Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
theTruePath

#5151 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Teška humanitarna situacija
Krug 99 dao punu podršku palestinskom narodu

'Krug 99' daje punu podršku palestinskom narodu i apelira na demokratsku javnost, a posebno na vlade zemalja koje su direktnije involvirane u proces palestinskog pitanja da daju doprinos i omoguće nesmetan promet humanitarne pomoći što predstavlja elementarno ljudsko pravo, izjavio je danas u toku redovne sesije 'Kruga 99' predsjednik ove asocijacije akademik Sulejman Redžić.
Foto: Arhiv/A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Redžić je dodao da se palestinsko pitanje svakim danom sve više usložnjava i prerasta u prijetnju miru kako u regionu Bliskog istoka tako i u svijetu.

Uvodničari redovne sesije na temu "Palestina danas", ambasador Palestine u BiH Khaled Alatrash i novinar Mladen Marić istakli su da je Palestina već godinama u teškoj situaciji te da međunarodna zajednica ne čini dovoljno kako bi se pomoglo palestinskom narodu.

"Humanitarna situacija, posebno u pojasu Gaze, vrlo je teška. Zločinački planski napad izraelskih komandosa na humanitarni konvoj osudio je cijeli svijet posebno zbog činjenice što se dogodio u međunarodnim vodama i da su stradali civili - humanitarci. Izraelci insistiraju da nijedan humanitarni brod neće proći do Gaze", pojasnio je Alatrash.

Ovakvo ponašanje izraelske vlade, dodao je Alatrash, ne ostavlja mnogo nade i šanse za mirovne pregovore i procese između Palestine i Izraela.

"Jučer su navršene 43 godine od rata s Izraelom i izraelske okupacije Palestine. Izrael pokušava da sukob prebaci na humanitarni teritorij. Tražimo hitan prekid opsade Gaze i nesmetan protok humanitarne pomoći", zaključio je Alatrash.

Najnovijim razvojem situacije u izraelsko-palestinskom sukobu novinar Mladen Marić nije iznenađen.

"Ovo je samo jedna u nizu izraelskih siledžijskih akcija. Ovo je jedna višedecenijska konstanta. Nažalost, mislim da će ovakvih situacija još biti", kazao je Marić.

Problem dodatno usložnjava i činjenica da je i palestinski narod podijeljen na dva entiteta i da nema jedinstvenog stava po ovom pitanju.

"Naravno, problem je tim veći kada znamo da su SAD na izraelskoj strani. Svi oni koji su mislili da će dolaskom Baracka Obame to biti promijenjeno prevarili su se. Obamina administracija je čak više proizraelska nego što je bila ona Georgea Busha", tvrdi Marić.

'Krug 99' osudio je napade na humanitarni konvoj i aktiviste koji su pokušali dostaviti pomoć palestinskom narodu u pojasu Gaze.
(FENA)

:thumbup:
BarbaDue

#5152 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Jazz_Junkie wrote:
bingov buraz wrote:
Jazz_Junkie wrote:
Nije slucajnost da video postavljas bas sa kanala VehabijaTV.
Kakve veze ima odakle prenosi,snimak je autentican.
Znam da je snimak autentican, gledao sam ga i sam na televiziji (stara vijest), ali tko ovaj video postavlja je itekako bitno. Koliko god bilo grozno gledati ovu grupu Izraelaca "na pikniku" i posebno izjavu djevojke koja kaze da Gazu treba sravniti i da je "malo fasistoidna", postavljaci video klipa su daleko gori od nje. Njihova braca po ideologiji u Iraku svakodnevno ubijaju civile, jer imaju mogucnost. A koga ubijaju? Ubijaju svoje ljude.
Ali FAŠISTO ovo je tema "Izrael je opet pocinio zlocin!!!" :shock: :? Sto sada ubacujes pricu o Iranu? Kakve veze Irak ima sa ovom pricom!!!Gori si od ood onih koji sada ubijaju nedužne Palestince!!!! Povraća mi se od ovakvih ljudi!!!
mO k3

#5153 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by mO k3 »

Zlo mi je kada vidim sta se tamo desava ,da citav svijet promatra i niko nista ne chini ,nego su jako pasivni
Tako i ovih dana Kanzlerka merkel kaze mora se to ispitati zasto je do toga doslo ..... kada je vidim ne TV (mada sam na pocetku bio jako zadovoljan se njenom politikom) zgadi mi se... i nadam se da ce u buducnosti biti biti novi izbori

Zasto spominjem Njemacku...???

