Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
CSKA wrote:Kako moze neka drzava da blokira nezavisnu drzavu,tu jednostavno nema logike,ili si nezavisan ili nisi.I to skoro sesto godina poslije proglasenja nezavisnosti...
Koja glupost,mozes da pregovaras sa EU oko clanstva ali fudbal ne mozes da igras
....eeeee ,eno samo se bave sa sesto godina.......sad ce Thaci povuc deklaraciju Nezavisnosti jer mu se igra fudbal....
Davor Šuker ima razloga biti sretan. U debitantskom predsjedničkom mandatu ostvario je plasman u Brazil. Nije mu bilo nakon smjene Igora Štimca. Vjerovao je u Niku Kovača i pogodio. Šukera smo nakon prespavane noći sreli u hotelu Hilton. Bio je dobro raspoložen. Prema bh. medijima, pogotovo za Ćirina mandata kada je sa prijateljem Mensudom Bečićem Crnim, često gledao „zmajeve“, uvijek je imao razumijevanja.
- Shvatite me, izjave ne dajem. Drugi put- rekao je Šuker novinaru Avazovog "Sporta".
Kada je na naslovnici „Sporta“ vidio Fuada Muzurović i Fadilja Vokrija, malo je smekšao i ponudio poslasticu.
- Igrat ćemo u Prištini sa Kosovom. Samo da dobiju zeleno svjetlo FIFA –e – izjavio je Šuker reporteru Avazovog Sporta. Davor je potvrdio želju Fadilja Vokrija, predsjednika kosovskog fudbalskog saveza, koji nam je nedavno u Prištini, kada smo ga posjetili, najavio takvu mogućnost.
- Prvu utakmicu reprezentacija Kosova igrat će sa Hrvatskom. Samo kada dobijemo dozvolu. Nadam se da će to biti uskoro – rekao nam je tada Vokri.
Mandžukiću jedna utakmica kazne
Davor Šuker otkrio je kako će napadač "vatrenih" Mario Mandžukić za crveni karton protiv Islanda dobiti jednu utakmicu kazne, prenosi Fena.
"Fifa je pokrenula disciplinski postupak i Mandužukić će dobiti jednu utakmicu kazne," istaknuo je Šuker.
Srebrić: Nema miliona
Zorislav Srebrić, dugogodišnji glavni tajnik HNS-a, na mukama je kao i čelnici NSBiH kada se priča o novcu za SP.
- Nema kamiona, miliona maraka, eura, dolara... Istina je, dobit će se izvjesna svota, ali nije toliko koliko se piše po medijima. I to što se dobije ide na rashod, ide na premije. Samo za pripreme uoči svjetskog prvenstva za Brazil otići će oko milion eura. Za saveze kakvi su naši i bosanski, a da bi savezi živjeli i „hranili“ druge selekcije, najbolji omjer podjele bio bi 70: 30 u korist Saveza- rekao nam je Srebrić.
Šukerovu najavu utakmice s Kosovom FSS nazvao provokacijom
U svom današnjem saopćenju Nogometni savez Srbije (FSS) ocijenio je provokacijom izjavu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davora Šukera da će reprezentacija Hrvatske igrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Kosova.
FSS je pozvao, kako se navodi dalje u saopćenju, kolege iz HNS-a da poštuju statute krovnih organizacija UEFA-e i FIFA-e, koje do sada nisu u punopravno članstvo primile Kosovo.
FSS je danas razmatrao i situaciju u nacionalnom timu Srbije, nakon odlaska s kormila reprezentacije dosadašnjeg selektora Siniše Mihajlovića.
"Na osnovu kalendara takmičenja i činjenica da će reprezentacija do završetka sezone odigrati samo jednu prijateljsku utakmicu, 5. marta 2014, a da naredne kvalifikacije počinju u septembru sljedeće godine, jednoglasno je zaključeno da se u ovom trenutku ne počinje s procesom izbora novog selektora, stoji u saopćenju.
Kosovski politicar Hardinaj medju englezima izjavio "ja ne znam ni sto sam musliman" i "nas albance zovu bijelim muslimanima ali mi to nismo,islam za nas je samo dio osmanske povijesti mi smo poput pravoslavaca i katolika" '
koji kompleksi Boze moj,ja bi se ubila da sam albanka
elma89_ wrote:Kosovski politicar Hardinaj medju englezima izjavio "ja ne znam ni sto sam musliman" i "nas albance zovu bijelim muslimanima ali mi to nismo,islam za nas je samo dio osmanske povijesti mi smo poput pravoslavaca i katolika" '
Kazu da ce Haradinaj po uzoru na "tatu" tj na Babu Fikreta Abdica osnovati pravoslavno/katolicku oblast i odvojit se od Kosova.
Treba to za ono 3-5 % nemuslimana Kosova
Reci sta hoces autonomasima,ali oni bi prvi ovog Haradinaja protjerali da ovo njima kaze ,moze se njima zamjeriti puno ali su na islam ponosni
Jest,toliko ponosni da su udarili na Bosnu zajednicki sa druga dva okupatora,ako je to islamski Ponos,ja nisam Musliman.
