SDP

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51426 Re: SDP

Post by Chmoljo »

đe mi je Alfons da ga pitam otkad su tuzlaci postali sda kuje :D a sarajlije ostale dosljedne :D :D :D
mirzadelibasic

#51427 Re: SDP

Post by mirzadelibasic »

Leverage wrote:
mirzadelibasic wrote:Bijedić i kantonalni odbor TK su se birali po principu jedan član jedan glas tako da ne postoji sumnja u njihovu legitimnost. Ovo je samo kontraudarac sarajevskom SDP-u kojeg predvode Mašić i Magazinović ili prostije rečeno, ovo je samo odgovor Zlatka Lagumdžije na sva ona prozivanja koja je dobijao od Mašića i Magazinovića tokom kampanje. Realno Mašić i treba podnijeti ostavku jer su rezultati SDP-a u Kantonu Sarajevo očajni i trebaju se svi zahvaliti Damiru Nikšiću zbog četvrtog mandata u Skupštini Kantona Sarajevo.
Enver Bijedić je svoj i stranački i izborni legitimitet gradio na anti SDA (i anti PDA) priči. Ako je promijenio priču onda bi trebao da ponovo provjeri taj legitimitet,

Damir Mašić bi trebao da snosi odgovornost za poraz SDP-a generalno kao politički direktor i za katastrofu SDP-a KS kao šef kantonalne organizacije. To govorim od izborne večeri.
Sam si već rek'o da je Bijedić dosta jak. Ja ti kažem da je on toliko jak da mu se ne smiju suprostaviti ni Jasmin Imamović, ni Denis Bećirović. Svi načelnici SDPa iz TK, sem Imamovića i možda, kažem možda Delića ga apsolutno podržavaju. Podržavaju ga svi zastupnici u skupštini TK i svi oni koji su izabrani ispred TK. Ogroman udarac SDP-u bi bio kada bi svi oni otkazali poslušnost i mislim da će to biti jezičak na vagi koji će prevagnuti da SDP uđe u vlast. To je moje mišljenje i moguće je da i ne budem upravu.
bingov buraz

#51428 Re: SDP

Post by bingov buraz »

Chmoljo wrote:đe mi je Alfons da ga pitam otkad su tuzlaci postali sda kuje :D a sarajlije ostale dosljedne :D :D :D
Fakat,đe čoek!
Leverage

#51429 Re: SDP

Post by Leverage »

mirzadelibasic wrote: Sam si već rek'o da je Bijedić dosta jak. Ja ti kažem da je on toliko jak da mu se ne smiju suprostaviti ni Jasmin Imamović, ni Denis Bećirović. Svi načelnici SDPa iz TK, sem Imamovića i možda, kažem možda Delića ga apsolutno podržavaju. Podržavaju ga svi zastupnici u skupštini TK i svi oni koji su izabrani ispred TK. Ogroman udarac SDP-u bi bio kada bi svi oni otkazali poslušnost i mislim da će to biti jezičak na vagi koji će prevagnuti da SDP uđe u vlast. To je moje mišljenje i moguće je da i ne budem upravu.
Ne podržavaju ga nego ga se boje. Što znači da mu mogu otkazati poslušnost čim zaključe da je krenuo stranputicom i da će i njih povući sa sobom na dno.
Nivelacija

#51430 Re: SDP

Post by Nivelacija »

Crveni iz Tuzle kmece hoce sa SDA i bog.
Crveni iz Sarajeva nece i bog.

Sad sam u dilemi gdje je posljednje komunisticko uporiste u BiH. :lol:

Ovi iz Zenice i SBK takodjer nece, kakva je situacija sa USK i Mostarom?
Sta kazu oni ?

I dalje mislim da je SDP jos gora od SDA i da nije istinska opozicija te im zelim da udju u vlast i zavrse kao SZBiH i SBB :mrgreen:
mirzadelibasic

#51431 Re: SDP

Post by mirzadelibasic »

Leverage wrote:
mirzadelibasic wrote: Sam si već rek'o da je Bijedić dosta jak. Ja ti kažem da je on toliko jak da mu se ne smiju suprostaviti ni Jasmin Imamović, ni Denis Bećirović. Svi načelnici SDPa iz TK, sem Imamovića i možda, kažem možda Delića ga apsolutno podržavaju. Podržavaju ga svi zastupnici u skupštini TK i svi oni koji su izabrani ispred TK. Ogroman udarac SDP-u bi bio kada bi svi oni otkazali poslušnost i mislim da će to biti jezičak na vagi koji će prevagnuti da SDP uđe u vlast. To je moje mišljenje i moguće je da i ne budem upravu.
Ne podržavaju ga nego ga se boje. Što znači da mu mogu otkazati poslušnost čim zaključe da je krenuo stranputicom i da će i njih povući sa sobom na dno.
Ne razumijem? Boje ga se oni koje je lično on stavio na listu i kojima je obezbijedio mandate?
meme_machine

#51432 Re: SDP

Post by meme_machine »

Pitanje je hoce li Bijedic povuci argument, ako SDP KS moze sa NIP-om, koji je proizasao iz SDA, zasto SDP TK ne moze sa PDA, koji je takodjer proizasao iz SDA. A mozda PDA-SDP opet nemaju dovoljno ruku u klubovima.

