Travnicki sir... kojeg proizvode Makedonci (mljekara Radovo).
Medjutim nedajte se smetnuti, patriotski je i dalje kupovati bijele vakumirane cigle travnickog Poljorada.
Da. Necu se smetnuti, patriotski jeste kupovati Poljorad i ja cu ga i dalje kupovati... Svak svoju pamet slusa, meni moja kaze da je bolje da pomognem Poljoradu nego mljekari Radovo... sta's nismo svi isti.
pamet ti moze samo rec da kupis za SVOJE PARE najkvalitetnije sto mozes

ono sto ti govori da svoje pare bacas na nesto jer je NASE sigurno nije pamet
SkyLimit

#5152 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by SkyLimit »

Iz rodoljubnih pobuda kupujem Vispak supe, i nisu one loše, ali nije mi jasno kako to da su 3x skuplje od srbijanskih supa. I uopćeno čini mi se da su prečesto prehrambeni proizvodi naših proizvođača znatno skuplji od onih iz regiona a nema neke razlike u onome što dobiješ.

Iskreno da nisam poprilično odlučan u tome da kupujem domaće slabo bi kad šta kupio da se samo ravnam po cijenama, obično je ono naše najskuplje, a valjda bi trebalo biti suprotno.
Samprotivsviju

#5153 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Samprotivsviju »

Ljudi sad izbjegavajte Klas/Bazar prodavnice...nevidjeni lopovi :-) Ja sam danas pokusao biti domoljub pa mi se zamalo obilo o glavu :-)

Prvo pola proizvoda na policama je istekao rok trajanja ili treba isteci za koji dan...ako vec kupujete tamo, dobro obracajte paznju

Drugo na polici je stajala specijalna akcija na proizvod njihove grupacije..... Oazina voda.... pise akcijska cijena 0, 60 (regularna je 0.80)...uzeo sam pakovanje i jos par namirnica i nakon sto sam platio na kasi...primjetio sam da nesto ne stima, racun je izasao vise nego sto sam ocekivao...ugl.da skratim pricu naplatili su mi vodu po regularnoj cijeni 0.80 iako na svakom cosku stoji da je popust na nju...nakon sto sam se vratio i pitao radnicu na kasi u cemu je fol...sve sto sam dobio za odgovor je, da nije do nje vec da radi samo po uputama nadredjenih :-) :-)
Hamolj

#5154 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hamolj »

SkyLimit wrote:Iz rodoljubnih pobuda kupujem Vispak supe, i nisu one loše, ali nije mi jasno kako to da su 3x skuplje od srbijanskih supa. I uopćeno čini mi se da su prečesto prehrambeni proizvodi naših proizvođača znatno skuplji od onih iz regiona a nema neke razlike u onome što dobiješ.

Iskreno da nisam poprilično odlučan u tome da kupujem domaće slabo bi kad šta kupio da se samo ravnam po cijenama, obično je ono naše najskuplje, a valjda bi trebalo biti suprotno.
Jarane, svi srbijanski proizvodi su ti sami otrov i smeće pa tako i te supe. Nije da sad u zvijezde ukivam naše, ali sigurno da Vispak ima razlog da podigne cijenu. Supe su im ekstra, i ja sam se navukao.
SkyLimit

#5155 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by SkyLimit »

Da li ima neka naša firma koja se bavi proizvodnjom senfa? Baš gledam na polici, tri različita proizvođača, i sva tri iz Srbije.
The 51st State

#5156 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by The 51st State »

SkyLimit wrote:Da li ima neka naša firma koja se bavi proizvodnjom senfa? Baš gledam na polici, tri različita proizvođača, i sva tri iz Srbije.
bila je neka iz bugojna ali ne znam rade li jos.
So What!

#5157 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by So What! »

AS Group otkako je preuzeo Vispak, napravio je nekoliko jako dobrih marketinški poteza. Jedan od njih je svakako uvođenje Zlatan Džezva stickera za Viber.

Image
Satoshi_Nakamoto

#5158 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Satoshi_Nakamoto »

Image

Odlicno. :thumbup: Made in Busovača.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#5159 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Slo Burner »

Koji je dobar domaci deterzent za posudje?
mayab

#5160 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mayab »

tri de
bumerangss

#5161 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

dundjer wrote:3de je sranje... mislim pere on, ali jako šteti koži ruku, baš osjetiš kao kiselina, posebno ako imaš neke ranice na rukama...

Većina domaćih proizvoda je sranje, a pored toga je i skuplje. E pa osim računanja na patriotizam, trebaju proizvođači malo računati i a neke druge razloge... više se i ne sjećam kad sam zadnji put kupio neki domaći proizvod da mogu reći stvarno dobar...
Nek si se ti maksuz registrovao da nam kažeš da domace ništa ne valja! :-)
insomnia78

#5162 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by insomnia78 »

Nije zbog toga no da nam kaze da je fetis traziti mrtve i roviti po grobnicama. Pogledaj mu prvog posta. Ovo sa proizvodima mu dodje onako usput
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#5163 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Slo Burner »

mayab wrote:tri de
Ma nije dobar jbg
ho oponopono

#5164 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by ho oponopono »

...šta trebam podržavati kao domaće proizvode, makar bili i zadnje sranje, samo da bi bila dio patriot -tora...pih...:pusi2:
seldzuk

#5165 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by seldzuk »

Image Je li neko probao ovo?

