http://www.sa-c.net/news-archive/item/5 ... rzale.html
Doboj putevi, iako je to debilno do neba... On mora 150km da prevali do sarajeva, ali je jefiniji...mnjonja wrote:Ko je nadlezan za brzu cestu, od stupa do mostarskog?
Meni se cini da je on misli pod cijom nadleznosti je ta dionica, a ne ko odrzava tu dionicu.mk ultra wrote:Doboj putevi, iako je to debilno do neba... On mora 150km da prevali do sarajeva, ali je jefiniji...mnjonja wrote:Ko je nadlezan za brzu cestu, od stupa do mostarskog?
Autoceste odrzavaju Sarajevoputevi... Bilo je nekih zavrzlama, prvo dobili Bosman i Doboj Putevi, ali posto nemaju Asfaltnu bazu u blizini autoputa, nakon zalbi dobili Sarajevoputevi...
Izgradnja dijela Južne longitudinale koja prolazi kroz općinu Novo Sarajevo u dužini 900 metara bit će završena 14. maja.
To je za Faktor potvrdio šef gradilišta Euroasfalta Faruk Medošević, a uvjerili smo se da je počelo asfaltiranje duple saobraćajne trake koja se proteže od kružnog toka, kraj stadiona Grbavica do saniranog klizišta "Čenga".
Riječ je o dionici koja se proteže od ulice Hamdije Čemerlića do ulica Azize Šaćirbegović i Zvorničke.
- Asfaltiranje je pri kraju, još je ostalo da se asfaltira na površini kružnog toka u naselju Hrasno Brdo kod pekare AS, a radovi će se okončati 14. maja. Gradimo, a saobraćaj se ne obustavlja. Međutim, kada se budu radili finalni radovi, na trasi su moguće obustave saobraćaja – kazao nam je Medošević.
Preporučujemo vozačima da izbjegavaju vožnju ovom dionicom jer se vozila kreću po makadamu. Zbog toga ima i mnogo prašine, a opasnost prijeti i od velikih građevinskih mašina i kamiona koji se koriste na izgradnji Južne longitudinale.
Posebno je rizično voziti preko neasfaltiranog kružnog toka na kojem se obavljaju građevinski radovi, a zbog toga je i saobraćaj usporen.
Faktor
Ova donja verzija puta je dobrim dijelom makadam i mozes slobodno dodati jos jedan sat na vrijeme putovanja.mk ultra wrote:
cijeli ovaj put ti je ko cazinska zmija samo sa lošim asfaltom, i širinom od 3.50m![]()
ima i drveni mostić
Bolji je put kad je snijeg sto je najzalosnijemk ultra wrote:pa nije put loš ako ne štediš auto, može se preko prače brže nego preko romanije, al eto... dok nema snijega, i dok nije tvoj auto

Ko imalo zna detalje kako su tekli pregovori, i kako je došlo do trase do Goražda zna i zašto je ta rečenica u Sporazumu.mk ultra wrote:neka prave, al nek naprave i cestu do Hrenovice...
A evo iz Dejtonskog sporazuma
(1) Strane shvataju i saglasne su da se izgradi put sa dve trake upotrebljiv po svakom vremenu u
koridoru Goražde.
Oba pravca su privremena, i Trnovo(Foča) i Rogatica. Pravac kakav su sad nacrtali nije u skladu sa Dejtonom...
ps. ministar privrede Meho Mašala
De malo detalja. Ja prvi put čujem za to.mk ultra wrote:
Koliko znam počela je izgradnja priključka Hadžića na A1, trebalo bi do kraja naredne godine da to postoji
I mene cudi to, jer ima petlja Tarcin, i petlja Vlakovo, Mozda misle na petlju Lepenica, da je okrenu i na drugu stanu prema Hadzicima.Haris.ba wrote:De malo detalja. Ja prvi put čujem za to.mk ultra wrote:
Koliko znam počela je izgradnja priključka Hadžića na A1, trebalo bi do kraja naredne godine da to postoji
iz hadzica se nije moglo prikljuciti na autoput preko petlje vlakovo izuzev produziti starom cestom prema ilidzi pa se negdje okrenuti i vratiti prema vlakovu...sada ce valjda to rjesavati... sadasnja prikljucna cesta od petlje vlakovo na m17 je privremenog karaktera...kakaljin wrote:I mene cudi to, jer ima petlja Tarcin, i petlja Vlakovo, Mozda misle na petlju Lepenica, da je okrenu i na drugu stanu prema Hadzicima.Haris.ba wrote:De malo detalja. Ja prvi put čujem za to.mk ultra wrote:
Nema to veze sa nekim budućim putem prema Goraždu. Ne kažem da se ne može iskoristiti nekad u budućnosti. Ali, ne vidim kako.holowey wrote:z hadzica se nije moglo prikljuciti na autoput preko petlje vlakovo izuzev produziti starom cestom prema ilidzi pa se negdje okrenuti i vratiti prema vlakovu...sada ce valjda to rjesavati... sadasnja prikljucna cesta od petlje vlakovo na m17 je privremenog karaktera...
mislim da si pgresno kvotao...Haris.ba wrote:Nema to veze sa nekim budućim putem prema Goraždu. Ne kažem da se ne može iskoristiti nekad u budućnosti. Ali, ne vidim kako.holowey wrote:z hadzica se nije moglo prikljuciti na autoput preko petlje vlakovo izuzev produziti starom cestom prema ilidzi pa se negdje okrenuti i vratiti prema vlakovu...sada ce valjda to rjesavati... sadasnja prikljucna cesta od petlje vlakovo na m17 je privremenog karaktera...
Na postavljenoj mapi je npr. ucrtano da se koristi petlja Butile. Ja opet ne vjerujem da postoji ijedna ruta koja bi savladala visinsku razliku osim da se krene negdje oko Blažuja.

Hoce li se do ovog mosta dolaziti iza hece kroz Standatd ili?
kuda se i uvijek dolazilo,cestom izmedju zore i standarda...Nedoumica wrote: Hoce li se do ovog mosta dolaziti iza hece kroz Standatd ili?