Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5151 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Banksy wrote:Odličan ...

KOMENTAR TOMISLAVA ČADEŽA
Kako je Rade Šerbedžija dobro naplatio ono što je Miki Manojlović odbio

Otkako je odustao od ideje da postane filozof, mladi Srećko Horvat odlučio je postati novinar. I umjesto da prijesnog početnika uzme kakva redakcija u gradsku rubriku, da se isteše momak, on pravo na HTV za vanjskog voditelja i urednika samome sebi. Smislio emisiju “Zdravo društvo” pa sjedi s po dva gosta svaki tjedan te im postavlja pitanja. Budući da je početnik, i ta su pitanja početnička, nadobudna, općenita, neupućena te gosti lupaju što stignu i kako hoće. Komičnu sliku dao je ugostivši domaće glumce Radu Šerbedžiju i Ozrena Grabarića.

Dospio je pitati Grabarića “Kako ste postali glumac?”, a Šerbedžiju je ohrabrio konstatacijom da je zacijelo smislio studij glume u Rijeci zato da razbije monopol Zagreba. Još je obojici priopćio da je zagrebački HNK u krizi “gotovo godinu dana”. Nema, dakle, veze što je HNK u krizi gotovo stotinu godina i što se gluma studira i u Osijeku i Splitu, pa već danas prekobrojni diplomirani glumci rade na baušteli, važno je da se Srećko Horvat zainteresirao i za samo pitanje glume. Tu se dosjetio starijeg kolege hateveovskog Aleksandra Stankovića, koji je baš tjedan dana ranije u svojoj nedjeljnoj emisiji ugostio beogradskog glumca Predraga Mikija Manojlovića. Poslovično lijen, bijaše Stanković također navalio na fenomen glume a da, naravno, nije pogledao kazališnu predstavu s kojom je Manojlović gostovao u Zagrebu. Srećkohorvatovski vispreno upita gosta: “Je li vam teško kao glumac stalno biti netko drugi?” A glumac će: “Pa, ja sam uvijek ja”. Rade Šerbedžija Horvatu, eto, pak kaže da je Manojlović “u pravu devedeset posto”. On se, primjerice, ne bi do kraja mogao uživjeti u Ričarda, misleći pritom na Shakespeareova zlog Richarda III. Pade mi na pamet da onda i Nikolu Teslu nije mogao odigrati bolje nego što jest, budući da nije dovoljno pametan. Ali idealan je bio kao Matan u “Prosjacima i sinovima”, takvu ulogu sto posto može dobaciti.

Da ga prvi put u životu vidim i slušam, rekao bih da je penzionirani kamiondžija iz Đakova, još kad je na koncu emisijice pred zaljubljenim Horvatom dohvatio gitaru, slika se bila zaokružila: svirac je to jedan lukav, dobrodržeći, namiguje taj snašicama mladim, još i danas ne fitilji brk uzalud. Ojači pomalo, trbušast, na vratu sjede uvenule kovrče sijede, traper košulja, jaknica crna, špičoke na tabanima i šešir na glavi, taj stvarno teško može podbaciti u ulozi nakupca i švercera.

Da je Srećko Horvat novinar, a ne ulizica-početnik, predočio bi svojem gostu i najzanimljiviju konstataciju što ju je Miki Manojlović izrekao kod Stankovića: “Odbio sam Spielberga jer nisam htio tumačiti lošeg momka s Istoka”. Miki Manojlović je, poput Šerbedžije, devedesete proveo u inozemstvu.

Na taj je način, među ostalim, smjesta kazao da s ratom ne želi imati ništa. Šerbedžija, pak, ni danas ne zna je li otišao, pobjegao ili je potjeran. Prvi je glumio u apartnim francuskim filmovima ljubavnike, a drugi negativce s Istoka u hollywoodskim splačinama. Sve što je Manojlović odbijao, Šerbedžija je prihvaćao. Tako je i danas. Manojlović vodi u Beogradu Radionicu integracije, nevladino utočište za hendikepirane, koje liječi umjetnošću, a Šerbedžija vodi na Brijunima mondeno ljetno kazalište za posttranzicijsku elitu. No, ne smijemo prema Šerbedžiji biti prestrogi. Nije on kriv što Miki Manojlović u usporedbi s njim djeluje zbilja “svetski”, onako u crnom, vitak, iskren, tih, nepatetičan. Ni Šerbedžija nije destruktivan umjetnik. Tek je, onako po hrvatski, provincijski iskompleksiran. Mladi Srećko Horvat milo je treptao i dok je Šerbedžija objašnjavao da se na njegovu riječkom studiju glume scenski govor drži na engleskom jeziku. “Ti mladi ljudi kad diplomiraju, govore engleski bez akcenta!” trijumfalno je zaključio Šerbedžija i dodao da kao takvi “mogu glumiti u austrijskim kazalištima na engleskom, u Amsterdamu, a mogu otputovati i u London”. Što bi on dao da je u London, pa u Hollywood pristigao bez naglaska. Ne samo da ne bi glumio ruske mafijaše, nego bi možda u drami potukao i samoga Roberta De Nira.

