Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
busta1001

#5151 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by busta1001 »

Ako moze mala pomoc samo da pitam.

Kako ja shvatam ovaj paypal se koristi tako sto sa svoje bankovne kartice prebacis određeni iznos novca na taj paypal racun i onda mozes da koristis taj dati iznos za placanje preko interneta :-) :?

Eh sad da li je to to ili sam ja sve krivo shvatio :izet: :run:
Saka

#5152 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

busta1001 wrote:Ako moze mala pomoc samo da pitam.

Kako ja shvatam ovaj paypal se koristi tako sto sa svoje bankovne kartice prebacis određeni iznos novca na taj paypal racun i onda mozes da koristis taj dati iznos za placanje preko interneta :-) :?

Eh sad da li je to to ili sam ja sve krivo shvatio :izet: :run:
U BiH se ne može koristiti tako. Kad plaćaš preko PayPal-a pare se skidaju direktno sa tvoje kartice, ne prebacuješ ništa na PayPal.
BJB

#5153 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BJB »

Imam neka sredstva na paypal accountu koja ne mogu vratiti na racun jer sam povezala Mastercard s paypalom..
Kako da ta sredstva trosim ubuduce bez da mi paypal povuce iznos sa Mastercarda?
Mislim kad ih vec ne mogu vratiti na racun da ih iskoristim...
Pomagajte. :D
pinkman

#5154 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by pinkman »

BJB wrote:Imam neka sredstva na paypal accountu koja ne mogu vratiti na racun jer sam povezala Mastercard s paypalom..
Kako da ta sredstva trosim ubuduce bez da mi paypal povuce iznos sa Mastercarda?
Dobar problem imas. Ne znas gdje da potrosis pare :D

Ako imas para na PayPal, probaj ukloniti karticu i onda nece imati odakle da povuce..
BJB

#5155 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BJB »

Dobra ideja,mozda onda povuce sredstva sa paypal accounta..HVala..Probat cu.
vjesticanametli

#5156 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

Nece moci.....preusmjeri te da dodas karticu hihihi prebaci meni pa kad povuce nademo se i dam ti lovu ili prije....et ako ti je to neka opcija i ako moze tako :)
BJB

#5157 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BJB »

:D :D Dodacu Visa karticu clana porodice da probam tako zaobici ovu glupost..Ne kontam ako moze povuci s kartice,kako ne moze vratiti na nju?
Ima li ko iz bankarskog sektora da objasni?
merko30

#5158 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by merko30 »

Pozdrav,
otvorio sam Visa Electron karticu u Sparkasse banci. Zanima me, da li naplaćuju održavanje računa ukoliko taj mjesec niste koristili račun, nije se dešavalo ništa ?

Ja imam još jednu karticu u Unicredit banci, ali nije na moje ime, i obično kada nije bilo podizanja novca, transakcija i slično, nije bilo ni naplate usluga.

Nije vezano za Paypal, valjda neće niko zamjeriti. :)
missko

#5159 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by missko »

BJB wrote:Imam neka sredstva na paypal accountu koja ne mogu vratiti na racun jer sam povezala Mastercard s paypalom..
Kako da ta sredstva trosim ubuduce be9z da mi paypal povuce iznos sa Mastercarda?
Ne znam kako je u BiH al meni sa paypala prvo skida lovu dok ima na racunu pa onda tek sa kratice kad istrosim lovu sa paypal racuna
victom

#5160 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Znal iko kakva je ovo zezancija sa Maestro i Unicreditom ?
Kako znate Unicredit ne izdaje više VISA kartice ?

Zašto ? VISA je globalni igrač.
Raiffeisen npr, i dalje izdaje VISA kartica.
Jel to nešto na relaciji UNI - VISA ? Nije mi jasno.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:54, edited 2 times in total.
BJB

#5161 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BJB »

merko30 wrote:Pozdrav,
otvorio sam Visa Electron karticu u Sparkasse banci. Zanima me, da li naplaćuju održavanje računa ukoliko taj mjesec niste koristili račun, nije se dešavalo ništa ?

