Sve je to isto ili malo bolje ili losije zavisno od mjesta, nista drasticno.mad mike wrote:Kakva je mreža kod "Haloo" izvan Sarajeva?
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- diablobih
#5151 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
- haloo_korisnik
#5152 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nema tu puno filozofiranja
kupi se mobitel dual sim
ubaci druga kartica od haloo, gofree i sve ti bude jasno, ako si zadovoljan i prebaciš svoj sadašnji broj
kupi se mobitel dual sim
ubaci druga kartica od haloo, gofree i sve ti bude jasno, ako si zadovoljan i prebaciš svoj sadašnji broj
- zateznistub
#5153 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Eronet na trebevicu nema 3G samim tim nema ni Haloomad mike wrote:Kakva je mreža kod "Haloo" izvan Sarajeva?
-
getriba
#5154 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A koji to dio Trebevića nema 3G signala? Ne bacaj ovako bombezateznistub wrote:Eronet na trebevicu nema 3G samim tim nema ni Haloomad mike wrote:Kakva je mreža kod "Haloo" izvan Sarajeva?
- zateznistub
#5155 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Otiđi na brus i samo će ti se kazatigetriba wrote:A koji to dio Trebevića nema 3G signala? Ne bacaj ovako bombezateznistub wrote:Eronet na trebevicu nema 3G samim tim nema ni Haloomad mike wrote:Kakva je mreža kod "Haloo" izvan Sarajeva?
- haloo_korisnik
#5156 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
plus, to nešto bitno da ima 3g
ko biva hoće i mora TADA nešto surfat pa da mu bude viša brzina, čuj ode na Trebević i uzme da.surfa po mobitelu.....
ima 2G svugdje a na njemu odličan razgovor što je u tim prilikama i potrebama najvažnije
ko biva hoće i mora TADA nešto surfat pa da mu bude viša brzina, čuj ode na Trebević i uzme da.surfa po mobitelu.....
ima 2G svugdje a na njemu odličan razgovor što je u tim prilikama i potrebama najvažnije
-
mad mike
#5157 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma meni je najvaznije da je signal stabilan,i da je dobar signal u ostalim dijelovima drzave...Hvala na odgovorima

- haloo_korisnik
#5158 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
2G ima svugdje i stabilan je kod svih operatera
ali evo frajeri traže 3G
ode u prirodu da se odmori valjda, ali jok, ono će uzet mobitel da surfa pa mu treba 3G
ali evo frajeri traže 3G
ode u prirodu da se odmori valjda, ali jok, ono će uzet mobitel da surfa pa mu treba 3G
- zateznistub
#5159 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da je neko napisao da na trebevicu bht nema 3G ti bi, dileja, prvi ovde ode i tirade pisao o bht lopinamahaloo_korisnik wrote:plus, to nešto bitno da ima 3g
ko biva hoće i mora TADA nešto surfat pa da mu bude viša brzina, čuj ode na Trebević i uzme da.surfa po mobitelu....
- thekupus
#5160 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
kupio sam go free karticu na dolac malti u logosoft poslovnici ( dva puta, prvu mi ostetio momak koji radi u prodavnici telefona u scc-u kad je rezao na nani sim). Kaze zena da stizu nove,pa ih zato nema u gradu po kioscima. Bili su nekako zacudjeni sto je kupujem, pretpostavljam da je ne kupuje puno ljudi. Nisam jos aktivirao internet, imam jos par dana aktiviran bhtelecomov 1 GB.
Zna li neko koliko traje validnost ove 4 KM sto dodju na kartici?
Zna li neko koliko traje validnost ove 4 KM sto dodju na kartici?