Zato sto je i Njemacka kriva na ovoj nastaloj situaciji koja se desava u Palestini vec preko 50 godina...
mO k3

#5154 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by mO k3 »

Ženski Dr.Med wrote:Zlo mi je kada vidim sta se tamo desava ,da citav svijet promatra i niko nista ne chini ,nego su jako pasivni
Tako i ovih dana Kanzlerka merkel kaze mora se to ispitati zasto je do toga doslo ..... kada je vidim ne TV (mada sam na pocetku bio jako zadovoljan se njenom politikom) zgadi mi se... i nadam se da ce u buducnosti biti biti novi izbori

Zato sto je i Njemacka kriva na ovoj nastaloj situaciji koja se desava u Palestini vec preko 50 godina...

I bas oni bi trebali aktivno da se ukljuce u rjesavanje problema na bliskom istoku..
zorafight

#5155 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zorafight »

anti-cionisticki punk iz izraela

Last edited by zorafight on 06/06/2010 18:06, edited 1 time in total.
bosn.om

#5156 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bosn.om »

Realist-idealist wrote:Posle takve pompezne najave svoje velecasne pameti u prvom paragrafu - degradirajuci vecinu forumasa nazivajuci ih budalama - ispao si toliko zapravo "klasican" (da ne vrijedjam) da ne vrijedi mnogo komentirati inaceosim sto treba naglastiti (kolko da ti se ukaze)da je historija vidjela mnogo pametnjakovica koji pojednostavljuju stvari, proglasavaju jedne vrijednim a druge ne-vrijednim za razgovor, praveci paralele izmedju dva ili vise slucaja koja ne dozvoljavaju pojednostavljenu komparaciju (Izrael i RS :shock: ) itd. Najbolje bi bilo za sve vas koji nas smatrate ispod vasih intelektualnih sposobnosti da onda zanemarite cijelu temu. Bice bolje i nama blesavima i vama genijalcima ;)
Da si ti ikako razumio u cijelini sta je bilo napisano u mojoj poruci, dalo bi se raspravljati, no nisi, uhvatio si se povrsnog citanja kao i svi ostali koji su tu vidjeli neko poredjenje, kojeg jednostavno nije bilo. Ali, da bi se isto shvatilo, treba se malo pametnije citati. Sve u svemu, pokazali ste bas ono sto i napisah, to jeste, nista, sem povrsnog huskanja i kobajagi znanja, cak bez osnovnog poznavanja fondamentalnih pravila debatiranja, teze, antiteze, ironije, primjerne argumentacije...

Ne trebas odgovarati, jer ja necu gubiti vrijeme da citam, znam da nece vrijediti paznje.
vivaldi

#5157 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vivaldi »

Ženski Dr.Med wrote:Zlo mi je kada vidim sta se tamo desava ,da citav svijet promatra i niko nista ne chini ,nego su jako pasivni

Nazalost to je tako i ne moze se ama bas nista uraditi. Od sumerske civilizacije ili ko je vec bio prvi, sila boga ne moli niti ce ikada. Svako gleda samo i jedino svoje interese, a ljudski zivoti i patnja nikad nikoga nisu previse interesovali.. Ustvari svaka nacija brani samo sistem i opste dobro, a cak ih ni pojedini slucajevi patnje vlastitog naroda ne tangiraju previse sve do tacke naravno kada bi zbog toga mogli izgubiti izbore..
Jazz_Junkie

#5158 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Jazz_Junkie »

BarbaDue wrote: Ali FAŠISTO ovo je tema "Izrael je opet pocinio zlocin!!!" :shock: :? Sto sada ubacujes pricu o Iranu? Kakve veze Irak ima sa ovom pricom!!!Gori si od ood onih koji sada ubijaju nedužne Palestince!!!! Povraća mi se od ovakvih ljudi!!!
Lijepo sam bio napisao odgovor Shoshani, ali je ocigledno izbrisan. U tom odgovoru sam na razuman nacin pokusao razjasniti neke stvari, ali cu to u buducnosti ponovo napisati samo njoj direktno. Sto se tebe tice, smiri se malo. Bio si moderator, pa odstupio sa te pozicije da sada mozes urlati na neistomisljenike (bez konzekvenci), tako da se zbog neravnopravne pozicije diskutanata ne zelim s tobom upustati u bilo kakve polemike. Takodjer mi je poznato da si religiozan covjek (musliman), tako da ti u svom sopstvenom shvacanju mozda zbog toga ne prihvacas objektivnost u ovom pitanju. Ispravi me ako grijesim. Veoma mi je zao sto je moj odgovor Shoshani obrisan, ali nije vise ni bitno, jer mislim da nema nikakve koristi od toga posto se drukcija razmatranja ispocetka ignorisu i nastoje difamirati. To pak cini samo saka jada ovdje. Mozda je zbog toga najpametnije udaljiti se od ovakvih tema, ali da li je pametno iste prepustiti ljudima koji ne dijele motive pomoci narodu Gaze koja im je bila namijenjena napadnutom flotom, ne znam. Pokusaj(te) napraviti razliku izmedju iskrene humane solidarnosti (ozbiljnog shvacanja ljudskih prava, vazecih za svakog covjeka pod svim okolnostima) i cisto vjerski motivirane solidarnosti koja odredjenim grupama sluzi kao materijal za dalje potpaljivanje situacije.
bingov buraz