Ja imam još jednu karticu u Unicredit banci, ali nije na moje ime, i obično kada nije bilo podizanja novca, transakcija i slično, nije bilo ni naplate usluga.

Nije vezano za Paypal, valjda neće niko zamjeriti. :)
naravno da naplacuju, koristio ti ili ne. Moja mama penzionerka pa je penziju inostranu morala prebaciti na drugu banku iz nekih drugih razloga, ugl. ovi sa sparkasse joj svaki mjesec skidaju s tog racuna, istopice se ono sice sto ima..
Isto tako ako ne koristis karticu mjesec dva, deaktivira se, onda moras zvati njih i cekati dan dva da je aktiviraju..
mad mike

#5162 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mad mike »

Koristim vec par godina paypal sa verifikovanom Visa karticom..Prije 10-ak dana sam dodao novu Visa karticu ali jos nisam dobio šifru da potvrdim verifikaciju :-) Koliko dugo trebam cekati da mogu i tu drugu karticu verifikovati?
Mike Ross

#5163 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mike Ross »

mad mike wrote:Koristim vec par godina paypal sa verifikovanom Visa karticom..Prije 10-ak dana sam dodao novu Visa karticu ali jos nisam dobio šifru da potvrdim verifikaciju :-) Koliko dugo trebam cekati da mogu i tu drugu karticu verifikovati?
Juce sam dodao karticu NLB na PP i vec danas provjerim na NLBKlik i pronadjem code i confirm karticu na PP
mad mike

#5164 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mad mike »

Nije mi jasno kako :-) Prije ove sam imao MasterCard i nije mi moglo,pa sam napravio novu Visa...i sad opet isti problem..A vec mi je jedna Visa kartica verifikovana bez ikakvih problema
Raptor44

#5165 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Raptor44 »

http://prntscr.com/fokzkc
Nije mi jasno sad,da li je stiglo u BiH ili je na putu ?
victom

#5166 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

Raptor44 wrote:http://prntscr.com/fokzkc
Nije mi jasno sad,da li je stiglo u BiH ili je na putu ?
na putu je. kada stigne onda piše "UVOZ"
Raptor44

#5167 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Raptor44 »

Hvala,ali nije valjda da je tek jučer krenulo jer sam naručio stvar prije 22 dana ?
Mehemed
Vozim: automobil

#5168 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Raptor44 wrote:Hvala,ali nije valjda da je tek jučer krenulo jer sam naručio stvar prije 22 dana ?
Ono znači da je tek krenulo iz Kine. Prije par dana jedan forumaš je objavio da mu je od izvoza iz Kine do uvoza u BiH preko SIngapore post-a trebalo 7 dana. Valjda će i tebi tako brzo stići, ali svejedno će proći više od 30 dana od narudžbe do prispjeća što je poprilično sporo. Može biti da nisu imali dovoljno robe(pošiljki) pa su zato tek sada poslali.
Raptor44

#5169 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Raptor44 »

Ok,hvala ti.
btw:Ako si ti "MESHAAAAA" sa pika/steama onda jedan pozdrav za tebe,još prije tri godine sjećam se da sam kupio csgo gift od tebe i dalje me služi :D
Sajo---:

#5170 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Sajo---: »

...
Last edited by Sajo---: on 10/04/2025 14:46, edited 1 time in total.
drugtito2011

#5171 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by drugtito2011 »

Sajo---: wrote:Pozdrav raja,

već dugo koristim PayPal, ali u posljednjih nekoliko mjeseci imam "problem". Novac koji mi uplate stoji po mjesec dana u statusu ON HOLD. Prije se to rješavalo tako što onaj koji mi šalje novac (ili koji mi plaća za uslugu) klikne na svom profilu Confirm Receipt, a sada, izgleda, tog dugmeta nema.

