SDP

Banksy

#51476 Re: SDP

Post by Banksy »

Maraschino wrote:
a sto na kraju znaci, otimaju se ko ce prije djevojci.

Sve u svemu, neka nam je dragi Bog na pomoci. Nama ce biti isto ili gore a nekome dobre plate.

Otimaju se danas, jasno je, samo njih dvojica, ali nije loše napomenuti kako je svima već godinama jasno odakle pušu vjetrovi.

Pa ne bih rekla da se otimaju. Komšić je njihov igrač već godinama + jedna struja SDP-a.

Kako vidim, NS, Kifla i većina SDP-a je izašla iz reda ispred Mehmeda Spahe. :thumbup:

Neočekivano i zemljotresno, zato panika, agresija i konačno razotkrivanje pajaca Komšića.
JThomas

#51477 Re: SDP

Post by JThomas »

prvi sam ja mislio da će to puno lakše ići, a protiv njih sam. e možeš misliti kako su oni mislili...
Maraschino

#51478 Re: SDP

Post by Maraschino »

Ovo sada sto se desava neki zele da prikazu kao biti ili ne biti traje godinama unazad a kulminacija je od izbora do danas.
Bilo koja kombinacija ne spasava stvar. Ostaje samo da se koprcamo do slijedecih izbora uz dobre plate nekima.
JThomas

#51479 Re: SDP

Post by JThomas »

ne može danas spasiti ništa, ali može danas dotući opoziciju za sljedećih 10 godina. zato su oni tako i uprli...
Banksy

#51480 Re: SDP

Post by Banksy »

Maraschino wrote:Ovo sada sto se desava neki zele da prikazu kao biti ili ne biti traje godinama unazad a kulminacija je od izbora do danas.
Bilo koja kombinacija ne spasava stvar. Ostaje samo da se koprcamo do slijedecih izbora uz dobre plate nekima.
Ne spašava, ali jedna od dvije kombinacije sigurno i definitivno ubija i socijaldemokratsku ideju, i građansku ljevicu i opoziciju.

Razlike između dva izbora su kao provalija, kao dva svijeta.

U jednoj varijanti imamo SDA još narednih 25 godina i mrtvu opoziciju, a u drugoj zametak nove BiH, skidanje etničke matrice i pritisak novoformiranog građanskog zametka da se stvari i na nivou BiH počnu mijenjati.

Ili crni mrak bar još 25 godina, s perspektivom definitivne podjele BiH, ili jako svjetlo u dugom tunelu.

(podsjeti me, kako reče pajac sinoć, donoseći onu svijeću u studio, Ako ne uđemo u vlast s SDA, nećemo imati struje :lol: :lol: )
kmirsad

#51481 Re: SDP

Post by kmirsad »

Maraschino wrote:Ovo sada sto se desava neki zele da prikazu kao biti ili ne biti traje godinama unazad a kulminacija je od izbora do danas.
Može se napraviti BH koalicija u TK, ona ista, od 19 glasova, samo neće... SDA više plača...
bunk

#51482 Re: SDP

Post by bunk »

Banksy wrote:
Ne spašava, ali jedna od dvije kombinacije sigurno i definitivno ubija i socijaldemokratsku ideju, i građansku ljevicu i opoziciju.

U jednoj varijanti imamo SDA još narednih 25 godina i mrtvu opoziciju, a u drugoj zametak nove BiH, skidanje etničke matrice i pritisak novoformiranog građanskog zametka da se stvari i na nivou BiH počnu mijenjati.

Ili crni mrak bar još 25 godina, s perspektivom definitivne podjele BiH, ili jako svjetlo u dugom tunelu.

(podsjeti me, kako reče pajac sinoć, donoseći onu svijeću u studio, Ako ne uđemo u vlast s SDA, nećemo imati struje :lol: :lol: )
Svijecu je postavio pajdo Senad..
Banksy

#51483 Re: SDP

Post by Banksy »

bunk wrote: Svijecu je postavio pajdo Senad..
..koji je rekao da ju je donio Komšić.
bunk

#51484 Re: SDP

Post by bunk »

Banksy wrote:
Ma nisi skontala,svijecu je postavio kao znak protesta jer mu je neki dan bila struja iskljucena u studiju...
JThomas

#51485 Re: SDP

Post by JThomas »

u suštini vrlo je jednostavno. on je snsd-u i hdz-u izručio i dosta više nego što je morao, i zakucao postojeće stanje za sljedeće četiri godine. a odgovornost za ono što će se iz toga dešavati hoće da "razgodi" i prebaci i na opoziciju koja u tome nije učestvovala. i time je potpuno uništi. jer su njegovi glasali za status quo i svoja uhljebljenja, a glasači opozicije za pozitivne promjene.
bunk

#51486 Re: SDP

Post by bunk »

JThomas wrote:u suštini vrlo je jednostavno. on je snsd-u i hdz-u izručio i dosta više nego što je morao, i zakucao postojeće stanje za sljedeće četiri godine. a odgovornost za ono što će se iz toga dešavati hoće da "razgodi" i prebaci i na opoziciju koja u tome nije učestvovala. i time je potpuno uništi. jer su njegovi glasali za status quo i svoja uhljebljenja, a glasači opozicije za pozitivne promjene.
Ali nema problema,neka sdp ostane u opoziciji i gradi svoju poziciju za opcinske izbore,pa da vidimo kako ce to funkcionisati.
hAZNADAR