#5159 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bingov buraz »

Stvarno ne mogu da shvatim pojedine ucesnike diskusije koji pokusavaju da vjestacki izbalansiraju krivicu a kompletna svjetska javnost se zgrazava nad barbarskim ponasanjem Izraelske vlade.Posebno me iznenadjuje takav stav od ljudi koje cijenim sa nekih drugih tema a koji se predstavljaju liberalima i ljevicarima a jasno da je izraelska vlada izrazito desnicarska i kako bi rekla djevojka sa klipa ''pomalo fasistoidna''.

I sam bi volio da Fatah i dalje ima prednost nad Hamasom ali realno tolike godine zivjeti sa takvom represijom i sa tolikom nepravdom cudi me da palestinci i nisu mnogo veci radikali.
Jazz_Junkie

#5160 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Jazz_Junkie »

bingov buraz wrote:Stvarno ne mogu da shvatim pojedine ucesnike diskusije koji pokusavaju da vjestacki izbalansiraju krivicu a kompletna svjetska javnost se zgrazava nad barbarskim ponasanjem Izraelske vlade.Posebno me iznenadjuje takav stav od ljudi koje cijenim sa nekih drugih tema a koji se predstavljaju liberalima i ljevicarima a jasno da je izraelska vlada izrazito desnicarska i kako bi rekla djevojka sa klipa ''pomalo fasistoidna''.

I sam bi volio da Fatah i dalje ima prednost nad Hamasom ali realno tolike godine zivjeti sa takvom represijom i sa tolikom nepravdom cudi me da palestinci i nisu mnogo veci radikali.
Ja nigdje nisam pokusao izbalansirati krivicu. Uopce to nisam tematizirao, jer smatram da je ocigledno tko snosi vodecu odgovornost za ovaj belaj, a to jeste izraelska vlada, koja je desnicarska i u kojoj, po mom misljenju, sjedi nekoliko ljudi koji se mogu okarakterizirati kao profasisticki nastrojeni. Ja samo ne zelim da ovdje glavnu rijec vode ljudi koji su im ideoloski bliski, samo "sa one druge strane".
zorafight

#5161 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zorafight »

Lazni ljevicar nije svjestan da je sam sebe raskrinkao ne samo na ovoj, vec i na mnogim drugim temama, toliko koliko je cionisticka politika u proteklih nekoliko godina uspjela da raskrinka svoju zlocinacku prirodu pred ocima cijelog svijeta.
Sensei

#5162 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sensei »

jefferson wrote: A sta je sa zlocinima druge strane? Sta kada se neko rznese u kaficu u izraelu?
ja ne branim izrael, ali mozda bi mogli malo i o politici Hamasa?
Last edited by Sensei on 11/05/2019 06:28, edited 1 time in total.
bingov buraz

#5163 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bingov buraz »

Jazz_Junkie wrote:
bingov buraz wrote:Stvarno ne mogu da shvatim pojedine ucesnike diskusije koji pokusavaju da vjestacki izbalansiraju krivicu a kompletna svjetska javnost se zgrazava nad barbarskim ponasanjem Izraelske vlade.Posebno me iznenadjuje takav stav od ljudi koje cijenim sa nekih drugih tema a koji se predstavljaju liberalima i ljevicarima a jasno da je izraelska vlada izrazito desnicarska i kako bi rekla djevojka sa klipa ''pomalo fasistoidna''.

