Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
ako te pitaju

#5151 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by ako te pitaju »

Ja sam rekao,.volio bih da se nadje nacin, da eto birate svog clana. Ako se to moze bez treceg uraditi. Zar to nije okej?

A sta ocekujes od probos strane kada Milanovic iz dna duse mrznju sije , a Covic prica o trecem....jebiga, niste ni vi zlatni, nosioci eu vrijednosti. Sto niste u ratu non stop saveznici bili? Od pocetka do.kraja ? Glupo se vracati, ali jebiga...nismo mi sranje izazvali.
Pa morao bi se zapitati,što se desilo sa Milanovićem, dakle lika ljevičara,koji je prvi put podržavao Komšića,koji je na izborima u RH od strane Hrvata iz BiH dobivao podršku ko i Komšić,dakle nikakvu...... Što se desilo sa njim?

Što se desilo da u Hrvatskoj se pozicija i opozicija slažu samo oko Hrvata iz BiH,i ničeg drugo.
Ti nije bilo ni 1993.

Ja znam što se desilo....
BAK-eV

#5152 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BAK-eV »

ako te pitaju wrote: 10/12/2021 17:43
Ja sam rekao,.volio bih da se nadje nacin, da eto birate svog clana. Ako se to moze bez treceg uraditi. Zar to nije okej?

A sta ocekujes od probos strane kada Milanovic iz dna duse mrznju sije , a Covic prica o trecem....jebiga, niste ni vi zlatni, nosioci eu vrijednosti. Sto niste u ratu non stop saveznici bili? Od pocetka do.kraja ? Glupo se vracati, ali jebiga...nismo mi sranje izazvali.
Pa morao bi se zapitati,što se desilo sa Milanovićem, dakle lika ljevičara,koji je prvi put podržavao Komšića,koji je na izborima u RH od strane Hrvata iz BiH dobivao podršku ko i Komšić,dakle nikakvu...... Što se desilo sa njim?

Što se desilo da u Hrvatskoj se pozicija i opozicija slažu samo oko Hrvata iz BiH,i ničeg drugo.
Ti nije bilo ni 1993.

Desilo se, da se konacno pokazalo Bosnjacima, da ih se smatra nizom rasom.
ako te pitaju

#5153 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by ako te pitaju »

BAK-eV wrote: 10/12/2021 17:48

Ti nije bilo ni 1993.

Desilo se, da se konacno pokazalo Bosnjacima, da ih se smatra nizom rasom.
Ne bih se složio.
Bošnjaci su europski narod,kao i Hrvati,Srbi,Francuzi.
skafiskafsnjak

#5154 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Ti nije bilo ni 1993.

J)oa znam što se desilo....
Pusti glupu pricu.
Oko onog sto on baljezga danima se ne bi nijedan NORMALAN covjek trebao sloziti. Da smo najgora na svijetu nacija.... reletivizirati genocid i srat' svaki dan po.Bosni....
Spustio se na nivo jednog cetnika i genocidasa.
Fuj !!!!

I nisi mi odg. Zasto ste nas napali? Zasto niste od pocetka do.kraja bili sa nama protiv cetnika?
ako te pitaju

#5155 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by ako te pitaju »

Pusti glupu pricu.
Oko ono sto on baljezga danima se ne bi nijedan NORMALAN covjek trebao sloziti. Da smo najgora na svijetu nacija.... reletivizirati genocid i srat' svaki dan po.Bosni....
Fuj !!!!

I nisi mi odg. Zasto ste nas napali? Zasto niste od pocetka do.kraja bili sa nama protiv cetnika?
Već sam napisao,genocid je genocid i tu nije u pravu Milanović.više mi se sviđa stav Plenkovića kada je u pitanju tumačenje genocida.
Treba se zapitati zašto je Milanović promijenio stav oko BiH?

A što se tiče napadanja.....neću odgovoriti da ne bi bio baniran
skafiskafsnjak

#5156 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

ako te pitaju wrote: 10/12/2021 17:57
Pusti glupu pricu.
Oko ono sto on baljezga danima se ne bi nijedan NORMALAN covjek trebao sloziti. Da smo najgora na svijetu nacija.... reletivizirati genocid i srat' svaki dan po.Bosni....
Fuj !!!!

Već sam napisao,genocid je genocid i tu nije u pravu Milanović.više mi se sviđa stav Plenkovića kada je u pitanju tumačenje genocida.

Ti si napisao, ali onaj ko.ne bi trebao tako.laprdati i dalje laprda. Bosna mu ne izlazi iz usta.
Ne mijenja se stav tako lahko, preko noci.... Suplja ti je prica. Vidi se da je covjek pun mrznje...a to se ne radja odjednom.

