FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Vertig0
#51401 Re: FC Barcelona
Urpavo tako izgubila barsa i sta sad ? Na ovoj temi niko od navijaca/simpatizera nije osporio zasluzenu pobjedu psg-a.
- supercali
#51402 Re: FC Barcelona
Barca se treba pomiriti da je njihova dominacija prosla ili lagano prolazi ipak su harali 10 godina
Nije to vise messi od 23 godine nema xavija iniesta isto godine nema henryja i jos dosta igraca koji su se uklapali u tu igru
Sad je samo pitanje kad ce se vratiti opet na tron i koliko ce to trajati
I jedina zelja barce bi trebala biti da na tron ne izbije real zbog rivalstva jer je normalno da padnu nakon toliko vremena dominacije
Mislim da niko duze nije harao u modernom fudbalu od njih
Nije to vise messi od 23 godine nema xavija iniesta isto godine nema henryja i jos dosta igraca koji su se uklapali u tu igru
Sad je samo pitanje kad ce se vratiti opet na tron i koliko ce to trajati
I jedina zelja barce bi trebala biti da na tron ne izbije real zbog rivalstva jer je normalno da padnu nakon toliko vremena dominacije
Mislim da niko duze nije harao u modernom fudbalu od njih
- Muhamed Đakmić
#51403 Re: FC Barcelona
Ma nisu oni još gotovi, dva-tri igrača i lete oni opet.
Messija ne treba otpisivati jer mu nije 35, ali pitanje je ima li motivacije i dalje. Bezobrazno bi ga bilo i prozivati, toliko je ostvario da ga vjerovatno niko neće skinuti do kraja karijere.
Ima ofanzivni trio bar još jednu veliku sezonu u sebi, ali mislim da Iniesta nema. Malo ih je zeznulo što nisu doveli Coutinha, jer mislim da trenutno nema boljeg igrača za tu poziciju od njeg.
Pique i Umtiti mogu biti dobar tandem u odbrani i u budućnosti, a i Jordi Alba može odrađivati svoj posao na beku kvalitetno. Desno trebaju dovesti onog Cancela iz Valencije (trebali su njega i ljetos dovesti, a ne ovog ublehaša Gomesa).
I treba im vjerovatno profil kakav je Veratti, uz možda još jednog trkača u veznom redu, tipa Matuidija, Radje ili ne znam ni ja koga.
Hoće li napraviti takve promjene iznenada? Teško
Messija ne treba otpisivati jer mu nije 35, ali pitanje je ima li motivacije i dalje. Bezobrazno bi ga bilo i prozivati, toliko je ostvario da ga vjerovatno niko neće skinuti do kraja karijere.
Ima ofanzivni trio bar još jednu veliku sezonu u sebi, ali mislim da Iniesta nema. Malo ih je zeznulo što nisu doveli Coutinha, jer mislim da trenutno nema boljeg igrača za tu poziciju od njeg.
Pique i Umtiti mogu biti dobar tandem u odbrani i u budućnosti, a i Jordi Alba može odrađivati svoj posao na beku kvalitetno. Desno trebaju dovesti onog Cancela iz Valencije (trebali su njega i ljetos dovesti, a ne ovog ublehaša Gomesa).
I treba im vjerovatno profil kakav je Veratti, uz možda još jednog trkača u veznom redu, tipa Matuidija, Radje ili ne znam ni ja koga.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#51404 Re: FC Barcelona
Prvo im treba trener.
Koga, sta, gdje....pitanje je.
- Logovan
#51405 Re: FC Barcelona
Pomoćni trener Juan Carlos Unzue.Tomahawk11 wrote:Prvo im treba trener.
-
tufahija12345
#51406 Re: FC Barcelona
Ne pretjerujte sa tim TREBA. 2014 smo sve poharali a nista od tog sto navodite da treba nismo imali. U barceloni se saceka kraj sezone i onda se svode racuni.
Imam neki osjecaj da ce sinocnji poraz polucit dobre efekte, jer su do sada stvari gurane pod tepih. Ocekujem prije svega reakciju u glavi, da se trznu. A onda svi ostali aspekti se mogu realizirat. A ako toga ne bude, boze moj, nije zivot jedna sezona. Bilo bi cak odlicno protracit je, da bi se stvari poslozile i dovele u red. Bas jao sto je to bilo u sezonama 07\08 i 13\14.
Imam neki osjecaj da ce sinocnji poraz polucit dobre efekte, jer su do sada stvari gurane pod tepih. Ocekujem prije svega reakciju u glavi, da se trznu. A onda svi ostali aspekti se mogu realizirat. A ako toga ne bude, boze moj, nije zivot jedna sezona. Bilo bi cak odlicno protracit je, da bi se stvari poslozile i dovele u red. Bas jao sto je to bilo u sezonama 07\08 i 13\14.
-
LSD
#51407 Re: FC Barcelona
Ma pusti ba padobrance.tufahija12345 wrote:Ne pretjerujte sa tim TREBA. 2014 smo sve poharali a nista od tog sto navodite da treba nismo imali. U barceloni se saceka kraj sezone i onda se svode racuni.
Jedan poraz i odmah dotrcali da sahrane Barcu, odmah price o smijeni generacije
A zaboravlja se da je ova ista ekipa i pod vodstvom tog istog Enriquea prije dvije godine uzela Tripletu, a prošle sezone duplu krunu.
- Distortion
#51408 Re: FC Barcelona
Drago mi je da je Busquets progovorio i rekao da taktika nije bila dobra. To se vidjelo svaki put kad su visoko izlazili i pritiskali PSG a ovi su to vrhunski rjesavali bez panike i stvarao se ogroman prostor na sredini gdje nije bilo Sergija i Gomesa dok Iniesta nije kalibar koji ce odbrambeno odradit posao. Zbog visokog izlazenja nazad nije bilo dovoljno igraca + MSN koji je gore i to je bilo pogubno. Ponavljam, dva puta su lako iznijeli loptu kroz sredinu gdje su igraci Barcelone prelako ispali i u oba navrata Iniesta nije mogao da prati Di Mariju a poslije ni igraca koji je dao loptu Cavaniju.
Messi je krivac kod onog gola kad je izgubio loptu a prvi slobodnjak je majstorija i slab zivi zid gdje se nalazio Suarez.
Struka zakazala a igraci bili bezvoljni i jako pasivni.
Svaki put se prica o remontu i smjeni generacija. Cinjenica je da je ovo najlosija sezona u zadnjih 10 godina i vjerovatno ce Lucho napustiti kormilo. Ima tu i pogresnih transfera igraca svakako.
Messi je krivac kod onog gola kad je izgubio loptu a prvi slobodnjak je majstorija i slab zivi zid gdje se nalazio Suarez.
Struka zakazala a igraci bili bezvoljni i jako pasivni.
Svaki put se prica o remontu i smjeni generacija. Cinjenica je da je ovo najlosija sezona u zadnjih 10 godina i vjerovatno ce Lucho napustiti kormilo. Ima tu i pogresnih transfera igraca svakako.
- skenderija04
#51409 Re: FC Barcelona
Druze, to bi bio kontinuitet ovoga svega.Muhamed Đakmić wrote:Ma nisu oni još gotovi, dva-tri igrača i lete oni opet.
Kada napustis nesto sto je tvoje, sto te karakterise, kada odlucis da buded neko drugi a ne ti, obicno ovako zavrsi.
Kupovina je super stvar ako kupis nesto sto ti nedostaje. Ako kupis samo da bi kupio, obicno ovako zavrsi
Ako ti tudje govno manje smrdi, obicno ovako zavrsi.
Sta dobijes, instant uspjeh i nista vise. Tiulu koja vrijedi tu sezonu i nista vise. Nema dodatne vrijednosti i nadogradnje. Barcelona ima svoj stil, svoje navike, svoje poroke i neke sitnice koje mogu da nerviraju ako ne pratis ovaj klub Ali to te dovelo tu gdje si sada, ne samo titule. Titula je u Barceloni proizvod procesa. Pet liga sampiona koje su uvijek bile ispracene osvajanjem lige, a dva puta kupa takodje. Proces, ne instant uspjeh Zbog toga je recimo Van Gaal vazniji od Luis Enriquea iako nema ni blizu trofeja kao Luis. Jednostavno, shvatio je klub i radio je po nacinu koji je utvrdjen. Drugi su se omrsili. A i oni koji su se omrsili, ostavili du nesto. Jedino cega se bojim je da iza Luisa ostane pustahija.