Ja nigdje nisam pokusao izbalansirati krivicu. Uopce to nisam tematizirao, jer smatram da je ocigledno tko snosi vodecu odgovornost za ovaj belaj, a to jeste izraelska vlada, koja je desnicarska i u kojoj, po mom misljenju, sjedi nekoliko ljudi koji se mogu okarakterizirati kao profasisticki nastrojeni. Ja samo ne zelim da ovdje glavnu rijec vode ljudi koji su im ideoloski bliski, samo "sa one druge strane".
Mozda sam i tebe malo zakacio svojim postom ali nije bio namijenjen bas tebi.
Forum je otvorenog tipa i tu ti ili ja mozemo malo sta uraditi,postoji moderacija pa nek filtrira,moras da shvatis da potenciranjem price o al kaidi i islamskom terorizmu u Iraku razvodnjavas temu i udaljavas je od civilizacijske sramote da na jednom mjestu na kugli zemaljskoj postoji jedan rezim koji sebi daje za pravo da drzi vise geto-logora pod otvorenim nebom.

Upravo sutnja ljevicara na ovu temu daje krila radikalima u bosnjaka da kazu ''eto vidite...'' i zato krug 99 :thumbup:
Last edited by bingov buraz on 06/06/2010 18:25, edited 1 time in total.
Jazz_Junkie

#5164 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Jazz_Junkie »

zorafight wrote:Lazni ljevicar nije svjestan da je sam sebe raskrinkao ne samo na ovoj, vec i na mnogim drugim temama, toliko koliko je cionisticka politika u proteklih nekoliko godina uspjela da raskrinka svoju zlocinacku prirodu pred ocima cijelog svijeta.
Neces me spustiti na svoj niveau. Da imas obraza, ne bi registrirao dodatni nick. Hajd cao.
zorafight

#5165 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zorafight »

paranoja, paranoja, odnijela mu sve. :lol:
BarbaDue

#5166 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Jazz_Junkie wrote: Lijepo sam bio napisao odgovor Shoshani, ali je ocigledno izbrisan. U tom odgovoru sam na razuman nacin pokusao razjasniti neke stvari, ali cu to u buducnosti ponovo napisati samo njoj direktno. Sto se tebe tice, smiri se malo. Bio si moderator, pa odstupio sa te pozicije da sada mozes urlati na neistomisljenike (bez konzekvenci), tako da se zbog neravnopravne pozicije diskutanata ne zelim s tobom upustati u bilo kakve polemike. Takodjer mi je poznato da si religiozan covjek (musliman), tako da ti u svom sopstvenom shvacanju mozda zbog toga ne prihvacas objektivnost u ovom pitanju. Ispravi me ako grijesim. Veoma mi je zao sto je moj odgovor Shoshani obrisan, ali nije vise ni bitno, jer mislim da nema nikakve koristi od toga posto se drukcija razmatranja ispocetka ignorisu i nastoje difamirati. To pak cini samo saka jada ovdje. Mozda je zbog toga najpametnije udaljiti se od ovakvih tema, ali da li je pametno iste prepustiti ljudima koji ne dijele motive pomoci narodu Gaze koja im je bila namijenjena napadnutom flotom, ne znam. Pokusaj(te) napraviti razliku izmedju iskrene humane solidarnosti (ozbiljnog shvacanja ljudskih prava, vazecih za svakog covjeka pod svim okolnostima) i cisto vjerski motivirane solidarnosti koja odredjenim grupama sluzi kao materijal za dalje potpaljivanje situacije.
Nisam ja ovdje bitan, niti moja vjerska i politicka opredjeljenja, ja jesam musliman ali to nema nikakve veze jer prvenstveno sam covjek koji zna da procjeni sta je dobro a sta lose! Ovdje je lose to sto Izraelska vojska svakog dana pobije po nekoliko palestinaca dok mali izraelci odlaze na izlet da bi na njemu uzivali u tim ubistvima...zar to nije bolesno...morbidno, meni jeste. A to sto sam nekad bio moderator ne treba da te brine, nikad vise to necu biti, i samo da znas skinut sam sa moderacije samo zbog mog misljenja. Inace, moje misljenje je tako da me grize i boli fašizam na bilo kojoj strani i od bilo koga. Jel mislis da mi je svejedno sto su neljudi dosli ko zna od kuda i pobili indijance u Americi, stavili ih u kaveze...varas se boli me i to. Boljela me je i diskriminacija nad crncima....ima toga jos...,ali sve to me boli. Jedno vrijeme sam bio jedan od onih koji su postovali zrtve holokausta, ali sad mi ih je svejedno...kad vidim sta oni rade drugima. U pravu si najbolje bi bilo da se udaljis od ove teme ili ako vec neces neka te, ali nemoj ostavljati fašističke otiske na ovoj temi!
Last edited by BarbaDue on 06/06/2010 18:38, edited 1 time in total.
zorafight

