BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Alkos

#51276 Re: BHTelecom All About

Post by Alkos »

Cuj kakve veze ima BHT sa izvodjacem radova. Nikakve haman, osim sto je investitor i kao takav treba da nadzire izvodjaca i radove. :lol:

Zajebah se sto sam im uopste dao da pridju na metar od kuce. Ali dobro...

@Tesla
Ja sam danas pokrenuo temu vezano za ovu problematiku jer je u pitanju uvodjenje optickog kabla u ulicu u kojoj stanujem. Inace, teme je o BH Telecomu, a ista firma uvodi optiku, tako da...
Troko

#51277 Re: BHTelecom All About

Post by Troko »

TESLA_EDISON wrote:
Troko wrote:Sve isto. Al ovo mi je bilo novo iskustvo. Kazu, citiram.. nazvat cemo vas

Ja mislio za pet minuta ko sto mi jaran kaze na telefon. sta cu drugo pomisliti. zovu me sutra pa jos poruka ja kriv.

smijesno bgmi
Zoveš u 3 ujutro i očekuješ povratni poziv za 5 minuta? Jao živote :shock: :-) :lol:
Šta sve čovjek neće pročitati ovdje :-)
cuj tri ujutru
jesu ti svrake mozak popile ili si dio hobotnice kriminalne?

al eo za cjepidlaku, iako su sigurno svi shvatili, da je u 15h jedan dan a sutradan u 9 ujutro
neces pomoci sda uhljebani da izgleda bolje jer si zarez ispravio

Dakle, nazvao sam ih u njihovom radnom vremenu i kazu nazvat cemo vas i nazovu drugi dan
i dakle, odmah nakon 2 mjeseca mi opet radi fino
sad ocekujem za 20 dana opet neki kurac da se sjebe
odavno brzina nije bila pola od one koju placam, vrijeme je za to
diablobih

#51278 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Pa i u 3 navece da je zvao, treba dobiti odgovor u roku od 5-10 minuta, kada ga vec nemaju odmah. Kad covjek pravda nerad firme, sta reci ? Kada imas 24 sata podrsku, ima da radi 24 sata, a ne samo od 8-17.
Tesla Edison

#51279 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

diablobih wrote:Pa i u 3 navece da je zvao, treba dobiti odgovor u roku od 5-10 minuta, kada ga vec nemaju odmah. Kad covjek pravda nerad firme, sta reci ? Kada imas 24 sata podrsku, ima da radi 24 sata, a ne samo od 8-17.
A što da ti ja kažem da dolaze dva montera u crnom u 3 ujutro, bil ih uopće pustio u kuću?
semsasuljakovic

#51280 Re: BHTelecom All About

Post by semsasuljakovic »

Maloprije mi jaje zagori dok sam ga pekao.

Krivi su prokleti BHTelecom SDAovski uhljebi.
diablobih

#51281 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

TESLA_EDISON wrote:
diablobih wrote:Pa i u 3 navece da je zvao, treba dobiti odgovor u roku od 5-10 minuta, kada ga vec nemaju odmah. Kad covjek pravda nerad firme, sta reci ? Kada imas 24 sata podrsku, ima da radi 24 sata, a ne samo od 8-17.
A što da ti ja kažem da dolaze dva montera u crnom u 3 ujutro, bil ih uopće pustio u kuću?
Ko je rekao da monteri trebaju dolaziti ? Samo mu daju odgovor, pomognu ako mogu iz centrale, a vecinu stvari mogu, ako ne mogu, onda se dogovore kada odgovara da dodje neko.
probook

#51282 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

TESLA_EDISON wrote:
Pravi pravcati uhljeb!