Ima li neki drugi naziv za taj button, znate li gdje se nalazi u novoj verziji, te znate li neko rješenje? Čekam lovu po mjesec dana, a prije su je odmah oslobađali klikom na confirm receipt. Ako znate, da javim ljudima kako da "oslobode" novac.

Hvala
nazoves paypal i rijesis za 2 minute
rubyst

#5172 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rubyst »

Pozdrav ekipa, treba da mi "legnu" neke pare preko Paypal-a medjutim imam problem, naime dodao sam Intesinu Visa Electron karticu na Paypal i aktivirao sam je danas, sada sam pokusao prebaciti novac na karticu ili na Paypal kako to vec ide medjutim transakcija ne moze proci. Da li nesto propustam ili mozda moram cekati neki period dok se nesto u pozadini ne odobri/aktivira.

Pozdrav
Horcrux

#5173 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Horcrux »

rubyst wrote:Pozdrav ekipa, treba da mi "legnu" neke pare preko Paypal-a medjutim imam problem, naime dodao sam Intesinu Visa Electron karticu na Paypal i aktivirao sam je danas, sada sam pokusao prebaciti novac na karticu ili na Paypal kako to vec ide medjutim transakcija ne moze proci. Da li nesto propustam ili mozda moram cekati neki period dok se nesto u pozadini ne odobri/aktivira.

Pozdrav
http://forum.klix.ba/paypal-u-bosni-i-h ... #p13688492
tejko99

#5174 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by tejko99 »

Trebam uskoro dobit svoju Debit Master Card karticu u Unicredit pa me zanima jel mogu nju povezati na PayPal i primati novac na PAYPAL ali da ga povučem na Visu koju ću uskoro napravit u Raifaisenu, jer očito da na Master Card neće.

Znači svjestan sam da neću moći POVUĆI novac na Master Card karticu, ali me zanima hocu li moci PRIMATI UPLATE na taj PayPal račun preko kartice.

Jer kada odem na onaj link gdje odaberes zemlju da ti pokaze opcije za npr. Bosnu, tamo mi na Receive stoji MasterCard sličica i još mnogo drugih,
ali na WITHDRAW (povlačenje novca na tekući račun) stoji da se može povući samo na Visu ili račun u Americi, čega sam i sam svjestan.

Odmah da kazem da sam vec izdao zahtjev u Raifaisenu za Visu Electron i planiram ugasit račun u Unicredit banki koji je tek otvoren pa me zanima jel ima naknada za gasenje tekuceg racuna, koliko sam skuzio po onim njhovim PDF fajlovima piše BEZ NAKNADE, ali pošto je tek otvoren mozda ima neka fora da mi naplate?
victom

#5175 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

tejko99 wrote:Trebam uskoro dobit svoju Debit Master Card karticu u Unicredit pa me zanima jel mogu nju povezati na PayPal i primati novac na PAYPAL ali da ga povučem na Visu koju ću uskoro napravit u Raifaisenu, jer očito da na Master Card neće.

Znači svjestan sam da neću moći POVUĆI novac na Master Card karticu, ali me zanima hocu li moci PRIMATI UPLATE na taj PayPal račun preko kartice.

Jer kada odem na onaj link gdje odaberes zemlju da ti pokaze opcije za npr. Bosnu, tamo mi na Receive stoji MasterCard sličica i još mnogo drugih,
ali na WITHDRAW (povlačenje novca na tekući račun) stoji da se može povući samo na Visu ili račun u Americi, čega sam i sam svjestan.

Odmah da kazem da sam vec izdao zahtjev u Raifaisenu za Visu Electron i planiram ugasit račun u Unicredit banki koji je tek otvoren pa me zanima jel ima naknada za gasenje tekuceg racuna, koliko sam skuzio po onim njhovim PDF fajlovima piše BEZ NAKNADE, ali pošto je tek otvoren mozda ima neka fora da mi naplate?
trebalo bi da može.
možeš registrovati više kartica na paypalu i onda isplaljuješ preko VISE.
za gasenje racuna ne znam. to nazovi i pitaj.
Post Reply