Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Ali-sa

#5151 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

Nije istina, nismo sve narkomanke. :mrgreen:
bull21

#5152 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by bull21 »

Irene Adler wrote:
Yaaaay!!! Hoćemo li to dobiti nove školske klupe? I trebaju nam! Lijepo od njih... :-)
Nek' nam prvo naprave učionice da valjaju pa onda neka nabavljaju klupe i ostalo. Jeb'te, 150 ljudi u učionici gdje u normalnim uslovima ide max 50 ljudi. Ne znaš jel' gore ljeto pa svi smrde na kvadrat a ili zima pa svi smrde i još nemreš izračiti jer ti bude ladno. :lol:
Afanasi_94

#5153 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

Mračajski proto wrote:Увијек сам ја за либерализам у сваком погледу, али у посљедње вријеме ми слабо иде препознавање ђевојака и мушкараца. Ускоро и модел средњег рода у споловима. Ах, ти дивни филмови у којима сретнеш лијепу и згодну ђевојку на Факултету или у библиотеци. Код нас можеш налетјети само на неку наркоманку.
Јој, шути молим те ето.
Mračajski proto

#5154 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Mračajski proto »

Волим кад ме критизираш. То ме пали.
Afanasi_94

#5155 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

Mračajski proto wrote:Волим кад ме критизираш. То ме пали.
Убићу те, лјубави.
Mračajski proto

#5156 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Mračajski proto »

Јави се на фиксни, љепото. Знао сам да ти није рођак.
Afanasi_94

#5157 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

Mračajski proto wrote:Јави се на фиксни, љепото. Знао сам да ти није рођак.
Смири доживлјај.
Afanasi_94

#5159 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

Mračajski proto wrote:ЉУТ САМ!
Нека тако и остане.
Irene Adler

#5160 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

bull21 wrote:
Irene Adler wrote:
Yaaaay!!! Hoćemo li to dobiti nove školske klupe? I trebaju nam! Lijepo od njih... :-)
Nek' nam prvo naprave učionice da valjaju pa onda neka nabavljaju klupe i ostalo. Jeb'te, 150 ljudi u učionici gdje u normalnim uslovima ide max 50 ljudi. Ne znaš jel' gore ljeto pa svi smrde na kvadrat a ili zima pa svi smrde i još nemreš izračiti jer ti bude ladno. :lol:
Jao, odvratno ali istinito! :-? čari sobe 257 :roll: Najveći je problem organizacija; amfiteatar je najveća prostorija, pa bi logično najbrojniji odsjeci i predmeti trebali održavati predavanja tamo. Ali to je naravno nemoguće uklopiti u raspored, tako da... :skoljka:
Ali-sa

#5161 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

Kolege i kolegice kakva su vaša iskustva sa septembarskim rokovima? Da li su profesori tako da kažem blaži ako vam je ostao samo jedan dio jednog predmeta za uslov ? Hvala.
Irene Adler

#5162 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

Pa, ne znam šta bih ti rekla, zavisi od profesora i odsjeka. Kod nas ima ljudi koji obnove godinu zbog dijela jednog predmeta, pa kod nekoga su u pitanju učešće na vježbama ili zadaci naprimjer... Pretpostavljam da je forma ispita ista kao i na integralnom u julu, ali naravno da su pitanja teža, tako bi barem trebalo biti. Istina nisam nikad ništa polagala u septembru (štreberka, znam :D ) pa možda neko drugi ima nešto konkretnije da ti kaže.
Ali-sa

#5163 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

Irene ne prepadaj me :(
Ne smijem ni pomisliti na obnovu godine, imam dobre ocjene, a nadam se da će i prof. biti susretljiv :mrgreen:
To što mi je ostalo jeste usmeni dio ispita, ali stvarno nmgu da naučim, ne znam šta mi je :sad:
Hvala tebi u svakom slučaju i nadam se da mi se neće desiti kao tim nekim studentima :mrgreen:
tagomago

#5164 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by tagomago »

ali-sa, koji odsjek taj belaj ima da u septembru ljudi izlaze? :mrgreen:
NIN

#5165 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by NIN »

Mračajski proto wrote:Јави се на фиксни, љепото. Знао сам да ти није рођак.
Vas dvoje (enna i ti) imate po opomenu pred ban!
Irene Adler

#5166 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

Ali-sa wrote:Irene ne prepadaj me :(
Ne smijem ni pomisliti na obnovu godine, imam dobre ocjene, a nadam se da će i prof. biti susretljiv :mrgreen:
To što mi je ostalo jeste usmeni dio ispita, ali stvarno nmgu da naučim, ne znam šta mi je :sad:
Hvala tebi u svakom slučaju i nadam se da mi se neće desiti kao tim nekim studentima :mrgreen:
Oprosti, nisam namjeravala da te prepadnem! :( Samo sam navela ovo kao primjer da sve zavisi od profesora, neko progleda kroz prste, a neko baš i ne.