Sto neces da odgovoris ? Odgovori na privat !
Ili da ti.ja odgovorim. Vidjela se prilika za jednim dijelom BiH, dok je vec drzava bila pod agresijom. Pa ono, sad ili nikad, da i mi.dobijemo sto zelimo. Pa.ste izvrsili agresiju. Sada ne mislim direktno na tebe, ne poznajem te. Pricam o onima koji su to ucinili. Izvini, zaboraviti se ne moze . Oprostiti za bolje sutra, moze. Nadam.se da ce istinski doci do.toga.
BHCluster

#5157 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by BHCluster »

ako te pitaju wrote: 10/12/2021 17:39
BAK-eV wrote: 10/12/2021 17:33

U svijetu postoje samo republike i kraljevine.
Nista vise.
Mi smo republika sa svjetovnom vlascu, parlamentarnom demokratijom i visestranackim sistemom.

SVI gradjan imaju pravo da BIRAJU koga hoce.
Aparthejd neces dobiti, pa kakva god cijena bila.

E šta izvali.....
Republika Švicarska?

BiH je složena država,ne republika.
Država 2 entiteta i 3 konstitutivna naroda
Svasta.
Kiki_Musampa

#5158 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kiki_Musampa »

@ako te pitaju
Koja je razlika izmedju ustaša i četnika?
ako te pitaju

#5159 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by ako te pitaju »

Kiki_Musampa wrote: 10/12/2021 18:47 @ako te pitaju
Koja je razlika izmedju ustaša i četnika?
Ustaše su imali zeleni kadar,i Handžar diviziju tj.dosta muslimana je bilo u ustašama a nikako u četnicima?
Da nije to?
Pošto su obje skupine bile fašističke,pa sam tu našao razliku.

Jesam li u pravu?
daddy-kool

#5160 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by daddy-kool »

ako te pitaju wrote: 10/12/2021 16:15
daddy-kool wrote: 10/12/2021 15:56

Gdje to piše?
Ne piše.

https://peacemaker.un.org/sites/peacema ... eement.pdf
Citiram ti odluku Europskog suda u predmetu S-F točka 1. St.6

U uvodnom dijelu Ustava, Bošnjaci, Hrvati i Srbi opisani su kao
„konstitutivni narodi“. Na nivou države uvedeni su mehanizmi podjele vlasti, koji Onemogućavaju usvajanje odluka protiv volje predstavnika bilo kojeg „konstitutivnog naroda“, uključujući i veto za zaštitu vitalnog interesa, entitetski
veto, dvodomni sistem......
Moze link na original, prevodima nesto ne vjerujem. U ustavu ne pise ni konstitutivni a uz sastavne nabrojani su i ostali i gradjani, a posebno se nigdje ne spominje ravnopravnost naroda. To u ustavu ne postoji.
Buli6

#5161 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Buli6 »

skafiskafsnjak wrote: 10/12/2021 18:08
ako te pitaju wrote: 10/12/2021 17:57

Ti si napisao, ali onaj ko.ne bi trebao tako.laprdati i dalje laprda. Bosna mu ne izlazi iz usta.
Ne mijenja se stav tako lahko, preko noci.... Suplja ti je prica. Vidi se da je covjek pun mrznje...a to se ne radja odjednom.

Ili da ti.ja odgovorim. Vidjela se prilika za jednim dijelom BiH, dok je vec drzava bila pod agresijom. Pa ono, sad ili nikad, da i mi.dobijemo sto zelimo. Pa.ste izvrsili agresiju. Sada ne mislim direktno na tebe, ne poznajem te. Pricam o onima koji su to ucinili. Izvini, zaboraviti se ne moze . Oprostiti za bolje sutra, moze. Nadam.se da ce istinski doci do.toga.
Tko je izvršio agresiju?
House

#5162 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by House »

Buli6 wrote: 10/12/2021 19:14

Tko je izvršio agresiju?
hrvatska
Buli6

#5163 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Buli6 »

House wrote: 10/12/2021 19:17

Tko je izvršio agresiju?
hrvatska
Po meni nije, osude nema, raspravljati nećemo
skafiskafsnjak

#5164 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Tko je izvršio agresiju?
HVO .... UZP... HZHB...osudjena sestorka itd.

Ma jok, Bosnjaci pucali sami po sebi...
Boze sacuvaj, pa valjda su te stvari jasne...
Buli6

#5165 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Buli6 »

skafiskafsnjak wrote: 10/12/2021 19:26

Tko je izvršio agresiju?

Negirao sam za Hrvatsku.
skafiskafsnjak

#5166 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Buli6 wrote: 10/12/2021 19:32
skafiskafsnjak wrote: 10/12/2021 19:26

Negirao sam za Hrvatsku.
Ja pricam o onima koji su zvanicno ucestvovali u ratu.
Bilo sta je bilo, ali ne moze neko ocekivati da se te stvari zaborave. Iz tog razloga se mnoge stvari sada desavaju.
Elem nejse, oprostiti se moze i mnogi su spremni za oprost, radi svijetlije buducnosti svih nas. I nadam se da ce se sada naci neko rjssenje pogodno za sve... Dok se ne rijesimo govnara koji nas predstavljaju.

