Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5152 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

mnjonja wrote:Ko je nadlezan za brzu cestu, od stupa do mostarskog?
Doboj putevi, iako je to debilno do neba... On mora 150km da prevali do sarajeva, ali je jefiniji... :skoljka:

Autoceste odrzavaju Sarajevoputevi... Bilo je nekih zavrzlama, prvo dobili Bosman i Doboj Putevi, ali posto nemaju Asfaltnu bazu u blizini autoputa, nakon zalbi dobili Sarajevoputevi...
mayab

#5153 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

To ti je ovo

kakaljin

#5154 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

mk ultra wrote:
mnjonja wrote:Ko je nadlezan za brzu cestu, od stupa do mostarskog?
Doboj putevi, iako je to debilno do neba... On mora 150km da prevali do sarajeva, ali je jefiniji... :skoljka:

Autoceste odrzavaju Sarajevoputevi... Bilo je nekih zavrzlama, prvo dobili Bosman i Doboj Putevi, ali posto nemaju Asfaltnu bazu u blizini autoputa, nakon zalbi dobili Sarajevoputevi...
Meni se cini da je on misli pod cijom nadleznosti je ta dionica, a ne ko odrzava tu dionicu.

Meni se cini da je to na federalnom nivou nadleznosti ta dionica
mk ultra

#5155 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Da Ceste FBiH M17
So What!

#5156 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Izgradnja Južne longitudinale: Vozači bi trebali izbjegavati kružni tok na Hrasnom Brdu
Izgradnja dijela Južne longitudinale koja prolazi kroz općinu Novo Sarajevo u dužini 900 metara bit će završena 14. maja.

Image

To je za Faktor potvrdio šef gradilišta Euroasfalta Faruk Medošević, a uvjerili smo se da je počelo asfaltiranje duple saobraćajne trake koja se proteže od kružnog toka, kraj stadiona Grbavica do saniranog klizišta "Čenga".

Riječ je o dionici koja se proteže od ulice Hamdije Čemerlića do ulica Azize Šaćirbegović i Zvorničke.

- Asfaltiranje je pri kraju, još je ostalo da se asfaltira na površini kružnog toka u naselju Hrasno Brdo kod pekare AS, a radovi će se okončati 14. maja. Gradimo, a saobraćaj se ne obustavlja. Međutim, kada se budu radili finalni radovi, na trasi su moguće obustave saobraćaja – kazao nam je Medošević.

Preporučujemo vozačima da izbjegavaju vožnju ovom dionicom jer se vozila kreću po makadamu. Zbog toga ima i mnogo prašine, a opasnost prijeti i od velikih građevinskih mašina i kamiona koji se koriste na izgradnji Južne longitudinale.

Posebno je rizično voziti preko neasfaltiranog kružnog toka na kojem se obavljaju građevinski radovi, a zbog toga je i saobraćaj usporen.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Faktor
DrugaGimnazija

#5157 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by DrugaGimnazija »

mk ultra wrote:Image

cijeli ovaj put ti je ko cazinska zmija samo sa lošim asfaltom, i širinom od 3.50m :lol:

ima i drveni mostić
Ova donja verzija puta je dobrim dijelom makadam i mozes slobodno dodati jos jedan sat na vrijeme putovanja.
nepass1

#5158 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

mk ultra wrote:pa nije put loš ako ne štediš auto, može se preko prače brže nego preko romanije, al eto... dok nema snijega, i dok nije tvoj auto :mrgreen:
Bolji je put kad je snijeg sto je najzalosnije :D
DaysleepeR

#5159 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Gorazde - Sarajevo u vojnom DAF-u pod ceradom na - 10 preko Grebka 8 sati. Nezaboravno iskustvo :D
nepass1

#5160 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

Sa nivom, ako se dobro sjecam 4,5h.
Cak bila i kafana moglo se pecenje jesti :D
Haris.ba

#5161 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Pa šta je sada zaključak? Da ne treba raditi ovu dionicu?

Ja koliko sam skontao ako ovo završe, niko više neće ići preko Romanije, ili preko Trnova.

Image

http://www.bpkg.gov.ba/vijesti/57254/u- ... e-sarajevo
mk ultra

#5162 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

neka prave, al nek naprave i cestu do Hrenovice...

A evo iz Dejtonskog sporazuma
(1) Strane shvataju i saglasne su da se izgradi put sa dve trake upotrebljiv po svakom vremenu u
koridoru Goražde.

Oba pravca su privremena, i Trnovo(Foča) i Rogatica. Pravac kakav su sad nacrtali nije u skladu sa Dejtonom...

Image

Image

meni logike nema... al eto
Put na Hadžiće - Igman/Bjelašnicu - Delijaš i dalje ima mnogo mnogo više smisla

Image

ps. ministar privrede Meho Mašala :lol:
Haris.ba

#5163 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

mk ultra wrote:neka prave, al nek naprave i cestu do Hrenovice...

A evo iz Dejtonskog sporazuma
(1) Strane shvataju i saglasne su da se izgradi put sa dve trake upotrebljiv po svakom vremenu u
koridoru Goražde.