Želim ti puno sreće i da položiš taj ispit koji te muči. Ako si već položila pismeni dio i još dobila dobru ocjenu, mislim da ne bi trebao biti nikakvih problema na usmenom, nemoj se sekirati!

@tagomago: Osim anglistike? ;-)
tagomago

#5167 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by tagomago »

Irene Adler wrote:
Oprosti, nisam namjeravala da te prepadnem! :( Samo sam navela ovo kao primjer da sve zavisi od profesora, neko progleda kroz prste, a neko baš i ne.

Želim ti puno sreće i da položiš taj ispit koji te muči. Ako si već položila pismeni dio i još dobila dobru ocjenu, mislim da ne bi trebao biti nikakvih problema na usmenom, nemoj se sekirati!

precicly my point, jezici nas vade čini mi se i koliki-toliko kriterij postavljaju :thumbup: na ff-u samo nerad i neodgovornost može upropastit studenta, nikako manjak inteligencije, talenta ili mogućnosti, čak su mi smiješne bile pojedine skripte sa izbornih predmeta koje sam slušala na drugom ciklusu, o izmišljenim predmetima tokom studija da ne pričam, sve u svemu, dobru reviziju treba napraviti i kurikulume kvalitetno prečešljati
Irene Adler

#5168 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

tagomago wrote:
Irene Adler wrote:

precicly my point, jezici nas vade čini mi se i koliki-toliko kriterij postavljaju :thumbup: na ff-u samo nerad i neodgovornost može upropastit studenta, nikako manjak inteligencije, talenta ili mogućnosti, čak su mi smiješne bile pojedine skripte sa izbornih predmeta koje sam slušala na drugom ciklusu, o izmišljenim predmetima tokom studija da ne pričam, sve u svemu, dobru reviziju treba napraviti i kurikulume kvalitetno prečešljati
:thumbup: U potpunosti se slažem s tobom! Ali nažalost, za neodgovornost i nerad nema lijeka... I naravno, čim neko zaista traži da se radi i postavi malo više kriterije, odmah se ta osoba proglasi negativcem i monstrumom. Nažalost, takvo je stanje generalno u društvu, državi, ne samo na našem fakultetu. Svašta bismo htjeli, ali ako je moguće sa što manje rada i truda.
muzicar_iz_parka

#5169 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by muzicar_iz_parka »

Mogli bi malo urediti fasadu i ona slova ponovo ofarbati.
Ali-sa

#5170 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

tagomago wrote:ali-sa, koji odsjek taj belaj ima da u septembru ljudi izlaze? :mrgreen:
Odsjek za b/h/s jezik i književnosti naroda BiH, ostao mi je predmet sa književnosti za uslov :)
Rijeka_snova

#5171 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Rijeka_snova »

Ali-sa wrote:
tagomago wrote:ali-sa, koji odsjek taj belaj ima da u septembru ljudi izlaze? :mrgreen:
Odsjek za b/h/s jezik i književnosti naroda BiH, ostao mi je predmet sa književnosti za uslov :)
Ma nece ti biti problem, ne brini. Ako je usmeni, to bi moglo biti kod Kodrica?
Ali-sa

#5172 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

Jest kod prof. Kodrića je :mrgreen:
drag_gost

#5173 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by drag_gost »

Do kada je upis u 2. godinu?
Ali-sa

#5174 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

Pa ja msm da je od 15.9 pa nadalje, kad se završe ovi ispiti, a možda ako si sve očistio/la možeš odmah upisati :mrgreen:
drag_gost

#5175 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by drag_gost »

Hvala.

- Da li orijentalna filologija dopusta samofinansirajuci studij?
- Da li moze iz vise rata?
Post Reply