Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#5152 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

i tti si kao procitao ovo sto si stavio?
ti ono kao studiras, bices kao intelektualac?
ono ti neciji blog kao izvor informacija?

Nepoznate osobe u Ilidzi psu raznijeli petardom njusku
Nepoznate osobe na Ilidzu psu petardom raznijeli njusku

Sve se desilo na Ilidzi djeca za Novu godinu kao i uvijek bacali su petardo no ovaj put su ucinili nesto strasno.
Nepoznate osobe su na ovog jadnog psa bacali petarde no neko od nji je , kako receno stavio u usta petardu psu tako da mu je pola lica raznio .
Objavio/la bosnian games u 13:00 - neko nepismeno diijete koje se igra ratnih igrica na kompu

utorak, 14. listopada 2014.

tekst se odnosi na novu godinu, objavljen u oktobru ...

inace, bloger je sanski, tako da imas ovu varijntu da se radi o selu Ilidža, podno planine Mulež u krajini.
SanskiBiser

#5153 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

uglavnomja wrote:
i tti si kao procitao ovo sto si stavio?
ti ono kao studiras, bices kao intelektualac?
ono ti neciji blog kao izvor informacija?

Nepoznate osobe u Ilidzi psu raznijeli petardom njusku
Nepoznate osobe na Ilidzu psu petardom raznijeli njusku

Sve se desilo na Ilidzi djeca za Novu godinu kao i uvijek bacali su petardo no ovaj put su ucinili nesto strasno.
Nepoznate osobe su na ovog jadnog psa bacali petarde no neko od nji je , kako receno stavio u usta petardu psu tako da mu je pola lica raznio .
Objavio/la bosnian games u 13:00 - neko nepismeno diijete koje se igra ratnih igrica na kompu

utorak, 14. listopada 2014.

tekst se odnosi na novu godinu, objavljen u oktobru ...

inace, bloger je sanski, tako da imas ovu varijntu da se radi o selu Ilidža, podno planine Mulež u krajini.

Misliš trebao je ovako nešto staviti :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... /120117014

http://www.radiosarajevo.ba/novost/7103 ... u-sarajevu

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/66725 ... o-psa.html

:-)

Njemu su djeca na Iliđži omotala njušku trakom i ugurala petardu unutra, daaavno bilo ima već par godina...

L u c i f e r

#5154 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

samo krajnji moron

postojanje copora dzukela

moze pravdati postojanjem zlostavljaca zivotinja
haos1

#5155 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

pepica wrote: Kod nas nije izmišljen nikakav novi zakon. Princip "uhvati, steriliši,pusti" koji predviđa naš zakon je uspješno primjenjen npr. u Grčkoj.
uhvati, sterilisi i PUSTI?! pa vec imamo hiljade pasa na ulici, i ti bi ih jos na ulici? a pod kojim to zakonom treba slagati zivotinje na ulici da ujedaju ljude? to moze smisliti samo um koji zeli zlo ovoj zemlji i njenim gradjanima. i jos laze kako je to "uspjesno" negdje.

trebamo zakon i za aktiviste, podhitno.
Last edited by haos1 on 20/03/2015 09:11, edited 1 time in total.
Naslovnica

#5156 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Da ponovim:

Dakle, rješenje za trenutni je postepeno APSOLUTNO UKLANJANJE SA ULICA SVIH PASA, momentalna eutanazija onih koji po zakonu mogu da budu eutanizirani (bolesni, opasni...), ostali u azil, VREMENSKI OGRANIČEN BORAVAK U AZILU (15-30 dana, sasvim dovoljno), ako se ne usvoje - eutanazija.
Uz to, obavezno čipiranje vlasničkih i usvojenih pasa. Drakonske kazne.
ZNAČI, SAMO PROMIJENITI U ZAKONU ODREDBU DA SE PSI U AZILU MOGU DRŽATI SAMO ODREĐENO VRIJEME - UZETI EVROPSKI PROSJEK.
I to je to.
Kakve ba sterilizacije i puštanje pasa nazad na ulicu?!
U čemu je problem da se zakon tako formuliše? Je li to nije u skladu sa zakonom koji je na snazi u velikoj većini EU zemalja, uključujuči i UK?!
Zašto je DT protiv tog zakona?! (tip - nema lutalica, nema sterilizacija, nema para, nema DT).
btw, mnogi veterinari su u ovom biznisu pranja para kroz sterilizacije, i uvezani su sa DT.
Nije problem sabrati 2+2 da se vidi kako stvari funkcionišu.
sizifinho

#5157 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

Naslovnica wrote:Da ponovim:..

