Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#5151 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

onin wrote:
semirsar wrote:e jbg, pun mi qrc onije sto bi sve a nece da citaju, pa stavih ja et stranu prije, par postova vise jbmgj :twisted: :roll: :mrgreen:
https://tutorial-iptv-xbmc.blogspot.com ... l.html?m=1
u ostalim linkovima se mere naci stosta, samo nemre se ako se lijeno.
Prvo nauci pisati da bi uopste komunicirao na forumu.
Tebi se nisam ni obracao, a forum i sluzi da bi se pomoglo nekom ko nesto me zna, a ti si nekad nesto napisao i sad neko ko trazi neki savjet treba procitati forum od pocetka do kraja da se tebi ne bi zamjerio, a posto je kod mene tv Sony iz tog razloga pitam covjeka koji gleda preko istog tv da li njemu radi jer za tvoju prijatelju informaciju ne radi preko tv sve sto radi na box i laptou :?
Ako zelis nekom pomoci, pomozi i ne nabijaj na nos.
@Irac bi donsad znaci masakr trebao napraviti :lol:

PS cuvaj qrc da ne puca jer mozda ti nekad zatreba u zivotu :thumbup:
joj, al' si me obris'o :shock: :lol:
pa vidi, ako nijesam do sadaske necu sigurno ni odsad naucit pisat', mada neki me i skontaju sta iskomuniciram na forumu :thumbup:
S druge strane, forum je javan i nemremo ja i ti sad odredjivat ko ce se kome obracat, a ako ne zelis da vidis moje postove imade onije u tvom profilu hepek "FOE lista" pa ti bujrum, kuzis.
Nijesam ja nekad nesto napis'o, vec samo nekoliko postova prije, gdje su bili i jos su tamo linkovi za skoro sve sto te zanimalo, ali jbg, kad je neko umisljen i ljenoguz, nemres mu drugacije ni kasti. Ne brini, nijesi ti jedini gotovan, ima vaske poprilicno, svi znate sta je guglj, al' sto bi se mucili, a kad vam neko i odgovori uz malo sarkazma, tad imate ovake izljeve pameti. :thumbup:
I cuj molim lijepo, imas Sony tv :shock: ma ajde, zekis nas, jelde :mrgreen: imam hi i ja tri cak pa se ne qrcim, i kod mene haman sve radi ko i na boxu i laptopu, ko mi je sad kriv sto me ne mrzi kopat po guglju, kao ni forumasa @brazzo19 koji se potrudio i nasao rjesenje.
Nije problem pomoci, znaju ljudi ovdeka da rado to cinim, ali ne mogu gotovane koji nece da citaju vec ponudjena rjesenja zato sto him je mrsko vratiti se par postova i stranica nazad, u ovom slucaju 1 stranicu.
a sto se tice onije tvog PS i nastavka teksta u istom... pa drago mi je da se brines, ali ne trebas, sve je pod kontrolom i redovno se odrzaje, kuzis :pisnuo:

P.S. Sve ovo sto se gori izlaprdalo bilo s tvoje il' s moje strane meni ne znaci nista, pa ako jopet naletim na tebe i tvoj neki post pa na kraju krajeva i odgovorim na njega bilo 'vako oli 'nako ne treba da se sikiras, nijesam ja zlonamjeran, vec taki kaki sam
P.P.S. i ja sam iz raj'voSa i ne trebas me vodit' na rucak :)
onin

#5152 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

semirsar wrote:
onin wrote:
semirsar wrote:e jbg, pun mi qrc onije sto bi sve a nece da citaju, pa stavih ja et stranu prije, par postova vise jbmgj :twisted: :roll: :mrgreen:
Tebi se nisam ni obracao, a forum i sluzi da bi se pomoglo nekom ko nesto me zna, a ti si nekad nesto napisao i sad neko ko trazi neki savjet treba procitati forum od pocetka do kraja da se tebi ne bi zamjerio, a posto je kod mene tv Sony iz tog razloga pitam covjeka koji gleda preko istog tv da li njemu radi jer za tvoju prijatelju informaciju ne radi preko tv sve sto radi na box i laptou :?

