BHTelecom All About
Moderator: Benq
- diablobih
#51301 Re: BHTelecom All About
To uopste nije istina. Sve oni mogu iz centrale, i restartovati, i dostaviti nove podatke modemu, bio to od tva ili neta, svejedno je. Zasto prosljedjuju i pitanja za mobilnu telefoniju onda ?
Ne znaju jednostavno i to je sva politika njihove podrske.
- Tesla Edison
#51302 Re: BHTelecom All About
Pa to sam i napisao da mogu odmah ali šta ako treba intervenisati u centrali? Šta ako treba port zamijeniti ili paricu a lik pozove u 3 ujutro i traži odmah da se riješi? Jel i to mora Telekom raditi u 3 ujutro? Da li iko u svijetu takve smetnje rješava u 3 ujutro? Preko 90% smetnji u DSL tehnologiji ne može se riješiti pukim restartom i resetom modema. To ti znaš, to znam i ja a zna i onaj što zove u 3 ujutro. Znaju svi ali.....diablobih wrote:To uopste nije istina. Sve oni mogu iz centrale, i restartovati, i dostaviti nove podatke modemu, bio to od tva ili neta, svejedno je. Zasto prosljedjuju i pitanja za mobilnu telefoniju onda ?
...... cilj je popljuvati po Telekomu pa za što god.
-
Troko
#51303 Re: BHTelecom All About
Placam tebe da budes pametan. Nije moje da popravim iza majstora. I ne dozvoljavaju to, pitao sam davno. Kakav si ti radnik kad ne znas?TESLA_EDISON wrote:Čim si toliko čekao sigurno nije trebalo samo resetirati router. Ako si tako pametan, što ti nisi uradio reset i fino riješio se "problema".Troko wrote:Telekom je dovoljan sam sebi. Ne treba ga pljuvati. Ti o tome mozes samo zacepiti jer radis tamo. Nisi relevantan kao korisnik.
Treba im dan da resetuju ruter. Kakva velicanstvena usluga, Svicarci bi imali sta nauciti od sda krmadije.
Ti si korisnik telekoma koliko ja telemacha zato ne piši gluposti koje nemaju veze sa realnošću.
Ovdje je cilj samo pljuvati po Telekomu iznova i iznova i iznova,....
I pazi koji lazov. Izmisli da sam zvao u tri ujutru i ponavlja laz sam sebi. Na sta ste spali.
- shalla
#51304 Re: BHTelecom All About
Jel ti kontaš šta čovjek čitavo vrijeme govori?
Niko nije očekivao da će mu neko doći na vrata odmah ali koliko sam skontao oni su mu rekli nazvaće vas neko i na tome je ostalo i čovjek naravno čekao kući/budan, whatever... Ja sam tako jednom popizdio na Telemach, kao doći će oni u periodu od 17-18h, ja ih čekao i čekao kući da bi legende nazvale ujutru u 9h kad sam naravno bio na poslu, tad sam im otresao od-do i poslije toga nisam imao problema. Dakle da su i oni rekli ne možemo sad riješiti problem zvaćemo vas sutradan ne bi on ko hajvan čekao pored telefona, mislim da se o tome radi, nek me Troko ispravi ako griješim.
A ti bi nam mogao odgovoriti na pitanje šta je sa povećanjima brzina za netflat20?
Niko nije očekivao da će mu neko doći na vrata odmah ali koliko sam skontao oni su mu rekli nazvaće vas neko i na tome je ostalo i čovjek naravno čekao kući/budan, whatever... Ja sam tako jednom popizdio na Telemach, kao doći će oni u periodu od 17-18h, ja ih čekao i čekao kući da bi legende nazvale ujutru u 9h kad sam naravno bio na poslu, tad sam im otresao od-do i poslije toga nisam imao problema. Dakle da su i oni rekli ne možemo sad riješiti problem zvaćemo vas sutradan ne bi on ko hajvan čekao pored telefona, mislim da se o tome radi, nek me Troko ispravi ako griješim.
A ti bi nam mogao odgovoriti na pitanje šta je sa povećanjima brzina za netflat20?
- Tesla Edison
#51305 Re: BHTelecom All About
Izvini ali ti si napisao 3 sata a ne 15 sati. Haj sad sjaši mi sa komentara.Troko wrote:Placam tebe da budes pametan. Nije moje da popravim iza majstora. I ne dozvoljavaju to, pitao sam davno. Kakav si ti radnik kad ne znas?TESLA_EDISON wrote:Čim si toliko čekao sigurno nije trebalo samo resetirati router. Ako si tako pametan, što ti nisi uradio reset i fino riješio se "problema".Troko wrote:Telekom je dovoljan sam sebi. Ne treba ga pljuvati. Ti o tome mozes samo zacepiti jer radis tamo. Nisi relevantan kao korisnik.
Treba im dan da resetuju ruter. Kakva velicanstvena usluga, Svicarci bi imali sta nauciti od sda krmadije.
Ti si korisnik telekoma koliko ja telemacha zato ne piši gluposti koje nemaju veze sa realnošću.
Ovdje je cilj samo pljuvati po Telekomu iznova i iznova i iznova,....
I pazi koji lazov. Izmisli da sam zvao u tri ujutru i ponavlja laz sam sebi. Na sta ste spali.
-
Troko
#51306 Re: BHTelecom All About
Sve tacno tako u slovo. Dakle, zovem ih u 15h taj dan. Jave se, kazu nazvat cemo vas. Poklope. Logicno zakljucim, zvat ce brzo. Cekam u kuci, vrlina jos, do 17h. Nista, odem raditi jer radim nocu. Zovu me naredni dan u 9h ujutro. Nisam se javio, spavao umoran. Da su rekli nazvat cemo vas sutra pa ok, vec cekam ko konj u neizvjesnosti. Sta im je bilo tesko objasniti ako ne mogu odmah rijesiti. Nisu ni podatke uzeli. I na kraju svega rijesili sve na daljinu za par minuta.shalla wrote:Jel ti kontaš šta čovjek čitavo vrijeme govori?![]()
I to sam cekao kao debil.
A kad zakasnim s racunom opomene salju i postom i mailom.
- klaki
#51307 Re: BHTelecom All About
ja pisao mail supportu za ovo povecanje
nema odgovora... mrsko da ih zivkam jer su kreteni, zadnja 2 povecanja preko maila rijesio...
ja im jake politike, ide povecanje, al ako ne skontaju nemoj im ne povecavati
nema odgovora... mrsko da ih zivkam jer su kreteni, zadnja 2 povecanja preko maila rijesio...
- diablobih
#51308 Re: BHTelecom All About
Za to se dogovori sa korisnikom kada mogu serviseri doći, a ne kada oni hoće...TESLA_EDISON wrote:Pa to sam i napisao da mogu odmah ali šta ako treba intervenisati u centrali? Šta ako treba port zamijeniti ili paricu a lik pozove u 3 ujutro i traži odmah da se riješi? Jel i to mora Telekom raditi u 3 ujutro? Da li iko u svijetu takve smetnje rješava u 3 ujutro? Preko 90% smetnji u DSL tehnologiji ne može se riješiti pukim restartom i resetom modema. To ti znaš, to znam i ja a zna i onaj što zove u 3 ujutro. Znaju svi ali.....diablobih wrote:To uopste nije istina. Sve oni mogu iz centrale, i restartovati, i dostaviti nove podatke modemu, bio to od tva ili neta, svejedno je. Zasto prosljedjuju i pitanja za mobilnu telefoniju onda ?
...... cilj je popljuvati po Telekomu pa za što god.
-
Troko
#51309 Re: BHTelecom All About
mozes li me uputiti... povecanja za adsl pakete ili mobilni net?klaki wrote:ja pisao mail supportu za ovo povecanje
neki link...
ja imam ovaj najobicniji 5mbps paket
- klaki
#51310 Re: BHTelecom All About
ADSL sto je bilo prvog maja. na vecini paketa pojacan upload, ali ovaj netflat15 je postao netflat20, a brzina i dalje ista...Troko wrote:mozes li me uputiti... povecanja za adsl pakete ili mobilni net?klaki wrote:ja pisao mail supportu za ovo povecanje
neki link...
