Irak

Post Reply
salik79

#5151 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

The 51st State wrote:
salik79 wrote:
The 51st State wrote:bas se pitam hoce li se paranoicni teoreticar zavjera izviniti za svoje tlapnje o "americkom cedu".
Za al-Kaidu takodjer, jel' tako?!
ma da, amerikanci kontrolisu i prdez na himalajima, a sto se tice al-kaide, ameri samo uzeli sto im se na tanjiru serviralo...
Drug moj, Hillary Clinton, za vrijeme svog mandata, kao Drzavni sekretar, izjavljuje:"Mi smo stvorili al-Kaidu!". Ranije, dok sve nije javno isplivalo na povrsinu, su to redovno demantovali. E, vidis, Edward Snowden, bivsi NSA-ovac tvrdi to isto za "IS" i njihovog im "halifu".
siponja

#5152 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by siponja »

Drug moj, Hillary Clinton, za vrijeme svog mandata, kao Drzavni sekretar, izjavljuje:"Mi smo stvorili al-Kaidu!". Ranije, dok sve nije javno isplivalo na povrsinu, su to redovno demantovali. E, vidis, Edward Snowden, bivsi NSA-ovac tvrdi to isto za "IS" i njihovog im "halifu".
dok Edvard ne potvrdi da su WTC srušili Ameri ništa mu ne treba vjerovati.
Point.

#5153 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

Go USA!

Vise volim americki film pogledati, nego homemade IS horror show.
Bodkin

#5154 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

salik79 wrote:
Bodkin wrote:
salik79 wrote:

Pa vidim nekakvi strahovi, brige, i tako to, te pucaju, za tamo nekima za kojima ti, realno, qvrc puca, pa rekoh da ne svisnes poprijeko od tolike muke, a ovamo imas jos uvijek "divlji zapad" u vlastitom dvoristu u kojem obitavas i za koji se trebas brinuti. Zamisli - strefi te hercika, odes s ovoga svijeta, a Srbija ti ostane pod "Boze pravde" i krsnim slavama, a cetnistvo, kriminal i korupcija cvjetaju-li-cvjetaju. ;-)

Ti onda mora da zivis u zapadnoj evropi?
A ti mora da si fulio poentu moga pisanja.
on se treba brinuti za svoje dvoriste, ti za svoje. ako si u bosni onda nema potrebe da pises o ovima iz naslova teme jer imas puno vise problema u "svom dvoristu" ;-)
amoninan

#5155 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

Reports of mortar and rocket fire in Kāz̧imīyah, N/NW Baghdad. ISIS & allies also assaulted a detention facility in Tobchi.
An SVBIED detonated on an ISF checkpoint near the al-A'immah bridge linking Kāz̧imīyah and Adhamīyah.
Insurgents launched indirect fire attacks on the mil intel directorate and also reportedly assaulted a detention center within the frmr Camp Justice, site of the old Saddam-era Sha'ba al-Khamsa intelligence office and the secret CTS/56 Bde detention center.

Iraq Government Officials confirm the Storming of 5th Division Prison Baghdad

Image

:shock:
Darkstorm

#5156 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Darkstorm »

Bodkin wrote:
salik79 wrote:A ti mora da si fulio poentu moga pisanja.
on se treba brinuti za svoje dvoriste, ti za svoje. ako si u bosni onda nema potrebe da pises o ovima iz naslova teme jer imas puno vise problema u "svom dvoristu" ;-)

Razlika je u tome "brinuti se" i "neutralno komentarisati".Salik komentarise ponekad sta se desava na BI, a ovaj soli pamet danima opasnosti od radikalnog Islama i muslimana, a evo posljednji hit je njegova veoma izrazena briga za narod Kurdistana.

I btw Salik, i ovaj gore iznad ti je mrzitelj muslimana, samo da znas da ne ulijeces u bespotrebne rasprave.
salik79

#5157 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Darkstorm wrote:
Bodkin wrote:
salik79 wrote:A ti mora da si fulio poentu moga pisanja.

Razlika je u tome "brinuti se" i "neutralno komentarisati".Salik komentarise ponekad sta se desava na BI, a ovaj soli pamet danima opasnosti od radikalnog Islama i muslimana, a evo posljednji hit je njegova veoma izrazena briga za narod Kurdistana.

I btw Salik, i ovaj gore iznad ti je mrzitelj muslimana, samo da znas da ne ulijeces u bespotrebne rasprave.

:thumbup:

Samo bih izbacio ovo podebljano iz tvog upisa, posto je kod njega rijec o islamu uopce i, kako sam tvrdi, religiji kao takvoj, posto sebe deklarira uvjerenim ateistom i religiofobom. Svaka religija, po njegovom stavu, je opasnost za drustvo u cjelini. Eh, sad, cinjenica je da je uvijek na temama gdje moze pljuvati po islamu, a nesto ga ne zapazam na temama na kojima bi to mogao ciniti i po hriscanstvu/krscanstvu. Slucajnost, ili ne, ne bih znao reci. Kao sto ti rece, simptomaticno je i to da vec govoreci o fiktivnoj drzavi Kurdistanu unaprijed izrazava bojazan da bi i ta drzava mogla "potpasti" pod uticaj islama tj vjere. Iz tog razloga sam ga uputio na drzavu iz koje potice, a u kojoj je himna "Boze pravde", u kojoj su krsne slave u redovnim paelamentarnim procedurama, u kojoj bez Amfilohija i popova, maltene, ni sjednice ne zapocinju, u kojoj su cetnicke vojvode predsjednici i premijeri....da ne nabrajam, vec sam to u prethodnom postu napisao.

