BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#51476 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

didgeridoo wrote:
zateznistub wrote:Znaci, kap koja je prelila čašu,

Odem sa starijom u poslovnicu BHT-a na dobrinji po besplatne megabajte koje ima kao nagradu za sve Perice na kraju školske godine i dobijem odgovor da NE MOZE DOBITI BESPLATNE MEGABAJTE jer je taj broj uvezan u moj izbor.
Svaka vam časti, onog trenutka kad isplatim telefone koje sam kod vas uzeo gasim sve i jednu uslugu koji imam kod vas.
Taj ko ti je to rekao odmah uzmi podatke i prijavi ga nadredjenom. Imaju pravo na akciju i oni brojevi koji su uvuceni u MojIzbor.
Ma ne mogu njega tužiti, jer nije on to iz rukava izvukao, nego pročitao na terminalu kad sam mu djetetom broj izdiktirao. Jbt, plaćam mjesečno preko stoje i onda nesto ne moze... Ma daj dosta je vise
Tesla Edison

#51477 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Za ubuduće, da ne bude zabune:

Od 12. juna do 10. avgusta – super iznenađenje za sve super odlikaše!

Image

Ko petice niže, nagrada mu u megabajtima stiže!

Nova promotivno - prodajna akcija BH Telecoma koja počinje 12. juna i traje do 10. avgusta 2017. godine, zvaničnog naziva 5 za 5, omogućena je svim učenicima osnovnih i srednjih škola na teritoriji BiH koji su korisnici prepaid usluge BH Telecoma (Ultra/Ultra Internet/Ultra Internet SE) pod uslovom da su školsku godinu 2016./17. godinu završili sa odličnim uspjehom, prosjek 5,0 i pod uslovom da podnesu zahtjev za bonus u toku trajanja ove akcije.

Akcijski bonus se sastoji od dodjele mobilnog internet saobraćaja u iznosu od 2500 MB, koji će biti dodijeljen u dijelovima od po 500 MB u razmacima od 30 dana od dana prvog dodijeljenog bonusa.

Aktivaciju bonusa iz ove akcije učenici mogu izvršiti u telekom centru BH Telecoma, uz prisustvo roditelja/staratelja.

Aktivacijom bonusa učenici / korisnici prihvataju sljedeće uslove:

•Akcijski bonus mogu aktivirati uz predočenje validnog dokumenta (svjedočanstvo/knjižica) kojim se dokazuje uspjeh.
•Neophodno je i prisustvo roditelja/staratelja kako bi se potvrdio identitet učenika (maloljetnika);
•U cilju sprječavanja zloupotreba identifikacije i s obzirom da maloljetno lice nema poslovnu sposobnost koja je potrebna da dozvoli BH Telecomu da raspolaže sa njegovim brojem i ostalim podacima, roditelj/staratelj mora potpisati izjavu koja sadržava saglasnost na navedeno. Na izjavi je potrebno da se nalazi ime i prezime maloljetnika, ime i prezime roditelja/staratelja, broj lične karte (ako je učenik/maločjetnik ima), adresa prebivališta maloljetnika i roditelja/staratelja, broj prepaid priključka/broja;
•Dodjelu prvog bonusa od 500 MB moguće je izvršiti iako korisnik nije u aktivnom stanju, dok za preostala 4 ciklusa dodjele bonusa (4x500 MB) korisnik mora biti u aktivnom stanju;
•Korisnik dobija bonus u onim ciklusima u kojima je aktivan. Ako je postojao neki ciklus u kojem Ultra broj nije bio aktivan, propušteni bonus se neće nadoknaditi;
•Svaka dodjela od 500 MB ima rok upotrebe od 30 dana, to jeste, neiskorišteni iznos mobilnog interneta se poništava nakon isteka roka od 30 dana;
•Nakon potrošenog bonusa iz ove akcije naplata mobilnog internet saobraćaja se vrši prema važećem Cjenovniku BH Telecoma;
•Pod vremenom trajanja dodjele podrazumijeva se period od 5 uzastopnih dodijela od 500 MB u razmacima od 30 dana od dana prvog dodijeljenog bonusa;
•Jedinica mjere za mobilni internet saobraćaj (saobraćaja za paketski prijenos podataka) je 100 kB;
•Dostupna/pristupna brzina mobilnog interneta zavisi od: lokacije, trenutne raspoloživosti BH Mobile mreže i terminalne opreme korisnika;
•Korisnik će biti informisan o početku korištenja akcijskog bonusa (prva dodjela) i svakim narednim dodjelama akcijskog bonusa, dostignutim pragovima potrošnje saobraćaja i o isteku posljednje dodjele akcijskog bonusa. Poruke su informativnog karaktera i u slučaju da korisnik ne dobije neku od poruka BH Telecom nije odgovoran i navedeno ne može biti predmet reklamacija korisnika u smislu vraćanja kredita, bonusa i slično;
•Korištenje bonusa iz ove akcije nema prioritet u odnosu na korištenje saobraćaja sa Bonus accounta iz inicijalnog paketa Ultra start paketa, nema prioritet u odnosu na dokupe iz redovne ponude, nema prioritet u odnosu na dodjeljenih 500 MB u okviru usluge „MojaTV moj izbor“ i nema prioritet u odnosu na dodijeljeni mobilni internet u okviru akcije prenosa broja u mrežu BH Telecoma. Svi uvjeti koji se primjenjuju na opcije dokupa iz redovne ponude će se primjenjivati bez izmjena i korištenje saobraćaja iz ove akcijske ponude, neće ni na koji način uticati na pomenute uvjete dokupa iz redovne ponude;
•Akcijski bonus ne poništava dokupe iz redovne ponude;
•Provjera stanja računa može se izvršiti putem zasebnog USSD koda *105*5*5#
•Deaktivacija akcijske dodjele bonusa se vrši automatski, kada istekne rok upotrebe posljednjeg dodijeljenog bonusa. Deaktivacija od strane korisnika nije moguća.
zateznistub

