Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#5151 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ovu temu vrijedi pratit 
- animals
#5152 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jesi I ti jedan od 5 miliona seljacinamuha_sa wrote:ovu temu vrijedi pratit
- muha_sa
#5153 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nisam seljacinaanimals wrote:Jesi I ti jedan od 5 miliona seljacinamuha_sa wrote:ovu temu vrijedi pratit
-
Fudo387
#5154 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bjezi bona, isto da slusam jednu stuhu sA Malte, ista joj prica...to nesta likovna akademija, nivo, drz nedaj, slusaj ovih papaka, sta je ovo, dje je ovo raslo...uglavnomja wrote:512MB wrote:Dakle Nadrealisti i Satrovacki su sinonim za kulturu i urbanizam![]()
Svega mi, nije vam ni jasno kako vam se ljudi sirom Evrope smiju. Na zapadu nije problem biti sa sela, i ti ljudi ne sluze nikom za sprdanja jer su uglavnom dosta imucni i cesto se drze tradicije, sto svako postuje... a tragikomicni su i od realnosti operisani levati koji principijelno za sve sto ne poznaju kazu da je njesra i da je u Rajvosa odakle poticu sve puno bolje, nesto kao onaj mali jomu. Nagledo sam se svakakvih seljobera bas iz Rajvosa, sta je to ma jebo Chateaubriand, da vidis kod nas cevapa desetke kad opletes pa sa rajom na vupihalo ba, to je samo u vasoj maloj i hermeticki zatvorenoj mahali cool, ostatku svijeta je taj humor nedostupan...
slazem se sa sarajevom, i niste dobro procitali sta pise
nije poenta ko je vise cool i urban i blabla
nego da jednostavno nista zajednicko te dvije grupe ljudi iz iste zemlje, osim jezika, nemaju
nista, nista, nista ...
cak ni jezik nije skroz isti, ali razumijemo se
Dok je jedan dan neki ludi Smajo iz Todorova nije opremio...ostavila cojeka zbog njega.
Ipak imaju malo vise zajednickog od jezika.
- muha_sa
#5155 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
vot opremioFudo387 wrote:Bjezi bona, isto da slusam jednu stuhu sA Malte, ista joj prica...to nesta likovna akademija, nivo, drz nedaj, slusaj ovih papaka, sta je ovo, dje je ovo raslo...uglavnomja wrote:512MB wrote:Dakle Nadrealisti i Satrovacki su sinonim za kulturu i urbanizam![]()
Svega mi, nije vam ni jasno kako vam se ljudi sirom Evrope smiju. Na zapadu nije problem biti sa sela, i ti ljudi ne sluze nikom za sprdanja jer su uglavnom dosta imucni i cesto se drze tradicije, sto svako postuje... a tragikomicni su i od realnosti operisani levati koji principijelno za sve sto ne poznaju kazu da je njesra i da je u Rajvosa odakle poticu sve puno bolje, nesto kao onaj mali jomu. Nagledo sam se svakakvih seljobera bas iz Rajvosa, sta je to ma jebo Chateaubriand, da vidis kod nas cevapa desetke kad opletes pa sa rajom na vupihalo ba, to je samo u vasoj maloj i hermeticki zatvorenoj mahali cool, ostatku svijeta je taj humor nedostupan...
slazem se sa sarajevom, i niste dobro procitali sta pise
nije poenta ko je vise cool i urban i blabla
nego da jednostavno nista zajednicko te dvije grupe ljudi iz iste zemlje, osim jezika, nemaju
nista, nista, nista ...
cak ni jezik nije skroz isti, ali razumijemo se
Dok je jedan dan neki ludi Smajo iz Todorova nije opremio...ostavila cojeka zbog njega.![]()
Ipak imaju malo vise zajednickog od jezika.
-
Fudo387
#5156 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma, na naselje joj dos’o.muha_sa wrote:
vot opremio![]()
ZamL mrtva glava nije pala.
- animals
#5157 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znaci cizme kupio..
I kaput.. opremio je..
I kaput.. opremio je..
- pustopoljina
#5158 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zivooooteeeee
Nista zajednicko nema neko iz sarajeva sa nekim iz buzima?
Pa jeste li vi, sta ste?