joj, al' si me obris'o :shock: :lol:
pa vidi, ako nijesam do sadaske necu sigurno ni odsad naucit pisat', mada neki me i skontaju sta iskomuniciram na forumu :thumbup:
S druge strane, forum je javan i nemremo ja i ti sad odredjivat ko ce se kome obracat, a ako ne zelis da vidis moje postove imade onije u tvom profilu hepek "FOE lista" pa ti bujrum, kuzis.
Nijesam ja nekad nesto napis'o, vec samo nekoliko postova prije, gdje su bili i jos su tamo linkovi za skoro sve sto te zanimalo, ali jbg, kad je neko umisljen i ljenoguz, nemres mu drugacije ni kasti. Ne brini, nijesi ti jedini gotovan, ima vaske poprilicno, svi znate sta je guglj, al' sto bi se mucili, a kad vam neko i odgovori uz malo sarkazma, tad imate ovake izljeve pameti. :thumbup:
I cuj molim lijepo, imas Sony tv :shock: ma ajde, zekis nas, jelde :mrgreen: imam hi i ja tri cak pa se ne qrcim, i kod mene haman sve radi ko i na boxu i laptopu, ko mi je sad kriv sto me ne mrzi kopat po guglju, kao ni forumasa @brazzo19 koji se potrudio i nasao rjesenje.
Nije problem pomoci, znaju ljudi ovdeka da rado to cinim, ali ne mogu gotovane koji nece da citaju vec ponudjena rjesenja zato sto him je mrsko vratiti se par postova i stranica nazad, u ovom slucaju 1 stranicu.
a sto se tice onije tvog PS i nastavka teksta u istom... pa drago mi je da se brines, ali ne trebas, sve je pod kontrolom i redovno se odrzaje, kuzis :pisnuo:

P.S. Sve ovo sto se gori izlaprdalo bilo s tvoje il' s moje strane meni ne znaci nista, pa ako jopet naletim na tebe i tvoj neki post pa na kraju krajeva i odgovorim na njega bilo 'vako oli 'nako ne treba da se sikiras, nijesam ja zlonamjeran, vec taki kaki sam
P.P.S. i ja sam iz raj'voSa i ne trebas me vodit' na rucak :)
Prijatelju sve je ok i vjeruj mi da pratim forum dugo i prvo sve pregledam ima li ili nema odgovor na moje pitanje, ali jbg nekad covjek nema vremena da trazi i zato postavi upit na forum.
Bidio sam da se i tebi isto desilo par stranica u nazad :izet: i to nema nista s tim je li neko lijen ili nije.
Doduse nisam odavno pisao na forumu, ali u doba @Irca sam i ja pomagao po forumu koliko sam mogao i znao.

Indijanci bi popusili lulu mira sad, a ti i ja moRemo na voPi :pijani: :pijani:
Sanjarko

#5153 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Meni nije problem citat itd. Ali nemam toliki raspon paznje jos imam i problem sa vidom. Pa me citanje nekih ovih stranica i fontova zeza. Lakse mi citat objasnjenja po nekim forumima. Bolji font itd. Cak i Youtube mi tesko pratit. Paznja mi je. :-)

Uglavnom kad jednom se sve instalira ne dirati previse osim ako se nemora. Meni sve zasad radi, ne ureko. Ali ja nisam nesto ni zahtjevan kao korisnik itd.
brazzo19

#5154 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

brazzo19 wrote:
onin wrote:

https://m.youtube.com/watch?v=OXB_6ppff ... e=youtu.be

Evo instaliraj ovako sve ko na videu i u kombinaciji sa onim quasarom ne treba ti nista vise, quasar za strane filmove i serije a ovaj green za domace filmove serije i tv kanale :thumbup:
@brazzo19 hvala ti puno, nisi ni svjetan koliko si mi pomogao :thumbup:
Ja sam iz Sarajeva pa ako si iz Sarajeva ili te put dovede u Sarajevo imas od mene rucak gdje god pozelis :izet:
Pravi si nasljednig @Irca :-D[/quote]

Ma kakav ja i irac :D irac je doktor ja sam njega izludjivao ovdje prije hahahha dok se nisam malo ustelio pa ako mogu kome pomoci veoma rado uvijek zato i sluzi forum. :)
semirsar

#5155 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

Vizionar 1985 wrote:Meni nije problem citat itd. Ali nemam toliki raspon paznje jos imam i problem sa vidom. Pa me citanje nekih ovih stranica i fontova zeza. Lakse mi citat objasnjenja po nekim forumima. Bolji font itd. Cak i Youtube mi tesko pratit. Paznja mi je. :-)

Uglavnom kad jednom se sve instalira ne dirati previse osim ako se nemora. Meni sve zasad radi, ne ureko. Ali ja nisam nesto ni zahtjevan kao korisnik itd.
ti i @kakavdanak... kod mene uvijek imate popust :mrgreen: :thumbup:
semirsar

#5156 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

brazzo19 wrote:
Ma kakav ja i irac :D irac je doktor ja sam njega izludjivao ovdje prije hahahha dok se nisam malo ustelio pa ako mogu kome pomoci veoma rado uvijek zato i sluzi forum. :)
slusaj nesto, @irac je neko k'o je pit'o a istovremeno i sam trazio sebi i drugima pomoc po kojekakvim net vukojebinama.
Ako iko zna i sjeca se njega i njegovih samih pocetaka na forumu i ovom PDF sam ja, i iznenadio bi se, vjeruj mi, ali uz zelju i trud je postao to sto jest' :thumbup:
Sanjarko

#5157 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

semirsar wrote: ti i @kakavdanak... kod mene uvijek imate popust :mrgreen: :thumbup:
:kakoste:
onin

#5158 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

Neka nama ovog foruma jer meni je ovaj forum strasno pomogao sa Kodijem, a doduse nisam ja nikakav ekspert i sto neko maloprije rece, dok radi ne barcem nista :izet:
A stvarno sta je sa @Ircem pa ne pise vise???
vicious

#5159 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Otiš'o čovjek u Njemacku da odmori od vas :lol:
zippoo87

#5160 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

treba mi pomoc narode
mislio sam da nesto nije uredu sa kodijem ,jer nema zvuka cesto ...na pocetku,kada otvorim kodi,bude zvuk UI-ja,cuje se zvuk kada pomjeram ali kada pustim nesto sa kodija,film iliiptv,nema zvuka
e sada,povezan mi je monitor i TV na graficku,monitor preko HDMI a tv isto preko DVI (HDMI konverter) i kada sliku bacim preko TVa,zvuka ima ali preko TVa a nema preko zvucnika od racunara
na kodiju mi je postavljen isti izvor zvuka kao i na racunaru ali opet nista
da li neko zna sta bi mogao biti problem i kako ga rijesiti
ne znam je li sta do drivera od zvucne kartice,mada sam i njega nedavno ponovo instalirao
semirsar

#5161 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

Mozes li tv direkt na racunar sa HDMI povezati, a monitor na taj adapter?, mislim da ti zvuk ne ide preko adaptera, prati sta se zbiva doli u postavkama za zvuk.
P.S. Da li se to desava samo u kodiju ili inace?
vatrogasac

#5162 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

moke_31 wrote:Opet priča oko Quasara, milion puta ponovili i objasnili da se se sad koristi Elementum kao fork Quasara i da je razvoj Quasara obustavljen i nastavljen u vidu Elementuma, i kako se Elementum instalira ali džaba, nema fajde. Plus Elementum puno bolji od Quasara sa mnogo više mogućnosti i opcija.

Ukoliko imate problema sa instaliranjem Elemetuma, a iz nekog razloga dosta raje ima, deinstalirajte Quasar koji nekad zna smetati Elementumu (mada su meni fercerali zajedno na istoj Kodi instalaciji), zatim deinstalirajte i Elementum, očistite keš od Kodija (ono apps, Kopi, clear cache) i po želji restartujte box/Tv za svaki slučaj. Potom instalirati Elementum, najbolje iz paketa All in One, ko nije siguran za verziju Elementuma koja mu treba, i na isti način Burst, mada će se on sam ponuditi za instalaciju nakon prvog pokretanja Elementuma.
E sada kad bi još dodao kako napraviti put kako Elementum da memoriše na SD karticu na TV-u i ne treba više. :mrgreen: Može i USB stick ili eksterni HDD ako ti je lakše i to je zaokruženo. Ukoliko je to pametno zbog brzine reprodukcije.
zippoo87

#5163 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

semirsar wrote:Mozes li tv direkt na racunar sa HDMI povezati, a monitor na taj adapter?, mislim da ti zvuk ne ide preko adaptera, prati sta se zbiva doli u postavkama za zvuk.
ide zvuk preko adaptera,jer preko adaptera i baca zvuk na tv
a monitor je ukljucen u hdmi,jer mi graficka ima DP,hdmi i dvi
radilo mi je prije bez problema,ovo mi se pocelo desavati nakon zadnjeg formatiranja i nanovo instaliranja kodija i dodataka...izgleda da cu morati opet isto uraditi,obrisati kodi i ponovo instalirati

evo probao sam zamijeniti i kablove,jedino sto se desi je da mi monitor dobije broj dva a tv broj 1 oznaku :D
nikakve razlike sa zvukom
zvuk UI-ja se pojavi na zvucnicima od racunara cim upalim kodi i radi par sekundi i onda kada pokrenem nesto,nema zvuka i kada izadjem u menije,onda i zvuk iz UI-ja nestane

ovo je definitivno nesto do kodija i morati cu opet novi instalirati

i ako budem instalirao ponovo,je li bolje da instaliram ovaj kodi 18,jer vidim da se neki zale da imaju problema sa adonima...a ja na racunaru koristim kodi
semirsar

#5164 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

zippoo87 wrote:
semirsar wrote:Mozes li tv direkt na racunar sa HDMI povezati, a monitor na taj adapter?, mislim da ti zvuk ne ide preko adaptera, prati sta se zbiva doli u postavkama za zvuk.
ide zvuk preko adaptera,jer preko adaptera i baca zvuk na tv
a monitor je ukljucen u hdmi,jer mi graficka ima DP,hdmi i dvi
radilo mi je prije bez problema,ovo mi se pocelo desavati nakon zadnjeg formatiranja i nanovo instaliranja kodija i dodataka...izgleda da cu morati opet isto uraditi,obrisati kodi i ponovo instalirati

evo probao sam zamijeniti i kablove,jedino sto se desi je da mi monitor dobije broj dva a tv broj 1 oznaku :D
nikakve razlike sa zvukom
zvuk UI-ja se pojavi na zvucnicima od racunara cim upalim kodi i radi par sekundi i onda kada pokrenem nesto,nema zvuka i kada izadjem u menije,onda i zvuk iz UI-ja nestane

ovo je definitivno nesto do kodija i morati cu opet novi instalirati

i ako budem instalirao ponovo,je li bolje da instaliram ovaj kodi 18,jer vidim da se neki zale da imaju problema sa adonima...a ja na racunaru koristim kodi
kod mene 18 i na tv i na racunaru normalno radi, pa bih ti preporucio nju, a ako bude problema lako se vratiti ba staru verziju. Addoni koje koristim su elementum, green, maverik i jos neki, nemrem ser sjetit
Sehro

#5165 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sehro »

onin wrote:
brazzo19 wrote:Fix za Quasar za Kodi 18 za Android TV ..... provjereno radi upravo instalirao na tv.u i fercera sve na kodi 18 :thumbup: :thumbup:
https://github.com/logon84/plugin.video ... g/v0.9.789

Ziv i zdrav bio bar jos 100g :thumbup: sve radiiii :izet: hvala ti brate bas si me obradovao, a kada sam Quasar instalirao i Elementum radi ko singerica :-D
Kod mene na Mi Box s ne radi, uredno prođe instalacija, ali ne mogu otvoriti. Uzgred, kako spriječiti da se Kodi sam apdejtuje na verziju 18?
semirsar

#5166 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

u jednoj verziji je bilo u postavkama, sad u ovoj nisam ni gledao
zippoo87

#5167 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

obrisao kodi,instalirao 18ku
elementum iz par pokusaja napravio,nije htio odmah burst instalirait

ovaj kodi 18 se bukvalno instant pokrece,puno brze kretanje kroz sucelje i menije i malo je moderniji dizajn...svidja mi se na prvu onako
semirsar

#5168 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

...
Last edited by semirsar on 25/02/2019 00:08, edited 1 time in total.
semirsar

#5169 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

zippoo87 wrote:obrisao kodi,instalirao 18ku
elementum iz par pokusaja napravio,nije htio odmah burst instalirait

ovaj kodi 18 se bukvalno instant pokrece,puno brze kretanje kroz sucelje i menije i malo je moderniji dizajn...svidja mi se na prvu onako
jos ovaj green addon i to je to :mrgreen:

semirsar

#5170 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

dupli
vatrogasac

#5171 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

Moje iskustvo nakon sedam dana i nekoliko odgledanih filmova i čačkanja po Kodiju 18 i Elementumu i par addona je pozitivno. Bio sam na Kodiju17 i Quasaru i sve je uredno isto radilo dugo vremena, ali sam nešto zeznuo File managerom čisteći internu memoriju i onda hajd da isprobam i ovako i dobro je. Pošto je tv star dvije godine nema mnogo interne momorije i mogao sam gledati samo filmove do 6 GB u FHD i to je bilo dobro iskreno. Juče sam pokretao na Elementumu i 4K teške i preko 30 GB, ali očito da naš Telecom to ne može gurati pa tako da biram i dalje FHD, ali od 10 tak GB i ne uočava se nešto posebno razlika u poređenju sa onima u 4K i teče sasvim normalno bez stajanja. Na Qusaru je brže premotavanje naprijed, nazad, ali Elementum nudi više u opcijama i pokretanja bolje rezolucije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5172 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by pici »

. uh pogresna tema :mrgreen:
irac300

#5173 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Pozdrav iz suncanog Heidelberga. :D Ziv sam, zdrav, citam vas ponekad ali slabo imam vremena da pisem. :D A i ne koristim trenutno Kodi, tako da nemam sta pametno ni napisati.
Torrent addonima ne smijem ni prismrditi, trenutno sam tabula rasa po tom pitanju. Ali zato vidim @brazzo razvaljuje ovdje na temi. :D
Sehro

#5174 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sehro »

irac300 wrote:Pozdrav iz suncanog Heidelberga. :D Ziv sam, zdrav, citam vas ponekad ali slabo imam vremena da pisem. :D A i ne koristim trenutno Kodi, tako da nemam sta pametno ni napisati.
Torrent addonima ne smijem ni prismrditi, trenutno sam tabula rasa po tom pitanju. Ali zato vidim @brazzo razvaljuje ovdje na temi. :D
Ima taj Deutschland i negativnih strana :D
mufa1

#5175 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Juče gledam na njemačkom programu reklamira se nordVPN, tako da je bar on legalan. Nema zime za irca u dojčlandu :D
Post Reply