Sarajevski taksisti- dno dna
-
Neformalno
#5151 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
kakvi primitivci rade u ovom Sarajevo taksiju pa to je nemoguce, stoji baraba maloprije na semaforu i harlauce iz auta nesto prijeti nekome, a musterija mu u autu....
- zli_hordas
#5152 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da bog sacuva.Neformalno wrote:kakvi primitivci rade u ovom Sarajevo taksiju pa to je nemoguce, stoji baraba maloprije na semaforu i harlauce iz auta nesto prijeti nekome, a musterija mu u autu....
- esmasaric
#5153 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Danas sa aeodroma sa sestrom uzmem taxi na štandu. Umorna od puta (9 sati avionom) sjednem i kažem do Vjećnice.
Kada nas je momak odveo prema Istočnom Sarajevu znala sam da je nešto sumnjivo. Nema ni taximetra.
Brže bolje stani kod neke pekare, vadi mi kofer, a u gepeku stoji taxi tabla koja ide na auto. I naplati put 15km, nismo se 5 min vozili.
Svađala bi se i prepirala, ali sam bila preumorna. Nazvala drzgi taxi, sve ok.
Kada nas je momak odveo prema Istočnom Sarajevu znala sam da je nešto sumnjivo. Nema ni taximetra.
Brže bolje stani kod neke pekare, vadi mi kofer, a u gepeku stoji taxi tabla koja ide na auto. I naplati put 15km, nismo se 5 min vozili.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#5154 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Eee Esma Esma.. Zasto pises na ovoj temi?
- Edin H.
#5155 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Eki 15 markuna 
- Bullet Tooth Tony
#5156 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sta se tu ima objasnjavati zivota ti ?__Phoenix__ wrote:Može li mi neko objasniti logiku ovih licenci kod Sa Taxi? 20, 30 hiljada maraka koštaju u slobodnoj prodaju, mogu se naslijediti? Postoji li to igdje na svijetu?
Kupujes posao , kao sto ljudi kupuju web stranice ... poslovne prostore .... kioske za sendvice ....
-
__Phoenix__
#5157 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ko ti radi u Sa Taxi-ju?
- zavezata-vreca
#5158 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Cisti biznis ... Da nema musterija licence ne bi toliko kostale. Meni je malo sumnjivo ovo svi se zale na sa taxi a svi znaju za ovu temu i opet se svi vozaju sa taxijem .... Isto ko sda ... Svi im jebu mater a svi glasaju za njih .... Isto kao bh telecom itd itd
-
zdruzdjo
#5159 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
zavezata-vreca wrote:Cisti biznis ... Da nema musterija licence ne bi toliko kostale. Meni je malo sumnjivo ovo svi se zale na sa taxi a svi znaju za ovu temu i opet se svi vozaju sa taxijem .... Isto ko sda ... Svi im jebu mater a svi glasaju za njih .... Isto kao bh telecom itd itd
Bosanski mentalitet.
Ali sto je najvaznije svi imaju telefon u ruci.90% je smartphone. Snimanje svega i svacega.
Mene na poslu cim sef zovne nesto u kancelariju, prva stvar koju radim je palim snimanje zvuka. Sastanak, telefon je ispred mene sa snimanjem.
Sve razgovore telefonske koji mi dolaze sa brojeva koji su vezani za posao sam namjestio da se snimaju u pozadini sa datumom vremenom..... ljepota.
Nisam rekao ovo....jesi evo ti. Ovako sam rekao....nije nego ovako evo.
A lijepo je i kad nesto zaboravis.
E tako i taxi. Snimis neofirno i pravac u inspekciju, hayat, klix, ** No links ** .....
Ma ljepota.
- Bullet Tooth Tony
#5160 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
__Phoenix__ wrote:Ko ti radi u Sa Taxi-ju?
- delllboy79
#5161 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Prije stigne do vijecnice preko istocnogesmasaric wrote:Danas sa aeodroma sa sestrom uzmem taxi na štandu. Umorna od puta (9 sati avionom) sjednem i kažem do Vjećnice.
