Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5151 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

ne kontam šta očekujete ljudi....službeno adidas starta 1.6 a mi unovim dresovima igramo 3.6....SP počinje 12.6

i vi bi sad da se maksuz skupe dizajneri i za mjesec osmisle i našiju sto hiljada dresova....s ovim počinjemo i dres je pristojan

za EP kvalifikacije vjerovatno možemo očekivati nove dresove malo prilagođene potrebama prosječnog Prošnjaka s motivima roštilja i klipače na prednjoj strani dresa i golfa 2 dizela ispod munara i zvonika na leđnoj strani dresa
phillie

#5152 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

Tako je to kad se ugovor potpisuje par mjeseci prije SP-a. Nije se ni moglo drugacije ni sa nase ni sa njihove strane. Osim dizajna, ovdje je bitna i finansijska podloga koju je dao Adidas. Sve da je dres sama vreca kao i Legeina (a nije) na vagi ce prevagnuti onaj finansijski aspekt. Ja bih da konacno jednom vidim nase igrace da su im dresov po mjeri, a ne da istu velicinu nose i Pjanic i Dzeko, a dizajn manje vise.
OldMayor

#5153 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

JoseMujica wrote:ne kontam šta očekujete ljudi....službeno adidas starta 1.6 a mi unovim dresovima igramo 3.6....SP počinje 12.6

i vi bi sad da se maksuz skupe dizajneri i za mjesec osmisle i našiju sto hiljada dresova....s ovim počinjemo i dres je pristojan

za EP kvalifikacije vjerovatno možemo očekivati nove dresove malo prilagođene potrebama prosječnog Prošnjaka s motivima roštilja i klipače na prednjoj strani dresa i golfa 2 dizela ispod munara i zvonika na leđnoj strani dresa
Kakve veze ima kad sluzbeno starta? Potpisan je ugovor i oni vec sada mogu poceti raditi na dizajnu.

Sad je mart. April - Maj. Za dva jebena mjeseca ljudi sastave svemirski brod.

Ako u dva mjeseca adidas nije sposoban osmisliti dizajn - ne novi dres - nego samo vanjski dizajn dresa - boje + šare, onda jbg kakva je to svjetska kompanija.

Ali, naravno da mogu. Niko ne trazi da oni osmisle novu tehnologiju ili sta ja znam. Nego samo da nacrtaju novi dres. Jbt koliko to moze biti tesko za giganta poput Adidasa? :roll:

Nemojte da nam bude ok sta god ponude. Meni licno ovaj bijeli ne odudara puno od Legea dresa.
Sitijevac2011

#5154 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Sitijevac2011 »

OldMayor wrote:
JoseMujica wrote:ne kontam šta očekujete ljudi....službeno adidas starta 1.6 a mi unovim dresovima igramo 3.6....SP počinje 12.6

Kakve veze ima kad sluzbeno starta? Potpisan je ugovor i oni vec sada mogu poceti raditi na dizajnu.

Ako u dva mjeseca adidas nije sposoban osmisliti dizajn - ne novi dres - nego samo vanjski dizajn dresa - boje + šare, onda jbg kakva je to svjetska kompanija.

Ali, naravno da mogu. Niko ne trazi da oni osmisle novu tehnologiju ili sta ja znam. Nego samo da nacrtaju novi dres. Jbt koliko to moze biti tesko za giganta poput Adidasa? :roll:

Nemojte da nam bude ok sta god ponude. Meni licno ovaj bijeli ne odudara puno od Legea dresa.
A zašto bi ?
OldMayor

#5155 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Sitijevac2011 wrote:
OldMayor wrote:

A zašto bi ?
A zasto ne bi? Zasto bi mi dobijali nekakve stock dresove, generalne?

Mislim mi ovdje naglabamo, a svi znamo da ovo nisu ti dresovi. Klixu moze dijete od 15 godina poslati slike i reci evo to su dresovi i oni ce to postaviti.

Taman ce adidas uslikat dresove ko da su na siranu i evo, to su vam dresovi, ajd voz sad.

