IRAN

zigzag

#51451 Re: IRAN

Post by zigzag »

Američka i jevrejska četničija se nije smirila dok nije napravila opšti rat.
alijagoro

#51452 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Koja je fora sa ovim zapadnim politicarima :-)
JovicSA

#51453 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Labirint wrote: 28/02/2026 11:44 Zanimljiv ce biti stav kurave Evrope , kakvu li ce floskulu fon der lajen lajnut :oops:
Ne trebaš se oko toga sikirati, biće u stilu:

- Izrael ima pravo da se brani
- Narod Irana mora biti sloboda...
- Izražavamo zabrinutost

I tako te fraze. :roll:
Last edited by JovicSA on 28/02/2026 11:47, edited 1 time in total.
Bullet Tooth Tony

#51454 Re: IRAN

Post by Bullet Tooth Tony »

Labirint wrote: 28/02/2026 11:44 Zanimljiv ce biti stav kurave Evrope , kakvu li ce floskulu fon der lajen lajnut :oops:
Prvo se mora organizovat jedan veliki sastanak za 10 dana u Briselu kako bi se razgovaralo kada ce biti sastanak a nakon sastanka ide glasanje o iducem.sastanku
skafiskafsnjak

#51455 Re: IRAN

Post by skafiskafsnjak »

plain vanilla wrote: 28/02/2026 11:42
Pandakonda wrote: 28/02/2026 11:14 Lijepo li je sjediti u evropi sa svim slobodama i tipkat na forumu a onda podrzavati rezim koji to sve uskraćuje Irancima.

Rokaj Trumpe i da perzijski Iran bude slobodan :bih:
A cim zavrse nek predju na Srbiju da oslobode narod od Vucica
Pedofil mirotvorac.
Čitalac

#51456 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Agencija IRNA: Pogođeno nekoliko stambenih objekata u centru Teherana, general Hatami je živ.
Zračni napadi koji su započeli danas na više područja u središnjem Teheranu i dalje se nastavljaju. Nekoliko eksplozija u središtu i istočnom dijelu Teherana oko 12 sati. Pogođeno je više stambenih objekata u središnjem dijelu Teherana.
Vrhovni zapovjednik vojske general Amir Hatami je živ i zapovijeda vojnim snagama. Narod Irana ne bi trebao obraćati pažnju na glasine.
Dozer

#51457 Re: IRAN

Post by Dozer »

Mozemo mi ivdje naprdjivati ko koliko cega ima i koliko mkze izdrzati.
I za Ruse su neki govorili da ce ispuhati za 2 mjesca jer "nije to nekadasnji SSSR". Ja govorih da Rusi konvencionalnih zajebancija imaju maltene neograniceno. Evo, 4 godine prodjose od ta 2 mjeseca...

Isto je i sad za ovo. USA jeste vojna sila, neosporivo, Izrael je isprdak s USA oruzjem, koji je silu mogao prosipati na Palestincima, ali, realno - kako iko moze znati koliko cega ima Iran u poznatim i nepoznatim podzemnim bazama i postrojenjima?

Mozda imaju 5x ili 10x vise raznih projektila od onoga sto se misli da se zna, a zna se za desetine hiljada.

Iranci nisu budale, koliko god neki USA navijac to mislio, i oni ovo ocekuju decenijama. Zaista neko misli da se nisu pripremili najbolje sto su mogli? Naivno.

Uostalom, vidjeli smo na proslom primjeru kako je to izgledalo.
Iron Dome je moc!
Nakon 10 dana - daj primirje :lol:
Last edited by Dozer on 28/02/2026 11:51, edited 1 time in total.
LSD

#51458 Re: IRAN

Post by LSD »

Stara ravaku iz Brisela je davno porucila kako "Izrael ima pravo na samoodbranu" od palestinske sirotinje iz Gaze nad kojom je pocinila genocid i time izabrala stranu.
Npr. nama (BiH) je stara kuja uvela embargo 90-tih i nisu dali pravo na samoodbranu, vec su nam slali nekakve kvazilordove da nam nude razne planove podjeljenje drzave.
JohnnyS

#51459 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

Dozer wrote: 28/02/2026 11:49 Mozemo mi ivdje naprdjivati ko koliko cega ima i koliko mkze izdrzati.
I za Ruse su neki govorili da ce ispuhati za 2 mjesca jer "nije to nekqdasnji SSSR". Evo, 4 godine prodjose od ta 2 mjeseca...

Isto je i sad za ovo. USA jeste vojna sila, neosporivo, Izrael je isprdak s USA oruzjem, ali, realno - kako iko mkze znati koliko cega ima Iran u poznatim i nepoznatim.podzemnim bazama i postrojenjima?

Mozda imaju 5x ili 10x vise raznih projektila od onoga sto se misli da se zna, a zan se za desetine hiljada.