[/size][/b]
posteno. Zaboravljas samo jednj cinjenicj. Mi nemamo Azil u koji bi se mogli smjestiti svi ti psi. Ja stvarno ne kontam, osim par ljudi, niko od nas koji smo za pse, ne zagovara da je psima mjesto na ulici..
Jbg, sizofrenija, rat, sta li ljudima udarilo u glavu.
Ti napises: jeo sam kolac koji se zove "crnac bez jaja"
Oni kazu
"LJUDI MOJI.VIDITE LI VI OVO, JEO LIK CRNCA BEZ JAJA, MAJKO MILA, VIDITE LI STO I JA"
"rasizam

nekima

bolest krompir mrkva sandrprc"
huxley

#5158 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

Btw, prosjek zadrzavanja u EU je 12 dana. Neka prdi ko sta hoce, ali najkonkretniji je ovaj nacelnik iz N. Grada, i mozda nesto bude od Rada i higijenskog servisa, mada je to previse ispolitizirano, tako da sumnjam.

Dotle, u se u svoje kljuse.

Rijesite problem kako znate i umijete u svojoj ulici i ispred svoje zgrade. Neka nas to 10 uradi, i to je nesto. Ako ne znate kako, ima i na ovoj temi, a i googlajte. Ovo bi uradili i na zapadu, jebo vise pisanje i samosazalijevanje. Ja sam to tako rijesio. I ako se opet pojave, opet cu.

Dogs Trust i ostale smradove na ignore, a ako znate pisati i imate vremena, radite sto i oni rade - konstantne zalbe i pritisci opstinama, mjesnoj zajednici, parlamentu, domu naroda. Kontakti su im javni i lako je doci do njih.
Naslovnica

#5159 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

sizifinho wrote:

[/size][/b]
posteno. Zaboravljas samo jednj cinjenicj. Mi nemamo Azil u koji bi se mogli smjestiti svi ti psi. Ja stvarno ne kontam, osim par ljudi, niko od nas koji smo za pse, ne zagovara da je psima mjesto na ulici..
Oni kazu
"LJUDI MOJI.VIDITE LI VI OVO, JEO LIK CRNCA BEZ JAJA, MAJKO MILA, VIDITE LI STO I JA"
"rasizam

nekima

Imamo nekoliko azila, zato sam i napisao POSTEPENO UKLANJANJE, naravno da ne mogu svi psi odjednom da se uklone.
I fakat ne znam zašto se uvijek pronalaziš u mojim obraćanjima, ko tebe spominje, zašto se osjaćaš prozvanim, kakva ba jaja i crnci, kakva je to šuplja da ne može biti šupljija priča?! I o kakvim šizofrenijama pričaš? Niđe veze.
uglavnomja

#5160 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

sizifinho wrote:

[/size][/b]
Oni kazu
"rasizam

nekima

malo matematike

samo azil praca ima kapacitet 500 komada

znaci 15 dana 500 pasa u azilu, ne usvoje se - inekcije, prazan azil, nova tura 500 komada
znaci mjesecno 1000 komada
za godinu dana 0 pasa na ulici.
uglavnomja

#5161 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

s tim da je 70-80% pasa neudomljivo, staro, bolesno ... (prema izjavi dogtrusta) tako da nema tog roka od 15 ili 30 dana za eutanaziju.\, nego ekspresno rjesavanje patnje.
cca 4000 pasa treba da prodje proceduru cekanja. znaci 4 mjeseca. i to samo azil praca.

kad se uzmu u obzir ostali azili, siteraj ... dalo bi se srediti i brze.
Naslovnica

#5162 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

uglavnomja wrote:
sizifinho wrote:

[/size][/b]
Oni kazu
"rasizam

nekima

malo matematike

znaci 15 dana 500 pasa u azilu, ne usvoje se - inekcije, prazan azil, nova tura 500 komada
Ima i Azil u Rakovici.
Naravno, sve se može uz promjenu samo jedne rečenice u zakonu, za max. godinu dana bi se situacija svela na veoma podnošljiv nivo, ali šta bi onda mafijaški Dogs Trust radio? :wink:
franceska

#5163 Re: Problem pasa lutalica

Post by franceska »

Jutros kod Željinog stadiona, jedno 7 medžeda i brat bratu 10ak malih, tek rođenih džukela. :roll:
Ovi medžedi uredno s markicama na ušima.
sizifinho

#5164 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

uglavnomja wrote:
malo matematike

to je postena racunica. Tome se ne moze prigovoriti.
MJAU - da

#5165 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

pakica_ wrote:
MJAU - da wrote:
Vidi, ti kao i pakica po meni razmišljate sasvim ok. Ali, zapostavljate jednu važnu činjenicu, a to je da se ne može problem rješavati postepeno. Kod nas u ovoj državi postepeno, znači, godinama. Godinama se psi gomilaju i godinama se psi zlostavljaju od strane ljudi, godinama psi ljude napadaju. Ovaj Zakon je donešen bukvalno potpuno nesavjesno. Žao mi je moje karme, ali šinteraj se nije smio ukidati dok se iole sve ne završi tehnički po pitanju vlasnika kućnih ljubimaca, ne samo pasa. Tužno je to, ali, mi smo narod koji nije spreman za, da kažem, savremenije zakone. Posljedica prevelikog broja pasa u ovom slučaju dovodi do bjesa među ljudima, truju ih, eto petardama ubijaju, posipaju kiselinama, pa čak je bio slučaj i spolnog zlostavljanja, gluho bilo, i to djeca, pa da znate ovi sa djecom kako morate čuvati svoju djecu od takvih psihopata.
kad je zakon donesen, na ulici je bilo 500-600 cuka.. nasa vlast je trebala da obavi procjenu (imenuje ljude sposobne za obavljanje procjene), koji su za ubit- ubit, koji nisu- sterilisat i cekat da havrekne.. i nema cukaaaaa.. nemaaaaaa.. jos tad je trebalo da se radi cipovanje i registar kucnih ljubimaca.. nasa vlast nije k... mrdnula.. (svi sljedeci imenovani su samo primjera radi) ovih 500-600 se prcalo izmedju sebe, pa meho pustio pujdu, nema ga vise cime hranit.. mehin pujdo opario kuju u tjeranju, ona okotila sedmero, oni se izmedju sebe prcali i tadaaaaaaa- 11+ milja kerova na cesti SAMO U SARAJEVU.. nek' su i slagali gore dole koju hiljadu- puno je, brate.. dakle NIJE kriva pakica koja ih nahrani kad ih vidi gladne, nije kriva pakicina jaranica koju je upoznala dok su skupa hranili kerove, nije kriva pakica koja pokupi kera kojemu je oko ispalo kad ga je auto draufnulo itd itd.. pakica ne zeli kera na ulici isto k'o sto ga ne zeli ni pici ni lucifer ni mjau ni sizif.. ja zbog toga sto mi je puna kapa toga da sam sa svakim veterinarom u gradu na "ti" jer sam im previse puta odvela kera na krpljenje, lucifer zato sto hoce da seta rahat s zenom i djetetom.. ja setam rahat i da ih ima i da ih nema.. nije me strah, nisam osugana, nisam bijesna.. MENI ne smetaju.. ali jesu problem.. problem je kad se posere 20 kerova na 20 kvadrata parka, a hocu dijete da pustim tu.. a problem je i kad se insan istovari u tom istom parku.. problem kad vidim materesinu kako 50 metara od kafica kod druge gimnazije u po' dana skida dijete da sere pored klupe u parku.. problem! golem! problem mi je sto u po' dana roknuse frajera u autu.. problem mi je kamara igala od bogznacega pored kereceg govneta u i oko djecjih igralista.. problem mi je kad dama nabije stikle i izvede kera, ker se istovari, ona ne pokupi.. kerom bih je po glavi udarala!
problem je sto su kerovi na ulici, ali imamo i drugih problema! mislite da biste rahat pustili dijete i da nema cuka?! stvarno!? ja zelim da zivim u vasem svijetu...
ali evo, sta da preko noci roknu 11+ milja kerova.. gdje s lesevima? znate li koja je TO prijetnja zarazom.. nemamo spalionice animalnog otpada.. imamo deponiju gdje lokomovci hrleknu kerove.. dobro je dok je jedan, dva, 202.. ali milja ili 11.. e to je malo previse..
isto tako, mislite da bosnjo nece prestat' izbacivat' kerove?! mislite da onaj na tromedji ima cip u pujdi koji je na lancu 6 godina, pa ga sedmu izbaci.. kako njega kazniti kad izbaci pasce....? jeste- problem su, ali svijest ljudi je mnogo veci problem!
Ja molim cukomrsce, pa ću i tebe da ne skrećeš sa teme. Ovdje se govori o problemu pasa lutalica. Frustrirana si papanlukom i ja sam. Nisu samo građani krivi za prljave ulice, parkove, nego i oni koji su plaćeni da ih čiste. Neko bi možda i poklopio kontejner, ali nema poklopca, kapiraš. Svijest ljudi u ovoj državi se nikada, ali nikada neće maknuti sa ove tačke, bez dobre kandžije, a kandžija se neće ponovo pojaviti preko noći. I ne izvode samo sa štiklama dame ljubimce da kenjaju, nego i mnogi drugi vlasnici, pa ne kupe govna.
MJAU - da

