U principu to je jedan od razloga, ipak Rusi nisu tako glupi da na svojoj granici imaju 35-40 miliona ljudi koji ih mrze ili gledaju kao okupatore.vivaldi wrote:mislim da je ipak nesto drugo u pitanju - ako pocnu padati mrtve glave rodice se istorijska mrznja i u toj situacija rusija bi zauvijek izgubila ukrajinu politicki.AleksoMKD wrote:A i (znam da je banalno ali jebiga mislim da je tako) zato sto svaki mobilni sada ima kameru i vezu sa internetom.
sve dok nema mrtvih glava rusi imaju nadu da povrate politicki uticaj u kijevu. vjerovatno ne brzo, ali mozda za 10-ak godina
Drugi je ekonomske prirode, mada mnogi ovdje svrsavaju na dostignuca ruske ekonomije, ruska ekonomija je prilicno tanka jer se fakticki bazira na prodaji sirovina a ne na visokim tehnologijama i znanjima. Ekonomski oligarski jesu mozda trenutno pod velikim uticajem/kontrolom Putina ali to je jedna simbioza izmedju vlasti i kapitala od koje oboje ima koristi, medjutim da dodje do bilo kakvih ekonomskih blokada na duze staze, nasli bi nacina da smijene Putina
Sad, neki eto prizivaju Kinu, kao Kina bi se svrstala na sranu Rusije. Bi al u kurcu, Kinezi prvo gledaju svoja posla i intrese, dovoljno je pogledati samo omjer ekonomske razmjene i ulaganja USA/EU-Kina i pogledati iste parametre Rusija-Kina. Neko misli da bi Kina zrtvovala svoj ekonomski rast zarad Rusije