Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fallen Angels

#5151 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Fallen Angels »

Ili, u mom slucaju, pises prodavacu ne javlja se odnosno nije online. Javis se drugom a on te ko zagrljajem doceka, lijepe pricuse ovo ono, ugovoris i sve. Na kraju popusis sjeban artikal :mrgreen:
E onda ti se javi onaj offline i na kraju kod njega dobro prodjes. Nije li ovo Karma? :? :mrgreen:
shiljak

#5152 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shiljak »

:D A ima i ona, kad ti se javi "koja je zadnja" pa na 20 profila pošalje poruku. Meni je tako jedan 3-4 puta pitao može li šta jeftinije, čitav mjesec spamo sviju pa ne zna koga je pitao a koga ne :D
Fallen Angels

#5153 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Fallen Angels »

shiljak wrote::D A ima i ona, kad ti se javi "koja je zadnja" pa na 20 profila pošalje poruku. Meni je tako jedan 3-4 puta pitao može li šta jeftinije, čitav mjesec spamo sviju pa ne zna koga je pitao a koga ne :D

Hahaha, ma kazem ti ja. To ti je nas balkanski seljacki mentalitet. Kud ces dalje kad lik nudi prodavacu kuhinju i ugaonu seciju za auto, jos ovaj velikim slovima napisao NE ZANIMAJU ME ZAMJENE :mrgreen:
Dino777

#5154 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Dino777 »

Ko se razumije u kvalitet jakne i ko moze prepoznati da li je original? molim vas pp.
radiša

#5155 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by radiša »

postavi da vidimo
Dino777

#5157 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Dino777 »

Pa ako je neko malo ''strucniji'' neka odgovori :thumbup:
radiša

#5158 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by radiša »

cudno da lik nema od 2010 godine vise dojmova osim ovog jednog.ja nebih uzeo a ti razmisli.
mada mi se cini da je bas bas nosena a ne kao sto on kaze par puta obucena.
Dino777

#5159 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Dino777 »

Hvala puno
Sodom1

#5160 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sodom1 »

A ovo za dojmove ne znam. Ja sam xy stvari kupio nikad nikom nisam ostavio dojam nit mi je ko trazio
(kupio motor,biciklo,kacigu,radijatore,(auta ,kuhinje gledao uzivo no nisam se jos odlucio),gluposti razne za centralno,pec centralnu,tus kabinu,sanitarije,lavobovoe,cesme itd)
Sigurno 4-5godina na piku. Nit kupljenih nit prodatih artikala nit dojmova
LikeLike

#5161 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by LikeLike »

http://www.olx.ba/profil/PCBuilder

Dogovorio se s likom za mob, cekao ga 3-4 dana da dodje u sarajevo. Javio se sinoc i napisao da danas dolazi. Danas oko podne ga nazovem, javi se normala sve, kad sam rekao da smo se dog i da trebam da pogledam mob lik prekide. Zvao jos 5 puta ukine odmah. Poslao sms da vidim o cemu se radi, nije odgovorio. Posaljem poruku na pik on online ali ne odgovara. Vidim na profilu ima 3 negativna dojma zbog odustajanja od kupovine. Ne znam dal se momak igra po piku ili je p**** pa ne smije da se nadje s nekim. Ne znam dal je prevarant ali mene jako nervira s ovim. Mogao sam davno kupiti drugi mob. Ako treba ostavicu dio dopisivanja samo nek mi neko objasni kako da ubacim sliku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5162 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ljudi mozda misle da je pik dernek ba i da pali ignoriranje :lol:
Truba

#5163 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

nije prevara
i nije pik
al je isto

platim poštarinu nekom liku u zagrebu
on nekom liku u split
ovaj nekom liku u imocki nebitna imena gradova

i na kraju umjesto da mi se donese na vrata... BY BH pošta
ovaj iz imotskog da kolegi koji ide za sarajevo
sad ja moram ganjati po gradu turiste :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: suma je smiješna... ali su mi knjige vrijedne

drugi primjer...slično nešto...samo došle knjige do naselja koje je kilometar udaljeno od mene... veća količina knjiga isto smiješna suma
frajko predlaže da mi pošalje poštom na njegov račun jer mu se ne da peglati
ne možemo se uganjati

:? :? :? :?
luxferre

#5164 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by luxferre »

Moje iskustvo...

Preporučio bih oprez kod kupovine od lika: http://www.olx.ba/profil/cidva_sine

Lik je dosao I ja sam pogledao laptop I sve je bilo ok no međutim ujutro sam tek skontao da ne radi tačpad kako treba te da tipka ispada konstantno iz tastature. To nisam uspuio na brzinu skontati da ne funkcioniše kako treba I te detalje mi nije prenio kada sam uzimao laptop.
Nekih 10 min sam provjeravao I činilo se ok sve ali kasnije kad sam vraćao tipku konstanto je ispadala.

