100% i obrnuto
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- BHCluster
#51452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sa ovakvom "opozicijom" Dragan, Zeljko, bOkir, Duduk i CO su 100% sigurni!
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
Hakiz
#51455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti baš ne voliš ove iz trojke. Naime:
Kod Srba je SNSD, ko god bio. Kod Hrvata ako nije Komšić, biće Čović. Treći ne postoji.
Ako se odustane od Željke, ovi iz SDA koji glasaju za njega da ne bi bio Dragan, okrenuće se samo Bošnjačkom članu. U tom slučaju, pobjeđuje neki iz SDA, iz trojke neće sigurno. I onda će biti u Predsjedništvu SNSD, HDZ i SDA.
Ako se SDA glasači, Bošnjaci, zabave sa Komšićem, biće dovoljno Bošnjaka koji su protiv SDA da prođe kandidat trojke. I onda ćeš imati SNSD, DF i (skoro sigurno) NiP.
Pa ti gledaj šta je bolje i budi protiv Komšića.
Ma, kada bolje razmislim, ta varijanta SNSD, DF i NiP, to je isto kao SNSD, HDZ i SDA. Svejedno, fakat.
-
Bobi
- Forum administrator
#51456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma to je jebeni inzinjeringHakiz wrote: ↑15/11/2021 00:09Ti baš ne voliš ove iz trojke. Naime:
Kod Srba je SNSD, ko god bio. Kod Hrvata ako nije Komšić, biće Čović. Treći ne postoji.
Ako se odustane od Željke, ovi iz SDA koji glasaju za njega da ne bi bio Dragan, okrenuće se samo Bošnjačkom članu. U tom slučaju, pobjeđuje neki iz SDA, iz trojke neće sigurno. I onda će biti u Predsjedništvu SNSD, HDZ i SDA.
Ako se SDA glasači, Bošnjaci, zabave sa Komšićem, biće dovoljno Bošnjaka koji su protiv SDA da prođe kandidat trojke. I onda ćeš imati SNSD, DF i (skoro sigurno) NiP.
Ma, kada bolje razmislim, ta varijanta SNSD, DF i NiP, to je isto kao SNSD, HDZ i SDA. Svejedno, fakat.![]()
-
Hakiz
#51457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Inžinjering, jašta radiBobi wrote: ↑15/11/2021 00:35Ma to je jebeni inzinjeringHakiz wrote: ↑15/11/2021 00:09
Ma, kada bolje razmislim, ta varijanta SNSD, DF i NiP, to je isto kao SNSD, HDZ i SDA. Svejedno, fakat.![]()
, ali kad vidim kako se slazu ovi federalni ministri i štite jedan drugog sve mi se čini da je to jedna sda-hdz podvala narodu . Pa da se Komšić nije kandidovao ne bi se ni trecina HDZ glasačkog tijela aktiviralo...tako sad SDA imao pouzdanog federalnog partnera a onako bez njih pitanje je s kim bi mogli napraviti ovu slogu od vlade
.
Ne zaboravi da je Dragan bio Čović puno prije nego što je Željko postao Komšić.
Uzrok i posljedica...
Sve ostalo je evolucija.
- Chmoljo
#51458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad je uzet lovu od respiratora, tu je Faćo, tu je Jela.
Kad treba klepiti lovu za fiskalne kase, tu je Jela, tu je Faćo.
Kad treba oguliti ovo malo zdrave privrede, tu su sinhronizovano Faćo&Jela.
Tandem funkcioniše vrlo intuitivno, jedno drugom korake predvidjaju, njihov tango je skladan i pokazuje se da je u pitanju dva tijela - jedna duša.
Tandem funkcioniše vrlo intuitivno, jedno drugom korake predvidjaju, njihov tango je skladan i pokazuje se da je u pitanju dva tijela - jedna duša.
- BHCluster
#51459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pored ovakvih politicara "opozicja" bi trebala imati najlaksi posao sto se tice glasaca a pogotovo u animiranju onih koji ne glasaju. Medjutim sto bi radili ista kad su dobro placeni jedni i drugi.
- BHCluster
#51461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Klepati lovu od bogatih je nesto, ali klepati lovu od sirotinje ovoliko dugo bez ikakvih posljedica, eh to je umijece.Chmoljo wrote: ↑15/11/2021 00:39 Kad je uzet lovu od respiratora, tu je Faćo, tu je Jela.
- drug_profi
#51462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
uh ovo je jos duhovitije....malakh wrote: ↑14/11/2021 21:45uopce nije stos, vec sam ozbiljan, ali buduci da ti u tim godinama imas tako prljave misli, ispravit cu se. mozda ti od ruke ide recimo sviranje saksofona ili nekog gudackog instrumenta.drug_profi wrote: ↑14/11/2021 17:12
Jasno je da tebi izgleda da ja nemam smisao za humor kad je tebi najbolji stos flautanje.
Malakh, ko ti je sad novi gazda? Znamo da se promijenio.
jebiga, iskren sam. vidim tvoj post u kojem pokusavas biti smijesan i vidim da ti ne ide. da ne pokusavas bezveze.
sto se tice gazdi, ti si mozda i jedini forumas ciji je zivot na forumu i koji stalno nesto piskara. da ti odmah kazem, sdp ti je pusiona i nista se nije promijenilo od naseg zadnjeg razgovora, a neces ih spasiti da napises 10000 postova dnevno, umjesto tih 200-300.
kakva je plata sad? Pusti šuplju.
- Chmoljo
#51463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne ide to bas tako. Politicari su obicno ogledalo naroda. Rijetko kad krenu svojim putem.
