SDP

kmirsad

#51301 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Mirsad Jaraković pa on je u SDA,otkud u glavnom odboru SDP TK
Ne znam otkud. I ja sam vidio ime i iznenadio se,,, je li to onaj direktor Doma Zdravlja u Lukavcu...Uglavnom spisak sam skinuo sa zvanične stranice SDP-a.
Kikibombona

#51302 Re: SDP

Post by Kikibombona »

kmirsad wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/105 ... 4.facebook
POBUNA TUZLANSKOG SDP-a: "Nikšiću, dokle ćete puštati da vam politiku vode mali mravi"!?
Jučerašnja odluka Bh. Bloka da ne sudjeluje u vlasti izazvala je burne reakcije, osobito stranačkih aktivista SDP-a Tuzle, budući da je jedino u ovom kantonu SDP izašao kao relativni pobjednik oktobarskih izbora, pa je po prirodi stvari trebao predvoditi novu kantonalnu vladu.

Politika

Prije 23h Prije 23h
Image
4

Predsjednik kantonalnog odbora SDP-a Tuzle, Enver Bijedić, nije krio razočarenje jučerašnjom odlukom, a na veliko iznenađenje partijskih kolega iz SDP-a, javno je poručio da neće slušati preporuku partijske centralne i da će SDP u ovom kantonu sudjelovati u vlasti.

- Moj stav i stav Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla, koji nosi 37 posto glasova partije na nivou BiH, su sasvim drugačiji. Mi smo za ulazak u vlast, kazao je Bijedić.

Bijedić je jučer na sastanku kazao da je SDP u Tuzlanskom kantonu ostvario historijski rezultat.

"Imamo deset zastupnika, i prvi smo u Tuzlanskom kantonu. I mi sada moramo ići u opoziciju kao prvoplasirana stranka, dok SDP Sarajevo sa četiri zastupnika i kao petoplasirana stranka ide u vlast “, kazao je Bijedić.

- Ključna će biti odluka Glavnog odbora SDP-a, koji će zasjedati u subotu. Tada ćemo odlučiti kako će SDP ići dalje. Moj stav i stav Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla, koji nosi 37 posto glasova partije na nivou BiH, su sasvim drugačiji. Mi smo za ulazak u vlast. Na zadnjoj sjednici Kantonalnog odbora 90 posto članova je podržalo ulazak u vlast. Samo ulaskom u vlast možemo nešto promijeniti - kaže Bijedić.

Bijedić je dao odgovor i na po mnogima ključno pitanje, a to je šta se može desiti ukoliko SDP odluči da ne uđe u vlast.

- Ako ne uđemo u vlast državu predajemo Zagrebu i Beogradu - odgovorio je kratko.

Kada je u pitanju Glavni odbor SDP-a rekao je da očekuje otvorenu i slobodnu diskusiju o tome treba li SDP sa dijelom Bh. bloka u vlast na svim nivoima ili ne.

- Bez obzira na odluku Bh. bloka i bez obzira kako će se odrediti Glavni odbor SDP-a, mi ćemo u Tuzlanskom kantonu ići u formiranje vlasti. Mi smo tu pobjednici i pravit ćemo vlast sa strankama koje su državotvorne i s kojima imamo sličnu programsku orjentaciju - rezolutno je poručio Bijedić, dodavši na kraju kako nije spreman žrtvovati državu zbog sitnih političkih interesa.

"SDA nije savršena i imala je puno grešaka u dosadašnjem radu i ne slažemo se s mnogo njihovih poteza i postupaka, ali mi moramo ući u vlast da to korigujemo, da pokušamo da mijenjamo stvari" - zaključio je Bijedić.

Pobuna koju je najavio Enver Bijedić protiv partijske centrale, opasno se širi Tuzlanskim kantonom, a možda najoštriju poruku partijskom šefu Nerminu Nikšiću, uputio je predsjednik OO Kalesije, Damir Džafić, koji je na svom Facebook profilu objavio:

„Poštovani predsjedniče Nikšiću, dokle ćete puštati da vam politiku vode mali mravi? Očekivao sam od vas da ste dosta hrabriji, mudriji i odlučniji. Zbog čega smo radili plan 10, da bi ga možda sprovodili iz opozicije... Očekivao sam kao predsjednik jedne od OO da će Bh. Blok donijeti zajedničke ciljeve koji će biti u interesu građana BiH, i predočiti svim onim koji bi trebali učestvovati u vlasti na niovu FBiH, i ukoliko ne prihvate zahtjeve iz plana 10, koji je bio predstavljen kao preporod za ovu državu, onda obavijestit članstvo zbog čega se nije ušlo u vlast... Bh. Blok je pokazao da nema hrabrosti, mudrosti i želje da se uhvati u koštac u zaštitu jedine nam države BiH. Bh. Blok je, po mom mišljenju, bio jak stub ali ne i dobro armiran, tako da bi mogao nakon izlaska DF-a iz vlasti u kantonu Sarajevo puć po pola. Mislim da je i krajnje vrijeme da KO SDP-a, TK tim malim mravima pokaže i dokaže ko je br. 1. u BiH i na TK. Vjerovatno kao pobjednička stranka i na TK trebamo u opiziciju. Ostavite se kompenzacijskih listi, i na teren gospodo draga. Živjela nam jedna i jedina BiH....“

Image
Dakle, TZ kanton 90% za SDA.

Nema drugih glasova i suprotnih misljenja iz Tuzle.

Definitivno imamo sukob SA vs TZ.

SDP je u totalnom qrcu. Previse je ljudi gladno za vlascu. Cini se da su donji kakvu god odluku donosu.
tovarish

#51303 Re: SDP

Post by tovarish »

Mislim da je ovo sukob uglavnom medju partijskim ljudima,a glasacko tijelo u najvecem procentu nece podrzati ove sto su za SDA.

Valjalo bi da,ako GO podrzi odluku od utorka,ovi Bijedicevi odbiju poslusnost i da odu sa SDA, te da se onda i taj dio SDP-a ocisti.

Time ce sigurno vratiti dodatne glasove ,a mozda i koji novi dobiju.

Mada ce se donijeti odluka da se ne ide sa SDA na višim nivoima, a da ce se KO dati opcija samostalnog odlučivanja. I sve ovce na broju.
kmirsad

#51304 Re: SDP

Post by kmirsad »

Kikibombona wrote: Dakle, TZ kanton 90% za SDA.

SDP je u totalnom qrcu. Previse je ljudi gladno za vlascu. Cini se da su donji kakvu god odluku donosu.

Mislim da si izvukao pogrešan uaključak. Ovo gura KO SDP TK koji broji 16 članova, na čijem čeli je Enko Bijedić, oni nemaju članstvo,,, GR.O SDP Tuzla na čijem čelu se nalazi Slašan Ilić, akoji broji gotovo 50% od ukupnog broja članstva SDP na TK se oštro suprostavlja koaliciji sa SDA i PDA.
Bjedića su podržali malobrojni Op.O Banovići (Kukić) i Op.P Gradačac (Fadil Novalić)... ostali odbori iz optšina TK se nisu još izjasnili i čekaju Odluku Glavnog Odbora SDP u Sarajevu. Daleko je to od 90 %... možda 10%... uglavnom Enkini ahbabi i oni kojima je obečana kakva pozicije... tajnim glasanjem na referendumu, ne bi to doseglo ni 5%...
putokaz1

#51305 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Mislim da si izvukao pogrešan uaključak. Ovo gura KO SDP TK koji broji 16 članova, na čijem čeli je Enko Bijedić, oni nemaju članstvo,,, GR.O SDP Tuzla na čijem čelu se nalazi Slašan Ilić, akoji broji gotovo 50% od ukupnog broja članstva SDP na TK se oštro suprostavlja koaliciji sa SDA i PDA.
Bjedića su podržali malobrojni Op.O Banovići (Kukić) i Op.P Gradačac (Fadil Novalić)... ostali odbori iz optšina TK se nisu još izjasnili i čekaju Odluku Glavnog Odbora SDP u Sarajevu. Daleko je to od 90 %... možda 10%... uglavnom Enkini ahbabi i oni kojima je obečana kakva pozicije... tajnim glasanjem na referendumu, ne bi to doseglo ni 5%...[/quote]
-Kako cu iz nekog sela doć na glasanje u Lukavac kad nemam bus linije,tako da samo ko ima kola ili je u gradu može glasat ,a lako će se lazirat rezultati po volji ovih sa vrha
Kikibombona