Brže bolje stani kod neke pekare, vadi mi kofer, a u gepeku stoji taxi tabla koja ide na auto. I naplati put 15km, nismo se 5 min vozili.![]()
- esmasaric
#5162 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da, ali 15KM je previše za tako malo vožnje, bez gužve, bez semafora, do Vijećnice bi naplatio 35km. Plus sakrio tablu. Neka hvala, nemam ništa protiv divljaka, mislim i u Sa taxiju su divljaci, ali te bar ne oderu.delllboy79 wrote:Prije stigne do vijecnice preko istocnogesmasaric wrote:Danas sa aeodroma sa sestrom uzmem taxi na štandu. Umorna od puta (9 sati avionom) sjednem i kažem do Vjećnice.
Brže bolje stani kod neke pekare, vadi mi kofer, a u gepeku stoji taxi tabla koja ide na auto. I naplati put 15km, nismo se 5 min vozili.![]()
- zavezata-vreca
#5163 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Narod je navikao taksiste doktore policajce drzavne sluzbenike opcenito da ga uzimaju lopatom ... Problem je sto mi nismo navikli da bilo sta mijenjamo. Taksista te uzme koblevata 5 puta opet sjednes kod istog
- holowey
#5164 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
izlazi iz kantona pa ne smije imati taxi oznaku...a sto se tice cijene, koga uhvatise toga khm khmesmasaric wrote:Da, ali 15KM je previše za tako malo vožnje, bez gužve, bez semafora, do Vijećnice bi naplatio 35km. Plus sakrio tablu. Neka hvala, nemam ništa protiv divljaka, mislim i u Sa taxiju su divljaci, ali te bar ne oderu.delllboy79 wrote:Prije stigne do vijecnice preko istocnogesmasaric wrote:Danas sa aeodroma sa sestrom uzmem taxi na štandu. Umorna od puta (9 sati avionom) sjednem i kažem do Vjećnice.
- Qler
#5165 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Neki je nakaradni zakon, pa ne smije u RS sa firmom, niti ovi iz RS-a smiju kod nas.. rodjak mi je taxista
a i to za licence, sto neko rece, to je privatni posao, prodaje se, trguje kao sto bi ti nekome kafic prodao, kiosk... a trziste diktira cijenu.
- corsa
#5166 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Covjek ti je realno naplatio. Pa ne kontam sta bi ti, da ti naplati pet maraka? Start ti je 1,5 KM, do vijecnice sigurno ima 9-10 km, sto je isto i u KM i kofer ti je 2 KM x 2 (jer ste sigurno imale bar dva kofera) i to je to. Još vas je i pripazio. Volio bih vidjeti koliko bi ista takva vožnja koštala u Ljubljani ili Zagrebu.esmasaric wrote:Da, ali 15KM je previše za tako malo vožnje, bez gužve, bez semafora, do Vijećnice bi naplatio 35km. Plus sakrio tablu. Neka hvala, nemam ništa protiv divljaka, mislim i u Sa taxiju su divljaci, ali te bar ne oderu.delllboy79 wrote:Prije stigne do vijecnice preko istocnogesmasaric wrote:Danas sa aeodroma sa sestrom uzmem taxi na štandu. Umorna od puta (9 sati avionom) sjednem i kažem do Vjećnice.
- dobar osjecaj
#5167 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
LJ i Zg su neuporedivi sa nasim aerodromom jer su oba daleko izvan tih gradova i svaka opcija je znatno skuplja. Mada slazem se da je bez obzira sto nije palio taksimetar skoro realna cijena oko 15 KM s aerodroma do Bascarsije (ako sam dobro vidjela odrediste). Meni s Grbavice do aerodroma ili u obrnutom smjeru kosta 10-12 KM.corsa wrote:Covjek ti je realno naplatio. Pa ne kontam sta bi ti, da ti naplati pet maraka? Start ti je 1,5 KM, do vijecnice sigurno ima 9-10 km, sto je isto i u KM i kofer ti je 2 KM x 2 (jer ste sigurno imale bar dva kofera) i to je to. Još vas je i pripazio. Volio bih vidjeti koliko bi ista takva vožnja koštala u Ljubljani ili Zagrebu.