- haloo_korisnik
#5161 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
et vidis da mora biti bar u poslovnicama
jel ono imas dual sim mobitel
- thekupus
#5162 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Srećom potrefilo se da mi je poslovnica usput.haloo_korisnik wrote:et vidis da mora biti bar u poslovnicama
Imam, skontao sam kako se namješta kad sam procackao
- haloo_korisnik
#5163 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
slučajno ili ne, nije ni bitno
vazno je da si naso karticu i da sad mozes testirat internet i uporedit eto sa bht, pa da bas vidimo ove bhtelekom galamdzije
vazno je da si naso karticu i da sad mozes testirat internet i uporedit eto sa bht, pa da bas vidimo ove bhtelekom galamdzije
-
bumerangss
#5164 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U GOfree poslovnici su mi zakazali datum 14.11 da ce me tad prebaciti sa BHTelecoma na GOfree pa me zanima kako se taj prelazak dogadja jer to mi je prvi put nakon 15 godina koliko koristim prvo ultru pa Moj mini da prenesem broj 061xxxxxx u drugu mrežu? Brzom poštom GOfree su mi dostavili SIM karticu, platio im 4 KM i u koverti sam dobio taj neki papir riješenje ugovor tako nekako i tu SIM karticu kako mi je receno to je 3 u 1 tj imaju 3 velicine kartice pa koja mi treba da stavim... ja sam blecak za ove tehnicke stvari
pa možda se i "prosipam" svojim pitanjima i pricom
Kod mene je Samsung J7 pa vjerovatno mi je unutra ta najmanja SIM kartica. Ko je prenosio broj iz jednog u drugi operater da mi objasni kad, sta kako...? Hoce li meni 14.11 u 00:00 prestati signal BHTelecoma ili cu imati njihov signal cijeli dan jer radim od 8 do 16 pa sam mislio promjeniti kartice kad dodjem kuci? Kako da vidim sta mi ima u trenutnoj kartici, možda neki kontak brojevi iz imenika, jel to trebam prvo prebaciti na telefon?
Kod mene je Samsung J7 pa vjerovatno mi je unutra ta najmanja SIM kartica. Ko je prenosio broj iz jednog u drugi operater da mi objasni kad, sta kako...? Hoce li meni 14.11 u 00:00 prestati signal BHTelecoma ili cu imati njihov signal cijeli dan jer radim od 8 do 16 pa sam mislio promjeniti kartice kad dodjem kuci? Kako da vidim sta mi ima u trenutnoj kartici, možda neki kontak brojevi iz imenika, jel to trebam prvo prebaciti na telefon?
- haloo_korisnik
#5165 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
obavezno prebaci sa bht sim kontakt brojeve u telefon
ako nisu rekli u koliko sati će ti izvršit prenosi onda ti je najbolje naći još jedan mobitel, neki stari i taj dan u njega ubacit bht sim a u j7 novu gofree sim i vidjet ćeš kad ti prestane bht sim biti aktivna a aktiviraju gofree
otprilike se to desi u nekih pola sata
i nek je sa srećom sa novim operaterom
da su bogdom i ostali pametniji pa da prenesu brojeve sa bht pa da im spadne broj korisnika ne bi li onda došli pameti i počeli spuštati cijene, a što bi domino efektom opet natjeralo ostale operatere da opet oni dalje spuštaju, što bi u konačnici rezultiralo da profitirao mi korisnici i prestanemo plaćat najskuplje usluge u regiji i Evropi a najsiromašnija država
ako nisu rekli u koliko sati će ti izvršit prenosi onda ti je najbolje naći još jedan mobitel, neki stari i taj dan u njega ubacit bht sim a u j7 novu gofree sim i vidjet ćeš kad ti prestane bht sim biti aktivna a aktiviraju gofree
otprilike se to desi u nekih pola sata
i nek je sa srećom sa novim operaterom
da su bogdom i ostali pametniji pa da prenesu brojeve sa bht pa da im spadne broj korisnika ne bi li onda došli pameti i počeli spuštati cijene, a što bi domino efektom opet natjeralo ostale operatere da opet oni dalje spuštaju, što bi u konačnici rezultiralo da profitirao mi korisnici i prestanemo plaćat najskuplje usluge u regiji i Evropi a najsiromašnija država
Last edited by haloo_korisnik on 12/11/2017 12:06, edited 1 time in total.
