Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hodao jedan dan u neka sretnija vremena Banja Lukom i naiđem na neke jeftine ploče. Kupim nekoliko, između ostalih i tu ploču. I do danas mi je jedna od dražih. Maloprije slučajno naletim na youtubeu, pa rekoh, da podijelim radost sa svekolikim pučanstvom.
U mom rodnom gradu
I baš Pauk...
E vala Hakize, sretne si ruke
Pročitah danas za Gorana Stefanovskog. Bio je jedan od najvećih dramskih umjetnika i napisao je dosta tekstova pjesma svom bratu Vlatku za Leb i Sol. Težak udarac za Vlatka. Nakon supruge, koja je umrla mislim prošle godine, sad je ostao i bez svog brata, koji mu je bio jedna vrsta uzora i ideala. Evo jedna predivna pjesma s drugog albuma grupe Leb i Sol za koju je upravo Goran napisao tekst. Počivaj u miru.
Last edited by Better Man on 29/11/2018 15:23, edited 1 time in total.
Jedna od boljih Kojinih stvari u post-london eri. Koja je najbolji kada naslijeđe rokenrola spaja sa uticajima elektronske muzike. Gruv ove pjesme je nešto što čovjeka podsjeća koliko na Hendrixa toliko i na nešto što se može čuti na After Affairu. Jedan od rijetkih metuzalema koji i dalje kuži spiku
Ma evo malo sam se uželio Koje pa se pripremam za skori nastup Discipline Ponovo ovim ušima preslušavam šta je radio u post-London fazi pa mi ovo zapade za uho.
btw. zna li ko gdje ima dobrih čepića za uši kupit'
zomri wrote:Ma evo malo sam se uželio Koje pa se pripremam za skori nastup Discipline Ponovo ovim ušima preslušavam šta je radio u post-London fazi pa mi ovo zapade za uho.
btw. zna li ko gdje ima dobrih čepića za uši kupit'
Ne znam. Poznato je da koja odrvne ozvučenje do kraja na koncertima. Gledao sam ih 4 puta. Prvi put na Metalcu u Engleskoj fazi, pa dva puta u Domu mladih i u Slozi. Oba koncerta u Domu mladih i koncert u Slozi su bili zaista bučni. koja je ludački prašio, a ozvučenje je bilo na maksimumu. Ovaj prvi koncert u Metalcu obzirom da je bio na otvorenom, nije se osjetila tolika buka, kao u zatvorenom prostoru.
taj u metalcu mi je jedan od najboljih koncerata ikad, neponovljiv vibe. gledao sam ih u domu mladih (buka) i u današnjem trezoru, ne znam kako se tada zvao - i taj je bio sasvim ok. uvijek se treba pripremiti za koju, ovo će biti klupski nastup pa je nojz podrazumijevan
Inace pjesma je muzicki omaž Željku Milivojeviću koji je '83 godine u BG poginuo prilikom napada na turskog ambasadora od strane armena..
Pamtit cete narod ko Gavrila, Zeljko. Nikad cuo za ovog Zeljka dok nisam Parafe poslusao. Cak sam na onoj temi Jugoslavija pitao starije forumase da li se sjecaju tog slucaja sa armencima, niko mi nije odgovorio.
Odličan novi album od japanske autorice Eiko Ishibashi koji nas vodi kroz razne modove eksperimentalne muzike. Od Stereolab-esque
avant popa do elektronski potpomognutih jazzy torch pjesama. I ovaj put je tu pomogao doajen eksperimentalne muzike i jack of all trades
Jim O'Rourke.