#51487 Re: SDP

Post by hAZNADAR »

Banksy wrote:

Samo izbaciti likove poput tebe, tj ideologiju i standarde koje u socijaldemokratiju unose likovi poput tebe i slicnih ovdje - i ima nade za socijaldemokratiju.
bunk

#51488 Re: SDP

Post by bunk »

Covjek je sinoc secirao stanje u Tk u Sk i uopce u samom BH bloku do u detalje.
Banksy

#51489 Re: SDP

Post by Banksy »

bunk wrote:
Banksy wrote:
Ma nisi skontala,svijecu je postavio kao znak protesta jer mu je neki dan bila struja iskljucena u studiju...
Da, postavio je Senad, a ovaj se nadovezao da će se to, nestanci struje, i dešavati ako oni ne uđu u vlast s SDA. :thumbup:
JThomas

#51490 Re: SDP

Post by JThomas »

"utrnula ruka" i sve druge izjave nam govore da itekako ima problema. antidržavno, kratkovidno, pa onda krmojedi i agenti stranih sila, bie, kosa...
Banksy

#51491 Re: SDP

Post by Banksy »

JThomas wrote:
u suštini vrlo je jednostavno. on je snsd-u i hdz-u izručio i dosta više nego što je morao, i zakucao postojeće stanje za sljedeće četiri godine. a odgovornost za ono što će se iz toga dešavati hoće da "razgodi" i prebaci i na opoziciju koja u tome nije učestvovala. i time je potpuno uništi. jer su njegovi glasali za status quo i svoja uhljebljenja, a glasači opozicije za pozitivne promjene.
Da, prebacivanje odgovornosti i zaklanjanje iza drugih nakon rasprodaje zemlje, dugoročno ubijanje opozicije i spašavanje Bakirove kože na majskom kongresu SDA.
kluz franjo

#51492 Re: SDP

Post by kluz franjo »

bunk wrote:Covjek je sinoc secirao stanje u Tk u Sk i uopce u samom BH bloku do u detalje.
Slažem se (uz dodatak da je secirao svoje sopstveno viđenje o tome).
Zato se i pitam.
Šta još čeka? Šta će on i DF u takvom društvu?
Zar mu nisu interesi države iznad svega?
bunk

#51493 Re: SDP

Post by bunk »

kluz franjo wrote:
bunk wrote:Covjek je sinoc secirao stanje u Tk u Sk i uopce u samom BH bloku do u detalje.
Zato se i pitam.
Pa valjda covjek koji je u tome 24h zna sta prica o ns i clanovima BH bloka.
A svako ko zivi u kantonima koje je spominjao zna da li je rekao istinu ili ne.
kluz franjo

#51494 Re: SDP

Post by kluz franjo »

bunk wrote:
kluz franjo wrote:
Zato se i pitam.
Pa valjda covjek koji je u tome 24h zna sta prica o ns i clanovima BH bloka.
A svako ko zivi u kantonima koje je spominjao zna da li je rekao istinu ili ne.
Zato se i pitam.
Prpa.ba

#51495 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

kluz franjo wrote:Slažem se (uz dodatak da je secirao svoje sopstveno viđenje o tome).
Zato se i pitam.
I ja pokusavam izvuci taj odgovor od forumskih patriota, ali mi nikako ne ide. :mrgreen: Evo vidis da je opet izbjegao odgovoriti, ako dovoljno puta ponovi da je "Komsic objasnio" i "Komsic secirao", to je istina i kapak. Jer je rekao da "covjek 24h to radi" pa "valjda zna" a i "rekao je da ce raditi, pa eto radi". Silajdzic za novo desetljece.
bunk

#51496 Re: SDP

Post by bunk »

A yebogati odkud ja znam zasto sjedi za stolom i u koaliciji sa ljudima koje je onako opisao.Mozda je mazohista pa voli biti udruzen sa neistomisljenicima a mozda misli da ce ih popraviti i okrenuti na pravu stranu..
kluz franjo

#51497 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Mazohista ili pedagog/socijalni radnik?
I dok se on bavi svojim hobijima i interesovanjima, država na čekanju?

Da sam ja to ovako "secirao", imao bih već dvije-tri nove etikete u forumskoj kolekciji...
Maraschino

#51498 Re: SDP

Post by Maraschino »

Logicno bi bilo da se ne udje u vlast sa SDA pa neka se koprcaju kako znaju i imiju ALI dug je period od 4 godine bez dobre plate sto mnoge vuce bez obzira na sve.
bunk

#51499 Re: SDP

Post by bunk »

kluz franjo wrote:Mazohista ili pedagog/socijalni radnik?

Da sam ja to ovako "secirao", imao bih već dvije-tri nove etikete u forumskoj kolekciji...
A sta da radimo?
Necemo jedni s drugima a onda i jedni i drugi imamo neke koje zaobilazimo.
Ko profitira iz svega?
kluz franjo

#51500 Re: SDP

Post by kluz franjo »

bunk wrote:
kluz franjo wrote:Mazohista ili pedagog/socijalni radnik?

A sta da radimo?
Necemo jedni s drugima a onda i jedni i drugi imamo neke koje zaobilazimo.
Ko profitira iz svega?
Koji mi?

Stranke koje hoće jedne sa drugima imaju većinu u državnom i federalnom parlamentu.
Stranke koje bi da neke druge zaobilaze nemaju.

Zašto se čeka?
Post Reply