Podrska telefonska radi 24 sata, radnici na terenu sigurno NE! Pravis se glup sta li?
shalla

#51283 Re: BHTelecom All About

Post by shalla »

Da li bi neko bio ljubazan pa da u kratkim crtama objasni šta znači ovo ukidanje roaminga, u čemu se ogleda?
Ja uzmem da nazovem iz Austrije sestru u BiH i tarifira mi se po cijeni kao da sam je nazvao iz BiH ili je to samo za dolazne pozive, nazove mene neko iz BiH u Hrvatsku a tarifira mi se kao da me je nazvao u BiH?

Hvala
Lp
Troko

#51284 Re: BHTelecom All About

Post by Troko »

semsasuljakovic wrote:Maloprije mi jaje zagori dok sam ga pekao.

Krivi su prokleti BHTelecom SDAovski uhljebi.
Duhovito. Ti si seret neki?

Sta je poenta? Tesko bilo reci nazvat cemo sutra? Nazvat cemo sutra, svi tehnicari su zauzeti? A ne cekam dva sata oko rutera. Tesko bilo recenicu sastaviti.

Zasto uopste raspravljamo? Nema argumenata protiv. A uhljeba ima, vidljivi su.
MTV

#51285 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

shalla wrote:Da li bi neko bio ljubazan pa da u kratkim crtama objasni šta znači ovo ukidanje roaminga, u čemu se ogleda?
Ja uzmem da nazovem iz Austrije sestru u BiH i tarifira mi se po cijeni kao da sam je nazvao iz BiH ili je to samo za dolazne pozive, nazove mene neko iz BiH u Hrvatsku a tarifira mi se kao da me je nazvao u BiH?

Hvala
Lp
http://mob.hr/danas-se-ukida-naplata-ro ... ate-znati/
shalla

#51286 Re: BHTelecom All About

Post by shalla »

Također, više nećete morati isključivati podatkovni roaming, jer ćete svoje zakupljene pakete moći trošiti isto kao da se nalazite u Hrvatskoj. Znači, ako imate zakupljenih 5 GB mjesečno, isto toliko ćete smjeti potrošiti u ostalim zemljama članicama. Naravno, ograničenja kod podatkovnog prometa postoje, isto kao što postoje i kad ste u Hrvatskoj. Svaka potrošnja izvan paketa, naplaćuje se po posebnom cjeniku.

Dakle ako ja sad u svom paketu imam 3GB interneta, moći ću i u Hrvatskoj na "data roaming" trošiti do te 3GB bez ikakvih dodatnih troškova?
radiostar

#51287 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

shalla wrote:Također, više nećete morati isključivati podatkovni roaming, jer ćete svoje zakupljene pakete moći trošiti isto kao da se nalazite u Hrvatskoj. Znači, ako imate zakupljenih 5 GB mjesečno, isto toliko ćete smjeti potrošiti u ostalim zemljama članicama. Naravno, ograničenja kod podatkovnog prometa postoje, isto kao što postoje i kad ste u Hrvatskoj. Svaka potrošnja izvan paketa, naplaćuje se po posebnom cjeniku.

Dakle ako ja sad u svom paketu imam 3GB interneta, moći ću i u Hrvatskoj na "data roaming" trošiti do te 3GB bez ikakvih dodatnih troškova?
ja koliko vidim ovo samo vazi za EU
shalla

#51288 Re: BHTelecom All About

Post by shalla »

radiostar wrote:
shalla wrote:Također, više nećete morati isključivati podatkovni roaming, jer ćete svoje zakupljene pakete moći trošiti isto kao da se nalazite u Hrvatskoj. Znači, ako imate zakupljenih 5 GB mjesečno, isto toliko ćete smjeti potrošiti u ostalim zemljama članicama. Naravno, ograničenja kod podatkovnog prometa postoje, isto kao što postoje i kad ste u Hrvatskoj. Svaka potrošnja izvan paketa, naplaćuje se po posebnom cjeniku.

