SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- JThomas
#5151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pošto za službenike MUPa moram crtati i pojašnjavati svaku riječ, pa i znake interpunkcije, k.d. "ubistvo" je isključivo usmrćenje drugog sa umišljajem. a usmrćenje iz nehata se više ne zove "ubistvo iz nehata" kao ranije već "prouzrokovanje smrti iz nehata".
po federalnom KZ.
po federalnom KZ.
- sunceKOtepsija
#5152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
drndalo wrote:Sa 1% se ide na Ahiret...klixo wrote:Kad ste kod alkotesta idel se preko 1℅ na sud
JThomas wrote:1% možeš samo injekcijom unijeti u organizam, na usta ne možeš...i odmah umrijeti
http://www.avaz.ba/clanak/254349/sokant ... ola-u-krvi
Koncentracija alkohola u krvi od 0.5 do 1.5 promila naziva se pripito stanje.
- jao_situacije
#5153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da se razjasni
Član 166.
Ubistvo
(1) Ko drugoga usmrti,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.
(2) Kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kaznit će se:
a) ko drugog usmrti na okrutan ili podmukao način;
b) ko drugog usmrti pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju;
c) ko drugog usmrti iz mržnje
d) ko drugog usmrti iz koristoljublja, radi učinjenja ili prikrivanja kog drugog krivičnog
djela, iz bezobzirne osvete ili iz drugih niskih pobuda;
e) ko usmrti sudiju ili tužioca u vezi sa vršenjem
njihove sudijske ili tužilačke dužnosti, službenu ili
vojnu osobu pri obavljanju poslova sigurnosti ili
dužnosti čuvanja javnog reda, hapšenja učinitelja
krivičnog djela ili čuvanja osobe kojoj je oduzeta
sloboda.
Član 167.
Ubistvo namah
Ko drugoga usmrti namah, doveden bez svoje krivnje u jaku razdraženost ili prepast
njegovim napadom, zlostavljanjem ili teškim vrijeđanjem,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
Član 168.
Prouzrokovanje smrti iz nehata
Ko prouzroči smrt drugog iz nehata, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet
godina.
- mali Ninja
#5154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako sam dobro skontao, primjera radi, u saobracaju lola meni skoci na auto iz xy razloga, ja ga prosviram i priznam krivicu, dobijem godinu?jao_situacije wrote:da se razjasni
Član 166.
Ubistvo
(1) Ko drugoga usmrti,
(2) Kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kaznit će se:
d) ko drugog usmrti iz koristoljublja, radi učinjenja ili prikrivanja kog drugog krivičnog
sloboda.
Član 167.
Ubistvo namah
Ko drugoga usmrti namah, doveden bez svoje krivnje u jaku razdraženost ili prepast
Član 168.
Ko prouzroči smrt drugog iz nehata, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet
godina.
-
mirzet87sa
#5155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Haveru lik izletio pred auto, nije ga mogao izbjeci, na licu mjesta mrtav. Nagodio se sa sudom i dobio novcanu kaznu, mozda sta i uslovne, znam da zatvora nije ni dana..
- jao_situacije
#5156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to ti sve zavisi kakva leđa imašmali Ninja wrote:ako sam dobro skontao, primjera radi, u saobracaju lola meni skoci na auto iz xy razloga, ja ga prosviram i priznam krivicu, dobijem godinu?jao_situacije wrote:da se razjasni
Član 166.
Ubistvo
(1) Ko drugoga usmrti,
sloboda.
Član 167.
Ubistvo namah
Član 168.
godina.
najčešće se kola slome na nekome zbog statistike a to su obično ovi bez leđa
to bi bila nužna obrana ako je on tebe napao, ako sam ja dobro skontao šta ti pitaš..
- vješalica
-
milojicabrzi
#5158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Danas je bio neki udes iz pravca Stupa prema Aerodromu, bio je zastoj bas opasan...
- uglavnomja
#5159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sunceKOtepsija wrote:drndalo wrote:Sa 1% se ide na Ahiret...klixo wrote:Kad ste kod alkotesta idel se preko 1℅ na sudJThomas wrote:1% možeš samo injekcijom unijeti u organizam, na usta ne možeš...i odmah umrijeti![]()
http://www.avaz.ba/clanak/254349/sokant ... ola-u-krviKoncentracija alkohola u krvi od 0.5 do 1.5 promila naziva se pripito stanje.
ispadne ponekad u novinama lola sa 3-4 promila
ono mrtvac vozi ... a jos lik vozi ... obicno kad bude neki praznik gore po slavoniji ... tad ih love kao zeceve ... a cak se ni ne slupaju
- drug_profi
#5160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam jedini koji je platio kaznu za 0,33 promila.
A kad sam pitao sta cu sad sa autom, jer su mi uzeli vozacku 24 sata (ko biva dok se otrijeznim), kazu - nista vozi dalje, nisi ti pijan.
I jbg, dodje me piva 70 maraka. A mozda da sam znao da imam pravo da trazim da ponovo duvam za 10 minuta, ne bi toliko bilo.
A kad sam pitao sta cu sad sa autom, jer su mi uzeli vozacku 24 sata (ko biva dok se otrijeznim), kazu - nista vozi dalje, nisi ti pijan.
I jbg, dodje me piva 70 maraka. A mozda da sam znao da imam pravo da trazim da ponovo duvam za 10 minuta, ne bi toliko bilo.
- muha_sa
#5161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://www.avaz.ba/clanak/254980/saraje ... tovic-foto
Žigović bez zanimanja
Eldan Žigović rođen je u Prijepolju, Republika Srbija. Kako je kazao pri uzimanju generalija, nema zanimanje i zaposlenje, nije oženjen te je nastanjen u Sarajevu. Presudom Općinskog suda u Sarajevu od 31. avgusta 2012. osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci uvjetno na dvije godine zbog krivičnog djela nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.
