Ovo je vec realnije. O tome da bude lider...to je neozbiljno reci u ovom momentu. Vecinu poena zabije iz picka koji odigra sa Deronom (ili otvaranjem na slabijoj strani). Deron je ogromna prijetnja na kos (suterski ali i prodorom, jer je fizicki jedna od najjacih jedinica), pa nakon picka koji mu Mirza uradi, jednostavno oba defanzivna igraca moraju obratit paznju na njega, cesto ga obojica isprate, i Mirza pametnim izvlacenjem dobije otvoren sut za tri, sto u vecini slucajeva majstorski zabije.-danTe- wrote:Ma nerealno je reci lider, ali da postaje bitan ugrac moze se reci. Nek' on ima prosjek od 25 min. ove sezone(a zbog povrede Brooka mislim da ne bi trealo biti problema s tim) i 10-ak poena po utakmici ja zadovoljan.Nebitan32 wrote:Koliko vidim Mirza ide ka tome da postane lider ove ekipe.Ako sam dobro upratio ostalo je jos 50-tak utakmica do kraja sezone i moze se on pofino naigrati.
Lideri su u stanju uvijek sami kreirati svoj sut, imaju puno veci ofanzivni repertoar....itd itd.. Mirza je vecinom spot up suter, iako pokazuje u zadnje vrijeme da je odlican suter iz trka, da ima poteze na postu, pokoji lijep prodor...ali da bi se govorilo lideru, pored onakvih igraca u ekipi...tesko... sto rece @danTe - nek on ima konstantnu minutazu i solidan doprinos, to je najbitnije sad.