#5167 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zorafight »

BarbaDue wrote: Jedno vrijeme sam bio jedan od onih koji su postovali zrtve holokausta, ali sad mi ih je svejedno...kad vidim sta oni rade drugima. U pravu si najbolje bi bilo da se udaljis od ove teme ili ako vec neces neka te, ali nemoj ostavljati fašističke otiske na ovoj temi!
I ovo je ravno fasizmu gospodina Laznog ljevicara. Zrtve Holokausta ne rade i nisu ucinile nikom nista na zao, to cine oni koji ih zloupotrebljavaju pozivajuci se na njih dok cine zlocine ravne nacistickim.

Zrtve Holokausta imaju puno vise zajednickog sa Palestincima, nego sa cionistickim rezimom.
vrhbosna

#5168 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vrhbosna »

Ovde ispade sve "go fašista" :lol:
uozo

#5169 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by uozo »

Ženski Dr.Med wrote:

I bas oni bi trebali aktivno da se ukljuce u rjesavanje problema na bliskom istoku..
Tesko je ocekivati da se vladajuca crno-zuta koalicija objektivnije posveti ovom pitanju. Konzervativci ne propustaju nijednu priliku da naglase istorijsku odgovornost prema Izraelu i svaka kritika sadsnje izraelske politike se etikitira lako antisemitizmom. Liberali su jos oprezniji od vrmena Möllermanna koji je jos 2002 godine proglasen fasistom i antisemitom zbog ostre kritike izraelske politike. Nakon toga je i politicki ruiniran tako da je zavrsio samoubistvom pod misterioznim okolnistima.
Jedini koji momentalno imaju m.da da kritikuju i sta preduzmu su Linke nastala iz bivsa SED iz DDR-a. Sadasnja Linke je dere takodjer i naciste gdje stigne i zbog toga im se nema sta prigovoriti.
Shoshana

#5170 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Shoshana »

BarbaDue wrote:
Jazz_Junkie wrote: Lijepo sam bio napisao odgovor Shoshani, ali je ocigledno izbrisan. U tom odgovoru sam na razuman nacin pokusao razjasniti neke stvari, ali cu to u buducnosti ponovo napisati samo njoj direktno. Sto se tebe tice, smiri se malo. Bio si moderator, pa odstupio sa te pozicije da sada mozes urlati na neistomisljenike (bez konzekvenci), tako da se zbog neravnopravne pozicije diskutanata ne zelim s tobom upustati u bilo kakve polemike. Takodjer mi je poznato da si religiozan covjek (musliman), tako da ti u svom sopstvenom shvacanju mozda zbog toga ne prihvacas objektivnost u ovom pitanju. Ispravi me ako grijesim. Veoma mi je zao sto je moj odgovor Shoshani obrisan, ali nije vise ni bitno, jer mislim da nema nikakve koristi od toga posto se drukcija razmatranja ispocetka ignorisu i nastoje difamirati. To pak cini samo saka jada ovdje. Mozda je zbog toga najpametnije udaljiti se od ovakvih tema, ali da li je pametno iste prepustiti ljudima koji ne dijele motive pomoci narodu Gaze koja im je bila namijenjena napadnutom flotom, ne znam. Pokusaj(te) napraviti razliku izmedju iskrene humane solidarnosti (ozbiljnog shvacanja ljudskih prava, vazecih za svakog covjeka pod svim okolnostima) i cisto vjerski motivirane solidarnosti koja odredjenim grupama sluzi kao materijal za dalje potpaljivanje situacije.
Nisam ja ovdje bitan, niti moja vjerska i politicka opredjeljenja, ja jesam musliman ali to nema nikakve veze jer prvenstveno sam covjek koji zna da procjeni sta je dobro a sta lose! A to sto sam nekad bio moderator ne treba da te brine, nikad vise to necu biti, i samo da znas skinut sam sa moderacije samo zbog mog misljenja. Inace, moje misljenje je tako da me grize i boli fašizam na bilo kojoj strani i od bilo koga. Jel mislis da mi je svejedno sto su neljudi dosli ko zna od kuda i pobili indijance u Americi, stavili ih u kaveze...varas se boli me i to. Boljela me je i diskriminacija nad crncima....ima toga jos...,ali sve to me boli. Jedno vrijeme sam bio jedan od onih koji su postovali zrtve holokausta, ali sad mi ih je svejedno...kad vidim sta oni rade drugima. U pravu si najbolje bi bilo da se udaljis od ove teme ili ako vec neces neka te, ali nemoj ostavljati fašističke otiske na ovoj temi!
@JJ, nisam vidjela tvoj odgovor, a voljela bih. Iznenadjena sam bila jer znam sa drugih tema da znas lijepo i argumentovano raspravljati. Ali ljutnja na pojedince sa ovog foruma ne bi smjela biti uzrokom gubitka sposobnosti racionalnog rasudjivanja. I sam kazes da, jeste, Izrael je pocinio zlocin. Cemu onda mak na konac?

