Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5151 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

naduvani wrote:Uskoro izlazi prava zvijer :)

Xiaomi Mi 5S na prvoj fotografiji uživo.
Procurila i cijena!

Predstavljanje novog Xiaomia je sve bliže, a glasine sve glasnije. Ipak ovaj najnoviji leak je poseban jer je ovo prvi put da vidimo kako će Mi 5S uopće izgledati. Svi smo znali da će biti isti kao Mi 5 i da neće imati home tipku ali nedavno smo vidjeli jednu sliku koja je izgledala čudno sa okruglom kapacitivnom home tipkom. Tada smo je proglasili kao vjerovatni fake ali strah je ostao. Poznati kineski leaker Kjuma je tu da nam umiri strahove sa najnovijom fotografijom uživo koja potvrđuje nedostatak home tipke koja je zamijenjena sa tri neoznačene kapacitivne tipke. Ovo daje dodatnu težinu onoj glasini da će Mi 5S biti prvi telefon koji će imati skener otiska prsta ispod zaslona ali nećemo odmah skakati na zaključke.

Možemo očekivati dvije varijante. Prva je sa 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije te sa cijenom od 299$ (oko 268 EUR) dok druga ima istu količinu RAM-a ali čak 256 GB interne memorije. Ta druga trebala bi se zvati Xiaomi Mi 5S Plus, a cijena je 449$ (oko 400 EUR). Obje cijene su fantastične, što je sasvim normalno za Xiaomi i jedan od glavnih razloga zašto ih svi toliko volimo Dakle imamo vrhunski flagship telefon sa (vjerovatno) niskom cijenom koji će biti predstavljen za 4 dana (27.09.). Što više tražiti?

Image
Uf, dobar dobar.[emoji16] [emoji4]

poslano sa Sonija Ze
probook

#5152 Re: Kineski mobiteli

Post by probook »

Zna li se koliki ce biti ekran? Nadam se ne preko 5.1"?
naduvani

#5153 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

Ostaje

Na kineskome Weibou koji je izvor stalnih leakova pojavila se fotografija za koju se sumnja da pripada baš Mi 5s-u. Radi se o fotografiji prednje strane uređaja koji lagano podsjeća ma stari Mi 5 ali uz jednu malu primjenu ispod zaslona. Na fotografiji je jasno vidljivo da sada nema fizičke tipke koju smo vidjeli na Mi 5 već okrugla tipka koja podsjeća na novu kapacitivnu home tipku koju imamo na iPhoneu 7.

Ranije informacije su spominjale novi ultrasonični skener otiska prsta koji bi se tehnički mogao nalaziti negdje ispod stakla što se u principu poklapa sa ovim rješenjem ali smo očekivali nešto više “wow” efekt. Ipak nema nikakve potvrde, te je moguće da ova fotografija uopće me pripada Mi 5s pa je sa nekim zaključcima bolje pričekati.

Da se podsjetimo specifikacija koje su nam otkrili neki benchmark testovi Mi 5s bi treba doći sa 5,15″ FullHD zaslonom sa Force Touch tehnologijom, novim Snapdragonom 821, 3, 4 ili 6 GB RAM-a i rasponom interne memorije od 64-256 GB. Stražnja kamera rezolucije 16 MP se može pohvaliti 4 osnim OIS-om, PDAF-om i otvorom blende od sjajnih f/1.8 što bi u kompletu trebalo rezultirati odličnim fotografijama i videom u svim uvjetima. Prednja bi pak trebala biti rezolucije 8 MP.

Po pitanju baterije očekuje nas jedna kapaciteta 3.490 mAh što je vrlo dobro na ovu dijagonalu zaslona, a da bi stvari bile još bolje tu je i Quick Charge 3.0 tehnologija brzog punjenja. Što se tiče softvera očekujemo posljednju inkarnaciju MIUi-a koji će biti baziran na Androidu 6.0 Marshmallow.
naduvani

#5154 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

Već i ptice na grani znaju da nam Xiaomi sprema nabrijanu varijantu Mi 5 flagshipa koja će doći pod nazivom Xiaomi Mi 5S. Ime je na neki način potrvrđeno u prošlom teaseru (samo slovo “S”), a sada imamo službenu potrvrdu za još jednu stvar. Baš kao LeEco Le Pro 3 koji je jučer predstavljen i Xiaomi Mi 5S doći će opremljen sa Snapdragon 821 procesorom. Kako to znamo? Po teaseru koji je danas objavljen i koji prikazuje Antutu rezultad od 164199 bodova.

Već znamo da Snapdragon 820 postiže oko 140000 bodova, a njegov nasljednik oko 160000 tako da po tom pitanju nema nikakvih sumnji. Pored potvrde novog procesora na teaseru je ispisano jedno pitanje: ” Pored performansi, koju novu tehnologiju donosi Xiaomi _S?”. Nismo sigurni na što misle ali može biti da se odnosi na ultrasonični skener otiska prsta o kojem smo nedavno pisali. Ili možda misle na Force Touch (kao 3D Touch na iPhoneu)? Opet, niti jedna od te dvije tehnologije nije nešto neviđeno pa će biti zanimljivo za vidjeti na što se to odnosi.