#5166 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

@uglavnomja - par brojeva riješi problem.
uglavnomja

#5167 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

malo off topic, vezano za pse. ali kucne pse, ljubimce, domace zivotinje ...

u japanu se iznajmljuju psi, pola sata igre sa cukom u tom centru - 15 maraka
saat setnje - 50 maraka

:zzzz:

Image

nidje avlijanera na sliki
prog321

#5168 Re: Problem pasa lutalica

Post by prog321 »

Dogs Trust je gori od Cosa Nostre. :-D
The BEN10

#5169 Re: Problem pasa lutalica

Post by The BEN10 »

L u c i f e r wrote:samo krajnji moron
Ili neka isfrustrirana vječita djevica koja u stanu drži 5 mačaka koje su joj najbolje životne prijateljice...
Gabrielo

#5170 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

The BEN10 wrote:
Ili neka isfrustrirana vječita djevica koja u stanu drži 5 mačaka koje su joj najbolje životne prijateljice...
Bravo.
Ja se pitam kako mogu postojati ljudi koji vise vole zivotinje nego druge ljudi. Dobar odgovor na to jeste frustriranost. :thumbup:
franceska

#5171 Re: Problem pasa lutalica

Post by franceska »

The BEN10 wrote:
Otkud joj 5 mačaka :? :D
Ja mačku nisam vidjela ima par godina :roll:
MJAU - da

#5172 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Gabrielo wrote:
The BEN10 wrote:
Bravo.
Ja se pitam kako mogu postojati ljudi koji vise vole zivotinje nego druge ljudi. Dobar odgovor na to jeste frustriranost. :thumbup:
Šta vas boli briga koliko ko ima mačaka i kako ko živi. Bošnjo mora malo nos iza tuđih vrata gurnuti da izliječi kompleks.
Ridjobrki

#5173 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ridjobrki »

MJAU - da wrote: Šta vas boli briga koliko ko ima mačaka i kako ko živi. Bošnjo mora malo nos iza tuđih vrata gurnuti da izliječi kompleks.
Ma zbog popisa stanovništva i statistike, no sikiriki.
Gabrielo

#5174 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

MJAU - da wrote: Šta vas boli briga koliko ko ima mačaka i kako ko živi. Bošnjo mora malo nos iza tuđih vrata gurnuti da izliječi kompleks.
Jesi se to pronasla? :lol:
The BEN10

#5175 Re: Problem pasa lutalica

Post by The BEN10 »

Gabrielo wrote:
Jesi se to pronasla? :lol:
:D :evil:
Locked