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5c9e7cf171f.html
- Rugafet
#51311 Re: BHTelecom All About
Ja mislim (evo neka se jave ako ima takvih koji nisu shvatili) da ko god je procitao post shvatio je u kojem terminu se poziv dogodio. Ne znam, sta si se toga dohvatio ko pijan plota, i pri tome si jos i jako bezobrazan. Poenta price je odnos prema korisnicima.TESLA_EDISON wrote:Izvini ali ti si napisao 3 sata a ne 15 sati. Haj sad sjaši mi sa komentara.
- Tesla Edison
#51312 Re: BHTelecom All About
Što sam bezobrazan? Što ispravljam lažne navode? Lik niti koristi usluge BHT-a niti je ikad pozvao podršku. Sve što je napisao rješava se u roku odmah.Rugafet wrote:Ja mislim (evo neka se jave ako ima takvih koji nisu shvatili) da ko god je procitao post shvatio je u kojem terminu se poziv dogodio. Ne znam, sta si se toga dohvatio ko pijan plota, i pri tome si jos i jako bezobrazan. Poenta price je odnos prema korisnicima.TESLA_EDISON wrote:Izvini ali ti si napisao 3 sata a ne 15 sati. Haj sad sjaši mi sa komentara.
Drugo, ne bavim se astrologijom da znam jel mislio u 3 sata ili u 15 sati. Zna se dobro kada je 3 a kada je 15 i samim tim nema potrebe raspravljati se na ovu temu.
On je ovdje došao da pljuje po Telekomu i to je suština cijele priče. Ko je kad zvao je sporedna stvar u svemu tome.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#51313 Re: BHTelecom All About
moSa Sevdah TV (free)!

-
Troko
#51314 Re: BHTelecom All About
Povecali brzine UPLOADA i to mizerno. Ovo je snizenje jos mizernije. Valjda se treba pratiti trend i konkurencija. Kad dodjem kuci provjerit cu da li su i to uopste uradili na terenu. Ne znam sta predstavljaju to kao aman zaman stvar.klaki wrote:ADSL sto je bilo prvog maja. na vecini paketa pojacan upload, ali ovaj netflat15 je postao netflat20, a brzina i dalje ista...Troko wrote:mozes li me uputiti... povecanja za adsl pakete ili mobilni net?klaki wrote:ja pisao mail supportu za ovo povecanje
neki link...
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5c9e7cf171f.html
-
mulderm
#51315 Re: BHTelecom All About
BHTELECOM MOJATV PREKO FTTH ( OPTIKA) koji su vlan-ovi sa stb , internet i voip .
Modem innbox v50 nije u acs ,a vracen na tvornicke postavke. Molim ako neko zna vlan.ove da mi odgovori
Hvala
Modem innbox v50 nije u acs ,a vracen na tvornicke postavke. Molim ako neko zna vlan.ove da mi odgovori
Hvala
- Tesla Edison
#51316 Re: BHTelecom All About
Eth2 i Eth3 su za STB1 odnosno STB2.mulderm wrote:BHTELECOM MOJATV PREKO FTTH ( OPTIKA) koji su vlan-ovi sa stb , internet i voip .
Hvala
Eth1 je za internet a Eth 4 za VoIP.
Nadam se da si na ovo mislio
Last edited by Tesla Edison on 15/06/2017 20:23, edited 1 time in total.
-
mulderm
#51317 Re: BHTelecom All About
NE
Vlan ID
Da li je internet 0/100 ? kao sto je na adsl 8/35
Tv 4/935 ?
Voip. 5/929 ?
Vlan ID
Tv 4/935 ?
Voip. 5/929 ?
-
mulderm
#51318 Re: BHTelecom All About
TESLA_EDISON wrote:Eth2 i Eth3 su za STB1 odnosno STB2.mulderm wrote:BHTELECOM MOJATV PREKO FTTH ( OPTIKA) koji su vlan-ovi sa stb , internet i voip .
Hvala
Eth1 je za internet a Eth 4 za VoIP.