Dakle, zavrsiti sezonu kako dolikuje, pa makar nista ne osvojili. Vidjeti sta se moze, ko moze, i naravno, ko je spreman na novi ciklus po starim pravilima. Vjeruj mi, ovaj poraz je bolan na svaki nacin, ali bi bolio manje da su izgubili igraci ponikli u klubu. Neka gube, ali da za pet godina opet imas ekipu koju ce buti gust gledati. Naravno da se nece ponoviti ova /ona generacija, ali vjeruj mi, to je put. Cekace se. Nije Barcelona ekipa koja je svake godine nesto osvajala. Ali kada je osvajala, znalo se i zasto.
Jebes instant uspjeh.
Novi trener ce doci. Ko? Nemam pojma. Domaci ili iz vana? Nije bitno. Vazno je da nastavi proces. Ne smije se tolerisati da se kupi kamara igraca i koji nisu nicim pokazali da su bolji od onih iz kuce.
Sta ce biti vidjecemo.
- Muhamed Đakmić
#51410 Re: FC Barcelona
Dobro, ali trebat će 5-6 godina da razviju domaće talente na nivo koji je potreban za ono što je Barcelona bila u periodu 2006-2017.
Problem je što su gurnuti u stranu, Sergi Roberto je i dalje talenat a momak neki dan napunio 25 godina, Samper je otpisan, Mounir isto... ne djeluje mi kao da će u ovom trenutku Barcelona uspjeti da se vrati na takav put. Ne znam ni koliko je pravac okrenuo Luis Enrique, a koliko Rossel i nasljednici dovođenjem Neymara i Suareza koji su megazvijezde.
Problem je što su gurnuti u stranu, Sergi Roberto je i dalje talenat a momak neki dan napunio 25 godina, Samper je otpisan, Mounir isto... ne djeluje mi kao da će u ovom trenutku Barcelona uspjeti da se vrati na takav put. Ne znam ni koliko je pravac okrenuo Luis Enrique, a koliko Rossel i nasljednici dovođenjem Neymara i Suareza koji su megazvijezde.
- supercali
#51411 Re: FC Barcelona
Ja odavno tvrdim da je van gaal najbolji aktivni trener na svijetu cak i dok je bio ferguson
Uz njega tu moze stati ivic rinus i lobanovsky od novijih trenera recimo od 80-ih i mozda jos pokoji al to je uglavnom to
Uz njega tu moze stati ivic rinus i lobanovsky od novijih trenera recimo od 80-ih i mozda jos pokoji al to je uglavnom to
- skenderija04
#51412 Re: FC Barcelona
To da, cak mislim da je 5 godina malo.Muhamed Đakmić wrote:Dobro, ali trebat će 5-6 godina da razviju domaće talente na nivo koji je potreban za ono što je Barcelona bila u periodu 2006-2017.
Problem je sto si strovalio skoro 100 miliona na Gomesa, Dignea i Paca koji nisu nista bolji od Sampera, Grimalda ili Munira. E tu je onaj detalj o trenerima koji su imaali Van Gaal, Frank i Pep. U vrhunskim sportu rezultat ostedjuje sudbinu trenera i najlakse je osigurati se skupim i provjerenim igracima Oa trojica su imali petlju da ubacuju mlade jer su vjerovali u sistem. Luis nije. Htio je da se okruzi provjerenim igrscima.
- Muhamed Đakmić
#51413 Re: FC Barcelona
Da, ali nije isto kad se Xavi za mjesto u prvih 11 bori sa Gerardom Lopezom i kad se neko od ove djece mora gurati sa Xavijem ili Iniestom.skenderija04 wrote:To da, cak mislim da je 5 godina malo.Muhamed Đakmić wrote:Dobro, ali trebat će 5-6 godina da razviju domaće talente na nivo koji je potreban za ono što je Barcelona bila u periodu 2006-2017.
Problem je sto si strovalio skoro 100 miliona na Gomesa, Dignea i Paca koji nisu nista bolji od Sampera, Grimalda ili Munira. E tu je onaj detalj o trenerima koji su imaali Van Gaal, Frank i Pep. U vrhunskim sportu rezultat ostedjuje sudbinu trenera i najlakse je osigurati se skupim i provjerenim igracima Oa trojica su imali petlju da ubacuju mlade jer su vjerovali u sistem. Luis nije. Htio je da se okruzi provjerenim igrscima.