Jedan Haradinaj moze da prica sta hoce,al da ti on bude Mjerilo albanskog Islama,je u najmanju ruku glupo.
Ja nemam sta da kazem Babinim reci ti Krajisnicima to sto si meni pa da vidimo
Nismo se razumjeli,za mene su oni izdajnici teske kategorije,ali to nije bilo vezano za vjeru.Oni su cak imali svoje imame i sl.Mislim da bosnjaci nikada nebi ovako nesto lupili,ni oni najveci ateisti,a ni ovaj Haradinaj ne predstavlja vecinu albanaca,to znam ..malo se salim
elma89_ wrote:Nismo se razumjeli,za mene su oni izdajnici teske kategorije,ali to nije bilo vezano za vjeru.Oni su cak imali svoje imame i sl.Mislim da bosnjaci nikada nebi ovako nesto lupili,ni oni najveci ateisti,a ni ovaj Haradinaj ne predstavlja vecinu albanaca,to znam ..malo se salim
Kako to da se nismo razumjeli?
Koji ti je maternji jezik?
Ja mislim da sam te vrlo dobro razumio i zakljucio sam da lupas bzvz pogotovo ovo".Mislim da bosnjaci nikada nebi ovako nesto lupili,ni oni najveci ateisti"
elma89_ wrote:Kosovski politicar Hardinaj medju englezima izjavio "ja ne znam ni sto sam musliman" i "nas albance zovu bijelim muslimanima ali mi to nismo,islam za nas je samo dio osmanske povijesti mi smo poput pravoslavaca i katolika" '
Ne znam sto generalizujes sve Albance. Ovo je izjavio jedan njihov politicar sto ne znaci da se citav albanski narod slaze sa njegovim privatnim misljenjem. On ima pravo da ima svoje misljenje i izjasnjava se onako kako se on osjeca i smatra. Njegovo privatno misljenje nema nikakav uticaj na cijeli albanski narod. Drugo za tvoje znanje je da na Kosovu i Albaniji imas vise muslimana nego u BiH.
Nije on jedini,kod njih je to neki standard(izvinjavam se ipak,jer jesam generalizovala)
Neki idu i dalje,recimo Ismail Kadare smatra da se svi albanci trebaju zajednicki pokrstiti i ostaviti islam.U BIH ovo niko nebi smio ni u sali reci(od bosnjaka to jest) Zamisli onako Lagumdziju mrtav hladan da ovo kaze,ili neki 10-i,nema tog politicara koji bi to rekao(ne racunam anti drzavne politicare )
elma89_ wrote:Nije on jedini,kod njih je to neki standard(izvinjavam se ipak,jer jesam generalizovala)
Neki idu i dalje,recimo Ismail Kadare smatra da se svi albanci trebaju zajednicki pokrstiti i ostaviti islam.U BIH ovo niko nebi smio ni u sali reci(od bosnjaka to jest) Zamisli onako Lagumdziju mrtav hladan da ovo kaze,ili neki 10-i,nema tog politicara koji bi to rekao(ne racunam anti drzavne politicare )
Tebe izgleda zanimaju Albanci na taj nacin da mozes samo pljuvati po njima. Ti izgleda cuvas svijecu svakom albancu pa znas tacno sta svaki Albanac misli i radi. Dalje ne znam sto uporedjujes sta bi Bosnjaci i Albanci uradili u odredjenom trenutku, ako hoces nesto da uporedjujes uporedi Bosnjacke i Albanske rezultate svoje politike (drzavne/nacionalne, politicke, ekonomske, vjerske itd). Tvoji prilozi me uvjeravaju da ti sa znanjem/neznanjem ides na ruku srpskoj politici na stetu Bosnjaka i Albanaca. Dalje kazes da su Albanci nekoga izdali, koga su izdali, kada i gdje? Dobar dio porijeklom Albanaca kao i Sandzaklija je u ratu branilo i poginulo za odbranu BiH. Koliko je Bosnjaka iz BiH prije rata u toku rata i nakon rata, kada i gdje branilo Kosovo osim sto su ga jedan dio sa Bosnjacima Kosova i Albanaca branile?
elma89_ wrote:Nije on jedini,kod njih je to neki standard(izvinjavam se ipak,jer jesam generalizovala)
Pusti se TheTruePath-ovih budalaština, da je to tako kod Albanaca danas ne bi bilo ni "i" od islama. Bolje se pozabavi nama, ako te već interesuje islam, nismo mi baš neki primjer muslimana za Albance. Mislim, ovdje velik dio muslimana Boga psuje na svakom koraku, da ne pričamo dalje...