#51478 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Zvali su me iz poslovnice i priznali da je greška bila u aplikaciji koju koriste i rekli da dođemo da će biti dodjeljen bonus Internet.

Ako je ovo zasluga bilo koga od dvojice forumasa koji su mi preko pp željeli pomoći, jedno veliko HVALA!

Ako je reakcije na moje pisanje na njihovom fb zidu, neočekivano brza reakcija, ali svejedno, hvala!

Ali ostajem pri odluci...
smartXL

#51479 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

I kaze saraf da ne moze benefit na benefit, bonus na bonus... Kako sad na jednom moze?

Ko ti je objasnio na kraju?
Tesla Edison

#51480 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

smartXL wrote:I kaze saraf da ne moze benefit na benefit, bonus na bonus... Kako sad na jednom moze?

Ko ti je objasnio na kraju?
Niko se nije naučen rodio.
Tesla Edison

#51481 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

zateznistub wrote:Zvali su me iz poslovnice i priznali da je greška bila u aplikaciji koju koriste i rekli da dođemo da će biti dodjeljen bonus Internet.

Ako je ovo zasluga bilo koga od dvojice forumasa koji su mi preko pp željeli pomoći, jedno veliko HVALA!

Ako je reakcije na moje pisanje na njihovom fb zidu, neočekivano brza reakcija, ali svejedno, hvala!

Ali ostajem pri odluci...
Drago mi je da je riješeno, u svakom slučaju, nadam se da ćeš se predomisliti.

Iskreno, ni ja nisam znao da može dok nisi ti napisao taj post pa, hvala ti i zbog toga :)
smartXL

#51482 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

TESLA_EDISON wrote: Niko se nije naučen rodio.
:thumbup:

Naravno, ali cemu onda tvrdoglavost?
Rugafet

#51483 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

zateznistub wrote:
Rugafet wrote:Ohoho sta je ovo i zateznom puko film ha ha. Hajde i vrijeme je bilo :thumbup:
Stvarno kad mi nije pozlilo kad su u poslovnici rekli ne može, tužan izraz lica mog djeteta sto nije dobila nesto čemu se nadala jer je mislila da ce dobiti bog zna sta me je stvarno rastužila.

Jel ne može? E nema problema, zdravo i zbogom samo da telefone poplaćam.
Tesla Edison

#51484 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

smartXL wrote:
TESLA_EDISON wrote: Niko se nije naučen rodio.