Meni prva asocijacija na Barcelonu nije Messi, nego posjed lopte, a posjed lopte opet ne objašnjavam Messijem, nego trojkom u veznom redu. Eh sad, ta trojka su bili od 2008. do 2015. godine uz manje ili više korekcija Busquets, Xavi i Iniesta.
Busquets je odmah bio na vrhunskom nivou i to najviše radi Pepa, ali ova dvojica nisu. Xaviju je trebalo haman deceniju da postane što je postao, Iniesti polovina tog vremena. U periodu od 2008. do 2015. godine niko iz Barcine škole fudbala nije mogao dobiti šansu da postane ozbiljan veznjak pored ovog trojca. Jednostavno ne može imati tu minutažu i te značajne utakmice da kasnije naslijedi nekog od njih.
I sad vidim da bar za mene identitet Barcelone leži u tom veznom redu, ne mora biti domaći golman, domaći štoperi, bekovi, krila ili napadači, ali mora biti domaći vezni red.
- supercali
#51414 Re: FC Barcelona
Ne mora niko biti domaci sve dok se igrac uklapa u filozofiju kluba
Napadacki fudbal i posjed pa makar svi bili stranci samo da se uklapaju u to
Nesto slicno je bilo u vrijeme lvg kad su sve skoro bilo holandjani al su znali sistem jer je slican ajaxovom a vecina je i bila iz ajaxa
Nesto slicno je bilo u vrijeme lvg kad su sve skoro bilo holandjani al su znali sistem jer je slican ajaxovom a vecina je i bila iz ajaxa
- skenderija04
#51415 Re: FC Barcelona
Vidis, Gerard López.. Pazi i on je proizvod La Masie koji je morao da napusti klub. Vratio se kao zvijezda.Kasnije porodicna tragedija , kocka i sl i ode mozda najbolji prospekt Masie tog vremena Xavi je bio tu, sa povredama, losom formom, glupostima... Ali vjerovalo se u njega i imao je sansu. Dakle nije kome je pisano vec kome je sudjeno. Ko zna sta moze biti dalje mozda Aleña iskoristi neku prazninu, mozda Denis, mozda neko treci, Korejanac, Takeshi ili Liederman. Ko zna. To je vec splet okolnosti. To je stvar pojedinacne srece. Problem je sto danas nemaju ni 1% sanse da se nadaju.To treba promijeniti.Muhamed Đakmić wrote:Dobro, ali trebat će 5-6 godina da razviju domaće talente na nivo koji je potreban za ono što je Barcelona bila u periodu 2006-2017.
- skenderija04
#51416 Re: FC Barcelona
To je.supercali wrote:Ne mora niko biti domaci sve dok se igrac uklapa u filozofiju kluba
Prilagoditi igraca sistemu a ne obrnuto
-
LSD
#51417 Re: FC Barcelona
Ova uprava + Enrique su okrenuli leđa Masiji (svom identitetu) i ovo im se dešava. Vratilo im se kao bumerang. Moralo je biti tako.
Šutnuli su Montoyu, Grimalda, Sampera, Bartru, Munira, Sandra, Deulofeua, Adamu, Tella itd...tretirali ih ko zadnje smeće....a onda doveli pun q nekih levata za velike pare od kojih nema skoro nikakve koristi (Arda, Gomes, Digne, Paco, Mathieu, Vermalen, Douglas itd) i eto šta bude, dođe PSG i ponizi ih.
Ti momci se nisu razvijali jer se nije htjelo raditi sa njima, nije im se vjerovalo, vec se kupovali neki otpatci i samo bacale pare.
Šutnuli su Montoyu, Grimalda, Sampera, Bartru, Munira, Sandra, Deulofeua, Adamu, Tella itd...tretirali ih ko zadnje smeće....a onda doveli pun q nekih levata za velike pare od kojih nema skoro nikakve koristi (Arda, Gomes, Digne, Paco, Mathieu, Vermalen, Douglas itd) i eto šta bude, dođe PSG i ponizi ih.
Ti momci se nisu razvijali jer se nije htjelo raditi sa njima, nije im se vjerovalo, vec se kupovali neki otpatci i samo bacale pare.