#51306 Re: SDP

Post by Kikibombona »

kmirsad wrote:

Bjedića su podržali malobrojni Op.O Banovići (Kukić) i Op.P Gradačac (Fadil Novalić)... ostali odbori iz optšina TK se nisu još izjasnili i čekaju Odluku Glavnog Odbora SDP u Sarajevu. Daleko je to od 90 %... možda 10%... uglavnom Enkini ahbabi i oni kojima je obečana kakva pozicije... tajnim glasanjem na referendumu, ne bi to doseglo ni 5%...
Bijedic i njegova ekipa govore da imaju 90% podrsku clanstva. Ne vidim da tome iko oponira.
kmirsad

#51307 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Mislim da si izvukao pogrešan uaključak. Ovo gura KO SDP TK koji broji 16 članova, na čijem čeli je Enko Bijedić, oni nemaju članstvo,,, GR.O SDP Tuzla na čijem čelu se nalazi Slašan Ilić, akoji broji gotovo 50% od ukupnog broja članstva SDP na TK se oštro suprostavlja koaliciji sa SDA i PDA.
-Kako cu iz nekog sela doć na glasanje u Lukavac kad nemam bus linije,tako da samo ko ima kola ili je u gradu može glasat ,a lako će se lazirat rezultati po volji ovih sa vrha[/quote]ide to on line, svako ima svoj pavord...
kmirsad

#51308 Re: SDP

Post by kmirsad »

Kikibombona wrote:
kmirsad wrote:

Bijedic i njegova ekipa govore da imaju 90% podrsku clanstva. Ne vidim da tome iko oponira.
Laše ko ker...GrŠ Tuzla se izjasnila protiv... u više navrata već
Leverage

#51309 Re: SDP

Post by Leverage »

To jednostavno nije tačno i to je baš ono što Bijedić hoće da ti misliš.

A možda i ti sam navijaš da je to tako...
Bosanski_kralj

#51310 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Fino organiziraju referendum u Tz kantonu i otklone sve dileme. Čudno mi da niko to ne spominje. Izgleda da ovi što su za vlast sa SDA i PDA nisu sigurni da bi to prošlo među članstvom.
Kikibombona

#51311 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:

To jednostavno nije tačno i to je baš ono što Bijedić hoće da ti misliš.

A možda i ti sam navijaš da je to tako...
Ne vidim nikakvu reakciju druge strane.

Nermin i Lana govore da uvazavaju zelju Tuzlaka da idu u vlast jer su relativni pobjednici izbora.

Pedja Kojovic danas na N1 kaze da je Tuzla bila predmet razgovora i da je NS imala prijedlog u vezi s tim. Sve implicira da bi NS prihvatila formiranje kantonalne vlasti izmedju SDP i NS.

Bijedic govori da 90% Tuzlaka zeli sa SDA.

...

Ne vidim drugu stranu. Oglasavaju se samo ovi sto zele sa SDA.
Leverage

#51312 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: Ne vidim nikakvu reakciju druge strane.

Nermin i Lana govore da uvazavaju zelju Tuzlaka da idu u vlast jer su relativni pobjednici izbora.

Pedja Kojovic danas na N1 kaze da je Tuzla bila predmet razgovora i da je NS imala prijedlog u vezi s tim. Sve implicira da bi NS prihvatila formiranje kantonalne vlasti izmedju SDP i NS.

Bijedic govori da 90% Tuzlaka zeli sa SDA.

...

Ne vidim drugu stranu. Oglasavaju se samo ovi sto zele sa SDA.
Jasmin Imamović i Slađan Ilić već su se oglasili, a oni predstavljaju SDP Tuzle i odavno ne mirišu Bijedića, tako da će iskoristiti ovu priliku da mu otkače vagon.