Barba, svijet nije crn i bijel... Ne moze se sad stradanje jevreja u nacistickim logorima pobrisati ili umanjiti cinjenicom da drzava Izrael krsi ljudska prava Palestinaca. Stavljas znak jednakosti izmedju Jevreja i drzave Izrael, kao i mnogi drugi i sa jedne i sa druge strane. Koga ne boli Ausvic - taj je izgubio dio svoje covjecnosti.
Last edited by Shoshana on 06/06/2010 19:00, edited 1 time in total.
BarbaDue

#5171 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Shoshana wrote:Koga ne boli Ausvic - taj je izgubio dio svoje covjecnosti.
Da u pravu si gubim je, ali ne iz cista mira, gubim je istovremeno žaleci svaku žrtvu tog fašističkog režima!!! Gubim je gledajući ljude kako daju alibi tim fašistima...gubim je zato što je sve otišlo u 3 lijepe!!! I gubim je zato što nisam zdapi!!!
Shoshana

#5172 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Shoshana »

BarbaDue wrote:
Shoshana wrote:Koga ne boli Ausvic - taj je izgubio dio svoje covjecnosti.
Da u pravu si gubim je, ali ne iz cista mira, gubim je istovremeno žaleci svaku žrtvu tog fašističkog režima!!! Gubim je gledajući ljude kako daju alibi tim fašistima...gubim je zato što je sve otišlo u 3 lijepe!!! I gubim je zato što nisam zdapi!!!
Tvoje pravo... Kao i tvoje pravo da nama ostalima, koje Ausvic jos uvijek boli - lagano provuces kroz usi da smo pi*de.

Ja ipak cvrsto drzim do svoje covjecnosti, i nema tog Izraela, nema te nepravde i tog fasizma koji ce me natjerati da se sa fasistima izjednacim.
BarbaDue

#5173 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

Izvini ja sebe ne izjednacavam sa fasistima ali cu u svako doba izjednaciti holokaust sa visegodisnjim ubijanjem nevine palestinske djece. To je sramota i zalost ne primjetiti i ne nazvati FAŠIZMOM!!!
JBL

#5174 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JBL »

Shoshana wrote: Stavljas znak jednakosti izmedju Jevreja i drzave Izrael, kao i mnogi drugi i sa jedne i sa druge strane.
Ovo je jako naivno. Nisu ni svi gradjani Njemacke bili nacisti ili za WWII ali su svejedno svi placaju odstete. Ko vrsi ovaj teror? Izraelska vlast. Ko je izabrao tu vlasti? Kinezi? Za potrebe ovog konflikta Jevreji i drzava Izraelu jesu jedno.
kamen spoticanja

#5175 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kamen spoticanja »

BarbaDue wrote:Izvini ja sebe ne izjednacavam sa fasistima ali cu u svako doba izjednaciti holokaust sa visegodisnjim ubijanjem nevine palestinske djece. To je sramota i zalost ne primjetiti i ne nazvati FAŠIZMOM!!!
upravo tako...jer se i u jednom i u drugom slucaju zna ko je bio tlacitelj a ko zrtva...e sad kad bolesni fatmir a. u negativnom kontekstu spomene jevrejsku zrtvu u holokaustu svi smo jednoglasni da je idiot i tako je jedino ispravno...no kad se stigne do palestinske zrtve ,onda vrli idolopoklonici zapadne demokratije plasiraju pricu svi su krivi,hamasova je odgovornost ista,humanitarci su provocirali miroljubive komandose pa su im zato ovi pucali u ledja i potiljak i to vise puta...i onda je to kao razumno i iz svih aspekata sagledano i objektivno glediste...
zanimljivo u najmanju ruku...mada se meni cini mnogo vise licemjerno ili kako ovde vole reci fasistoidno ;-)
Locked