Ako nemas nista zajednicko sa nekim iz buzima, sta imas zajednicko sa komsijom iz armenije...nigerije...austrije...
Nista zajednicko nema neko iz sarajeva sa nekim iz buzima?
Pa jeste li vi, sta ste?
Ako nemas nista zajednicko sa nekim iz buzima, sta imas zajednicko sa komsijom iz armenije...nigerije...austrije...
- Connaisseur Karlin
#5159 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
a joj, lako je tebi ja nisam provela djetinjsvo u Sarajevu kao timuha_sa wrote:ovu temu vrijedi pratit
na temi briljiraju nadrealisticki umovi
ali jeste istina da su mnoge sarajlije ufurane da su najrubanije stanovnisto iz BiH, vidjela takve u dijaspori , i sto je najtuznije, mnogi skolovani , sa dbbrim poslovima, ne kuzim
- muha_sa
#5160 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Connaisseur Karlin wrote:a joj, lako je tebi ja nisam provela djetinjsvo u Sarajevu kao timuha_sa wrote:ovu temu vrijedi pratit![]()
na temi briljiraju nadrealisticki umovi![]()
ali jeste istina da su mnoge sarajlije ufurane da su najrubanije stanovnisto iz BiH, vidjela takve u dijaspori , i sto je najtuznije, mnogi skolovani , sa dbbrim poslovima, ne kuzim
-
zrakomlat
#5161 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.triconja wrote:To prvi put u zivotu cujemSaraFina wrote: I meni je koma kad neko iz Podrinja govori "dolamo i goramo". No to ne znači da ih ismijavam... ali je šega...![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#5162 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
imas pusicu osobe iz nize urbane klase , daleko van centralne tocke Starog Grada Sarajevamuha_sa wrote:Connaisseur Karlin wrote:a joj, lako je tebi ja nisam provela djetinjsvo u Sarajevu kao timuha_sa wrote:ovu temu vrijedi pratit![]()
na temi briljiraju nadrealisticki umovi![]()
ali jeste istina da su mnoge sarajlije ufurane da su najrubanije stanovnisto iz BiH, vidjela takve u dijaspori , i sto je najtuznije, mnogi skolovani , sa dbbrim poslovima, ne kuzim![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#5163 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
dolamo i goramo su stare rijeci , zasto se smijete osobama ,vi ne znate porijeklo sopstvenoh jezika ,a to vise otkriva vas npeismenu stranu licnostizrakomlat wrote:Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.triconja wrote:To prvi put u zivotu cujemSaraFina wrote: I meni je koma kad neko iz Podrinja govori "dolamo i goramo". No to ne znači da ih ismijavam... ali je šega...![]()
![]()
- muha_sa
#5164 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ljubi tebe čaršijski papakConnaisseur Karlin wrote:
imas pusicu osobe iz nize urbane klase , daleko van centralne tocke Starog Grada Sarajeva![]()
![]()
ps
nedostajala si
- Connaisseur Karlin
#5165 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
a luckast simuha_sa wrote:ljubi tebe čaršijski papakConnaisseur Karlin wrote:
imas pusicu osobe iz nize urbane klase , daleko van centralne tocke Starog Grada Sarajeva![]()
![]()
![]()
mene vi iz Sarajeva volite, znam, neodovljivva sam
- Connaisseur Karlin
#5166 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
zato sam ti se javila kvotiranjemmuha_sa wrote:
nedostajala si
-
zrakomlat
#5167 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haj pročitaj ponovo šta sam napisao.Connaisseur Karlin wrote:dolamo i goramo su stare rijeci , zasto se smijete osobama ,vi ne znate porijeklo sopstvenoh jezika ,a to vise otkriva vas npeismenu stranu licnostizrakomlat wrote: Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.![]()
DakleM, napisao sam da sam čuo tad prvi put taj izraz, a ne da sam se smijao. Ramu su zarobili četnici, sin uspio pobjeći, al ga četnici nagovorili da zove sina, i on ga dovikivao, Nermine haj dolamo, ja sam dolamo, hajte svi. Našli ih zajedno u masovnoj grobnici.
Kao što vidiš, nema ništa tu za smijanje, bezveze lupaš.
- Connaisseur Karlin
#5168 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
tri forumasha su e upravo tome smijala , zasto ih nisi kritikovaozrakomlat wrote:Haj pročitaj ponovo šta sam napisao.Connaisseur Karlin wrote:dolamo i goramo su stare rijeci , zasto se smijete osobama ,vi ne znate porijeklo sopstvenoh jezika ,a to vise otkriva vas npeismenu stranu licnostizrakomlat wrote: Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.![]()
DakleM, napisao sam da sam čuo tad prvi put taj izraz, a ne da sam se smijao. Ramu su zarobili četnici, sin uspio pobjeći, al ga četnici nagovorili da zove sina, i on ga dovikivao, Nermine haj dolamo, ja sam dolamo, hajte svi. Našli ih zajedno u masovnoj grobnici.
al' ne, kad sam spomenula tvoju nepismenu guzicu, tad mi se javljas
-
zrakomlat
#5169 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Što onda nisi kvotala njih goramo a ne mene dolamo. Ja sam samo spomenuo gdje sam to čuo, bez ikakvog drugog povoda. Lupaš bezvezeConnaisseur Karlin wrote:tri forumasha su e upravo tome smijala , zasto ih nisi kritikovaozrakomlat wrote:Haj pročitaj ponovo šta sam napisao.Connaisseur Karlin wrote:[
dolamo i goramo su stare rijeci , zasto se smijete osobama ,vi ne znate porijeklo sopstvenoh jezika ,a to vise otkriva vas npeismenu stranu licnosti![]()
- triconja
#5170 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Aha, bas. Jezik divergiro od izvornog toliko da zvuci kao drugi i sad to stari nacin govora? Nameci ti historiju drugima, u mene nene i dido tako nisu nikad govoriliConnaisseur Karlin wrote:dolamo i goramo su stare rijeci , zasto se smijete osobama ,vi ne znate porijeklo sopstvenoh jezika ,a to vise otkriva vas npeismenu stranu licnostizrakomlat wrote:Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.![]()
- Connaisseur Karlin
#5171 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa ti si imao prvi priliku da ih kritikujes, zasto nisizrakomlat wrote:Što onda nisi kvotala njih goramo a ne mene dolamo. Ja sam samo spomenuo gdje sam to čuo, bez ikakvog drugog povoda. Lupaš bezvezeConnaisseur Karlin wrote:tri forumasha su e upravo tome smijala , zasto ih nisi kritikovaozrakomlat wrote: Haj pročitaj ponovo šta sam napisao.
- Connaisseur Karlin
#5172 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa tvoje nene i dido nisu hodlai po svijetu kao moji , sta cestriconja wrote:Aha, bas. Jezik divergiro od izvornog toliko da zvuci kao drugi i sad to stari nacin govora? Nameci ti historiju drugima, u mene nene i dido tako nisu nikad govoriliConnaisseur Karlin wrote:dolamo i goramo su stare rijeci , zasto se smijete osobama ,vi ne znate porijeklo sopstvenoh jezika ,a to vise otkriva vas npeismenu stranu licnostizrakomlat wrote:Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.![]()
- triconja
#5173 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisi ti haman nikad bila popularna u raji ako nisi nista ismijavalaConnaisseur Karlin wrote: pa tvoje nene i dido nisu hodlai po svijetu kao moji , sta cesmene nisu ucili da se regionalni jezici, stari izrazi ismijavaju
-
zrakomlat
#5174 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam se uopšte javio s ciljem da nekoga kritikujem, nego da kažem da sam i ja čuo izraz dolamo i goramo, navodeći kako sam čuo. I ništa više, ne znam đe ti nađe povod za raspravu.Connaisseur Karlin wrote: pa ti si imao prvi priliku da ih kritikujes, zasto nisi
- Connaisseur Karlin
#5175 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
oh wowzrakomlat wrote:Nisam se uopšte javio s ciljem da nekoga kritikujem, nego da kažem da sam i ja čuo izraz dolamo i goramo, navodeći kako sam čuo. I ništa više, ne znam đe ti nađe povod za raspravu.Connaisseur Karlin wrote: pa ti si imao prvi priliku da ih kritikujes, zasto nisi
da li ima ntko iz BiH da nije cuo, da ih blagovremeno obavijestimo na temi, da ih tagiramo