Daleko je teze prodati koaliciju sa SDA :lol:
Leverage

#51433 Re: SDP

Post by Leverage »

mirzadelibasic wrote: Ne razumijem? Boje ga se oni koje je lično on stavio na listu i kojima je obezbijedio mandate?
Naravno, jer na njihovo mjesto mogu doći i drugi. Znaju da su tu samo zato što su mu bili odani.
Kikibombona

#51434 Re: SDP

Post by Kikibombona »

meme_machine wrote:Pitanje je hoce li Bijedic povuci argument, ako SDP KS moze sa NIP-om, koji je proizasao iz SDA, zasto SDP TK ne moze sa PDA, koji je takodjer proizasao iz SDA. A mozda PDA-SDP opet nemaju dovoljno ruku u klubovima.

Daleko je teze prodati koaliciju sa SDA :lol:
Iskreno, ja bih podrzao koaliciju sa PDA. Da su smece - jesu. Medjutim, u tom zlu, pozitivno je da bi oslabila SDA koja je daleko veca prijetnja od privatne stranke Kukica.

Ako moze SDP sa NiP i ASDA, malo je tesko reci da ne moze sa PDA.

E sad, ja nisam Tuzlak, niti poznajem prilike u Tuzli, tako da moje misljenje nije vazno u ovom slucaju.
cyprus

#51435 Re: SDP

Post by cyprus »

Ako Tuzlaci zaista hoće u vlast na kantonalnom nivou, da sam na mjestu centrale, to bih im i dopustio... Ako ništa, bar zato što su ubjedljivo najjači dio SDP-a u BiH po izbornom rezultatu... Možda zaista znaju šta rade...

Što se tiče ostalih nivoa, jedino sam 100% siguran da želim da u KS ostane vlada kakva jeste, i da SDP i NS trebaju raditi sve što je u njihovoj moći da tako ostane... Dakle, tu ni pod koju cijenu ne popustiti pred SDA...

Međutim, što se tiče viših nivoa, nešto sam pisao o tome - nisam baš neki fan parole "nećemo sa nacionalistima", pa im se onda glat makneš sa puta da te nastave jebat ko i dosad... Al eto, to je samo moje mišljenje...
Last edited by cyprus on 09/02/2019 00:16, edited 3 times in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#51436 Re: SDP

Post by pici »

Chmoljo wrote:đe mi je Alfons da ga pitam otkad su tuzlaci postali sda kuje :D a sarajlije ostale dosljedne :D :D :D

ibreti se :mrgreen:
pici

#51437 Re: SDP

Post by pici »

cyprus wrote:Ako Tuzlaci zaista hoće u vlast na kantonalnom nivou, da sam na mjestu centrale, to bih im i dopustio... Ako ništa, zato što su ubjedljivo najjači dio SDP-a u BiH po izbornom rezultatu... Možda zaista znaju šta rade...

nije problem TK neko pederalni i drzavni nivo a tu bijedic insistira, nek me ispravi ko ako sam u krivu... sdO je izgubila KS i sad idu rovarenje po ostalim kantonima, ucjena je ako necete u drzavni i pederalni necete ni u kantonalni... kupovina je ocita.I da razjebat cete i BH blok u KS i tamo instalirati vecinu s sdO. Kosto rece Ćampi nece to dopustiti i sjediti skrstenih ruku a el ridji da im je oteta babovina.
Last edited by pici on 09/02/2019 00:16, edited 1 time in total.
meme_machine

#51438 Re: SDP

Post by meme_machine »

Kikibombona wrote:
Iskreno, ja bih podrzao koaliciju sa PDA. Da su smece - jesu. Medjutim, u tom zlu, pozitivno je da bi oslabila SDA koja je daleko veca prijetnja od privatne stranke Kukica.

Ako moze SDP sa NiP i ASDA, malo je tesko reci da ne moze sa PDA.

E sad, ja nisam Tuzlak, niti poznajem prilike u Tuzli, tako da moje misljenje nije vazno u ovom slucaju.
Mozda je to neki "silver lining" koji ce se ponuditi Niksicu, ide se sa PDA, ali barem se izbjegne SDA.

Bijedic je takodjer govorio da se treba ici u vlast i na visim nivoima, ali mislim da je to u slucaju da se ide s PDA pomalo cudna matematika, ako je uopce izvodljiva.
pici

#51439 Re: SDP

Post by pici »

milijarda se nemre prezalit tek tako... ovo ako sdp popusti mogu biti samo partijica ala boss il szbih, ocito da im to odgovara
addem

#51440 Re: SDP

Post by addem »

Meni se cini da je SDA sa ovim podjelama u SDPu već pobijedila.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#51441 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Rekoh ja vama jos prije izbora da Bijedic kao nosilac liste znaci propast. Nije se on sam stavio na tu listu, morao je i tada imati jaku podrsku, ne budes tek tako nosilac.
Istovremeno ljudi prosvjeduju zbog prevare sa stanovima i optuzuju Bijedica, a ovi ga kandiduju.
Taj bi koalirao i s djavolom, samo nek je vlasti.

I pozdrav za forumasa koji se svadjao sa mnom i tvrdio da ce clanovi stranke na nekakvom referendumu nesto odlucivati :oops:

Nijaz se u grobu prevrce.
Vidal89

#51442 Re: SDP

Post by Vidal89 »

Leverage wrote:Sasvim je normalno što ljudi žele zaposlenje. Šta bi trebali da žele da ne rade čitav život i žive od have?

Problem je što žele zaposlenje samo za sebe i baš ih briga da li će raditi ostali. Logika de da se ja gdje uguram preko stranke, a ostali nek crknu.

I radi toga su spremni da ugroze šansu da dođe do sistemskog zapošljavanja ljudi u narednih nekoliko decenija.

Hoće da mene ugura u vlast sa SDA da bi se on i samo on zaposlio.

Jok.
Odavno nisam nista pametnije procitao, pogodio si srz. Ovo treba zlatnim okvirom uokviriti, ogledalo naseg sebicnog drustva. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
shbc

#51443 Re: SDP

Post by shbc »

plain vanilla wrote:Rekoh ja vama jos prije izbora da Bijedic kao nosilac liste znaci propast. Nije se on sam stavio na tu listu, morao je i tada imati jaku podrsku, ne budes tek tako nosilac.
Istovremeno ljudi prosvjeduju zbog prevare sa stanovima i optuzuju Bijedica, a ovi ga kandiduju.

I pozdrav za forumasa koji se svadjao sa mnom i tvrdio da ce clanovi stranke na nekakvom referendumu nesto odlucivati :oops:

Ovo je i sam Bijedic nekada tvrdio. "Nikakva koalicija bez referenduma KO SDP Tuzla"

Ne vidjoh da ga je raspisao za ovu koaliciju... Sto li?

Kako god, neka je vama Tuzlacima sretno. Nece vam biti lako svakako uz ovakvu "poziciju" i "opoziciju"
kiligonzales

#51444 Re: SDP

Post by kiligonzales »

I hoce li ovo SDP u vlast kako ja najavih na svim nivoima i šuknuti BH Bloku :D

Kakvo kukavicje jaje :D
ragib

#51445 Re: SDP

Post by ragib »

sta kontaju vjecno u opoziciji biti, nek izadju na crtu i nek pokazu sta znaju u ovim teskim uslovima.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#51446 Re: SDP

Post by plain vanilla »

shbc wrote:
plain vanilla wrote:Rekoh ja vama jos prije izbora da Bijedic kao nosilac liste znaci propast. Nije se on sam stavio na tu listu, morao je i tada imati jaku podrsku, ne budes tek tako nosilac.

Ovo je i sam Bijedic nekada tvrdio. "Nikakva koalicija bez referenduma KO SDP Tuzla"

Ne vidjoh da ga je raspisao za ovu koaliciju... Sto li?

Kako god, neka je vama Tuzlacima sretno. Nece vam biti lako svakako uz ovakvu "poziciju" i "opoziciju"
Nije uopste problem, navikli smo mi da SDA vlada kantonom. Vladao je malo i SDP, nije bilo neke renesanse. Izdurat ce se cetiri godine, ali sta onda? To je zapravo pravi problem.
Ne bih da se ponavljam i budem dosadna, ali SDP je i sebe i nas doveo u ovakvu poziciju. Ili ga treba potpuno reorganizirati ili ugasiti. U SDP je bilo cestitih ljudi, ali ove glavonje ih satrase.
Bosanski_kralj

#51447 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Referendum raspisati u Tz Kantonu i kako članstvo odluči. Najpoštenije
kiligonzales

#51448 Re: SDP

Post by kiligonzales »

palermo wrote:
kiligonzales wrote:BH blok ima priliku da profitira iz ove politicke situacije ukoliko se odlucno postavi i preseli u opoziciju na entitetskom i federalnom nivou.

