REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Duka Dizel

#5151 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

mO k3 wrote:
Duka Dizel wrote:
mO k3 wrote: Iskreno sta te briga onda Bosna i Hercegovina ako si srbiji ??
Gledaj svoja posla rješavajte svoje probleme u gorim ste sranjima nego u bih ....
Pa kako me neće brinuti kad odatle stižu tužbe?
Ako nije Srbija kriva čega se bojite ??
Za samu tužbu se ne sekiram, jer sam ubedjen da Srbija nije kriva za genocid u Srebrenici, kao što je sud i konstatovao u presudi.
Brine samovolja nekih fizičkih lica koji nisu predstavnici vlasti, a koji odlučuju po pitanju odnosa naše dve zemlje.
Drvosjeca iz Dejcica

#5152 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Duka Dizel wrote:
Ali ne razumem zašto vama smeta što se na srpskom jeziku "bosanski jezik" izgovara potpuno drugačije? Bošnjački jezik.
To po onom Vukovom pravilu izgovaraj kako je napisano? :oops: Sreća pa se Srbi ne pitaju za postojanje bosanskog jezika. Odeš na Google i gle čuda tamo ima bosanski jezik. Sve relevantne institucije i korporacije u svijetu prepoznaju bosanski jezik a baš nas briga da li neko iz vukojebine u Šumadiji ili Laktašima izgovara naopako svoj vlastiti jezik. :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5153 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Duka Dizel wrote:
Za samu tužbu se ne sekiram, jer sam ubedjen da Srbija nije kriva za genocid u Srebrenici, kao što je sud i konstatovao u presudi.
Brine samovolja nekih fizičkih lica koji nisu predstavnici vlasti, a koji odlučuju po pitanju odnosa naše dve zemlje.
Bold: kako/cime si ubjedjen?
Bold/underline: da li sudska odluka nuzno znaci da je pravda i ispostovana?
mO k3

#5154 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mO k3 »

@ dizel nema tebe sta da brine , ne brine mene sta se dešava u Srbiji zašto bi trebalo da brine događanja u bih ... osim toga providljiv si bazdi ti iz usta
LBVIEW

#5155 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by LBVIEW »

Duka Dizel wrote:
mO k3 wrote: Iskreno sta te briga onda Bosna i Hercegovina ako si srbiji ??
Gledaj svoja posla rješavajte svoje probleme u gorim ste sranjima nego u bih ....
Pa kako me neće brinuti kad odatle stižu tužbe?
A tuzbe stizu bez razloga,ono vi nit "luk jeli nit luk mirisali",jadni pravi-zdravi,a svi po vama?Trebali ste se zapitati kuda sve to vodi,,kad ste krenuli "spravljati "vekovne nepravde" i "braniti" srpske grobove,sad kmecite,sami ste krivi.Da ste se makar pokajali i odrekli zlocinackog naslijeda pa hajde,nego ono se jos cinicki ruga zrtvama,lobirajuci protiv rezolucije,stiteci zlocince poput onog Dukica,te rekonstruirajucii mjesta zlocina kako bi zrtve optuzili za iste,ma mrs bre.
Btw., eno i Hrvatska najavljuje reviziju,a Kosovo tuzbu. :izet:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5156 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by japin_mutapi »

Duka Dizel wrote:
Šta fali bošnjačkom jeziku?
ne fali mu ništa, osim što ne postoji

bosanski jezik je stariji od srpskog, zapravo bez bosanskog ne bi bilo ni srpskog
mO k3

#5157 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mO k3 »

japin_mutapi wrote:
Duka Dizel wrote:

bosanski jezik je stariji od srpskog, zapravo bez bosanskog ne bi bilo ni srpskog
:thumbup:
Ne postoji srpski jezik , postoji jezik srpskog naroda
Duka Dizel

#5158 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

Tomahawk11 wrote:
Duka Dizel wrote:
Pa ubedjen sam jer je sud tako rekao u presudi 2007.
Vidi se to i iz presude Karadžiću. Vidi se i po oslobadjajućim presudama za Stanišića, Simatovića i Perišića.
A zaista niko od upućenijih koji prate rad tribunala nije video nešto što bi bar indiciralo da je državni vrh Srbije imao nameru izvršiti genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.
Ako postoje takvi dokazi, voleo bih da ugledaju svetlost dana. I voleo bih da znam kakav je interes Beograda bio da baš u Srebrenici izvrše genocid?
Kako onda u susednoj enklavi Žepa nisu izvršili genocid, već dapače oko hiljadu stanovnika Žepe pobegne u Srbiju?
Šta su to Beogradu specijalno Srebreničani skrivili?
Duka Dizel

#5159 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

japin_mutapi wrote:
Duka Dizel wrote:

Jel? Nisam znao.
GeeTnT

#5160 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by GeeTnT »