Budite pozdravljeni. Vidimo se proljetos u Mostaru jer je dole ljeto kada je svugdje proljece :bih: :mrgreen:
Jednom se na Fortici spustim zip linom, pojedu se oni ustipci uz domaci sok od zove . Nema dalje :mrgreen:
plavi_E

#5167 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by plavi_E »

Dodik ponistava Dejton a ovdje jos o izbornom zakonu.
:lol:
Login77777

#5168 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Login77777 »

Image
Bakir-Covic
Novak20

#5169 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Novak20 »

Login77777 wrote: 10/12/2021 19:56 Image
Bakir-Covic
Ljudi se drže za riječ, volovi za rogove.

Čović je svoje ispoštovao oko izmjena IZ za Mostar pa i Bakir kojem nije bilo na kraj pameti da u Mostaru traži "jedan čovjek, jedan glas". Bakir je tada imao legitimitet za potpis što pokazuju i ručice satelita i "opozicije" u Parlamentu BiH. A onda kada je bošnjačka politika po istom šablonu trebala ispuniti svoj dio posla oko izmjena IZ, legalnog i legitimnog predstavljanja prvo je išlo otezanje, odgađanje, pa iznalaženje opravdanja i na kraju pod.ebavanje hrvatske politike uz prijetnje i kmečanje strancima ili blaćenje političara MZ koji im nisu legli na rudu.

Mislim, nema veze. Sa volom očito ne ide ljudski, a već će se naći netko da vola uhvati za rogove.
Last edited by Novak20 on 10/12/2021 23:00, edited 1 time in total.
DrugaGimnazija

#5170 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DrugaGimnazija »

ako te pitaju wrote: 07/12/2021 22:35
daddy-kool wrote: 07/12/2021 22:31
Predstavlja sve gradjane, citati ustav.
Predstavlja sve građane a može pokrenuti zaštitu vitalnog interesa samo pred Domom naroda Hrvata.

Logično je onda da ovaj član, koji nema nikakvu podršku Hrvata,treba paziti vitalni interes tog naroda :run: :run: :run:

Inače,stranci se ubiše da pregovaraju sa njim oko problema u kojima je BiH . Zaobilaze ga kao da ima kugu
Eto koga predstavlja . .....doslovno nikog.

A to i jeste...nitko i ništa.
Po Ustavu, clanovi Predsjednistva nisu zaduzeni da "paze" vitalne interese naroda, nego vitalne interese entiteta:

"Član Predsjedništva koji nije suglasan s nekom odlukom Predsjedništva može tu odluku proglasiti štetnom za vitalni interes entiteta na području kojega je izabran, pod uvjetom da to učini u roku od tri dana od donošenja odluke."

Dakle, oba clana Predsjednistva BiH s teritorije FBiH predstavljaju sve gradjane tog entiteta. Nigdje u Ustavu se ne spominje da za clana koji je Hrvat glasaju samo Hrvati, ili da on samo njih predstavlja.

Ne kontam kako su se svi zakacili za ovu nepostojecu konstrukciju...
DonieBrasco

#5171 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

Moje neko misljenje je da nakon ovog sto se desilo u NSRS, također Covic krece u ofanzivu "izborni kako ja hocu i vise od toga iil nema izbora - nema BiH".
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5172 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Ima li veceg panicara i kukača na forumu od tebe???
sinuhe

#5173 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sinuhe »

DrugaGimnazija wrote: 10/12/2021 22:37

Dakle, oba clana Predsjednistva BiH s teritorije FBiH predstavljaju sve gradjane tog entiteta. Nigdje u Ustavu se ne spominje da za clana koji je Hrvat glasaju samo Hrvati, ili da on samo njih predstavlja.

Spominje se samo sto ti citas Ustav kao konzervativci u Americi .
DrugaGimnazija

#5174 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DrugaGimnazija »

sinuhe wrote: 10/12/2021 22:57
DrugaGimnazija wrote: 10/12/2021 22:37

Mozes li naci taj citat iz Ustava? Nije Ustav velik, ne bi trebao biti problem da nadjes...

Dakle, ja ponavljam ovo, a ti nadji gdje se to spominje:

"Nigdje u Ustavu se ne spominje da za clana koji je Hrvat glasaju samo Hrvati, ili da on samo njih predstavlja."
sinuhe

#5175 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by sinuhe »

DrugaGimnazija wrote: 10/12/2021 23:06
sinuhe wrote: 10/12/2021 22:57

Mozes li naci taj citat iz Ustava? Nije Ustav velik, ne bi trebao biti problem da nadjes...

Dakle, ja ponavljam ovo, a ti nadji gdje se to spominje:

"Nigdje u Ustavu se ne spominje da za clana koji je Hrvat glasaju samo Hrvati, ili da on samo njih predstavlja."
U Americi da tako tumacis Ustav rekli bi ti da si Trumpovac.
Post Reply