Arnautović magistrica
Emina Arnautović, državljanka BiH, rođena u Sarajevu, po zanimanju je magistar ekonomije, bez zaposlenja, te je udata i majka troje djece. Ona je presudom Osnovnog suda na Sokocu od 22. decembra 2015. godine zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari osuđivana na kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca uvjetno na godinu.
Žigović bez zanimanja
Eldan Žigović rođen je u Prijepolju, Republika Srbija. Kako je kazao pri uzimanju generalija, nema zanimanje i zaposlenje, nije oženjen te je nastanjen u Sarajevu. Presudom Općinskog suda u Sarajevu od 31. avgusta 2012. osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci uvjetno na dvije godine zbog krivičnog djela nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.
Arnautović magistrica
Emina Arnautović, državljanka BiH, rođena u Sarajevu, po zanimanju je magistar ekonomije, bez zaposlenja, te je udata i majka troje djece. Ona je presudom Osnovnog suda na Sokocu od 22. decembra 2015. godine zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari osuđivana na kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca uvjetno na godinu.
- insaneinthebrain
#5162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sta ce omladina, nezaposlena nema se sta drugo raditi nego bacati bombe
- ranger
#5163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nisi jedini, kod mene je bilo 0,32drugi profil wrote:Ja sam jedini koji je platio kaznu za 0,33 promila.
A kad sam pitao sta cu sad sa autom, jer su mi uzeli vozacku 24 sata (ko biva dok se otrijeznim), kazu - nista vozi dalje, nisi ti pijan.![]()
![]()
![]()
- vješalica
#5164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mogao je komotno reći nema mozga u glavimuha_sa wrote:http://www.avaz.ba/clanak/254980/saraje ... tovic-foto
Žigović bez zanimanja
- zateznistub
-
mco
#5166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam u B fazi, ne smijem djete pustit samo da ide u skolu kako stoka vozi po trgu, a ova ulica kad ides autom nije pregledna od parkiranih auta moras vozit 2 na sat da ti ko ne izleti a ne da furas ko hajvan. Na pjesackom ko da te nema, uzas....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam jednom 1,01ranger wrote:nisi jedini, kod mene je bilo 0,32drugi profil wrote:Ja sam jedini koji je platio kaznu za 0,33 promila.
A kad sam pitao sta cu sad sa autom, jer su mi uzeli vozacku 24 sata (ko biva dok se otrijeznim), kazu - nista vozi dalje, nisi ti pijan.![]()
![]()
![]()
I jbg, dodje me piva 70 maraka. A mozda da sam znao da imam pravo da trazim da ponovo duvam za 10 minuta, ne bi toliko bilo.isto tako, ode vozacka ja u auto i svojim putem
da nismo u bosni bilo bi glupo, ovako....
Jedva preko granice za uzimanje mjesec dana plus stoja plus 2 kaznena boda. I pustili me da vozim kuci najnormalnije
- zateznistub
#5168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U preko 25 godina posjedovanja vozačke niti jednom...
-
zdruzdjo
#5169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hladno i bez imalo griznje savjesti bih bio u stanju oduzimati vozacku trajno svima koji voze pod alkoholom pa makar da mu je voznja jedini izvor prihoda za cjelu porodicu a da mu djete ima leukemiju i da zenu vozi na dijalizu.
-
mirzet87sa
#5170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledaj moralista sto se javno hvale da voZe pjani.. Vi ste vece ubice od ovih gradskih rejsera
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nevezano za forumaše... I kada se tako neko slupa mrtav p'jan, ja onda obavezno moram da vazim kako je bio dobar čovjek/žena, tralalala, bla bla bla.
Princip 'autoškole' treba ukinuti. Uvesti predmet u osnovne i srednje škole, ko nije u stanju da za 12 godina savlada apsolutno sve onda ne treba nikada u životu ni da vozi. I dakako pooštriti pravila. Jednom ti oduzmu vozačku jer si p'jan k'o kugla - nećeš je više nikada ni dobiti + oduzimanje automobila.
Princip 'autoškole' treba ukinuti. Uvesti predmet u osnovne i srednje škole, ko nije u stanju da za 12 godina savlada apsolutno sve onda ne treba nikada u životu ni da vozi. I dakako pooštriti pravila. Jednom ti oduzmu vozačku jer si p'jan k'o kugla - nećeš je više nikada ni dobiti + oduzimanje automobila.
-
mirzet87sa
#5172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo treba zakonom zabraniti moralisanje, fol brine se, pise mi ovdje subhanallah kad neko gasa po gradu, zele nekome banderu, cude se kako ih policija ne kaznjava, a on vozi pjan jos se hvali kako mu je policija uzela vozacku i nastavio vozit. Sve svetice na forumu, licemjerne.
- Filter
#5173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zateznistub wrote:U preko 25 godina posjedovanja vozačke niti jednom...
haj prodaj drugu fintu... moze i na pp
- strong69
#5174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ocam', nisam znao da ovoliko mangupa ima. Piju, voze i pisu o tome.
- zateznistub
#5175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
PA cenera ili cvaju, zavisno od stanja... i mirna Bosna.Filter wrote:zateznistub wrote:U preko 25 godina posjedovanja vozačke niti jednom...
haj prodaj drugu fintu... moze i na pp
![]()
Salim se, zastekas lovu za taxi a ako i nju popiješ... Odteturas kući...
Jest da je bilo slučajeva da sam tražio auto satima, ali sam ga i nalazio...
Last edited by zateznistub on 18/09/2016 14:40, edited 1 time in total.