-
Innovation
#5168 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koliko sam shvatila, nije je vozio do odredista.dobar osjecaj wrote: skoro realna cijena oko 15 KM s aerodroma do Bascarsije
- dobar osjecaj
#5169 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hvala. Sad kad sam ponovo procitala pazljivo mislim da mozda imas pravo. Kontala sam da joj je stao kod neke pekare u blizini Vjecnice.Innovation wrote:Koliko sam shvatila, nije je vozio do odredista.dobar osjecaj wrote: skoro realna cijena oko 15 KM s aerodroma do Bascarsije
- esmasaric
#5170 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma nije stao na čaršiji. Stao je u nekoj pekari blizu Vraca na ulazu u Istočno!!!! To je realno 2-3min dok nisam skontala da nema taximetra. Plus na štandu je stajao.
Zato i kažem da bi mi ispalo 40-30km do Čaršije.
- corsa
#5171 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
E dobro, onda je previse. Nismo se razumjeli. Ali opet ne kontam zasto ste tu izasle? Jeli na njegovu ili vasu inicijativu?
- holowey
#5172 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
k'o da gledam, panika je uhvatila kuda je vozi pa mu rekla da odmah stane...stao joj i naplatio cijenu do vijecnice jer ga je izvukla iz reda sa aerodroma 
jos je dobro prosla, meni jednom naplatise 25 do alipasinog polja... prvo plati pa dobijes prtljag
jbg, svaka lekcija se placa
jos je dobro prosla, meni jednom naplatise 25 do alipasinog polja... prvo plati pa dobijes prtljag
-
azdralovic
#5173 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koliko se ja sjecam na cjenovniku Sa taksija pise da je prtljag besplatan?corsa wrote: Covjek ti je realno naplatio. Pa ne kontam sta bi ti, da ti naplati pet maraka? Start ti je 1,5 KM, do vijecnice sigurno ima 9-10 km, sto je isto i u KM i kofer ti je 2 KM x 2 (jer ste sigurno imale bar dva kofera) i to je to. Još vas je i pripazio. Volio bih vidjeti koliko bi ista takva vožnja koštala u Ljubljani ili Zagrebu.
Edit: Sto se tice toga volio bi vidjeti kako je ovdje i ondje, volio bih vidjeti da je auto stalno klimatizirano a ne da mi otvara prozor, volio bih vidjeti da mi pridrzi vrata, volio bih da mogu uzeti koji hocu taxi sa aerodroma a ne da idem tamo do kapije, volio bih da mi je plata kao onom u Ljubljani koji radi na mojoj poziciji... najlakse porediti samo sta nam odgovara
- Thorgerson
#5174 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Takstisti idu preko Lukavice jer se brze dodje i ustedi se na vremenu sigurno 10-15 minuta. Ali sto se tice kilometraze, put je mozda i duzi.
E sad jbg to trebaju pitati ljude, hocete li da se cupkate kreni-stani-kreni 40 min kroz guzvu do carsije ili cete za 20 minuta kroz Lukavicu.
Valjda taksimetar ide po kilometru, a ne vremenu koliko si u taksiju. To sto se cini kratka voznja, je zato sto je tamo otvoreni put. Preko Lukavice sa aerodroma na Vracama si za 9-10 minuta, mozda i manje. A da ides ovamo preko Dobrinje, Grbavice, pa trebalo bi ti sigurno 20 minuta.
Ako sam shvatio od aerodroma do Vraca 15 KM, jeste puno naravno, ali ima tu kilometraze fine. Dobro neko napisa, vjerovatno te opalio po usima jer si bez razloga ga zaustavila da izadjes. Mada nema to pravo, al jbg.
E sad jbg to trebaju pitati ljude, hocete li da se cupkate kreni-stani-kreni 40 min kroz guzvu do carsije ili cete za 20 minuta kroz Lukavicu.
Valjda taksimetar ide po kilometru, a ne vremenu koliko si u taksiju. To sto se cini kratka voznja, je zato sto je tamo otvoreni put. Preko Lukavice sa aerodroma na Vracama si za 9-10 minuta, mozda i manje. A da ides ovamo preko Dobrinje, Grbavice, pa trebalo bi ti sigurno 20 minuta.
Ako sam shvatio od aerodroma do Vraca 15 KM, jeste puno naravno, ali ima tu kilometraze fine. Dobro neko napisa, vjerovatno te opalio po usima jer si bez razloga ga zaustavila da izadjes. Mada nema to pravo, al jbg.
-
quarterback
#5175 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
taksimeter radi i dok taksi stoji samo sporijeThorgerson wrote: