Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#5151 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

ovu temu vrijedi pratit :D
animals

#5152 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

muha_sa wrote:ovu temu vrijedi pratit :D
Jesi I ti jedan od 5 miliona seljacina :mrgreen:
muha_sa

#5153 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

animals wrote:
Jesi I ti jedan od 5 miliona seljacina :mrgreen:
nisam seljacina :-) :-) ja sam papak sa dna kace :( :lol:
Fudo387

#5154 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

uglavnomja wrote:
512MB wrote:Dakle Nadrealisti i Satrovacki su sinonim za kulturu i urbanizam :mrgreen:

Svega mi, nije vam ni jasno kako vam se ljudi sirom Evrope smiju. Na zapadu nije problem biti sa sela, i ti ljudi ne sluze nikom za sprdanja jer su uglavnom dosta imucni i cesto se drze tradicije, sto svako postuje... a tragikomicni su i od realnosti operisani levati koji principijelno za sve sto ne poznaju kazu da je njesra i da je u Rajvosa odakle poticu sve puno bolje, nesto kao onaj mali jomu. Nagledo sam se svakakvih seljobera bas iz Rajvosa, sta je to ma jebo Chateaubriand, da vidis kod nas cevapa desetke kad opletes pa sa rajom na vupi :lol: halo ba, to je samo u vasoj maloj i hermeticki zatvorenoj mahali cool, ostatku svijeta je taj humor nedostupan...

slazem se sa sarajevom, i niste dobro procitali sta pise
nije poenta ko je vise cool i urban i blabla

nego da jednostavno nista zajednicko te dvije grupe ljudi iz iste zemlje, osim jezika, nemaju
nista, nista, nista ...

cak ni jezik nije skroz isti, ali razumijemo se :D
Bjezi bona, isto da slusam jednu stuhu sA Malte, ista joj prica...to nesta likovna akademija, nivo, drz nedaj, slusaj ovih papaka, sta je ovo, dje je ovo raslo...
Dok je jedan dan neki ludi Smajo iz Todorova nije opremio...ostavila cojeka zbog njega. :lol:
Ipak imaju malo vise zajednickog od jezika. :P
muha_sa

#5155 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:
uglavnomja wrote:
512MB wrote:Dakle Nadrealisti i Satrovacki su sinonim za kulturu i urbanizam :mrgreen:

Svega mi, nije vam ni jasno kako vam se ljudi sirom Evrope smiju. Na zapadu nije problem biti sa sela, i ti ljudi ne sluze nikom za sprdanja jer su uglavnom dosta imucni i cesto se drze tradicije, sto svako postuje... a tragikomicni su i od realnosti operisani levati koji principijelno za sve sto ne poznaju kazu da je njesra i da je u Rajvosa odakle poticu sve puno bolje, nesto kao onaj mali jomu. Nagledo sam se svakakvih seljobera bas iz Rajvosa, sta je to ma jebo Chateaubriand, da vidis kod nas cevapa desetke kad opletes pa sa rajom na vupi :lol: halo ba, to je samo u vasoj maloj i hermeticki zatvorenoj mahali cool, ostatku svijeta je taj humor nedostupan...

slazem se sa sarajevom, i niste dobro procitali sta pise
nije poenta ko je vise cool i urban i blabla

nego da jednostavno nista zajednicko te dvije grupe ljudi iz iste zemlje, osim jezika, nemaju
nista, nista, nista ...

cak ni jezik nije skroz isti, ali razumijemo se :D
Bjezi bona, isto da slusam jednu stuhu sA Malte, ista joj prica...to nesta likovna akademija, nivo, drz nedaj, slusaj ovih papaka, sta je ovo, dje je ovo raslo...
Dok je jedan dan neki ludi Smajo iz Todorova nije opremio...ostavila cojeka zbog njega. :lol:
Ipak imaju malo vise zajednickog od jezika. :P
vot opremio :? :D
Fudo387

#5156 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

muha_sa wrote:
vot opremio :? :D
Ma, na naselje joj dos’o. :D

ZamL mrtva glava nije pala.
animals

#5157 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Znaci cizme kupio..
I kaput.. opremio je..
pustopoljina

#5158 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

Zivooooteeeee
Nista zajednicko nema neko iz sarajeva sa nekim iz buzima?
Pa jeste li vi, sta ste?
Ako nemas nista zajednicko sa nekim iz buzima, sta imas zajednicko sa komsijom iz armenije...nigerije...austrije...
Connaisseur Karlin

#5159 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Connaisseur Karlin »

a joj, lako je tebi ja nisam provela djetinjsvo u Sarajevu kao ti :lol:

na temi briljiraju nadrealisticki umovi :lol:

ali jeste istina da su mnoge sarajlije ufurane da su najrubanije stanovnisto iz BiH, vidjela takve u dijaspori , i sto je najtuznije, mnogi skolovani , sa dbbrim poslovima, ne kuzim :lol:
muha_sa

#5160 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Connaisseur Karlin wrote:

ali jeste istina da su mnoge sarajlije ufurane da su najrubanije stanovnisto iz BiH, vidjela takve u dijaspori , i sto je najtuznije, mnogi skolovani , sa dbbrim poslovima, ne kuzim :lol:
:kiss: :kiss: :kiss:
zrakomlat

#5161 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

triconja wrote:
SaraFina wrote: I meni je koma kad neko iz Podrinja govori "dolamo i goramo". No to ne znači da ih ismijavam... ali je šega...
To prvi put u zivotu cujem :lol: :lol: :lol:
Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.
Connaisseur Karlin

#5162 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

muha_sa wrote:

:kiss: :kiss: :kiss:
imas pusicu osobe iz nize urbane klase , daleko van centralne tocke Starog Grada Sarajeva :D :lol: :kiss:
Connaisseur Karlin

#5163 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

zrakomlat wrote:
triconja wrote:
SaraFina wrote: I meni je koma kad neko iz Podrinja govori "dolamo i goramo". No to ne znači da ih ismijavam... ali je šega...
To prvi put u zivotu cujem :lol: :lol: :lol:
Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.
dolamo i goramo su stare rijeci , zasto se smijete osobama ,vi ne znate porijeklo sopstvenoh jezika ,a to vise otkriva vas npeismenu stranu licnosti :D :lol:
muha_sa

#5164 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

imas pusicu osobe iz nize urbane klase , daleko van centralne tocke Starog Grada Sarajeva :D :lol: :kiss:
ljubi tebe čaršijski papak :kiss: :kiss:
ps
nedostajala si :D
Connaisseur Karlin

#5165 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

muha_sa wrote:
ljubi tebe čaršijski papak :kiss: :kiss:
a luckast si :lol: :kiss: nadma se da si dobro :-D :kiss:

mene vi iz Sarajeva volite, znam, neodovljivva sam :lol: :kiss:
Connaisseur Karlin

#5166 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

muha_sa wrote:
nedostajala si :D
zato sam ti se javila kvotiranjem :kiss:
zrakomlat

#5167 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

zrakomlat wrote: Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.
dolamo i goramo su stare rijeci , zasto se smijete osobama ,vi ne znate porijeklo sopstvenoh jezika ,a to vise otkriva vas npeismenu stranu licnosti :D :lol:
Haj pročitaj ponovo šta sam napisao.

DakleM, napisao sam da sam čuo tad prvi put taj izraz, a ne da sam se smijao. Ramu su zarobili četnici, sin uspio pobjeći, al ga četnici nagovorili da zove sina, i on ga dovikivao, Nermine haj dolamo, ja sam dolamo, hajte svi. Našli ih zajedno u masovnoj grobnici.

Kao što vidiš, nema ništa tu za smijanje, bezveze lupaš.
Connaisseur Karlin

#5168 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

zrakomlat wrote:
zrakomlat wrote: Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.

DakleM, napisao sam da sam čuo tad prvi put taj izraz, a ne da sam se smijao. Ramu su zarobili četnici, sin uspio pobjeći, al ga četnici nagovorili da zove sina, i on ga dovikivao, Nermine haj dolamo, ja sam dolamo, hajte svi. Našli ih zajedno u masovnoj grobnici.

tri forumasha su e upravo tome smijala , zasto ih nisi kritikovao

al' ne, kad sam spomenula tvoju nepismenu guzicu, tad mi se javljas
zrakomlat

#5169 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

zrakomlat wrote:
Connaisseur Karlin wrote:[

Što onda nisi kvotala njih goramo a ne mene dolamo. Ja sam samo spomenuo gdje sam to čuo, bez ikakvog drugog povoda. Lupaš bezveze :)
triconja

#5170 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

zrakomlat wrote:Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.
Aha, bas. Jezik divergiro od izvornog toliko da zvuci kao drugi i sad to stari nacin govora? Nameci ti historiju drugima, u mene nene i dido tako nisu nikad govorili :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#5171 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

zrakomlat wrote:
zrakomlat wrote: Haj pročitaj ponovo šta sam napisao.

Što onda nisi kvotala njih goramo a ne mene dolamo. Ja sam samo spomenuo gdje sam to čuo, bez ikakvog drugog povoda. Lupaš bezveze :)
pa ti si imao prvi priliku da ih kritikujes, zasto nisi :D
Connaisseur Karlin

#5172 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

triconja wrote:
zrakomlat wrote:Onaj nesretnik Ramo iz Srebrenice je dovikivao sinu Nerminu i ostatku ekipe , što su pobjegli u šumu, da dođe dolamo kod srba. Tu sam prvi put čuo taj izraz.
Aha, bas. Jezik divergiro od izvornog toliko da zvuci kao drugi i sad to stari nacin govora? Nameci ti historiju drugima, u mene nene i dido tako nisu nikad govorili :mrgreen:
pa tvoje nene i dido nisu hodlai po svijetu kao moji , sta ces :D mene nisu ucili da se regionalni jezici, stari izrazi ismijavaju :-D
triconja

#5173 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote: pa tvoje nene i dido nisu hodlai po svijetu kao moji , sta ces :D mene nisu ucili da se regionalni jezici, stari izrazi ismijavaju :-D
Nisi ti haman nikad bila popularna u raji ako nisi nista ismijavala :mrgreen:
zrakomlat

#5174 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

Connaisseur Karlin wrote: pa ti si imao prvi priliku da ih kritikujes, zasto nisi :D
Nisam se uopšte javio s ciljem da nekoga kritikujem, nego da kažem da sam i ja čuo izraz dolamo i goramo, navodeći kako sam čuo. I ništa više, ne znam đe ti nađe povod za raspravu.
Connaisseur Karlin

#5175 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

zrakomlat wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pa ti si imao prvi priliku da ih kritikujes, zasto nisi :D
Nisam se uopšte javio s ciljem da nekoga kritikujem, nego da kažem da sam i ja čuo izraz dolamo i goramo, navodeći kako sam čuo. I ništa više, ne znam đe ti nađe povod za raspravu.
oh wow :D

da li ima ntko iz BiH da nije cuo, da ih blagovremeno obavijestimo na temi, da ih tagiramo :lol:
Post Reply