I dok je Mikiju Manojloviću francuski drugi jezik glume, Radi Šerbedžiji engleski je gastarbajterski alat za sporazumijevanje. Sve što je Rade Šerbedžija snio, to je Miki Manojlović ostvario, a što je Miki Manojlović odbio, to je Rade Šerbedžija naplatio. Jer, prvi je glumac sto posto, a drugi, eto, samo devedeset posto.

jebat ih obatrojcu...nemojte mi samo o umjetnicima i patriJotizmu evo odma me Ćenifa zove da se dobron istovarim... :oops:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5152 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

It_is_a_Leclerc wrote:Kakva je to država u kojoj neko može fizički spriječiti najvišim zvaničnicima te države da hodaju njenim ulicama ?! Da li je susjedna nam Hrvatska pod novom okupacijom, jesu li svi oni koji ne staju u kalupe uske "obiteljske" kalupe HDZ-enjara uopšte sigurni u toj državi ?! Da li će, nakon što su se polomile ploče, sutra početi lomiti srpski vratovi, a prekosutra braniti svima koji ne slušaju Thomsponovo revanje da normalno hodaju ulicama u Hrvatskoj ?! Hoćemo li sutra dijeliti najdužu kopnenu granicu sa zemljom koja institucionalizira diskriminaciju manjinskih grupa i to čini legalno ?!

Nemalo sam zabrinut za vrlo nestabilnu političko-bezbjedonosnu situaciju u Hrvatskoj, te predlažem da BiH, kao dobar susjed, ponudi svoju pomoć u političkoj ili sudskoj arbitraži između ove dvije sukobljene političke frakcije u HR.
Nisam sigurna, zato sam i pitala, mislim da ih nisu fizički spriječili, nego je, valjda, bilo dovoljno da kažu danisu dobrodošli u tu povorku. Ovi su odgovorili da neće na silu i da Vukovar nije utakmica, Milanović "neka igraju sami".
A što se tiče BIH arbitraže, hajmo mi prvo sebi pomoći, a Hrvatskoj ima ko. EU čiji su član.
It_is_a_Leclerc

#5153 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

KatarinaKosaca wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kakva je to država u kojoj neko može fizički spriječiti najvišim zvaničnicima te države da hodaju njenim ulicama ?! Da li je susjedna nam Hrvatska pod novom okupacijom, jesu li svi oni koji ne staju u kalupe uske "obiteljske" kalupe HDZ-enjara uopšte sigurni u toj državi ?! Da li će, nakon što su se polomile ploče, sutra početi lomiti srpski vratovi, a prekosutra braniti svima koji ne slušaju Thomsponovo revanje da normalno hodaju ulicama u Hrvatskoj ?! Hoćemo li sutra dijeliti najdužu kopnenu granicu sa zemljom koja institucionalizira diskriminaciju manjinskih grupa i to čini legalno ?!

Nemalo sam zabrinut za vrlo nestabilnu političko-bezbjedonosnu situaciju u Hrvatskoj, te predlažem da BiH, kao dobar susjed, ponudi svoju pomoć u političkoj ili sudskoj arbitraži između ove dvije sukobljene političke frakcije u HR.
Nisam sigurna, zato sam i pitala, mislim da ih nisu fizički spriječili, nego je, valjda, bilo dovoljno da kažu danisu dobrodošli u tu povorku. Ovi su odgovorili da neće na silu i da Vukovar nije utakmica, Milanović "neka igraju sami".
A što se tiče BIH arbitraže, hajmo mi prvo sebi pomoći, a Hrvatskoj ima ko. EU čiji su član.
Ne, ne.

U Hrvatskoj je na sceni dramatično pogoršanje političke situacije, ta država je sve nestabilnija, i mi, kao dobre komšije, moramo reagovati. Predlažem da se obratimo Evropskoj komisiji glede nedavnih prijetnji upućenih predstavniku bošnjačke nacionalne manjine u Saboru, sa molbom da nešto poduzmu i da zaštite sve ugroženiji red, mir i demokratski poredak u HR.
Banksy

#5154 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

seln wrote:
Banksy wrote:Odličan ...

KOMENTAR TOMISLAVA ČADEŽA
Kako je Rade Šerbedžija dobro naplatio ono što je Miki Manojlović odbio

Koliko god se Serbedziji moglo stosta zamjeriti, clanak je maliciozan, mahalski, senadavdicevski, deniskuljisevski.... ukratko, balkanski.
U pravu si, sasvim, ali nisam mogla odoljeti ... :mrgreen:
Šerbedžija me jaaako iritira.
Banksy

#5155 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Ovo danas je velika, velika sramota za Hrvatsku.