Naravno, ali cemu onda tvrdoglavost?
Ja kad pogriješim, ja i priznam.
roki

#51485 Re: BHTelecom All About

Post by roki »

Odem prije 2 godine sa punomoci da mi na fiksnom upale prikaz broja pozivaoza. Kaze teta ne moze, jer u punomoci nesto ne pise. Jebiga meni krivo pravo, punomoc validna i sve al nemoze. Neki dan kupio novi fiksni telefon i reko haj odo nazvati 1444 da probam da mi upale prikaz broja pozivaoca. Sad odjednom može, može i bez punomoci i bez da se ode na šalter, bez lične i bez ikojeg kurca palca. Govori mi zena na sve to, da bolan ne gube masovno korisnike pa sad sve moze. Reko i meni to naupade
Tesla Edison

#51486 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

roki wrote:Odem prije 2 godine sa punomoci da mi na fiksnom upale prikaz broja pozivaoza. Kaze teta ne moze, jer u punomoci nesto ne pise. Jebiga meni krivo pravo, punomoc validna i sve al nemoze. Neki dan kupio novi fiksni telefon i reko haj odo nazvati 1444 da probam da mi upale prikaz broja pozivaoca. Sad odjednom može, može i bez punomoci i bez da se ode na šalter, bez lične i bez ikojeg kurca palca. Govori mi zena na sve to, da bolan ne gube masovno korisnike pa sad sve moze. Reko i meni to naupade
Kad zoves sa fiksnog na kojem želiš registraciju, može. Na šalteru ipak ne jer ta teta ne zna ko si i šta želiš sa brojem. Kad zoveš sa fiksnog, smatra se da si u objektu i da si korisnik usluge (čim zoveš sa tog telefona). Zato je neke stvari lakše i jednostavnije riješavati preko 1444 nego na šalteru.
roki

#51487 Re: BHTelecom All About

Post by roki »

Na 1444 bih prije odma bio pitan jesam li ja vlasnik broja. Posto nisam tu bi prica zavrsavala. Zato i jesam isao na salter sa punomoci
ferratilis

#51488 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

Ljudi, ozbiljno, ima li iko kome je povecana brzina interneta? Kod mene i dalje 1,6Mpbps, kao i kad sam imao netflat15. Sad je to kobajagi netflat 20. Jel to zbog tehnickih (ne)mogucnosti (zivim na periferiji Tuzle) ili se jos nisu smilovali da povecaju? :)
nightvision

#51489 Re: BHTelecom All About

Post by nightvision »

To ti je definitivno zbog tehnickih nesposobnosti i nedostatka zelje da se takva nepravda ispravi. A nepravda jeste jer placas uslugu koju ne dobijas. S obizrom da si na periferiji grada sigurno si udaljen od centrale i firma ti ne moze s postojecom opremom isporuciti vise od tih 1.6 mbps a korisnika je malo da bi opravdali instaliranje dodatne opreme. Tako da si za sada osudjen na 1.6 mbps.
Tesla Edison

#51490 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

ferratilis wrote:Ljudi, ozbiljno, ima li iko kome je povecana brzina interneta? Kod mene i dalje 1,6Mpbps, kao i kad sam imao netflat15. Sad je to kobajagi netflat 20. Jel to zbog tehnickih (ne)mogucnosti (zivim na periferiji Tuzle) ili se jos nisu smilovali da povecaju? :)
Imaš PP.
Tesla Edison

#51491 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Za korisnike u Sarajevu. Vidim da je sada ispeglana usluga BusInfo koja obavještava korisnika o dolasku tramvaja na stajalište. Na svakom stajalištu imate USSD kod koji kada ukucate javi vam koliko je stanica (ne minuta) udaljen slijedeći tramvaj. Usluga je trenutno besplatna. :)
Dzenis961

#51492 Re: BHTelecom All About

Post by Dzenis961 »

Je li ko može objasniti žašto Telekom ne pusti više od 13mbps na moja tv full sa dva STB uređaja,mislim da je to previše malo,a iz podrške ne žele da čuju ako zovem u vezi toga :-)
Može li neko "dići" tu brzinu ?
jarobot

#51493 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Dzenis961 wrote:Je li ko može objasniti žašto Telekom ne pusti više od 13mbps na moja tv full sa dva STB uređaja,mislim da je to previše malo,a iz podrške ne žele da čuju ako zovem u vezi toga :-)
Zajeb je oni 60% što piše sitnim slovima. Tako su se ogradili . Piše minimum 60% od ponude.
A mi svi to potpisali... :izet:
Tesla Edison

