Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bitno je zato što njegovo nedržanje odstojanja nema veze s činjenicom da si ti svjesno krenuo u radnju preticanja uvjeren da je ne možeš bezbjedno izvršiti, jer si sam napisao da si vidio da nema mjesta da se ubaciš i prije nego što si počeo preticanje. Njegov prekršaj je njegov, nema veze sa tvojom odlukom da ideš u rizično preticanje.
Kako nema veze sa odlukom kad te jebe kilometrima svojim prekrsajem? Ispizdi te i na kraju moras na silu prestizati.
I znaci taj jede govna a nda i ti moras?
Moze li se stati na benzinsku kao sto je i uradio lola ili bilo sta drugo nego daj da dovedem u rizik xx osoba
A sto bi ja stajao na benzinsku boli me kita za njegovo peglanje nek pegla ...fino pocnem preticanje desni zmigavac i krenem na njega nek koci....ko ga jebe ima polozeno zna da treba drzati odstojnje
Defanzivno se vozi gdje i drugo vozaci znaju da voze i postuju se pravila a i nesmetano odvijanje sobracaja......kod nas ako hoces negdje da stignes u nekom razumnom vremenu pali samo ofanzivna voznja......
Kako nema veze sa odlukom kad te jebe kilometrima svojim prekrsajem? Ispizdi te i na kraju moras na silu prestizati.
Moze li se stati na benzinsku kao sto je i uradio lola ili bilo sta drugo nego daj da dovedem u rizik xx osoba
A sto bi ja stajao na benzinsku boli me kita za njegovo peglanje nek pegla ...fino pocnem preticanje desni zmigavac i krenem na njega nek koci....ko ga jebe ima polozeno zna da treba drzati odstojnje
Defanzivno se vozi gdje i drugo vozaci znaju da voze i postuju se pravila a i nesmetano odvijanje sobracaja......kod nas ako hoces negdje da stignes u nekom razumnom vremenu pali samo ofanzivna voznja......
cekaj znaci ti svjesno ides da ugrozavas i sebe i njega samo da bi bio ispred?
da se razumijemo shvatam ja da taj neki pegla sporo vozi ili sta vec al ono je li vrijedno rizika?
ne kazem da i ja nekad nisam bas zbog takvih stvari radio gluposti pa prestizem gdje nema smisla i sl
tokio25 wrote: ↑10/08/2025 10:11
da se razumijemo shvatam ja da taj neki pegla sporo vozi ili sta vec al ono je li vrijedno rizika?
ne kazem da i ja nekad nisam bas zbog takvih stvari radio gluposti pa prestizem gdje nema smisla i sl
Ne da bi bio ispred nego da ga preteknem i nastavim putovanje bez smetanja......dakle on mi ne smeta jer eto hocu da budem ispred nego me ometa u voznji....
Naravno radnju preticanja radis gdje je sigurno n a nekih 10sek vozis ispred sa upaljenim desnim zmigavcem vidis da lik koci ides u desnu ako ne koci lagano se uvaljujes.....jer ti koji se lijepe za vozilo ispred ili ce preteci to vozilo ili peglaju ako peglaju oni ce i prikociti uz blicnanje sviranje i grananje......neko ce odma prikociti cim te vidi u retrovizoru.......tako da nije sve tako crno bijelo......
tuitamo wrote: ↑10/08/2025 10:26
Šta stoji iza agresivne vožnje kod nas?
Karakter, mentalitet?
Stoji instrukor koji kandidata obucaba kako da sacuva njegovo (instruktorovo) auto......i sistem koji dozviljava da takvi vozaci izadji na cestu......mentalitet da si sam u saobracaju da ces voziti kako ti hoces boli te briga za ostale......genetski zapis zapreznih kola
Ne da bi bio ispred nego da ga preteknem i nastavim putovanje bez smetanja......dakle on mi ne smeta jer eto hocu da budem ispred nego me ometa u voznji....
Naravno radnju preticanja radis gdje je sigurno n a nekih 10sek vozis ispred sa upaljenim desnim zmigavcem vidis da lik koci ides u desnu ako ne koci lagano se uvaljujes.....jer ti koji se lijepe za vozilo ispred ili ce preteci to vozilo ili peglaju ako peglaju oni ce i prikociti uz blicnanje sviranje i grananje......neko ce odma prikociti cim te vidi u retrovizoru.......tako da nije sve tako crno bijelo......
naravno da nije crno bijelo
srecom po nas a nesrecno po ateista forumas je bio svjedok i dokazao da nije bijelo kako je ateista ispricao svoju verziju
ovo sada sto si opisao je neka ajmo reci "normalna" situacija kad procjenis da mozes preteci kao sto si i sam rekao al u konkretnom slucaju ateiste je sam procjenio da ne moze i opat poceo preticati
samo je problem u tome
ja sa teslom bukvalno preskacem auta pa opet se en zalijecem da preteknem nekoga samo zato sto sam brzi i vjerovatno ne bi tu preticao gdje je on pokusao
Karakter, mentalitet?