Ne mjesaj zabe i babe,Ja ovdje govorim o javnim licnostima u politici .Nista vise
Koliko znam neki Bosnjaci(i to iz Mladih Muslimana) su rekli da ne podrzavaju Kosovsku nezavisnost,recimo Besim Velic je rekao da "ne osjeca simpatije prema Kosovu zbog njihovog stava prema islamu"
Pusti se TheTruePath-ovih budalaština, da je to tako kod Albanaca danas ne bi bilo ni "i" od islama. Bolje se pozabavi nama, ako te već interesuje islam, nismo mi baš neki primjer muslimana za Albance. Mislim, ovdje velik dio muslimana Boga psuje na svakom koraku, da ne pričamo dalje...
Ma znam ,ali ja sam ovdje pogresno shvacena,Nisam ni ja neka muslimanka ne slijedim pravila ali postujem neke stvari ,ali hajde to je nebitno.Ovdje sam htjela samo reci da jedan dio politickog dijela Albanije i Kosova ima ovaj stav.
elma89_ wrote:Ne mjesaj zabe i babe,Ja ovdje govorim o javnim licnostima u politici .Nista vise
Koliko znam neki Bosnjaci(i to iz Mladih Muslimana) su rekli da ne podrzavaju Kosovsku nezavisnost,recimo Besim Velic je rekao da "ne osjeca simpatije prema Kosovu zbog njihovog stava prema islamu"
Ti koja mjesas babe i zabe kazes drugom da to ne radi? kazes nisi mislila ovo i ono a to si sama napisala? drugo drzi se Mladih Muslimana iz BiH i njihove politike i skini se s vrata Albancima Kosova i Albanije, ako te oni ne iteresuju osim da ih pljujes i pokusavas baciti kost izmedju Bosnjaka iz BiH i Albanaca Kosova i Albanije. Sreca da narod Albanci i Bosnjaci ne zavise ot tvog misljena i price inace bi propali u sekundi.
Tebe izgleda zanimaju Albanci na taj nacin da mozes samo pljuvati po njima.
a kako tebe srbi zanimaju, živ bio?
Postao/la sherbett dana 25/11/2013 23:09
gledaš iz svog kuta, ili kuta svog okruženja. Albanci nikada nisu bili previše religiozni, nit im je vjera toliko bitna, kako misliš. zapravo, ne bi mogla da se uspoređuje sa drugim muslimanima.
Prvo, oni uopće nisu išli u đamije, nego kod hodže. Hodža je "bog", i to svako selo ima svog. prave se razne amajlije, smotuljci, pije voda, bacaju uroci, ovo ono..i to sve radi hodža, i dan danas. kad se nešto loše desi u familiji, prvo se traži smotuljak po kući...
Albanci u albaniji još manje, radi prijašnjeg režima..
treće, albanska dijaspora, koja ima možda i najjači lobi u svijetu je pretežito kršćanska. znači..možda otuda takve ideje
i posljednje, a najvažnije, jedina religija Albanaca je albanstvo.
Albanstvo prije svega!
ne kažem da nema vjernika...osobito sada, kada se po tom pitanju narod osvještava religijski..nazovimo to tako, kao neki pokret, al realno...nisu neki praktični vjernici.
MUSLIMAN IZ BOSNE SA KOSOVA ,IZ BANGLADESA IZ AMAZONSKIH PRASUMA JE ISTI,. NEMA RAZLIKE, CUJ PAMETNJAKOVICA. MUSLIMANI A PSUJU BOGA? TO JE NAJTEZI GRIJEH, IZVODI DIREKTNO IZ VJERE.
elma89_ wrote:
Prvo, oni uopće nisu išli u đamije, nego kod hodže. Hodža je "bog"
[bAlbanci su valjda jedini narod koji nema religijsku podjelu, za razliku od nas[/b]
Prvo: dodji sebi zenska glavo,sad ces jos reci da mazu Gospu svijetlecom bojom
Za ovo boldirano:To je Istina.
Ali ovakvi kao ti i elma,neko skriveno neko otvoreno, bacate kost izmedju prijateljski nastrojenih naroda,neke kriterije koje vise vaze za DRUGE predbacujete Albancima.
Unosi se umjetni sukob,da bi se jedinstvu Albanaca naskodilo.
Elma nabroj si iz bosnjackog naroda koliko ih je sto pozivaju vracanju pradedovskoj vjeri.
Albanski narod nema religijsku podjelu zato sto su Muslimani u apsolutnoj vecini,zato sto vazi pravilo svakom svoja vjera.
Imamo i mi Albanci Nemanja,Kusturica.......cak ima jedan Albanac koji poziva na ujedinjenje svih nacionalista Balkana da bi se odbranilo od ISLAM-A.
Dalje kaze da se srbi izuzmu iz tog rata jer su oni vec dali tribut toj borbi pobivsi onolike Muslimane u Bosni.
Poziva bosanske albanske grcke hrvatske(srbi moraju lizati rane,zasluzeni odmor ) nacionaliste da se udruze i pobiju ovo Muslimana u Ojropi.
Nemojte dopustit da jedan narod slobodno bira u sta ce vjerovat kako ce zivjet i kako ce se pojedinci zvat i pored toga se medjusobno postivati.