Poslano sa mog Coolpad R108 koristeći Tapatalk
kox

#5166 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

seldzuk wrote:Image Je li neko probao ovo?

Poslano sa mog Coolpad R108 koristeći Tapatalk
Jesam ja. Fine su, proizvodi ih Vispak za tu firmu i liče na njihove Crispy čokoladice.
Satoshi_Nakamoto

#5167 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Satoshi_Nakamoto »

Image

Po meni najbolji ajvar na trzistu. Proizvedeno u BiH.
alibegoa

#5168 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by alibegoa »

Aaa nisi probao one skuplje od 3 km

Sent from my SM-T535 using Tapatalk
KB9

#5169 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by KB9 »

Satoshi_Nakamoto wrote:Image

Po meni najbolji ajvar na trzistu. Proizvedeno u BiH.
ajvar bas jedem ko lud i mogu ti rec da se slazem, uzeo cisto iz zajebancije da probam (onako na oko lijepo tegla izgleda, fina ona polica njihova na kojoj stoje :mrgreen: ) i bas sam pozitivno iznenadjen :bih:

od onih gore cokoladica probo sam onu kafenu i ona je isto prilicno dobra :izet:
Naslovnica

#5170 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

alibegoa wrote:Aaa nisi probao one skuplje od 3 km

Sent from my SM-T535 using Tapatalk
Potpis
Nepass

#5171 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nepass »

Sta je sa violetinim toalet papirom, ono pakovanje od 24 rolne. Bio 4.45 pa 4.65 pa 4.95 i jucer gledam u bingu 5.15KM. Sve u par mjeseci.
drndalo

#5172 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by drndalo »

Da prostis, zaobidji to pakovanje... 24 rolne jesu (ne samo Violetine), ali su "prazne"... Puno zraka placas...

Ja sam odavno skontao da mi pakovanje 10 (najcesce 8+2) De Luxe komada (i od Violete i od Harmony-a) traje duze i bolje od ovih 24 "suplje"... Cijena je tu negdje, sada ako je to poskupilo... Ove 24 su znale biti oko 4 KM, a DeLuxe oko 5 KM... Ali kao sto rekoh, traje duze, jer ima vise papira, a manje zraka...
dječak sa šibicama

#5173 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dječak sa šibicama »

ajvar kupujem u ovim prodavnicama zdrave hrane, Spajz, Fress-krompir i slicno, jeste 7 km tegla ali domaci.

Imaju i odlicne kozje sireve i ostale mlijecne proizvode iz Teslica i sa Kupresa.

Jedino sto su cijene ipak previsoke za prosjecnog gradjanina.
vješalica

#5174 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by vješalica »

Ova Natura pakovanje cvekle.
Pa mislim stvarno po cemu mozete biti konkurencija makedonskoj?
Ako citate ovo-NIKAKVA!
Eto kupim pakovanje cvekla unutra 'anemicna' svijetla i bezukusna,kao i svaka ubleha koju nazivate organskom,komadi sirotinjski a unutra se naslo nesto kao cvekla cudnog ukusa na zagriz ne znam o cemu je rijec....ovo sto prodajete je mudo mudino nikakav kvalitet...spali ste na to da jednu obicnu cveklu kiselu niste u stanju napraviti....za pocetak kupite makedonsku pa istresite u tanjir ili se posavjetujte sa tehnologom ako hocete neka vrsta konkurencije da budete na trzistu
Sve neka suplja o domacim proizvodima isto ko krepanu pascad ukiseljenu da jedem. ..fuj
kox

#5175 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

vješalica wrote:Ova Natura pakovanje cvekle.
Pa mislim stvarno po cemu mozete biti konkurencija makedonskoj?
Ako citate ovo-NIKAKVA!
Eto kupim pakovanje cvekla unutra 'anemicna' svijetla i bezukusna,kao i svaka ubleha koju nazivate organskom,komadi sirotinjski a unutra se naslo nesto kao cvekla cudnog ukusa na zagriz ne znam o cemu je rijec....ovo sto prodajete je mudo mudino nikakav kvalitet...spali ste na to da jednu obicnu cveklu kiselu niste u stanju napraviti....za pocetak kupite makedonsku pa istresite u tanjir ili se posavjetujte sa tehnologom ako hocete neka vrsta konkurencije da budete na trzistu
Sve neka suplja o domacim proizvodima isto ko krepanu pascad ukiseljenu da jedem. ..fuj
Pa ima bar 10 proizvođača cvekle u BiH, nije Natura jedina. Zapravo, Natura koliko znam ništa i ne proizvodi nego je neki oblik robne marke.
Post Reply