Ostali čekaju sjednicu GO. Nakon te sjednice, na kojoj će izvjesno biti potvrđeno ovo sa sastanka bloka, Opštinski odbori će (očekujem) prihvatiti tu odluku. U tom slučaju Bijedić i njegova družina ostaju na vjetrometini, tj. ako žele u vlast moraju djelovati suprotno odlukama najvišeg organa partije između dva Kongresa. U jednoj varijanti Bijedić može povući nekoliko papaka u skupštini i formirati vlast sa SDA/PDA, a u drugoj se može primiriti i čekati neku bolju priliku glumeći principijelnog SDP-ovca. Iskreno, bojim s ove druge varijante.
statixx

#51313 Re: SDP

Post by statixx »

Odluka BH bloka ne odnosi se na kantone. Razumijem one koji ne zele da naredne 4 godine budu pod palicom PDA i SDA, bez svojih ljudi u strukturama vlasti.

No izgleda da su spiskovi za uhljebljivanje predugacki i izvan kapaciteta TK, pa se puca na vise, sto i Bijedic potvrdjuje kada kaze da je lako onima sto ce u parlamentima biti opozicija, a sta ce ostali. :D I tu pocinje i zavrsava njegova prica o spasavanju drzave.
Kikibombona

#51314 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:Jasmin Imamović i Slađan Ilić već su se oglasili, a oni predstavljaju SDP Tuzle i odavno ne mirišu Bijedića, tako da će iskoristiti ovu priliku da mu otkače vagon.

Ostali čekaju sjednicu GO. Nakon te sjednice, na kojoj će izvjesno biti potvrđeno ovo sa sastanka bloka, Opštinski odbori će (očekujem) prihvatiti tu odluku. U tom slučaju Bijedić i njegova družina ostaju na vjetrometini, tj. ako žele u vlast moraju djelovati suprotno odlukama najvišeg organa partije između dva Kongresa. U jednoj varijanti Bijedić može povući nekoliko papaka u skupštini i formirati vlast sa SDA/PDA, a u drugoj se može primiriti i čekati neku bolju priliku glumeći principijelnog SDP-ovca. Iskreno, bojim s ove druge varijante.
Ima li negdje tih izjava Imamovica i Ilica?
putokaz1

#51315 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ja znam neke koji su za
Koaliciju s SDA,da ne bude Kuko
Druge koji su za koaliciju s PDA da ne bude SDA
Ja sam protiv OBJE
Lukavački SDP je da se uđe u vlast,da se preuzme odgovornost ali,još ne navode s kim,samo dižu tenzije s pitanjima ''Da li ste za A ili za B'',na anketi foruma nekog u Lukavcu je većina protiv koalicija,manji dio je za PDA a najnanji dio za SDA,ali Odlučit će Edin Delić najvjerovatnije SAM,a ostali Mahovkići,Suljo,SDU,Hajro,Ibraka će ga podržati a Članove će se izmapulisati,nije se mnogo ni pitalo ko će na listu
U slučaju koalicije s SDA ili PDA,pola glasača i članova ode u svakom slučaju a neki su već otišli
Formiranje stranke npr:''DP Jasmin Imamović'' bi odvuklo glasače,ja bi prvi ušao u tu novu stranku
SDP nije mnogo povećao broj glasova 2016-2018,ako uđe s SDA ili PDA direktno i javno prepolovit će se
putokaz1

#51316 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ja znam neke koji su za
Koaliciju s SDA,da ne bude Kuko
Druge koji su za koaliciju s PDA da ne bude SDA
Ja sam protiv OBJE
Lukavački SDP je da se uđe u vlast,da se preuzme odgovornost ali,još ne navode s kim,samo dižu tenzije s pitanjima ''Da li ste za A ili za B'',na anketi foruma nekog u Lukavcu je većina protiv koalicija,manji dio je za PDA a najnanji dio za SDA,ali Odlučit će Edin Delić najvjerovatnije SAM,a ostali Mahovkići,Suljo,SDU,Hajro,Ibraka će ga podržati a Članove će se izmapulisati,nije se mnogo ni pitalo ko će na listu
U slučaju koalicije s SDA ili PDA,pola glasača i članova ode u svakom slučaju a neki su već otišli
Formiranje stranke npr:''DP Jasmin Imamović'' bi odvuklo glasače,ja bi prvi ušao u tu novu stranku
SDP nije mnogo povećao broj glasova 2016-2018,ako uđe s SDA ili PDA direktno i javno prepolovit će se
Leverage