#51494 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

jarobot wrote:
Dzenis961 wrote:Je li ko može objasniti žašto Telekom ne pusti više od 13mbps na moja tv full sa dva STB uređaja,mislim da je to previše malo,a iz podrške ne žele da čuju ako zovem u vezi toga :-)
Zajeb je oni 60% što piše sitnim slovima. Tako su se ogradili . Piše minimum 60% od ponude.
Minimalno garantovano. Ako ćemo mak na konac, kod Telemacha je garantovano 50% a mislim i kod Logosofta isto.
Tebi kralju ako može 25 podnijeti parica, dobićeš tih 25 bez problema. Ako pak može samo tih 60% onda ti fino kažu pa izaberi.
Tesla Edison

#51495 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Imas pp
jarobot

#51496 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

TESLA_EDISON wrote:
jarobot wrote:
Minimalno garantovano. Ako ćemo mak na konac, kod Telemacha je garantovano 50% a mislim i kod Logosofta isto.
Tebi kralju ako može 25 podnijeti parica, dobićeš tih 25 bez problema. Ako pak može samo tih 60% onda ti fino kažu pa izaberi.
Nije istina radila parica na 40 mb/s mjesec, pa spustili na 25 .Kad sam pitao šta je neki glavonja mi odgovorio da je i 18 dosta za paket 1. Kad sam tražio napismeno da na mogu ispuniti obećano odnosno 30 na paketu 1 pa da odjevim sve usluge bez penala povecali na 30 mb/s i sad radi tako.
Znači može al ne daju.
Ti možeš bajke pisati ali tako je.
Ipak sam na telekomu imam mogućnost i telemah smo zbog stabilnijeg i boljeg interneta na telekomu gdje je 30mb/s i kablom i preko wifi što kod telemaha nije slučaj.
diablobih

#51497 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

TESLA_EDISON wrote:
jarobot wrote:
Nije istina, ne bih prihvatio nikad vise od 5 Mbita da mi bude odstojanje. Telemach sam ne bi nikad prihvatio da mu korisnik ima 50% manju brzinu.
Quaresma

#51498 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

meni i dalje katastrofalan internet, neki dan nisam mogao slikicu uploadovati na internet, odem na speedtest, dva tri puta pokrenem test, izbaci 0 upload
znam da nije bas relevantno, ali opet oslikava trenutno stanje

dalje, 1.5 mbs mi je vrhunac, prije mjesec i vise ih zvao, kazu nalog je pripremljen, ok, cekam, niko ne dolazi

proslo dugo vremena, niko nije dosao, jucer zovem i ponovo izdaju nalog, jos se neki kretenčina javio, ja mu kazem, imam problema sa internetom, jako loše radi, pita on mene pa šta da upišem.

nakačiću im se na vrat kad mi dodju da prave ovo, nemam ni ovih 60% zagarantovanih

jednom sam bio resetovao router, odmah nakon toga, je bilo pročepilo, bio internet se ustabilio kontam to je to, sad radi, kad nakon 5-10 minuta, vrati se na staro.

ja nemam nikako živaca za ovaj bht-eov internet, koga god upitam svima loše radi.

interesuje me, šta je razlog pa recimo telemach i logosoft ne mogu dalje od sarajeva, zenice ili dokle su već prispjeli?

da li je moguce da bht drzi odredjeni monopol pa su samo dostupni na odredjenim podrucjima.

pa sam logosoft, internet provider, koliko ga vec ima, 20 godina gotovo, i dalje me pitaju za lokaciju u sarajevu kad ih zovem da provjere da li su dostupni.
sabanss

#51499 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

Quaresma wrote: interesuje me, šta je razlog pa recimo telemach i logosoft ne mogu dalje od sarajeva, zenice ili dokle su već prispjeli?
Razlog je lova za infrastrukturu. Kratko i jasno.

Ovi nece dati pare za infrastrukturu ako im povrat nije garantovan u pola godine, BHT hoce.
Tesla Edison

#51500 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

sabanss wrote:
Quaresma wrote: interesuje me, šta je razlog pa recimo telemach i logosoft ne mogu dalje od sarajeva, zenice ili dokle su već prispjeli?
Razlog je lova za infrastrukturu. Kratko i jasno.

Ovi nece dati pare za infrastrukturu ako im povrat nije garantovan u pola godine, BHT hoce.
Kad Logosoft vidim i Srebrenici, Cazinu, Martin Brodu, Ključu,... tada ću ih smatrati ozbiljnim. Sada su na nivou lokalnog ISP-a.
Locked