Srećom, normalni ljudi normalno razmišljaju. I tekst i komentari :thumbup:

http://www.jutarnji.hr/komentar-citatel ... -/1140463/
Banksy

#5156 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Nedjeljom u dva - 17.11.2013. - fra Ivo Marković

:thumbup:
Minkica88

#5157 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Vidim zašto se Bošnjaci, anti-Thompsonovci, Srbi, slobodnomisleći Hrvati, gejevi i svakojaki drugi intelektualci osjećaju ugroćenima u Hr. Smatram da je promptna reakcija Evropske Komisije nužna i da BiH tu ima ključnu ulogu u alarmiranju svjetske javnosti da se u nama susjednoj zemlji opasno narušila sigurnosno-politička situacija na koju se ne smije ćutati :)
Vjerujem da ja znam bolje od tebe kako se Bosnjaci osjecaju u HR.

Ti ocigledno imas neki licni problem sa Hrvatskom pa napravis od te zemlje Hitlerovu Njemacku (nisam te jednom vidjela da kritiziras Srbiju na isti nacin a tamo je stanje za manjine nekih 100 puta gore nego u HR) ali to nema nikakve veze sa realnoscu.
spreca

#5158 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Banksy wrote:

Nedjeljom u dva - 17.11.2013. - fra Ivo Marković

:thumbup:
+1 :thumbup:
vise fra Iva i mi smo isplivali iz ove bujice koja nas nosi
ubojica77

#5159 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Minkica88 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Vidim zašto se Bošnjaci, anti-Thompsonovci, Srbi, slobodnomisleći Hrvati, gejevi i svakojaki drugi intelektualci osjećaju ugroćenima u Hr. Smatram da je promptna reakcija Evropske Komisije nužna i da BiH tu ima ključnu ulogu u alarmiranju svjetske javnosti da se u nama susjednoj zemlji opasno narušila sigurnosno-politička situacija na koju se ne smije ćutati :)

Ti ocigledno imas neki licni problem sa Hrvatskom pa napravis od te zemlje Hitlerovu Njemacku (nisam te jednom vidjela da kritiziras Srbiju na isti nacin a tamo je stanje za manjine nekih 100 puta gore nego u HR) ali to nema nikakve veze sa realnoscu.
Pusti ga mozda decko ima neke ratne traume,mozda mu je netko od familije stradao od strane HVO-a pa si jednostavno nemoze pomoci. To su stvari koje bi trebalo lijeciti,a ne frustracije pokazivati kroz mrznju.
Havatar

#5160 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

Minkica88 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

U Srbiji jeste gore stanje za mnjine 100 puta ali ni ti ne mozes da poreknes da se stanje u Hrvatskoj pogorsava svakim danom sve vise i da ksenofobija postaje sve jaca.
ubojica77

#5161 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Havatar wrote: U Srbiji jeste gore stanje za mnjine 100 puta ali ni ti ne mozes da poreknes da se stanje u Hrvatskoj pogorsava svakim danom sve vise i da ksenofobija postaje sve jaca.
Primjetio sam ja, Bosnjaci nestaju preko noci,u autobusima sjede na zadnjem sjedistu,sve vise kafica ih odbija posluzit....Ti si pukao ,imam dosta frendova rodom iz BiH i nikad nisam cuo da ih se sikanira zato jer su iz BiH. Mjesas ono sto se dogada u Vukovaru radi necije politicke promocije sa ksenofobijom.
It_is_a_Leclerc

#5162 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Minkica88 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Dakle, poslaniku bošnjačke nacionalne manjine u hrvatskom saboru su stigle prijetnje smrću i najprizemnije uvrede na račun Srebrenice, Islama itd.
Znate vi šta to znači ?! Prijetnja likvidacijom nekome ko je, de jure i de facto, politički najvažniji Bošnjak u RH dovoljno govori o generalnom pogoršanju položaja tog naroda u HR. Ja mislim da bi BiH trebala da protestuje kod Evropske Komisije, jer se time pogoršava odnos spram nacionalne manjine Bošnjaka.

Bez bilo kakve zle krvi.