#51317 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote:
Leverage wrote:Jasmin Imamović i Slađan Ilić već su se oglasili, a oni predstavljaju SDP Tuzle i odavno ne mirišu Bijedića, tako da će iskoristiti ovu priliku da mu otkače vagon.

Bile su negdje na forumu jučer.

Njih dvojica doduše imaju interes u tome da SDP ne ode u vlast sa SDA/PDA, jer ako ode onda oni gube na lokalnim izborima sve.
Banksy

#51318 Re: SDP

Post by Banksy »

Zadnji Bakirovu džoker,
grobar bh socijaldemokratije,
najnegativnija i najomraženija ličnost poslijeratne bh politike,
o BH bloku i SDPu,
ekskluzivno za SDA Klix,

"SDP je evidentno u teškoj krizi", izjavio je Lagumdžija.

"Velika ideja, spektakularna najava loše izvedena, očekivanja neispunjena i kao rezultat umjesto jedinstva u bloku dobili smo rasutost kao u šoderu“, zaključio je Lagumdžija.
A Klix komentira:

Odluka je naišla na više kritika nego pohvala.
SDA nije blagonaklono gledala kako Bh. blok okreće leđa mogućoj koaliciji,
U SDP-u je stvar možda i najgora -
Ima li još gdje kakav neiskorišten spavač?
Leverage

#51319 Re: SDP

Post by Leverage »

Sve je rek'o, ništa rek'o nije.

Klasično lešinarenje i hranjenje nezasitog ega.
channel10

#51320 Re: SDP

Post by channel10 »

Banksy wrote:Zadnji Bakirovu džoker,
grobar bh socijaldemokratije,
najnegativnija i najomraženija ličnost poslijeratne bh politike,
o BH bloku i SDPu,
ekskluzivno za SDA Klix,

"SDP je evidentno u teškoj krizi", izjavio je Lagumdžija.

"Velika ideja, spektakularna najava loše izvedena, očekivanja neispunjena i kao rezultat umjesto jedinstva u bloku dobili smo rasutost kao u šoderu“, zaključio je Lagumdžija.
A Klix komentira:

Odluka je naišla na više kritika nego pohvala.
SDA nije blagonaklono gledala kako Bh. blok okreće leđa mogućoj koaliciji,
U SDP-u je stvar možda i najgora -
Ima li još gdje kakav neiskorišten spavač?
Kod vas, kako se i mislilo. Stranka ispred države.
Leverage

#51321 Re: SDP

Post by Leverage »

:lol:
channel10

#51322 Re: SDP

Post by channel10 »

Leverage wrote::lol:
Druze, nije smjesno nego je zalosno.
kmirsad

#51323 Re: SDP

Post by kmirsad »

Bosanski_kralj wrote:Fino organiziraju referendum u Tz kantonu i otklone sve dileme. Čudno mi da niko to ne spominje. Izgleda da ovi što su za vlast sa SDA i PDA nisu sigurni da bi to prošlo među članstvom.
Neče Enko referndum... jer bi propao kao Grčka... garantujem da 90 % članstva bi glasalo protiv. I to bi bio kraj Enkine karijere koju članstvo priželjkuje.
putokaz1

#51324 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nisam siguran postoje SDP odbori koji već sarađuju s SDA,nek Gračanica i Gradačac podrže koaliciju s SDA to je oko 50%
kmirsad

#51325 Re: SDP

Post by kmirsad »

Kikibombona wrote:

Ima ih mnogo, postavljao sami h na fejsu, možda kasnije potražim pa postavim... sad sam preumoran...ima jedna Jasminova od prije par dana...
Post Reply