Oba pravca su privremena, i Trnovo(Foča) i Rogatica. Pravac kakav su sad nacrtali nije u skladu sa Dejtonom...

ps. ministar privrede Meho Mašala
Ko imalo zna detalje kako su tekli pregovori, i kako je došlo do trase do Goražda zna i zašto je ta rečenica u Sporazumu.

Malo je nategnuto reći da nije u skladu sa Dejtonom raditi ovu trasu sa tunelom. A to što trase preko Bjelašnice nema je druga priča.

Ono što meni nedostaje jeste što nema nikakve priče šta kau iz RS. Planiraju li oni šta popravljati na trasi. Koliko sam shvatio, od Pala do Prače nije bajan put.

P.S.
I nije ti dobro ucrtana ta trasa. Od Prače trebaš povući zelenu liniju haman pravolinijski prema Goraždu teritorijom FBiH.

P.P.S.
Niko još nije ponudio rješenje javno kuda bi provukao tu trasu preko teritorije FBiH malo detaljnije. Jer prošao sam pjehe dijelom tog terena. I to su Alpe. Ima ideja da se aktivira igmanski ratni put kao početak dionice u Sarajevu. Samo niko neće da kaže kako ga spojiti sa trenutnom mrežom. Čuo sam za ideje za vijadukte sa raskrsnice u Blažuju gdje je M17(tako je i ucrtano na tvojoj mapi). Ali to bi bila dionica haman u havi kilometrima. I opet i kada se riješi taj mali dio, kuda dalje?
Last edited by Haris.ba on 13/04/2018 09:01, edited 1 time in total.
mk ultra

#5164 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

eto slika, put je standardni regionalni RS... prilično propao na šumskim mjestima, i veoma uzak

Da, sad je drugačija ruta Prača - Goražde :thumbup:

Koliko znam počela je izgradnja priključka Hadžića na A1, trebalo bi do kraja naredne godine da to postoji
Haris.ba

#5165 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

mk ultra wrote:
Koliko znam počela je izgradnja priključka Hadžića na A1, trebalo bi do kraja naredne godine da to postoji
De malo detalja. Ja prvi put čujem za to.
mk ultra

#5166 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Dionica Vlakovo - Mostarsko raskršće
kakaljin

#5167 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

Haris.ba wrote:
mk ultra wrote:
I mene cudi to, jer ima petlja Tarcin, i petlja Vlakovo, Mozda misle na petlju Lepenica, da je okrenu i na drugu stanu prema Hadzicima.
holowey

#5168 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by holowey »

kakaljin wrote:
Haris.ba wrote:
mk ultra wrote:
I mene cudi to, jer ima petlja Tarcin, i petlja Vlakovo, Mozda misle na petlju Lepenica, da je okrenu i na drugu stanu prema Hadzicima.
iz hadzica se nije moglo prikljuciti na autoput preko petlje vlakovo izuzev produziti starom cestom prema ilidzi pa se negdje okrenuti i vratiti prema vlakovu...sada ce valjda to rjesavati... sadasnja prikljucna cesta od petlje vlakovo na m17 je privremenog karaktera...
mk ultra

#5169 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

ima tajni puteljak ispod mosta :lol:
Haris.ba

#5170 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

holowey wrote:z hadzica se nije moglo prikljuciti na autoput preko petlje vlakovo izuzev produziti starom cestom prema ilidzi pa se negdje okrenuti i vratiti prema vlakovu...sada ce valjda to rjesavati... sadasnja prikljucna cesta od petlje vlakovo na m17 je privremenog karaktera...
Nema to veze sa nekim budućim putem prema Goraždu. Ne kažem da se ne može iskoristiti nekad u budućnosti. Ali, ne vidim kako.

Na postavljenoj mapi je npr. ucrtano da se koristi petlja Butile. Ja opet ne vjerujem da postoji ijedna ruta koja bi savladala visinsku razliku osim da se krene negdje oko Blažuja.
holowey

#5171 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by holowey »

Haris.ba wrote:
holowey wrote:z hadzica se nije moglo prikljuciti na autoput preko petlje vlakovo izuzev produziti starom cestom prema ilidzi pa se negdje okrenuti i vratiti prema vlakovu...sada ce valjda to rjesavati... sadasnja prikljucna cesta od petlje vlakovo na m17 je privremenog karaktera...
Nema to veze sa nekim budućim putem prema Goraždu. Ne kažem da se ne može iskoristiti nekad u budućnosti. Ali, ne vidim kako.

Na postavljenoj mapi je npr. ucrtano da se koristi petlja Butile. Ja opet ne vjerujem da postoji ijedna ruta koja bi savladala visinsku razliku osim da se krene negdje oko Blažuja.
mislim da si pgresno kvotao...
So What!

#5173 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Izgradnja Južne longitudinale - 13. 04. 2018. @ nestvaran (SSC)

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Nedoumica

#5174 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Nedoumica »

Hoce li se do ovog mosta dolaziti iza hece kroz Standatd ili?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5175 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

Nedoumica wrote: Hoce li se do ovog mosta dolaziti iza hece kroz Standatd ili?
kuda se i uvijek dolazilo,cestom izmedju zore i standarda...
Post Reply