ja koliko vidim ovo samo vazi za EU
Ne bih rekao, mislim da se odnosi na korištenje roaminga u zemljama EU. Konkretno, ako Austrijanac dođe u BiH i dalje će mu se naplaćivati cijena roaminga jer jel, BiH nije u EU :mrgreen:
radiostar

#51289 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

shalla wrote: Ne bih rekao, mislim da se odnosi na korištenje roaminga u zemljama EU. Konkretno, ako Austrijanac dođe u BiH i dalje će mu se naplaćivati cijena roaminga jer jel, BiH nije u EU :mrgreen:
pa upravo to
i obrnuto, bosanac sa lokalnim operaterom kad ode u EU naplacivace mu se roaming
Tesla Edison

#51290 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

diablobih wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Ko je rekao da monteri trebaju dolaziti ? Samo mu daju odgovor, pomognu ako mogu iz centrale, a vecinu stvari mogu, ako ne mogu, onda se dogovore kada odgovara da dodje neko.
Ahaa dakle za tebe trebaju sve službe da rade u full kapacitetu 24 sata. Hoće to ubrzo...

Da čovjek ne povjeruje kakve istovare čita na ovom forumu. :lol:
draganp

#51291 Re: BHTelecom All About

Post by draganp »

Je li imao neko problema sa skypom (android) i adsl-om (bh telecom paketi)? Ako je mobitel spojen na net preko wifi-ja, i ako je internet bh telecom-ov adsl paket, skype mi ne radi. Ako se spojim isto preko wifi-ja na internet, a internet je npr moja tv ili neki kablovski..sve radi bez problema.
Skype na laptopu preko istog wifi-ja i adsl paketa radi bez problema.
drug_profi

#51292 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Nemoj se šaliti. Neko će pomisliti da si ozbiljan pa će morati kredit dizati da plati račun.

Nema naplaćivanja međusobnog rominga između operatera mobilne telefonije iz zemalja EU. Svi ostali su u starom režimu sa žara romingom.
Kupite lokalne kartice ako idete više od 3-4 dana. Isplati se.
riko-ga

#51293 Re: BHTelecom All About

Post by riko-ga »

Ma i mene ovo malo buni.Znam da to ne vazi za BiH.Sto znaci da mene neko iz EU (a nije u svojoj maticnoj drzavi)sad moze zvati bez naplate rominga.Al ima li ikakve koristi od ovoga mi sto nismo u EU?

Primjer ja odem na more recimo Hrvatska.Trebao bi kupiti neki od njihovi operatera karticu i zvati naprimjer u BiH?Al to sam i prije radi sto znaci da za nas izvan EU ovo nema ama bas nikakve veze to jeste nikakve koristi.
shalla

#51294 Re: BHTelecom All About

Post by shalla »

drugi profil wrote:

Nemoj se šaliti. Neko će pomisliti da si ozbiljan pa će morati kredit dizati da plati račun.

Nema naplaćivanja međusobnog rominga između operatera mobilne telefonije iz zemalja EU. Svi ostali su u starom režimu sa žara romingom.
Kupite lokalne kartice ako idete više od 3-4 dana. Isplati se.
Ukratko, sve ovo se uopšte ne odnosi na nas? Koji qrtz onda portali objavljuju ovo kao nešto bitno?
diablobih

#51295 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

TESLA_EDISON wrote: Ahaa dakle za tebe trebaju sve službe da rade u full kapacitetu 24 sata. Hoće to ubrzo...

Ne znam kako tacno mislis full kapacitet, ja mislim na podrsku telefonsku da ti moze pomoci 24 sata, sto i dobijam od Telemacha npr.
Tesla Edison

#51296 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

diablobih wrote:
TESLA_EDISON wrote: Ahaa dakle za tebe trebaju sve službe da rade u full kapacitetu 24 sata. Hoće to ubrzo...

Ne znam kako tacno mislis full kapacitet, ja mislim na podrsku telefonsku da ti moze pomoci 24 sata, sto i dobijam od Telemacha npr.
Pa možeš sve što je razumno dobiti. Promjena šifre, reset porta, konfiguracija modema.