-
Cupko_
#5166 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Taj dan tacno u 13.00 ce ti nestat mreza na staroj kartici a nova ce bit aktivna vec oko 13.20.bumerangss wrote:U GOfree poslovnici su mi zakazali datum 14.11 da ce me tad prebaciti sa BHTelecoma na GOfree pa me zanima kako se taj prelazak dogadja jer to mi je prvi put nakon 15 godina koliko koristim prvo ultru pa Moj mini da prenesem broj 061xxxxxx u drugu mrežu? Brzom poštom GOfree su mi dostavili SIM karticu, platio im 4 KM i u koverti sam dobio taj neki papir riješenje ugovor tako nekako i tu SIM karticu kako mi je receno to je 3 u 1 tj imaju 3 velicine kartice pa koja mi treba da stavim... ja sam blecak za ove tehnicke stvaripa možda se i "prosipam" svojim pitanjima i pricom
![]()
Sto se tice kontakata, najsigurnije ti je da ih sinkroniziras sa Google racunom tako da ih imas uvijek na svakom uredjaju na koji prijavis svoj racun (Postavke-Racuni-Google, i onda oznacis Kontakti)
- MTV
#5167 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
J7 2015 i J7 2016 ona srednja velicina koja se zove micro ako je J7 2017 onda ona najmanja koja se zove nano.bumerangss wrote: Kod mene je Samsung J7 pa vjerovatno mi je unutra ta najmanja SIM kartica.
-
bumerangss
#5168 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvala vam svima na odgovorima
Možda ne bih prešao sa BHTelecoma da se iz pretplate može dokupiti internet. Dodatno mi je pukao film što mi ni pozivi prema 13xx cetverocifrenom broju nije ušao u pretplatu nego su i to nakalemili na 17,55 KM a nije nikakav hotline
nego firma koja osigurava alarmom moju firmu!
I naravno, najbitnije sto cu sad za cenera imati 3 gige brzog neta 30 dana a ako to i potrošim surfam na 128 kbs duplo brže nego kod BHTelecoma na neupotrebljiva 64 kbps a gigu brzog potrošim do polovine mjeseca. I koliko potrošim na razgovore toliko cu i platiti a malo trošim po 4 5 KM mjesecno zahvaljujuci viberu
Možda ne bih prešao sa BHTelecoma da se iz pretplate može dokupiti internet. Dodatno mi je pukao film što mi ni pozivi prema 13xx cetverocifrenom broju nije ušao u pretplatu nego su i to nakalemili na 17,55 KM a nije nikakav hotline
I naravno, najbitnije sto cu sad za cenera imati 3 gige brzog neta 30 dana a ako to i potrošim surfam na 128 kbs duplo brže nego kod BHTelecoma na neupotrebljiva 64 kbps a gigu brzog potrošim do polovine mjeseca. I koliko potrošim na razgovore toliko cu i platiti a malo trošim po 4 5 KM mjesecno zahvaljujuci viberu
- haloo_korisnik
#5169 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
bht se ponaša bahato, monopolisticki jer imaju najveći broj korisnika i zbog toga im ne pada na pamet da poboljšavaju usluge bilo smanjenjem cijena, bilo povećanjem minuta, giga interneta i slično
jedino bi ih moglo dozvati pameti postupci korisnika poput tebe i mene, da prenesu broj na boljeg operatera, pa kad bi im došlo do značajnog osipanja broja korisnika promijenili bi politiku
ali za to su male šanse, jer većina raje je nezainteresovana, ne zna niti hoce da zna, tačnije neće ono da zamara mozga, makar bilo na šteti stalno
jedino bi ih moglo dozvati pameti postupci korisnika poput tebe i mene, da prenesu broj na boljeg operatera, pa kad bi im došlo do značajnog osipanja broja korisnika promijenili bi politiku
ali za to su male šanse, jer većina raje je nezainteresovana, ne zna niti hoce da zna, tačnije neće ono da zamara mozga, makar bilo na šteti stalno
- nagibSA
#5170 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
16.7KM mjesec, 10.7 GB ko trosi mnogo nije lose. Kod BHTa pisljiva giga 10KMIstovremeno, u ponudu se uvodi nova tarifna opcija GO! net 32 GB, u okviru koje se korisnicima dodjeljuje mobilni internet od 32 GB, po cijeni od 50,00 KM, sa uključenim PDV-om, a sa periodom važenja 90 dana.
Dileja mtel mi sabotira prenos broja.
Trebaju svi prijeneti brojeve na GoFree i placati Srbima, sa uhljebskog BHT-a
- escobar__
#5171 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A pazi sad ove nevjerovatne mogućnosti: možda ljudima jednostavno odgovara postojeći operater i nemaju potrebu prebacivat brojeve kod drugih? How about that, šokantno zar ne?haloo_korisnik wrote:ali za to su male šanse, jer većina raje je nezainteresovana, ne zna niti hoce da zna, tačnije neće ono da zamara mozga, makar bilo na šteti stalno
- haloo_korisnik
#5172 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nagibSA wrote:16.7KM mjesec, 10.7 GB ko trosi mnogo nije lose. Kod BHTa pisljiva giga 10KMIstovremeno, u ponudu se uvodi nova tarifna opcija GO! net 32 GB, u okviru koje se korisnicima dodjeljuje mobilni internet od 32 GB, po cijeni od 50,00 KM, sa uključenim PDV-om, a sa periodom važenja 90 dana.![]()
![]()
10 GB mobilnog interneta mjesečno nikom ne treba pored wi fi na svakom koraku
zanimljivo da niko od operatera ne želi da ponudi ono sto korisnicima treba, ja čak na FB haloo to pisao i predlagao (kaže proslijediti su nadležnima) a to je giga uz flat za 5 KM na mjesec dana!!!
ili sadasnjih 2 GB na haloo za 8 KM ali uz flat
svako daljne snižavanje cijena tako uvedenih ponuda od gigu ili dvije će uvjek bit dobrodošlo
valjda nekad dođemo do idealnih 2 GB uz flat za 5 KM
- nagibSA
#5173 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mozda jedino kad prosire kapacitete i povecaju bandwidth sa 4G mrezom. Do tada ce ici na kasicicu. A ni tada nece snizavati cijene, vec ce davati vise bonusa jbg
Ja sam bio zagrijan za BHT prepaid kad sam vidio one mjesecne dokupe za pozive/sms/internet za 10-15-20KM ali malo mi neta bilo, da je makar 1GB 100 minuta prema svima za 10-15KM mjesecno bilo bi ok. Mescin da je 100/100/500 10 ili 15KM. Eronet prepaid necu ni da komentarisem.
Ja sam bio zagrijan za BHT prepaid kad sam vidio one mjesecne dokupe za pozive/sms/internet za 10-15-20KM ali malo mi neta bilo, da je makar 1GB 100 minuta prema svima za 10-15KM mjesecno bilo bi ok. Mescin da je 100/100/500 10 ili 15KM. Eronet prepaid necu ni da komentarisem.
- haloo_korisnik
#5174 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
to su tarife lagano i opušteno, prva za 10 KM i 100 minuta i samo 100 MB
druga je za 20 KM i dobije se 200 minuta i 500 MB
naravno može se dokupit 1GB za 10 KM
eronet bar daje flat
pa tarifa savršena 10 nudi za 10 KM 80 minuta i 200 MB uz flat!!!
imaju i dodatnu dopunu
https://www.hteronet.ba/privatni-korisn ... odatni-mb/
500 MB na 5 dana za 2 KM
dakle za 10 KM ima 2,5 GB !!! za 25 dana
ili 1 GB za 3 KM na 7 dana
dakle 4 GB za 12 KM za 28 dana
druga je za 20 KM i dobije se 200 minuta i 500 MB
naravno može se dokupit 1GB za 10 KM
eronet bar daje flat
pa tarifa savršena 10 nudi za 10 KM 80 minuta i 200 MB uz flat!!!
imaju i dodatnu dopunu
https://www.hteronet.ba/privatni-korisn ... odatni-mb/
500 MB na 5 dana za 2 KM
dakle za 10 KM ima 2,5 GB !!! za 25 dana
ili 1 GB za 3 KM na 7 dana
dakle 4 GB za 12 KM za 28 dana
Last edited by haloo_korisnik on 12/11/2017 20:41, edited 2 times in total.
- kloniran
#5175 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
haloo nema 3g na trebeviću