Nadam se da si na ovo mislio
NE
Vlan ID
Tv 4/935 ?
Voip. 5/929 ?
- diablobih
#51319 Re: BHTelecom All About
Hahahah, jest zapeo, pa sta i da je zvao u 3 navece, podrska je 24 sata lafo, a ne od 8-17, mogli su mu reci kada ce ga nazvati, ako nisu bili u stanju za par sati ga kontaktirati.
Ja barem znam kako to ide sa BHT, koliko sam se ispeglao sa moja tv kod staraca ispod, da sam im ubacio na kraju cam modul od telemacha i sad zjapi njihov do jula kad ce biti napokon ugasen... Nisu bili u stanju ukloniti kvar 2 godine, malo sunce, odmah zastopa sve, malo kise, opet zastopa, malo vjetar, i sve tako. Mora biti temperatura do 10-25 stepeni, bez vjetra jaceg i ostalog da bi radilo kako treba.
Ja barem znam kako to ide sa BHT, koliko sam se ispeglao sa moja tv kod staraca ispod, da sam im ubacio na kraju cam modul od telemacha i sad zjapi njihov do jula kad ce biti napokon ugasen... Nisu bili u stanju ukloniti kvar 2 godine, malo sunce, odmah zastopa sve, malo kise, opet zastopa, malo vjetar, i sve tako. Mora biti temperatura do 10-25 stepeni, bez vjetra jaceg i ostalog da bi radilo kako treba.
- semsasuljakovic
#51320 Re: BHTelecom All About
Meni bukvalno ovako kako si opisao na Telemachu. Jel malo puhne, nemam konekcije.diablobih wrote:Hahahah, jest zapeo, pa sta i da je zvao u 3 navece, podrska je 24 sata lafo, a ne od 8-17, mogli su mu reci kada ce ga nazvati, ako nisu bili u stanju za par sati ga kontaktirati.
- diablobih
#51321 Re: BHTelecom All About
Ja s njima kad god sam imao neki problem, a bilo je 2-3 veca, rijesili su u roku dan. Tako da ti preporucujem nazovi i to je to.
-
draganp
#51322 Re: BHTelecom All About
draganp wrote:Je li imao neko problema sa skypom (android) i adsl-om (bh telecom paketi)? Ako je mobitel spojen na net preko wifi-ja, i ako je internet bh telecom-ov adsl paket, skype mi ne radi. Ako se spojim isto preko wifi-ja na internet, a internet je npr moja tv ili neki kablovski..sve radi bez problema.
Skype na laptopu preko istog wifi-ja i adsl paketa radi bez problema.
Skontao sam da nije problem do paketa bh telecoma, nego do modema paradigm, tj vjerovatno njegovih postavki. Probao sam na dva mjesta gdje je taj modem i skype na telefonu ne radi, a gdje je adsl ili mojatv sa npr ZTE modemom sve ok. Resetovao sam paradigm modem i ponovo podesio za adsl, ali skype idalje ne radi.
Resetovao sam i zte, cisto da vidim hoce li skype raditi sa default postavkama...i hoce
Ima li ko ideju sta u paradigm modemu blokira skpype poruke i konekciju uopste? Btw, iako ne vidim ko je online u skypu, kad kliknem da zovem nekoga za koga znam da je online, poziv se ostvari bez problema??? Jednostavno ne mogu vidjeti ko je online, updateovati konverzacije i slati poruke....
Nije da ne mogu zivjeti bez skype, al me zanima u cemu je problem..
-
rizibizi
#51323 Re: BHTelecom All About
Do kad je ova akcije duplo vise interneta na mobilnim paketima? Bas bi gotiva bila da ovo ovako i ostane.
- diablobih
#51324 Re: BHTelecom All About
Do kraja ovog mjeseca, nažalost nećemo gledati taj film...
-
ing-ecc
#51325 Re: BHTelecom All About
VLAN-ovi su na dosta uredjaja razlicitimulderm wrote:BHTELECOM MOJATV PREKO FTTH ( OPTIKA) koji su vlan-ovi sa stb , internet i voip .
Hvala