Ti kažeš da centrala mora da te pozove u svako doba noći. Evo nađi mi telekom operatera u svijetu kod kojeg je radno vrijeme u centralama 24 sata?!

Kao što sam ranije rekao, ovdje je cilj samo popljuvati se po Telekomu ali ono baš momački.
Troko

#51297 Re: BHTelecom All About

Post by Troko »

Telekom je dovoljan sam sebi. Ne treba ga pljuvati. Ti o tome mozes samo zacepiti jer radis tamo. Nisi relevantan kao korisnik.

Treba im dan da resetuju ruter. Kakva velicanstvena usluga, Svicarci bi imali sta nauciti od sda krmadije.
diablobih

#51298 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Nisam ja to rekao, nego kada ti njih pozoves u gluho doba noci da ti odgovore, pomognu, ako ne mognu, da se dogovore sa tobom kada ti odgovara da ti dodju serviseri. To se trazi i to dobijes u svakoj normalnoj kompaniji.

Problem kod bh telecoma jeste da ti zovnes, a posto oni nikad ne znaju ti pomoci, uvijek ti kazu da ce te neko nazvati, pa onda tvoj broj proslijede nekome ko zna, i jbg, onda ti cekaj i cekaj dok se neko ne smiluje. Onda jos gore ako ti ni ta druga osoba ne moze preko telefona pomoci. Zatim si na milosti i nemilosti njihovih servisera da ti dodju kada oni zele.

P.S Svaka kompanija normalna ima podrsku korisnicima 24 sata, jer se problem moze desiti i poslije 5 sati popodne vjerujes li u to ?
Last edited by diablobih on 15/06/2017 15:12, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#51299 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Troko wrote:Telekom je dovoljan sam sebi. Ne treba ga pljuvati. Ti o tome mozes samo zacepiti jer radis tamo. Nisi relevantan kao korisnik.

Treba im dan da resetuju ruter. Kakva velicanstvena usluga, Svicarci bi imali sta nauciti od sda krmadije.
Čim si toliko čekao sigurno nije trebalo samo resetirati router. Ako si tako pametan, što ti nisi uradio reset i fino riješio se "problema".
Ti si korisnik telekoma koliko ja telemacha zato ne piši gluposti koje nemaju veze sa realnošću.

Ovdje je cilj samo pljuvati po Telekomu iznova i iznova i iznova,....
Tesla Edison

#51300 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

diablobih wrote:Nisam ja to rekao, nego kada ti njih pozoves u gluho doba noci da ti odgovore, pomognu, ako ne mognu, da se dogovore sa tobom kada ti odgovara da ti dodju serviseri. To se trazi i to dobijes u svakoj normalnoj kompaniji.

Problem kod bh telecoma jeste da ti zovnes, a posto oni nikad ne znaju ti pomoci, uvijek ti kazu da ce te neko nazvati, pa onda tvoj broj proslijede nekome ko zna, i jbg, onda ti cekaj i cekaj dok se neko ne smiluje. Onda jos gore ako ti ni ta druga osoba ne moze preko telefona pomoci. Zatim si na milosti i nemilosti njihovih servisera da ti dodju kada oni zele.

P.S Svaka kompanija normalna ima podrsku korisnicima 24 sata, jer se problem moze desiti i poslije 5 sati popodne vjerujes li u to ?
Koliko znam da svi veći problemi se proslijede a ako je nešto lakše odradi se na licu mjesta. DSL tehnologija je mnogo komplikovanija od DOCSIS tehnologije koji koristi Telemach i ruku na srce, ima dosta problema koji se ne mogu riješiti na licu mjesta pozivom. Zbog toga se stvara osjećaj da se samo proslijedi kako bi se skinuli sa dnevnog reda a suštini nije tako uopšte.
Locked