Mit je i da neko ne zeli ovakvu SDA.
Zeli, zeli, samo sramota rec.
- BHCluster
#51464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#51465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
e moj krljicu, krljevicu, kraljevicu...drug_profi wrote: ↑15/11/2021 01:32uh ovo je jos duhovitije....malakh wrote: ↑14/11/2021 21:45
uopce nije stos, vec sam ozbiljan, ali buduci da ti u tim godinama imas tako prljave misli, ispravit cu se. mozda ti od ruke ide recimo sviranje saksofona ili nekog gudackog instrumenta.
jebiga, iskren sam. vidim tvoj post u kojem pokusavas biti smijesan i vidim da ti ne ide. da ne pokusavas bezveze.
sto se tice gazdi, ti si mozda i jedini forumas ciji je zivot na forumu i koji stalno nesto piskara. da ti odmah kazem, sdp ti je pusiona i nista se nije promijenilo od naseg zadnjeg razgovora, a neces ih spasiti da napises 10000 postova dnevno, umjesto tih 200-300.![]()
kakva je plata sad? Pusti šuplju.
- drug_profi
#51466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Bloo
- Globalna šefica
#51467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Bloo
- Globalna šefica
#51468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banned user for reason “Krsenje pravila foruma - vrijedanje”
» Patton44
2 sedmice
» Patton44
2 sedmice
- General War
#51469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta reci, pod preckuChmoljo wrote: ↑15/11/2021 00:39 Kad je uzet lovu od respiratora, tu je Faćo, tu je Jela.
- drug_profi
#51470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mene tješi, zaista, što ovdje pročitam dosta razumnih komentara.
Recimo da smo kolektivno uzorak populacije sa cijelim spektrom.
Nije loš procenat normalnih razmisljanja.
I pri tom s ene moram ni slagati sa forumasem, dovoljno je da vidim logicki rezon pa da me utjesi da ipak iza izrecenog stoji neko razmisljanje.
I pri tom s ene moram ni slagati sa forumasem, dovoljno je da vidim logicki rezon pa da me utjesi da ipak iza izrecenog stoji neko razmisljanje.
- Leverage
#51471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Recimo da ovdje leži zajebdrug_profi wrote: ↑15/11/2021 23:59 Mene tješi, zaista, što ovdje pročitam dosta razumnih komentara.
-
zlajaBHF
#51472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jao logikeBobi wrote: ↑15/11/2021 00:35Ma to je jebeni inzinjeringHakiz wrote: ↑15/11/2021 00:09
, ali kad vidim kako se slazu ovi federalni ministri i štite jedan drugog sve mi se čini da je to jedna sda-hdz podvala narodu . Pa da se Komšić nije kandidovao ne bi se ni trecina HDZ glasačkog tijela aktiviralo...tako sad SDA imao pouzdanog federalnog partnera a onako bez njih pitanje je s kim bi mogli napraviti ovu slogu od vlade
.
-
Bobi
- Forum administrator
#51473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pajdo, brojke ne lažu, pogledaj broj glasova za HDZ kad je jugović pobijedio pa pogledaj brojeve HDZ glasova kad titovac pobijedio
- drug_profi
#51474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moguće, zato sam izrekao sa rezervom.Leverage wrote: ↑16/11/2021 10:26Recimo da ovdje leži zajebdrug_profi wrote: ↑15/11/2021 23:59 Mene tješi, zaista, što ovdje pročitam dosta razumnih komentara.
I pri tom s ene moram ni slagati sa forumasem, dovoljno je da vidim logicki rezon pa da me utjesi da ipak iza izrecenog stoji neko razmisljanje.![]()
- lerdi
#51475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravu si da brojke ne lažu ali ih treba znati čitati. Čović je dobio dodatnih 26000 glasova, u odnosu na 2014. godinu, jer su pozvani Srbi u FBIH da glasaju za njega (u Drvaru npr. Čović imao najviše glasovaBobi wrote: ↑16/11/2021 11:39Pajdo, brojke ne lažu, pogledaj broj glasova za HDZ kad je jugović pobijedio pa pogledaj brojeve HDZ glasova kad titovac pobijedio.Da ne govorimo o Jeli i Fadilu kao najboljim jaranima
. U svakoj aferi SDA ministara pola su saučesnici HDZ ministri samo se k`o mišOvi sakriju
.
Ako već hoćeš da vidiš prave brojeve onda gledaj brojeve HDZ-a i društva iz HNS-a u ova dva ciklusa. Ono što je jasno da je HDZ sa društvom povečao broj glasova za nekih 25000 ali i to samo zahvaljujući tome što su usisali sve moguće partije plus u zadnjem ciklusu je proveden gorepomenuti izborni inženjering u Hrvatskoj. Također i HDZ 1990 je izgubio nekih 10000 glasova koji su se najvjerovatnje prelili prema HDZ. Dakle brojke ne lažu a one kažu da su stranke sa hrvatskim predznakom 2014. godine imale podršku oko 170000 glasača (i to ako zanemarimo tadašnji Lijanovićev RzB) dok je ta brojka slična bila i 2018. godina s tim da se 2018. ti glasovi bili koncentrisni samo na dvije partije a to su HDZ i HDZ 1990.
I za kraj šta nam brojevi kažu. Komšić nije ojačao niti HDZ niti Čovića. HDZ i njihova politika ima stabilan broj glasova kroz cikluse, dok druge stranke u tom korpusu propadaju jer ih je HDZ jednostavno usisao. Kako njih tako i njihove glasače. Birači koji su prije glasali za neke druge partije su ili odustali od glasanja i otišli vani, ili se vratili starom jatu tj. HDZ-u.