Ovog "ubojicu" i ovog pekara stvarno ne doživljavam i nemam potrebu da komentarišem.
Bodkin

#5163 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

eis :D pa dodiku svaki dan po forumima prijete pa hrvati jos ne salju mirotvorce :D
Danguba

#5164 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

Nisu ni svi Hrvati isti...ima tu i hercegovackih. :D
Bodkin

#5165 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

oni salju podrsku :evil: :D
Danguba

#5166 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

Bodkin wrote:oni salju podrsku :evil: :D
dodje vrijeme da vrate. :D
Minkica88

#5167 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

It_is_a_Leclerc wrote: Dakle, poslaniku bošnjačke nacionalne manjine u hrvatskom saboru su stigle prijetnje smrću i najprizemnije uvrede na račun Srebrenice, Islama itd.
Znate vi šta to znači ?! Prijetnja likvidacijom nekome ko je, de jure i de facto, politički najvažniji Bošnjak u RH dovoljno govori o generalnom pogoršanju položaja tog naroda u HR. Ja mislim da bi BiH trebala da protestuje kod Evropske Komisije, jer se time pogoršava odnos spram nacionalne manjine Bošnjaka.

Bez bilo kakve zle krvi.

Ovog "ubojicu" i ovog pekara stvarno ne doživljavam i nemam potrebu da komentarišem.
Tvoja mrznja prema Hrvatima te je totalno zaslijepila za realne, mnogo ozbiljnije probleme koje postoje u tvojoj zemlji. "Oj Sjenice nova Srebrenice", paljenje dzamija, maltretiranje i diskriminacije bosnjacke djece u RSu, tebi su to izgleda manji problemi nego anonimno pismo jednog mentalnog bolesnika bosnjackom politicaru u Hrvatskoj. Ako BiH treba da protestuje kod Evropske Komisije zbog ovog pisma ( :-) ) sta tek trebaju Bosnjaci da rade po pitanju diskriminacije Bosnjaka u RSu?

Usput, ubuduce nemoj pokusati mene ubijediti kako je meni u Hrvatskoj.
Bodkin

#5168 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

cuo sam jednu dobru - veci katolici od pape 8-)
It_is_a_Leclerc

#5169 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Minkica88 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Dakle, poslaniku bošnjačke nacionalne manjine u hrvatskom saboru su stigle prijetnje smrću i najprizemnije uvrede na račun Srebrenice, Islama itd.

Bez bilo kakve zle krvi.

Tvoja mrznja prema Hrvatima te je totalno zaslijepila za realne, mnogo ozbiljnije probleme koje postoje u tvojoj zemlji. "Oj Sjenice nova Srebrenice", paljenje dzamija, maltretiranje i diskriminacije bosnjacke djece u RSu, tebi su to izgleda manji problemi nego anonimno pismo jednog mentalnog bolesnika bosnjackom politicaru u Hrvatskoj. Ako BiH treba da protestuje kod Evropske Komisije zbog ovog pisma ( :-) ) sta tek trebaju Bosnjaci da rade po pitanju diskriminacije Bosnjaka u RSu?

E pa.. Ako Tonino Picula ima pravo da kod Evropske komisije protestuje zbog položaja Hrvata u BiH, imamo i mi pravo da kod Evropske komisije protestujemo zbog položaja Bošnjaka u RH, koji je loš, i to se vidi po forumima, društvenim mrežama, i internetu u cjelini.

A što se tiče naših internih pitanja, njih prepustite nama :)
dalmatinka

#5170 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

It_is_a_Leclerc wrote:
Minkica88 wrote:

Bez bilo kakve zle krvi.

E pa.. Ako Tonino Picula ima pravo da kod Evropske komisije protestuje zbog položaja Hrvata u BiH, imamo i mi pravo da kod Evropske komisije protestujemo zbog položaja Bošnjaka u RH, koji je loš, i to se vidi po forumima, društvenim mrežama, i internetu u cjelini.
A što se tiče naših internih pitanja, njih prepustite nama :)
Pa baš ti o ovome. :lol: :lol: :lol: Jesi li kad mjerio debljinu obraza?
It_is_a_Leclerc

#5171 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Ne odgovaram na tu ad hominem argumentaciju. To su fazoni za svađe dokonih komšinica, tako da...
dalmatinka

#5172 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne odgovaram na tu ad hominem argumentaciju. To su fazoni za svađe dokonih komšinica, tako da...
Ha, ha, i to mi baš napišeš poslije 15-satnog radnog dana. :lol:
Bodkin

#5173 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

dalmatinka wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ne odgovaram na tu ad hominem argumentaciju. To su fazoni za svađe dokonih komšinica, tako da...
Ha, ha, i to mi baš napišeš poslije 15-satnog radnog dana. :lol:
rekoh ja vec na temi. ako citas i vjerujes forumima i tamo komentarima na vijest klixa, u bosni je vec poceo rat, a planovi su se napravili 2004 :D
šrilančananin

#5174 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by šrilančananin »

Danas igra prva, zadnja...jedina!

Image
Josip321

#5175 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Josip321 »

šrilančananin wrote:Danas igra prva, zadnja...jedina!

Image
Meni jedna jednina i najdraža. Neka pobjede i za više od pola Mostaraca.
Post Reply