Od ostalih specifikacija poznato je, uglavnom putem benchmark testova, da će imati 5.15″ Full HD zaslon, baš kao njegov “prethodnik” dok su stvari kao 6GB RAM-a, 256 GB interne memorije, 3490 mAh baterija i 16 MP stražnja kamera još u domeni glasina ali ipak vrlo vjerovatne. Službeno predstavljanje je 27.09.2016. no kao obično do tada ćemo sigurno vidjeti još nekoliko leakova i službenih teasera.
Image
naduvani

#5155 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

Last edited by naduvani on 26/09/2016 20:53, edited 1 time in total.
kloniran

#5156 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

naduvani

#5157 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

Ubjedljivi best buy
Kakvi ajfuni, samzunzi, lg...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5158 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

naduvani wrote:Ubjedljivi best buy
Kakvi ajfuni, samzunzi, lg...
Dileja, jes to ti?????[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
irac300

#5159 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

Ma ko ce drugi bit.
skafiskafsnjak

#5160 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Kineski telefoni (pogotovo Xiaomi) su dostigli taj nivo da su sasvim dovoljni za vecinu korisnika . Ali smijesno je reci da su bolji od ovih poznatijih ....
naduvani

#5161 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

Srce moba, chipset je najnoviji Qualcom snapdragon 821koji će tek da bude u samsungu s8
I po čemu bi onda samsung sa istim takvim chipsetom bio bolji, pogotovo ako je tri puta skuplji
skafiskafsnjak

#5162 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

naduvani wrote:Srce moba, chipset je najnoviji Qualcom snapdragon 821koji će tek da bude u samsungu s8
I po čemu bi onda samsung sa istim takvim chipsetom bio bolji, pogotovo ako je tri puta skuplji
pa nije sve u chipsetu bokteeee
shalla

#5163 Re: Kineski mobiteli

Post by shalla »

Deder nam opali Antutu

Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
naduvani

#5164 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

skafiskafsnjak wrote:
naduvani wrote:Srce moba, chipset je najnoviji Qualcom snapdragon 821koji će tek da bude u samsungu s8
Nije, kao da kažeš da kod auta nije sve u motoru
Možda je u gepeku, octavia ima veći gepek od lamborginija pa je bolja, jel
To je tvoja logika
skafiskafsnjak

#5165 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

naduvani wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Nije, kao da kažeš da kod auta nije sve u motoru
Možda je u gepeku, octavia ima veći gepek od lamborginija pa je bolja, jel
To je tvoja logika
Oj poredjenja grob te jebo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no comment
naduvani

#5166 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

Poređenje ne može bit bolje, ali je izgleda za tebe malo na višem nivou razmišljanja pa nedostižno
Dakle, što je za auto motor to je za mob chipset
Ali eto tebi i drugima je važan gepek :lol:
I ok, nije problem
Ali ne prosipajte gluposti da motor nije važan... On je najvažniji
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5167 Re: Kineski mobiteli

Post by mali_milojica »

Nemojte,dobar je memo. :lol:
Vazan je motor,a vozi G VI sa 1.4 motorom :pisnuo:
skafiskafsnjak

#5168 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

ja ja ... kupis kola , dobar motor...a tamo , rđa ga podje hvatati na x mjesta.. ( desilo se to sa mercedesom c klasom 2000i neko godiste)

:lol:

Kupis Xiaomi ... rikne ti ploca, a nemas garanciju ... divota ...
naduvani

#5169 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

skafiskafsnjak wrote:ja ja ... kupis kola , dobar motor...a tamo , rđa ga podje hvatati na x mjesta.. ( desilo se to sa mercedesom c klasom 2000i neko godiste)

Kupiš TRI umjesto jednog samsunga
I samo drugi preuzmeš a onaj za dijelova
Ako se uopšte i pokvari
Divota
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5170 Re: Kineski mobiteli

Post by mali_milojica »

skafiskafsnjak wrote:ja ja ... kupis kola , dobar motor...a tamo , rđa ga podje hvatati na x mjesta.. ( desilo se to sa mercedesom c klasom 2000i neko godiste)

Kako nema garanciju?
Evo je
Image
skafiskafsnjak

#5171 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

made in PRC :lol:
kloniran

#5172 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

idete u off :!:
skafiskafsnjak

#5173 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

a sto vozite vw, mercedes, audi i slicno ?

Sto ne vozite ming shing king yong :D
naduvani

#5174 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

skafiskafsnjak wrote:a sto vozite vw, mercedes, audi i slicno ?

Sto ne vozite ming shing king yong :D
Očito ti kontanje slabija strana
Kao prvo u auto industriji kinezi nisu ni približno došli na nivo kao u proizvodnji mobitela, ali jesu koreanci sa kijom, hyundaijem... A nije nemoguće da uskoro i kinezi počnu da se probijaju, kad odrade tu još poprilično posla
Drugo, ako kad ponude nešto slično u auto industriji kao ovo u mobitel tehnologiji, a to je ferari motor (poređenje sa sd 821, valja ti crtat) po 3 nižoj cijeni, pa ma kako se zvao, imat će isto dobru prođu
skafiskafsnjak

#5175 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

koji telefon koristis ?
Post Reply