Al nebitno, ja bih volio da imamo kolko tolko orginalne dresove. Pa nek su zute linije, zute su nema ih niko. Ne zelim dres koji izgleda kao da je dres za nekakav lokalni turnir.
Ajatolah_

#5156 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Adidas je uvijek imao visok kvalitet dresova a estetika tako-tako. Meni su oni i tipični po jednostavnim, jednobojnim dresovima, pa jedan Chelsea ili Bayern nemaju nikakav poseban dizajn. Ne bi bilo drugačije ni da se s njima potpisalo godinu dana ranije.
Jazzy.ba

#5157 Dres reprezentacije BiH

Post by Jazzy.ba »

OldMayor wrote: A zasto ne bi? Zasto bi mi dobijali nekakve stock dresove, generalne?

Mislim mi ovdje naglabamo, a svi znamo da ovo nisu ti dresovi. Klixu moze dijete od 15 godina poslati slike i reci evo to su dresovi i oni ce to postaviti.

Taman ce adidas uslikat dresove ko da su na siranu i evo, to su vam dresovi, ajd voz sad.

Al nebitno, ja bih volio da imamo kolko tolko orginalne dresove. Pa nek su zute linije, zute su nema ih niko. Ne zelim dres koji izgleda kao da je dres za nekakav lokalni turnir.
One slike nije klix uslikao vec su objavljene u clanku na nfsbih pa su povucene, a linkovi slika po forumima i dalje pokazuju njihov server, tako da nema sumnje da su ono dresovi.
Dr. Kuca

#5158 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

Nije los dres, ne znam sto neki misle da smo mi neko i nesta da ce nama posebno praviti za prvo svjetsko?
Kemal Malovčić

#5159 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kemal Malovčić »

U argentine najbolji dresovi.

Mi nismo japan pa da nam tim od devet hiljada stručnjaka crta dres. Mi smo lihtenštajn.

Fin dres. Vidjećete vi moćine kad ga Kolašinac obuče.
Reglan

#5160 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Reglan »

argyle wrote:model Condivo 14

Image
Moze li neko staviti Seinu glavu umjesto ovog plavusana.
Romanista 101%

#5161 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

mozete pricati sta hocete ali cinjenica da su oni ovaj dres sklepali za 2 minuta i otisli na pice tako ustedjeli vremena novca i zivaca da nam naprave nesto ozbiljno, dok za neke repke uloze po 2 mjeseca nas su odradili za 2 minuta a raja zadovoljna ma samo nek je adidas vazna je marka a ne kvalitet (dizajn)
Kemal Malovčić

#5162 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kemal Malovčić »

Mada nema šanse da je ovo naš dres providan jebote, obučeš ga i vidi se ispod jna tetovaža.
karanana

#5163 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by karanana »

ne znam koliko kosta da se dizajnira i proizvede posebno dizajnirani dres, ali za potencijalno trziste od 2 miliona ljudi, vjerovatno nema racunice da ide nesto tipa japana ili njemacke ili spanije.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5164 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

arshavin wrote:
argyle wrote:model Condivo 14

Image
Moze li neko staviti Seinu glavu umjesto ovog plavusana.
SEI je dobro stajala i Legea vreca,ali evo otprilike ovako :D
Image
Mustang1

#5165 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Dodjite na cimburijadu vidim da vam je dosadno :D
majstor10

#5166 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by majstor10 »

voleo bi ovako nesto

Image
insomnia78

#5167 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Ma Sei svaki dres dobro stoji lako je za njega
Sta cemo sa Pjanketom? :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Mustang1

#5168 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Cuj sta je sa Pjanketom .. Sta je sa Misketom :D
insomnia78

#5169 Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Mada stoji mu adidas nema govora
Image

elmirčo

#5170 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elmirčo »

vidi mu nožice :mrgreen:
insomnia78

#5171 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Dobro ovo je starija slika

elmirčo

#5172 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elmirčo »

ma znam :D ovaj lion ima tako dobar dres svake godine, al ga u*eru s ovim reklamama, isto rukometni kakav :-)
insomnia78

#5173 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

A jbg pare, pare, pare

sprej

#5174 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by sprej »

Svi o dresovima, a niko o šuškavcu za Papeta :oops:
Herr Flick

#5175 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »