Mirza Teletovic all about

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SundanceKid

#5151 Re: Mirza Teletovic all about

Post by SundanceKid »

-danTe- wrote:
Nebitan32 wrote:Koliko vidim Mirza ide ka tome da postane lider ove ekipe. :thumbup: Ako sam dobro upratio ostalo je jos 50-tak utakmica do kraja sezone i moze se on pofino naigrati.
Ma nerealno je reci lider, ali da postaje bitan ugrac moze se reci. Nek' on ima prosjek od 25 min. ove sezone(a zbog povrede Brooka mislim da ne bi trealo biti problema s tim) i 10-ak poena po utakmici ja zadovoljan.
Ovo je vec realnije. O tome da bude lider...to je neozbiljno reci u ovom momentu. Vecinu poena zabije iz picka koji odigra sa Deronom (ili otvaranjem na slabijoj strani). Deron je ogromna prijetnja na kos (suterski ali i prodorom, jer je fizicki jedna od najjacih jedinica), pa nakon picka koji mu Mirza uradi, jednostavno oba defanzivna igraca moraju obratit paznju na njega, cesto ga obojica isprate, i Mirza pametnim izvlacenjem dobije otvoren sut za tri, sto u vecini slucajeva majstorski zabije.

Lideri su u stanju uvijek sami kreirati svoj sut, imaju puno veci ofanzivni repertoar....itd itd.. Mirza je vecinom spot up suter, iako pokazuje u zadnje vrijeme da je odlican suter iz trka, da ima poteze na postu, pokoji lijep prodor...ali da bi se govorilo lideru, pored onakvih igraca u ekipi...tesko... sto rece @danTe - nek on ima konstantnu minutazu i solidan doprinos, to je najbitnije sad.
__Phoenix__

#5152 Re: Mirza Teletovic all about

Post by __Phoenix__ »

Mirza kao starter bilježi 13.5 poena po utakmici uz skoro 4 skoka i 1 blokadu...
Nebitan32

#5153 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Nebitan32 »

SundanceKid wrote:
-danTe- wrote:
Nebitan32 wrote:Koliko vidim Mirza ide ka tome da postane lider ove ekipe. :thumbup: Ako sam dobro upratio ostalo je jos 50-tak utakmica do kraja sezone i moze se on pofino naigrati.
Ma nerealno je reci lider, ali da postaje bitan ugrac moze se reci. Nek' on ima prosjek od 25 min. ove sezone(a zbog povrede Brooka mislim da ne bi trealo biti problema s tim) i 10-ak poena po utakmici ja zadovoljan.
Ovo je vec realnije. O tome da bude lider...to je neozbiljno reci u ovom momentu. Vecinu poena zabije iz picka koji odigra sa Deronom (ili otvaranjem na slabijoj strani). Deron je ogromna prijetnja na kos (suterski ali i prodorom, jer je fizicki jedna od najjacih jedinica), pa nakon picka koji mu Mirza uradi, jednostavno oba defanzivna igraca moraju obratit paznju na njega, cesto ga obojica isprate, i Mirza pametnim izvlacenjem dobije otvoren sut za tri, sto u vecini slucajeva majstorski zabije.

Lideri su u stanju uvijek sami kreirati svoj sut, imaju puno veci ofanzivni repertoar....itd itd.. Mirza je vecinom spot up suter, iako pokazuje u zadnje vrijeme da je odlican suter iz trka, da ima poteze na postu, pokoji lijep prodor...ali da bi se govorilo lideru, pored onakvih igraca u ekipi...tesko... sto rece @danTe - nek on ima konstantnu minutazu i solidan doprinos, to je najbitnije sad.

Gledao sam svih ovih par zadnjih utakmica i onako laicki bih rekao da ima konstantan napredak. Vise ulazi pod kos, bolji je u odbranii igra mu se ne svodi samo na sutanje za tri poena. Izgleda mnogo sigurniji u samog sebe. Ozbiljniji ako tako mogu reci.

Tek je poceo dobivati vecu minutazu i prostora da se dokaze. I rekao bih da je to za sada dobro iskoristio.
Prije sam mislio da treba promjeniti sredinu jer je sjedio na klupi no rekao bih da mu je sada bolje da ostane do kraja sezone. Dobivat ce tih 20+ minuta sto je sasvim dovoljno.

Ne vidim sta drugi igraci iz Netsa nude vise od njega. Ovo sto sam vidio do sada je izuzetno lose.
madner

#5154 Re: Mirza Teletovic all about

Post by madner »

Kada bi imao dva skoka vise po utakmici bio bi blizu vrhunskog igraca.
south

#5155 Re: Mirza Teletovic all about

Post by south »

SundanceKid wrote:
-danTe- wrote:

[b]Lideri su u stanju uvijek sami kreirati svoj sut, imaju puno veci ofanzivni repertoar[/b]....itd itd.. Mirza je vecinom spot up suter, iako pokazuje u zadnje vrijeme da je odlican suter iz trka, da ima poteze na postu, pokoji lijep prodor...ali da bi se govorilo lideru, pored onakvih igraca u ekipi...tesko... sto rece @danTe - nek on ima konstantnu minutazu i solidan doprinos, to je najbitnije sad.
Mirza ne zna sam kreirati sut :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: NE VJERUJEM
Static-X

#5156 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Static-X »

Eto toliko je smijesno.
Znas li ti sta znaci biti lider?
south

#5157 Re: Mirza Teletovic all about

Post by south »

Static-X wrote:Eto toliko je smijesno.
ko govori o lideru :?: :?: :?: :roll: ja govorim o kreiranju suta
Static-X

#5158 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Static-X »

south wrote:
Static-X wrote:Eto toliko je smijesno.
ko govori o lideru :?: :?: :?: :roll: ja govorim o kreiranju suta
my bad, pogresno protumaceno.
hrastov žižak

#5159 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

south wrote: Mirza ne zna sam kreirati sut :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: NE VJERUJEM
nije baš da ne zna, nego ne može. on je uglavnom služio kao spot up opcija. igra 1-1 mu je sporadična i tek u zadnje vrijeme pokazuje neke naznake te igre. kleberiš se a nemaš pojma o čem se priča. :zzzz:
-danTe-

#5160 Re: Mirza Teletovic all about

Post by -danTe- »

south wrote:
SundanceKid wrote:
-danTe- wrote: Ma nerealno je reci lider, ali da postaje bitan ugrac moze se reci. Nek' on ima prosjek od 25 min. ove sezone(a zbog povrede Brooka mislim da ne bi trealo biti problema s tim) i 10-ak poena po utakmici ja zadovoljan.

[b]Lideri su u stanju uvijek sami kreirati svoj sut, imaju puno veci ofanzivni repertoar[/b]....itd itd.. Mirza je vecinom spot up suter, iako pokazuje u zadnje vrijeme da je odlican suter iz trka, da ima poteze na postu, pokoji lijep prodor...ali da bi se govorilo lideru, pored onakvih igraca u ekipi...tesko... sto rece @danTe - nek on ima konstantnu minutazu i solidan doprinos, to je najbitnije sad.
Mirza ne zna sam kreirati sut :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: NE VJERUJEM
Hajde procitaj sve sto je napisao i o cemu se raspravlja. Jer ako si ijednu utakmicu gledao vidio bi da mirza iz picka zabije 80% poena. Tek zadnje tri utakmice je poceo ici agresivnije na kos. Izvukao si dio jedne recenice i kontas najpametniji. Najlakse je kao padobranac uletiti staviti komentar, 10 smajlija i misliti da si nekom zanimljiv.
JThomas

#5161 Re: Mirza Teletovic all about

Post by JThomas »

na NBA nivou bogami ne zna, to nemamo šta da pričamo. ali to nije ništa loše ni neobično, u većini timova 2-3 igrača kreiraju baš ono sami za sebe, a ostali igraju "od" njih.
Static-X

#5162 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Static-X »

Nije ni doveden da nesto kreira. Odakle sada odjednom takve price. Odigrao dobro i sad ce odma biti svrstan na razinu lebrona, naravno od strane nas bosnja. Zar nije dovoljno da je covjek konacno krenuo ka boljem i da onako nastavi. Za mene je i to veliki uspijeh, gledati ga u pocetnom timu sa solidnim partijama.
south

#5163 Re: Mirza Teletovic all about

Post by south »

ne moram ja nikome biti zanimljiv i za to me boli neka stvar ;-) cuj Mirza ne moze i ne zna kreirati sut :lol: :lol: pratim Mirzu vise nego ti 100% a to sto sam se kasnije prijavio na forum nema veze sa vezom i jos da dodam da Mirza uopste nema slobodu u Netsima.............. ali dobro ti vjerovatno sve znas :roll:

hrastov žižak svoj ti poso :novine: cudi me da ti nisi neki trener u pm
hrastov žižak

#5164 Re: Mirza Teletovic all about

Post by hrastov žižak »

:mrgreen: :skoljka: :thumbup:
SundanceKid

#5165 Re: Mirza Teletovic all about

Post by SundanceKid »

south wrote:ne moram ja nikome biti zanimljiv i za to me boli neka stvar ;-) cuj Mirza ne moze i ne zna kreirati sut :lol: :lol: pratim Mirzu vise nego ti 100% a to sto sam se kasnije prijavio na forum nema veze sa vezom i jos da dodam da Mirza uopste nema slobodu u Netsima.............. ali dobro ti vjerovatno sve znas :roll:

hrastov žižak svoj ti poso :novine: cudi me da ti nisi neki trener u pm

U odgovoru na ovaj komentar, citiracu hrastov zizak:

hrastov žižak wrote: :mrgreen: :skoljka: :thumbup:

:lol:
jasko_ba

#5166 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

Kakav Mirza i vodja tima, odakle sad to odjednom? Nit je doveden zbog toga, nije je placen takve pare da moze to biti.
Nek igra svoju igru, u zadnje vrijeme najbolji sigurno uz Derona u timu, i onda, nadam se da kakva trejd opcija da uleti sto prije i svi mirni ;-)
nema me tamo

#5167 Re: Mirza Teletovic all about

Post by nema me tamo »

jasko_ba wrote:Kakav Mirza i vodja tima, odakle sad to odjednom? Nit je doveden zbog toga, nije je placen takve pare da moze to biti.
Nek igra svoju igru, u zadnje vrijeme najbolji sigurno uz Derona u timu, i onda, nadam se da kakva trejd opcija da uleti sto prije i svi mirni ;-)
Covjek jedva prezivljava s onim parama sto mu daju..
A ovi spominju nekog lidera tima. :lol:
salvatore paradise

#5168 Re: Mirza Teletovic all about

Post by salvatore paradise »

Lider? Sam kreira svoj sut? Neki ljudi su definitivno NBA poceli pratiti od kako je Mirza tamo zaigrao...
relativno84

#5169 Re: Mirza Teletovic all about

Post by relativno84 »

Tipicno nase bosansko prokletstvo :-)

Na fudbalu molili boga da odemo bilo kad i bilo gdje na neko takmicenje makar pusili i po 5-0, a sad vec glave ce da lete ako ne bude bar grupa se prosla isto ko da je tamo luksemburg i san marino s nama u grupi :-)

Isto evo i s Mirzom :D Molili boga da bar ga uvodi bilo koji trener po 15min, ako sta pogodi dobro i jeste samo da puno ne grijesi, sad kad igra lijepu minutazu nekad vise nekad manje pogadja ali sve manje i manje grijesi e sad je to malo :? hocemo da dominira u svim statistickim podatcima :D

Treba biti sretan sto igra u nba, koliko dobro ce izgledati na terenu do njega je i stalnog napredovanja kroz treninge, da je napredovao vidio svako ko je gledao njegov pocetak tamo, ali cesto se i sad cini kako mu je mrsko odvojiti dupe od parketa kad treba par puta skociti u jednom napadu :D Ok to je minus ali nije presudno za njegov ucinak jer od njega se ocekuje da pogodi tricu sve drugo sto uradi a korisno je za tim dodatni je plus i povecava kredit kod trenera da mu pruza jos vise minuta.
jasko_ba

#5170 Re: Mirza Teletovic all about

Post by jasko_ba »

@relativno84
:thumbup:
south

#5171 Re: Mirza Teletovic all about

Post by south »

salvatore paradise wrote:Lider? Sam kreira svoj sut? Neki ljudi su definitivno NBA poceli pratiti od kako je Mirza tamo zaigrao...
aj nađi post gdje sam ja spomenuo da je Mirza lider :roll: ja sam pisao da Mirza moze sebi kreirati poziciju za sut ali jednostavno nema slobode u Netsima

jasko sto trejd sad kad igra :?: mislim da od toga nema nista a i sam je Mirza to izjavio
Vsvp

#5172 Re: Mirza Teletovic all about

Post by Vsvp »

insaneinthebrain wrote:
DON_eARL wrote:Previše očigledo Deron priprema akcije za Mirzu. Nije ni ovaj Noah levat, da ga svaki put na isti fazon izrade. :-D
nema veceg levata od joakima :D :izet:
Noah je najveći levat , a Mirza od mahača peškirom do lidera tima za 10 utakmica :D
Svašta se ovdje može pročitati :lol:
insaneinthebrain

#5173 Re: Mirza Teletovic all about

Post by insaneinthebrain »

Vsvp wrote:
insaneinthebrain wrote:
DON_eARL wrote:Previše očigledo Deron priprema akcije za Mirzu. Nije ni ovaj Noah levat, da ga svaki put na isti fazon izrade. :-D
nema veceg levata od joakima :D :izet:
Noah je najveći levat , a Mirza od mahača peškirom do lidera tima za 10 utakmica :D
Svašta se ovdje može pročitati :lol:
mvp istocne konferencije :oops: :izet:
spinel_

#5174 Re: Mirza Teletovic all about

Post by spinel_ »

lider nije ali svakako da je jedan od rijetkih 4-ki koji moze sam kreirati sut. to je cinjenica, samo mu treba dati dovoljno prostora i vremena
spree

#5175 Re: Mirza Teletovic all about

Post by spree »

koja kreacija suta :?. step back trica? ili neki step back mid range? to se sve sto on moze, a i to u rijetkim slucajevima. kad ste ga vidjeli da dribla loptu, da uopste drzi loptu vise od 5 sec (osim u reprezentaciji)? pa u evropi nije on sebi kreirao sut. to nije njegova zadaca. ima ko ce to raditi. nek on nastavi ovako i nek grize u odbrani, sasvim dovoljno :bih:.
Post Reply