- ultima_palabra
#51418 Re: FC Barcelona
Hm, ima ta prica mjesta, ali opet je vise od polovine jucerasnje prve postave poniklo u Barceloni. I pored toga, voljni momenat je bio nula.
- supercali
#51419 Re: FC Barcelona
Ja opet mislim da u tim kupovinama igraca ima i pozadinskih prica ne samo u barceloni nego u svakom velikom klubu
Nesto tipa ako hoces suareza moras kupiti i mog drugog igraca skenderiju koji igra u nekoj mantovi i sl
Onda oko klubova isto tipa roma posudba za bojana al morate kupiti igraca u buducnosti i te fore a onda tu dodju i klasicni promasaji nije se uklopio i sl
Nesto tipa ako hoces suareza moras kupiti i mog drugog igraca skenderiju koji igra u nekoj mantovi i sl
Onda oko klubova isto tipa roma posudba za bojana al morate kupiti igraca u buducnosti i te fore a onda tu dodju i klasicni promasaji nije se uklopio i sl
- AmiĐa_Idriz
#51420 Re: FC Barcelona
Dokle cete vise mastati o Coutinhu 
- skenderija04
#51421 Re: FC Barcelona
Lakse je tako.LSD wrote:Ova uprava + Enrique su okrenuli leđa Masiji (svom identitetu) i ovo im se dešava. Vratilo im se kao bumerang. Moralo je biti tako.
A i odgovornost je na tim igracima koji su dovedeni za velike para. Najlakse je u dzep pogledati i zanemariti pravi razlog. Vidi, barsa je klub u kojem se ciklicno smjenjuju dvije struje. Ja sam bio za Rosella i Bartu. Bio je trenutak za takve likove. Ekonomski se stalo na noge, novi stadion je realnost.,klub je u dobroj ekononskoj situaciji. Za sportski, ako se sve svede na brojanje titula, mozemo reci da je uspjesan. Ipak, doslo je do erozije ugleda i imidza.
Moda je vrijeme za drugu struju, neki ubijedjeni krojfista, sa malo vise mozga od Laporte.
-
LSD
#51422 Re: FC Barcelona
A vidi ovako, ako je Zubizareta (koji je i neka legenda Barce) i bio bolji SD od ovog trenutnog - dobio otkaz, na njemu se kola slomila nakon Anoete prije dvije godine...Onda ocekujem da se sasječe i Robert na kraju sezone, koji potpuno promašio sa prinovama. Umtiti je jedino pravo pojacanje i mladi Denis koji je više povratnik, ovo ostalo sve velike fule.skenderija04 wrote:Lakse je tako.LSD wrote:Ova uprava + Enrique su okrenuli leđa Masiji (svom identitetu) i ovo im se dešava. Vratilo im se kao bumerang. Moralo je biti tako.
A i odgovornost je na tim igracima koji su dovedeni za velike para. Najlakse je u dzep pogledati i zanemariti pravi razlog. Vidi, barsa je klub u kojem se ciklicno smjenjuju dvije struje. Ja sam bio za Rosella i Bartu. Bio je trenutak za takve likove. Ekonomski se stalo na noge, novi stadion je realnost.,klub je u dobroj ekononskoj situaciji. Za sportski, ako se sve svede na brojanje titula, mozemo reci da je uspjesan. Ipak, doslo je do erozije ugleda i imidza.
Moda je vrijeme za drugu struju, neki ubijedjeni krojfista, sa malo vise mozga od Laporte.
LE je svako bivši na kraju sezone, mada nije jedini krivac za ovo stanje. Treba ganjati trenera koji ce vratiti trku i agresivnost Barci, npr. ćelo Sampaoli iz Seville ili nešto slicno.
-
tufahija12345
#51423 Re: FC Barcelona
Sta kazete na ovu izjavu, imal istine u njoj??
Rio Ferdinand: "Uvijek je tu ona jedna sezona u kojoj se Barcelona posklizne, a onda ponovno krene stalno pobjeđivati."
Rio Ferdinand: "Uvijek je tu ona jedna sezona u kojoj se Barcelona posklizne, a onda ponovno krene stalno pobjeđivati."
- Tomahawk11
- Globalni moderator