U biti sam I ja nedovoljno testirao I analizirao mašinu ali mislim da mi je prodavac bio dužan reći nedostatke koje je znao jer ta tipka ispada konstanto što se I njemu moralo dešavati ali nije htio prije da me informiše .
Lopov-eliminator

#5165 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Samo prenosim s Pika.

http://www.olx.ba/artikal/19332392/htc- ... en-mi-tel/
Na teletonu je uradena prevara. ja sam covjeku poslo tel u zamjenu za z3 xperiu on meni nije poslo svoj tel a moj je preuzo i zadrzo ga ime covjeka je Adnan Bajraktarevic sanski most. Ako nije neko lazno ime kontaktiro sam policiju i bh telekom da traze tel ako kome bude ponuden HTC desire eye nek provjeri dobro da nece kupit ovaj pa ca dabe pare dat i ako neko zna za ovaj tel neka javi bice nagraden neka javi na 061256911 hvala
sve na kvadrat

#5166 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by sve na kvadrat »

Ne znam da li spada u prevare ali obmana jeste. Maloprije nađem na piku BMW E46 32OD, stavio jaro da je M-optic, ali toga očima vidjelo nije. Postavim mu link sa pravim M-optikom, lagano mi komentar obrisao. Da je neozbiljan, neozbiljan je. Ko ne zna razlike, prodat će mu ga pod tim ˝M-opticom˝.
Truba

#5167 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

opet sam pao na foru sačuvajte do srijede doće moji roditelji iz donjeg vakufa da to kupe

a znao sam da lažu ali ukućani još uvijek vjeruju u pravdu pik i obećanje je svetinja

saću poslati jednu porukicu

jebem i vama i vašim roditeljima majku kroz majku :D
Mehemed
Vozim: automobil

#5168 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

U mene je situacija ko prvi mladi, mlada njegova, ko prvi da cash, njegova je roba, ne čekam nikog ni za šta, nije tvoje dok pare ne daš, nema od toga "sačuvaj mi ili sačekaj me" ništa.
Truba

#5169 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

ma ja to znam
ali nisam prodavao "svoje"
a ima još ljudi kojima je obećanje svetinja i vjeruju da su drugi isti takvi

ma prodaće se nije to ništa sad ono vrijedno...

odakle im više stid da pitaju zadrži mi
takve treba levatiti s uplatama kredita na mobitel ili tako nešto baš jednostavno da vidiš jesu li ozbiljni

ma trebalo bi na piku da je poruka 1 pik pa da samo ozbiljni šalju poruke ili zovu
a ne ovako milijun poruka za milijun ljudi milijun zamjena i možeš li sačekati 27.12. :lol: :lol: :lol: ( za drugi artikal koji takodjer nije moj)
Arslan_11

#5170 Re:mo Prevaranti na PIK-u

Post by Arslan_11 »

Dosta toga prodajem preko pika i na takve poruke ne reagujem. Cim mi kaze sacekaj dan dva 10 mjesec pisi propalo.
Covjek mi se iz Zagreba javio za neki laptop. Laptop u dijelovima na slikama samo sklopljena maticna i upaljen da se vidi da sve radi. Kaze on uzimam 100% cekao ga mjesec dana sklonio oglas i on dodje da bi mi rekao nisam mislio da je u takvom stanju. :D laptop isti kao na slikama :) i ne kuli naravno.
Truba

#5171 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

5 dana ofline
1 dan zakasnilo
i odjednom može danas... pa se javlja neki iz tešnja može danas dolazi a ja obećo kolegi koji čeka 7 dana :D
ona prva kad sam rekao za kolegu 3 poruke :D a 5 dana ofline
smara
nije tu da se raspavlja
kupila bi da je da nije ali nisu mogli doci ovo ono
saiks

#5172 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by saiks »

Greskom na bratov account na piku uplatim pikredit,jer mu je acc ostao logovan,kako da ga posaljem na svoj account,prije je bila opcija za slanje sad je nigdje naci nemogu
Mehemed
Vozim: automobil

#5173 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

P R O D A N O (neko za transakciju)
Naslov oglasa mi govori da ovi nisu izvršili ovu kupoprodaju, već da je ovaj telefon prodao nekom drugom i razmjenio dojam sa ovim s kojim nije imao kupoprodaju
snake c3

#5174 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by snake c3 »

http://www.olx.ba/profil/LjozeCompany Oprez sa ovim likom.

Preuzeo sam proizvod, međutim nije odgovarajući,odnosno ne odgovara opisu kojeg je dotični stavio.
Šaljem mu poruku par puta, vidim ništa. Kasnije skontam da me lik blokirao i šta ću, na zovem na telefon javi mi se lik, tuc - muc uglavnom ništa, kao kontaktirat će me njegov klega u ponedjeljak, pošto je bila subota hajd reko ne rade, ok.
Došao i naredni vikend ništa niko nije zvao. Nazovem ja ponovo, hoću da izvršim povrat proizvoda, ali kao rekao je on tom kolegi da me kontaktira ali ne zna zašto nije, kao reči će mu opet da me sutra kao kontaktira, međutim prošlo je i to sutra, vidim da nema "fajde" pa eto reko da raju upozorim.
fortaleza

#5175 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

A da uradiš print screen poruka?
Post Reply