znaju da prolazi, da nece biti kaznjeni. A i kada ostanes bez VD niko te ne kontrolise
ovo je mozda i najveci problem
prije 15-20 godina nije bilo toliko bolikuraca da kazem nego su vremenom uvidjeli ovo da prolazi i zato sada mozes vidjeti da se bahati i onaj u q7 i onaj u skodi fabiji npr
Naravno al ako vidis da ti nije omoguceno da sigurno pretices tj vratis se u traku onda ne ides u preticanje. To ti pokusavaju objasnit a ti guras svoje
Pa onda bih jos kilometrima guslao, ne samo u ovoj situaciji, nije tako rijetko da vozaci ne drze odstojanje.
jah, i skrenuo na pumpu malo poslije
Stao jer su saputnici zamolili da stanem, prepali se u kakvu nas je situaciju drugi vozac doveo.
naravno da nije crno bijelo
srecom po nas a nesrecno po ateista forumas je bio svjedok i dokazao da nije bijelo kako je ateista ispricao svoju verziju
ovo sada sto si opisao je neka ajmo reci "normalna" situacija kad procjenis da mozes preteci kao sto si i sam rekao al u konkretnom slucaju ateiste je sam procjenio da ne moze i opat poceo preticati
samo je problem u tome
ja sa teslom bukvalno preskacem auta pa opet se en zalijecem da preteknem nekoga samo zato sto sam brzi i vjerovatno ne bi tu preticao gdje je on pokusao
Pa dobro ateista je vozac jbga covjek zna....
Ne mozes ti sa teslom preskakati trosis previse struje
mali_balon wrote: ↑10/08/2025 10:34
Jbte ovdje je agresivna voznja preticanje i vracanje u desnu traku.....ne sjedajte za volan molim vas....
ko je rekao da je preticanje agresivna voznja?
kakvo vracanje u desnu traku kad ne moze?
agresivna voznja je kad pretices a i sam vidis da se ne mozes vratiti
Karakter, mentalitet?
znaju da prolazi, da nece biti kaznjeni. A i kada ostanes bez VD niko te ne kontrolise
prije 15-20 godina nije bilo toliko bolikuraca da kazem nego su vremenom uvidjeli ovo da prolazi i zato sada mozes vidjeti da se bahati i onaj u q7 i onaj u skodi fabiji npr
Da, nije bilo toliko bolikuraca koji peglaju i zaboli ih za druge, prije su bar znali da se sklone kad naprave kolonu, danas je to rijetkost.
Jbte ovdje je agresivna voznja preticanje i vracanje u desnu traku.....ne sjedajte za volan molim vas....
Pa napravis si mjesta......kako rekoh desni zmigavac i lagano u desnu.....
Pa napravis si mjesta......kako rekoh desni zmigavac i lagano u desnu.....
Ne drži se rastojanje zbog onog koji te pretiče, nego zbog sebe i onog ispred tebe.
Nije ni bitno zbog cega, ali da ga je drzao mogao bih se vratiti.
Bitno je zato što njegovo nedržanje odstojanja nema veze s činjenicom da si ti svjesno krenuo u radnju preticanja uvjeren da je ne možeš bezbjedno izvršiti, jer si sam napisao da si vidio da nema mjesta da se ubaciš i prije nego što si počeo preticanje. Njegov prekršaj je njegov, nema veze sa tvojom odlukom da ideš u rizično preticanje.
Da je drzao odstojanje, ne bi me ometao i ja bih mogao uzvrsiti dozvoljenu radnju preticanja. Ne samo da nije drzao odstojanje, vec i tokom preticanja nastavio da ometa i svjesno me doveo u opasnost.
Ateista wrote: ↑09/08/2025 22:49
Nije ni bitno zbog cega, ali da ga je drzao mogao bih se vratiti.
Strasno je koliko se podrzava peglanje, ometanje saobracaja, ometanje kod preticanja, to je sve prihvatljivo, a preticanje uvijek smatra problemom...
Da, nije bilo toliko bolikuraca koji peglaju i zaboli ih za druge, prije su bar znali da se sklone kad naprave kolonu, danas je to rijetkost.
kao sto rekoh vjerujem da si ti onako ok jer sam te i na drugim temama citao (mozda zato sto si ateista ) i ono kontam ok si al ovo oko voznje si ekstrem
ne mogu da vjerujem da svaku situaciju pokusvas da izvrnes u svoju korist
npr ovo gore sto si citirao uopste nisam mislio na to sklanjanje kad naprave kolonu i sl nego da se u raskrsnici sada parkira i baja i onaj sto zeli biti baja
canvra888 wrote: ↑10/08/2025 06:10
Pa i tad je bila samo ateistina verzija i onda se javio drugi forumaš koji je imao susret i dodao kontekst
Nista on drugacije nije rekao od onoga sto sam ja vec napisao.
Jedino sto je tvrdio da sam preticao kolonu, (vjerovatno ne zna da je kolina vise od dva auta), ostalo manje vise isto, samo iz svog ugla.