Neka SDA ide sa SBB, PDA i A-SDA, SBIH ili s kime vec misli da moze i treba.

Za ove 2 godine nek naprave sto vise posla u kantonima gdje budu vlast i dobro se pripreme za lokalne izbore, pored tog nek budu odlucni da pritisnu vlast i na ulici jer ovaj put istima mogu biti jak korektivni faktor i tako se pripreme jos bolje za 2022, na kojim ukoliko stanje ostane ovako mogu pregaziti u FBiH HDZ i SDA, te njihove derivate.

Ako budu tihi ko do sad, bice im zajebano i ovo sacuvati, moraju odigrati agresivnije, za sada svaka centrala od stranaka u BH Bloku treba napraviti po jedan medij nek budu plitki ko faktor i stav, ali definitivno moraju razbiti njihovu kontrolu medija i pritisak koji im mogu praviti jer vec sada se desava da se pojedinci moraju pravdati za lazi koje njihovi mediji serviraju o njima...
:? bogami si zaboravio da su i oni vlast
Vlast gdje? U par kantona? Jos koliko dugo? :D

Moglo bi uskoro biti kako se pricalo po brijacnicama SDA i SDP ce demolirati BH blok i eto brzeg kraja nekim kantonalnim vladama.
kiligonzales

#51449 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Vidal89 wrote:
Leverage wrote:Sasvim je normalno što ljudi žele zaposlenje. Šta bi trebali da žele da ne rade čitav život i žive od have?

Problem je što žele zaposlenje samo za sebe i baš ih briga da li će raditi ostali. Logika de da se ja gdje uguram preko stranke, a ostali nek crknu.

I radi toga su spremni da ugroze šansu da dođe do sistemskog zapošljavanja ljudi u narednih nekoliko decenija.

Hoće da mene ugura u vlast sa SDA da bi se on i samo on zaposlio.

Jok.
Odavno nisam nista pametnije procitao, pogodio si srz. Ovo treba zlatnim okvirom uokviriti, ogledalo naseg sebicnog drustva. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pa to stranacko zaposljavanje je nakon rata otjeralo ljudi bruku, jos malo im fali da dostignu Karadziceve ratne rezultate egzodusa. Da nisu frizirali popis 2013 nebi nas ni ona 3 i kusur miliona bilo, prema zadnjoj statistici zemlja nam ima 2,7 miliona stanovnika...

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ika-429025

I tome broju nisu u stanju obezbjediti nezaposlenost manju od dosadasnje.., mars
Vidal89

#51450 Re: SDP

Post by Vidal89 »

U SDPu kao da su zaboravili da su ove izbore dobro prosli upravo na antiSDA prici kao i Fahro sto je radio prije koaliranja sa SDA, potom svi znamo sta se desilo.

Istina je da ce SDP naredne 4 godine profitirati ako udje u vlast, ali poslije 2022 slijedi raspad sistema do samog gasenja stranke 2026 godine.

Ukoliko misle da SDP i opozicija kao opizicija zadrzi svoj misao oni sutra moraju reci ono na sta su gradili svoju pricu na zadnjim izborima a to je da nece u koaliciju sa SDA.

2022 kao BH blok mogu umjesto sadasnja 32 zastupnika imati 42 i ici sa HDZ i tako biti lider i unistiti SDA koju ce poslati u opoziciju ali i kontrolisati HDZ koji sebi ne moze dopustit nikada da bude opozicija.

Ovo mladi SDP-a razumiju da je upitna buducnost stranke, ali stare prdonje koje samo zele vlast i pozicije kao da nesto rade a u stavri nista ne rade kao sto nisu radili ni prije jer se zbog tih starih prdonja politicara i nalazimo u rasulu kao drzava, zele pred smrt jos vlasti i kajmaka.

Pedja je u pravu ponekad se historijske odluke donose sa NE.

Ukoliko ipak SDP ode u vlast, zelio bi da cestitam NS-u na dodatnih 50.000 glasova na narednim izborima na federalnom nivou i nestanak SDP kao ozbiljne politicke partije :thumbup:

SDA zna sta zeli, zeli da zagrli SDP i da ga zadavi, oni kolju svoje partnere. Crna udovica kojoj udvaraci idu iako znaju da im povratka nema.
Post Reply