Iranci nisu budale, koliko gid neki USA navijac to mislio, i oni ovo ocekuju decenijama. Zaista neko misli da se nisu pripremili najbolje sto su mogli? Naivno.

Iron Dome je moc!
Sve to stoji, ali je realnost da Ameri imaju 10 puta više
skupljac_zeljeza

#51460 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

Zahvalio se Trumpu
Netanyahu se oglasio nakon napada, poziva Irance da zbace vlast: "Stvaramo vam uslove za to"
Ako na ovaj način skupljaš simpatije....teško.
Raketiranje se nastavlja
Potvrđene prve žrtve izraelskog napada na Iran: Ubijeno pet učenica u udaru na osnovnu školu na jugu zemlje
JovicSA

#51461 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Ovdje pravo pitanje je da li su agenti MOSADA i Amerike unutar Irana spremili nešto veće? Prava priejtnja za Iran i narod Irana je iznutra, bombe i rakete ih mogu vratiti u kameno doba ali bacanje Irana na koljena mogu samo napraviti iznutra. To je veća prijetnja od aviona i raketa.
Dozer

#51462 Re: IRAN

Post by Dozer »

JohnnyS wrote: 28/02/2026 11:51
Dozer wrote: 28/02/2026 11:49 Mozemo mi ivdje naprdjivati ko koliko cega ima i koliko mkze izdrzati.
I za Ruse su neki govorili da ce ispuhati za 2 mjesca jer "nije to nekqdasnji SSSR". Evo, 4 godine prodjose od ta 2 mjeseca...

Isto je i sad za ovo. USA jeste vojna sila, neosporivo, Izrael je isprdak s USA oruzjem, ali, realno - kako iko mkze znati koliko cega ima Iran u poznatim i nepoznatim.podzemnim bazama i postrojenjima?

Mozda imaju 5x ili 10x vise raznih projektila od onoga sto se misli da se zna, a zan se za desetine hiljada.

Iranci nisu budale, koliko gid neki USA navijac to mislio, i oni ovo ocekuju decenijama. Zaista neko misli da se nisu pripremili najbolje sto su mogli? Naivno.

Iron Dome je moc!
Sve to stoji, ali je realnost da Ameri imaju 10 puta više
Imaju li? USA marketing je cudo, ali sad cemo sve saznati, vrlo brzo.
Ja da sam na mjestu Irana, opleo bih odmah jako po 5. Floti. Skrhat tu stranu napada jer je mobilna, a ove fiksne ciljeve lagano mezit.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#51463 Re: IRAN

Post by Velkoski »

BREAKING Satellite imagery shows a black plume of smoke and extensive damage at the secure compound of Ayatollah Ali Khamenei, Iran’s supreme leader, in Tehran -- NYT
Reuters originally reported that Khamenei was not at his compound in Tehran and was somewhere else
Rejhana

#51464 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Kako bude vrijeme odmicalo, i cijene nafte budu skočile očekuj kuknjavu.

Sad na početku ide podrška Epstein koalicij..
skrbavi-admin

#51465 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Iron Dome je moc!
Podsjeti me na jednu licno prozivljenu torturu, ja mali ono bas, i bilo vazda klosara koji su klosarili i maltretirali ostalu djecu ( ma sta pricali o Jugoslaviji ovo je bar u BIH radnickim sredinama bio standard)....
Igramo se na igralistu ljulje, klizanje po toboganu, bas ono djecje sta sam mogo imat nekih 10ak godina mozda koju godinicu vise....
Dolazi klosa grupica, imas para, daj para neam.... A nisam imo.... Trenirao sam sport (nije bio borilacki al sam bas treniro), bio poprilicno fizicki spreman, al sam znao da ovi klosari nosaju cakije, nozeve i slicno (fasovo sam i to jednom). I ovaj sto mene kao "isljedjuje" kao da me spuca u trbuh sakom, ja se nekako stisnem da me bas ono ne sjebe, lik sebi iscasi saku i ruku i ode kevceci kuci :lol:
Nekad te sreca posluzi kad koliko toliko pokazes zube i ne podvijes rep bas.
JohnnyS

#51466 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

Velkoski wrote: 28/02/2026 11:54
BREAKING Satellite imagery shows a black plume of smoke and extensive damage at the secure compound of Ayatollah Ali Khamenei, Iran’s supreme leader, in Tehran -- NYT
Reuters originally reported that Khamenei was not at his compound in Tehran and was somewhere else
Trebao je imati pet dvojnika ko Putin.
Toffee karamela

#51467 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

p206 wrote: 28/02/2026 11:39 SAD je zvanično prestala da postoji kao nezavisna država.
I postali sluge zla. Da mi je sad vidjeti lica onih koji su glasali za ovog ucjenjenog klauna.