Duka Dizel wrote:
Tomahawk11 wrote:
Duka Dizel wrote:
Vidi se to i iz presude Karadžiću. Vidi se i po oslobadjajućim presudama za Stanišića, Simatovića i Perišića.
A zaista niko od upućenijih koji prate rad tribunala nije video nešto što bi bar indiciralo da je državni vrh Srbije imao nameru izvršiti genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.
Ako postoje takvi dokazi, voleo bih da ugledaju svetlost dana. I voleo bih da znam kakav je interes Beograda bio da baš u Srebrenici izvrše genocid?
Kako onda u susednoj enklavi Žepa nisu izvršili genocid, već dapače oko hiljadu stanovnika Žepe pobegne u Srbiju?
Poslusaj Mladicev govor neposredno posle osvajanja Srebrenice i bice ti sve jasno....
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5161 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by japin_mutapi »

mO k3 wrote:
japin_mutapi wrote:
Duka Dizel wrote:

:thumbup:
Ne postoji srpski jezik , postoji jezik srpskog naroda
jezik srpskog naroda jeste bosanski jezik, najljepši i najčistiji jezik južnih slavena
bosanski jezik je temelj onoga što se danas naziva BHS jezicima i poslužio je za uspostavljanje jezičkih normi i standardizaciju "srpskog jezika" tačnije jezika kojim govori srpski narod

bez bosanskog srpski narod bi govorio nekim čudnim jezikom, mješavinom "srpskog" bosanskog, turskog, bugarskog, albanskog, mađarskog

govori bosanski da te cijela srbija razumije
Tomahawk11
Globalni moderator

#5162 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Duka Dizel wrote:
Pusti sad sud, pitam te ko obicnog covjeka. Na osnovu svega sto si cuo, vidio, procitao....da li ti kao individua mislis da toga nije bilo?
Srebrenicani konkretno nista, ali cijela BiH, ocito. Uostalom, kako bismo objasnili prisustvo JNA i i borbenu silu u proslom ratu?
Jedan koji je bio na vrhu toga svega, ali ne dozivi da ga se presudi.....
A ima i jedan koji ceka presudu.
Duka Dizel

#5163 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

GeeTnT wrote:
Duka Dizel wrote:
Tomahawk11 wrote:
Poslusaj Mladicev govor neposredno posle osvajanja Srebrenice i bice ti sve jasno....
Znam ja za taj govor.
Nego me interesuje da li mu je neko iz Beograda naredio ili ga savetovao da se osveti u Srebrenici.
Fudo387

#5164 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

Duka Dizel wrote:A zaista niko od upućenijih koji prate rad tribunala nije video nešto što bi bar indiciralo da je državni vrh Srbije imao nameru izvršiti genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.Ako postoje takvi dokazi, voleo bih da ugledaju svetlost dana.
Naravno, vi sa ratom i genocidom u BiH nemate nista.
Ostaje "nejasno", u ime koga ovaj prvi s lijeva na desno potpisuje mirovni sporazum?

Image

Predsjednik Tanzanije?
ušće

#5165 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

Tih hiljadu ljudi je završilo gdje...U raznim logorima
Oh izvinite to su ipak bili rudnici...
A da što se jezika tiče... Duka i istomišljenici imaju običaj kazati da su Bošnjaci izmišljen narod samim tim i jezik pod tim nazivom,,dakle zna se da su to Muslimani pa im se i jezik ima tako zvati,ali avaj Muslimani su samo poturčeni Serbski živalj ,što nam opet govori da se imaju vratiti vjeri,jeziku i svemu ostalom...Pa vas više nećemo tako često klati ,već samo ponekad,onako da se ne zaboravi... hebene vam teorije druže
DonieBrasco

#5166 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by DonieBrasco »

Branili ljudi otacbinu od napada tzv. Armije BiH i tzv. HVO-a, kako je Radovan rekao Sarajevo je na srpskoj zemlji a oni su ga oslobađali od muslimana. U tom istom Sarajevu je bilo 600. logora za srbe. U Srebrenci je masakar pocinalia CIA uz Francusku obavjestajnu sluzbu i UN da se privuce paznja svijeta. Bijele trake iz Prijedora su laz i urota prema srbima. Da ne pricamo o stotinama hiljada protjeranih srba iz Foce, Zepe, ...itd.

Svi srpski heroji su u Hagu ili pod zemljom to valjda govori samo po sebi ko su i sta su.
Duka Dizel

#5167 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

Tomahawk11 wrote:
Pusti sad sud, pitam te ko obicnog covjeka. Na osnovu svega sto si cuo, vidio, procitao....da li ti kao individua mislis da toga nije bilo?
Srebrenicani konkretno nista, ali cijela BiH, ocito. Uostalom, kako bismo objasnili prisustvo JNA i i borbenu silu u proslom ratu?
Mislim stvarno, tražiš od mene da ti objasnim prisustvo JNA u BiH. :?
Objasni ti meni podzemni aerodrom kod Bihaća i onaj bunkerski kompleks kod Konjica. To mora da je zaostavština Atlantide.
E jebiga, najbolje da je sve preko noći nestalo.

Jeste, da...Milošević je prisvojio JNA i većinu njene borbene sile.
Ali mi ovde pričamo o genocidu.
Ti tvrdiš da je vlast u Beogradu imala nameru da istrebi Bošnjake?
mO k3

#5168 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mO k3 »

@japin :thumbup:
Duka Dizel

#5169 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

Fudo387 wrote:
Duka Dizel wrote:A zaista niko od upućenijih koji prate rad tribunala nije video nešto što bi bar indiciralo da je državni vrh Srbije imao nameru izvršiti genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.Ako postoje takvi dokazi, voleo bih da ugledaju svetlost dana.
Ostaje "nejasno", u ime koga ovaj prvi s lijeva na desno potpisuje mirovni sporazum?

Image

Predsjednik Tanzanije?
Pa šta s tim?
Srbija je potpisnica Dejtonskog sporazuma.
Eno i Sakib Softić u ime Bakira zastupa BiH pred MSP. Pa jel to znači da je odgovaran i za Bakirove lopovluke.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5170 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Duka Dizel wrote:
Tomahawk11 wrote:
Mislim stvarno, tražiš od mene da ti objasnim prisustvo JNA u BiH. :?
Objasni ti meni podzemni aerodrom kod Bihaća i onaj bunkerski kompleks kod Konjica. To mora da je zaostavština Atlantide.
E jebiga, najbolje da je sve preko noći nestalo.

Jeste, da...Milošević je prisvojio JNA i većinu njene borbene sile.
Ali mi ovde pričamo o genocidu.
Ti tvrdiš da je vlast u Beogradu imala nameru da istrebi Bošnjake?
Jok, ratovali nako.
Izvjesni general Mladic, inace kad se vec spominje Srebrenica, tip koji je postavljen od strane te iste JNA, a koja je opet stolovala u Beogradu...pa saberi dva i dva.
Bolan, govori li ti sta plan o velikoj Srbiji?!
Nisam ja rekao da je sve sto se tice JNA trebalo nestati preko noci, ali se sigurno nije trebalo okrenuti protiv onih kojima je do juce trebalo biti garant.
Jos ce na kraju ispasti legitimno dejstvovanje iste sa brda oko gradova u BiH :roll:
KENJAC

#5171 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Kako je smijesna i izforsirana ova polemika oko jezika.
Majku im njihovu ono oko Crnskog i Gorskog jezika uopste nije bila zajebancija.
....ja samo cekam nemire u Svedskoj i kolone Sveda sto traze azil u Gorazdu .
Tomahawk11
Globalni moderator

#5172 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Duka Dizel wrote:
Fudo387 wrote:

Image

Predsjednik Tanzanije?
Pa šta s tim?
Srbija je potpisnica Dejtonskog sporazuma.
Eno i Sakib Softić u ime Bakira zastupa BiH pred MSP. Pa jel to znači da je odgovaran i za Bakirove lopovluke.
Ovaj lijevo je direktno odgovoran i jedan od glavnih krivaca rata u BIH. Zlocinac.
Ne banaliziraj glupim primjerima.
Eto isti Softic i Milosevic :-)
Duka Dizel

#5173 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

ušće wrote:Tih hiljadu ljudi je završilo gdje...U raznim logorima
Neki kažu da su logori, a neki kažu da su prihvatni centri.
I neki Srbi tvrde kako Hanka Paldum voli štiklama gnječiti jaja zarobljenicima u logoru.

U svakom slučaju, u tim logorima nisu pobijeni kako bi se dalo pretpostaviti s obzirom na genocidnu nameru prema njima kao Bošnjacima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5174 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

KENJAC wrote:Kako je smijesna i izforsirana ova polemika oko jezika.
Majku im njihovu ono oko Crnskog i Gorskog jezika uopste nije bila zajebancija.
....ja samo cekam nemire u Svedskoj i kolone Sveda sto traze azil u Gorazdu .
Smjesna je i konstantna uzurpacija bosanskog jezika, al se niko ne smije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5175 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Duka Dizel wrote:
ušće wrote:Tih hiljadu ljudi je završilo gdje...U raznim logorima
Neki kažu da su logori, a neki kažu da su prihvatni centri.
I neki Srbi tvrde kako Hanka Paldum voli štiklama gnječiti jaja zarobljenicima u logoru.

U svakom slučaju, u tim logorima nisu pobijeni kako bi se dalo pretpostaviti s obzirom na genocidnu nameru prema njima kao Bošnjacima.
Moj amidzic sa nepunih 17 uhvacen u raciji u Baosicima. Poslao ga otac, jer tamo nema rata.
Zavrsio u nekom rudniku u Srbiji. Kosti mu nisu nasli, ali je presudjeno u njihovu korist. Sta mislis koliko ima pojedinacnih tuzbi koje su dobile porodice onih koji su u ratu pobijeni? Al eto, nije donesena kolektivna, i pojeo vuk magarca.
Post Reply