A sto se Bodkina tice, sve znam :)
Darkstorm

#5158 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Darkstorm »

Ma znam ja da je on protiv Islama opcenito, vec napisa radikalnog jer to je nacin na koji on to pokusava upakovati.Al` je providan, blago receno providan. :oops: Na zlokruhovica se odnosi.
Bodkin

#5159 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

salik79 wrote:

A sto se Bodkina tice, sve znam :)
Cuj sve :D ima se to puno znati u pm
amoninan

#5160 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

France decalres its air-forces participated in bombarding targets in #Iraq

valjda su ovaj put bili precizniji :D
insomnia78

#5161 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Joj kako nasjedate na twitter budalastine

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
celava_dlaka

#5162 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by celava_dlaka »

Kakva je situacija u bagdadu?
siponja

#5163 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by siponja »

celava_dlaka wrote:Kakva je situacija u bagdadu?
Bagdad bez Bagdadija je obična kasaba :D

navodno snimci iz Bagdada, navodno napad IS na Bagdad, kvart Kazimija, sve navadno, za sad nema nekih čvršćih potvrda o ovome.

https://www.youtube.com/watch?v=T00wcylbvx0#t=96

kvart Kazimija

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.37 ... 9%8A%D8%A9
amoninan

#5164 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

Warning Intelligence Update: ISIS Attacks Baghdad

http://iswiraq.blogspot.com/2014/09/war ... -isis.html

----

i novo izdanje iz propagandnog ureda ISIS, Flames of war

https://www.youtube.com/watch?v=XiDf7rDIR_k
siponja

#5165 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by siponja »

ofanziva ISIL-a brzo napreduje na sjeveru Sirije uz tursku granicu

http://www.advance.hr/vijesti/munjevita ... aze-pomoc/
Ali Kemal

#5166 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ali Kemal »

Turska dolazi u skroz nezavidnu poziciju. :oops:
Challenger__

#5167 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Ali Kemal wrote:Turska dolazi u skroz nezavidnu poziciju. :oops:
Ne bih rekao. Imam impresiju da su zainteresovani za etničko čišnje Kurda u toj enklavi.
Towelie

#5168 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Towelie »

Rampage

#5169 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

klix.ba - "Pušteno 49 turskih državljana koje je u zatočeništvu držao IDIL"

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/puste ... /140920014
cenecimoveocino

#5170 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by cenecimoveocino »

Ima li igdje karta gdje je obiljezeno koliko teritorije ovi monstrumi drze?

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
amoninan

#5171 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

49 turskih taoca iz konzulata u Mosulu oslobođeno. Kako kažu, nakon specijalne operacije.
amoninan

#5172 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

Aaron Zelin’s “Jihadology”

The Gingko Team recently interviewed Aaron Zelin, of the Washinton Institute for Near East Policy, the founder of ‘Jihadology’ and the Gingko Conference’s newest delegate. Below is a transcript of the interview:
...
odlično zapažanje, koje promiče većini "analitičara"... u njihovim analizama kakk i zašto ISIS privlači tolike regrute. Uglavnom se fokusiraju na vjerski fanatizam, selefizam i sl... i onda se nađu u nezgodnoj situaciji kad otkriju da XY borac u ISISu, nit je bio fanatik, niti vehabija, nego neki reper, inžinjer i šta ti ja znam..

ISIS is fulfilling some dreams. It is the first post-colonial movement to emphasise the individual- not in a western liberal sense of liberty, but rather that true meaning can be achieved in this world and that a mighty civilisation can be revived.

...

http://thegingkolibrary.wordpress.com/2 ... ihadology/
siponja

#5173 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by siponja »

cenecimoveocino wrote:Ima li igdje karta gdje je obiljezeno koliko teritorije ovi monstrumi drze?

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
granice se stalno pomjeraju jer se borbe stalno vode, neka područja osvajaju, neka gube, tako da nema precizne karte.
siponja

#5174 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by siponja »

australska demokratija, negdje u Australiji, lov na vještice je počeo, sezona je otvorena:

Image
siponja

#5175 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by siponja »

Oružje sa Balkana u rukama boraca ISIL-a

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/or ... aca-isil-0
Jedan dio oružja zaplijenjenog kod boraca ISIL-a mogao je biti izvezen i iz Bosne i Hercegovine, kazao je za Al Jazeeru Denis Hadžović
ko li plaća ovog ublehaša Hadžovića, koje srpske i hrvatske službe.. čuj mogao je biti izvezen, pa ako je mogao ne znači i da jeste, mogao je biti izvezen i iz bilo kojeg dijela svijeta...čuj mogao je biti izvezen... :-)
zašto se uvijek mora i Bosna ugurati u sva sranja koja prave Srbija i Hrvatska, odnosno Bošnjai u sranja koja prave Serbi i Hrvati ? :-)
Post Reply