Mislim da ovo vojno ne mogu dobiti ,jedino uz izdajnike.
ljude u mnogim zemljama od njih podilazi jeza

da pitamo jutros npr. Dance kako gledaju na ovaj napad na Iran?

naravno tu anketu nećemo gledati, ali glavu dajem da bi bilo zanimljivih odgovora
Pandakonda

#51468 Re: IRAN

Post by Pandakonda »

Na jednoj strani amerika, evropa, uk, australija itd. a na drugoj rusija, kina, mule i ostala bratija. Teska li izbora :D

Nije ni cudo sto nam je vanjska politika u banani kad procitam neke komentare i rezonovanja ovdje
skrbavi-admin

#51469 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Velkoski wrote: 28/02/2026 11:54
meni to uopste nije tek neka posebna svijest.... kad su Raisija likvidirali (100% vjerujem da su ga likvidirali) samo su raspisali izbore i nasli novog i ajmo jovo nanovo.... ako imaju nekog zrna islama u sebi - vjeruju i oni u sehadet..... a sehadet je malte ne zagarantovan kad si ubijen mucki pogotovo u misiji..... tako da oni plaho i ne zale.....
Last edited by skrbavi-admin on 28/02/2026 12:01, edited 1 time in total.
JovicSA

#51470 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Rejhana wrote: 28/02/2026 11:56

Kako bude vrijeme odmicalo, i cijene nafte budu skočile očekuj kuknjavu.

Sad na početku ide podrška Epstein koalicij..
:D :lol:
Evropska unija se oglasila o napadima na Iran: "Pozivamo sve strane da pokažu maksimalnu suzdržanost"
skrbavi-admin

#51471 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Pandakonda wrote: 28/02/2026 11:57 Na jednoj strani amerika, evropa, uk, australija itd. a na drugoj rusija, kina, mule i ostala bratija. Teska li izbora :D

Nije ni cudo sto nam je vanjska politika u banani kad procitam neke komentare i rezonovanja ovdje
nikog ne boli kurac sta ti meljes..... bitan si ko sadrzaj mokrog cvora u Abraham Linkolnu
JovicSA

#51472 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Pandakonda wrote: 28/02/2026 11:57 Na jednoj strani amerika, evropa, uk, australija itd. a na drugoj rusija, kina, mule i ostala bratija. Teska li izbora :D

Kidnapovana Amerika od strane Epstein koalicije...isto kao i Rusija koja je kidnapovana od strane Putlera i njegovih oligarha. Svako sa zrnom pameti to prepoznaje.
Last edited by JovicSA on 28/02/2026 12:01, edited 1 time in total.
asker

#51473 Re: IRAN

Post by asker »

I za Ruse su neki govorili da ce ispuhati za 2 mjesca jer "nije to nekadasnji SSSR". Ja govorih da Rusi konvencionalnih zajebancija imaju maltene neograniceno. Evo, 4 godine prodjose od ta 2 mjeseca...

Isto je i sad za ovo. USA jeste vojna sila, neosporivo, Izrael je isprdak s USA oruzjem, koji je silu mogao prosipati na Palestincima, ali, realno - kako iko moze znati koliko cega ima Iran u poznatim i nepoznatim podzemnim bazama i postrojenjima?

Mozda imaju 5x ili 10x vise raznih projektila od onoga sto se misli da se zna, a zna se za desetine hiljada.

Iranci nisu budale, koliko god neki USA navijac to mislio, i oni ovo ocekuju decenijama. Zaista neko misli da se nisu pripremili najbolje sto su mogli? Naivno.

Iron Dome je moc!
Iran ima stotine hiljada raketa. To znaju i genocidasi i ameri, o tome na desetine dokumentaraca godinama unazad.

Neki brkaju vrste raketa. Nije svaka hipersonicna, njih je najmanje, ali i ne mora bit jer ne mora proci 7-8 slojeva odbrane niti putovati do genocidne tvorevine. Pogledati kartu pobogu. A tek dronovi, to ce biti game changer ali moraju se stvoriti uslovi za to. I mislim da Iran to i radi.
A_A_AKCIJA

#51474 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

JovicSA wrote: 28/02/2026 11:53 Ovdje pravo pitanje je da li su agenti MOSADA i Amerike unutar Irana spremili nešto veće? Prava priejtnja za Iran i narod Irana je iznutra, bombe i rakete ih mogu vratiti u kameno doba ali bacanje Irana na koljena mogu samo napraviti iznutra. To je veća prijetnja od aviona i raketa.
Mislim da su ih dobro osakatili u samom Iranu i da tu neće biti kao prošlo ljeto kada su radili šta su htjeli.

Kada su pohvatali Starlinke, palo je dosta špijuna.

A oni su trebali da budu prvi udar. Plan je bio da sve vrijeme pripreme za agresiju traju "protesti" i haos u Iranu, dok se ne pripremi pravi napad.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51475 Re: IRAN

Post by Truba »

Izrael protiv svijeta
Izvodjaci amerika eu i gb
Post Reply