SDP

kiligonzales

#51251 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Plaut wrote:SDP će postati SBB ako uđe u vlast. SBB je pao zbog koalicije sa SDA, ne zbog same koalicije nego predizborne kampanje gdje su napadali SDA svugdje, a ušli u koaliciju s njima. SDP je isto uradio prije izbora, nikad više nećemo, nema šanse, naša najveća greška, a sada se opet dvoume.

Izlaziš na izbore da dođeš na vlast i da uradiš kvalitetan posao. Koje je smisao, posebno u tuzlanskom kantonu ostati opozicija? SDP će, kako god ispasti licemjeran upravo zbog tuzlanskog kantona, čuj nećemo gdje moramo, nego gdje nam se čefne :lol:

Valjda zaboravili da je kod nas svaki kanton država za sebe.
Jedu govna u prevodu. Ispali su najaca partija u BH bloku i sad imaju priliku da odigraju na svoj rizik i postanu dio vlasti sa SDA i skenjaju ostatak ljevice. E sada kome to donosi poene, sigurno ne SDP,vec pojedincima unutar stranke koji bi pod svaku cijenu da sacuvaju ono sto su do sad stekli i unutar stranke ojacaju svoj uticaj, ta bi im koalicija sigurno bila od pomoci da sjebu svoje drugove iz stranke, a i ove iz BH bloka. Mene ne cudi novo lizanje izmedju SDA i SDP, vec su oni tako jedno drugima pruzali ruke onda kada su se realno mogli izmaci jedno drugima, pa znamo kako je to kasnije zavrsavalo i na ciju stetu.

Ako ovo urade sada mozda racunaju da ce time ubiti vlastite derivate, takticki veoma riskantan potez, a pitanje je koliko ce SDP, pa i SDA profitirati od toga u buducnosti.
Last edited by kiligonzales on 06/02/2019 14:17, edited 1 time in total.
kmirsad

#51252 Re: SDP

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
kluz franjo wrote:Nikšić je juče spasio ime i brend SDP-a.
Ako uspije u sljedećih 45 dana koliko-toliko sačuvati i organizaciju - ja mu skidam kapu.
DF je skinuo rukavice i otvoreno pustio kerbere.
Osim što je evidentno da formiranje vlasti na državnom i entitetskom nivou nisu prioritet za SDA, već vraćanje kontrole nad TK i KS, tako je i od jutros jasno da DF ima zadatak da konačno uništi SDP.
U subotu je valjda sjednica GO SDP-a. Do tada će biti svašta.
Da.
Da.Potpuno je jasno da ova dobijena bitka, ne znači dobijeni rat.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#51253 Re: SDP

Post by malakh »

koliko zastupnika gubi sdp ako ne uđu u vlast u tk i koliko njih prelazi u pda?
Leverage

#51254 Re: SDP

Post by Leverage »

addy_sa wrote:prof Lagumdzija bi do sada uveo SDP u vlast na svim nivoima.
Glasa se i izlazi na izbore da budes vlast, ne opozicija tj da omogucis da par drugova i drugarica prima par milja mjesecno glumeci opozicione zastupnike.
Takoe.

Glasa se da omogućiš da na stotine drugova i drugarica prima par milja mjesečno glumeći ministre i direktore.
Leverage

#51255 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote:koliko zastupnika gubi sdp ako ne uđu u vlast u tk i koliko njih prelazi u pda?
Onako ozbiljno, misliš da to iko zna u ovom momentu?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#51256 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote:
malakh wrote:koliko zastupnika gubi sdp ako ne uđu u vlast u tk i koliko njih prelazi u pda?
nitko to trenutačno ne može znati, ali budući da ti dolaziš iz tog kantona i da si upoznat sa načinom funkcioniranja pdaovaca, ne trebam te ubjeđivati da će se svim silama obrušiti na sdp.

ali ključno pitanje jeste zašto sarajevski sdp može u vlast i sa sda derivatima, a tuzlanski ne može?

drugo ključno pitanje jeste, zašto je sarajevski sdp učinio ustupak konakoviću kada je zahtjevao da sbb bude dio vlasti, a tuzlanski sdp ne može učiniti ustupak sbbu kada traže pda u vlasti?

i kako ćeš ti forumašima objasniti da se ovdje radi o preuzimanju partije, a ne o kojekakvim principima. principi su samo odličan paravan da se iza njega sakriju skrivene ambicije.
Banksy

#51257 Re: SDP

Post by Banksy »

kmirsad wrote:
Banksy wrote:
kluz franjo wrote:Nikšić je juče spasio ime i brend SDP-a.
Ako uspije u sljedećih 45 dana koliko-toliko sačuvati i organizaciju - ja mu skidam kapu.
DF je skinuo rukavice i otvoreno pustio kerbere.
Osim što je evidentno da formiranje vlasti na državnom i entitetskom nivou nisu prioritet za SDA, već vraćanje kontrole nad TK i KS, tako je i od jutros jasno da DF ima zadatak da konačno uništi SDP.
U subotu je valjda sjednica GO SDP-a. Do tada će biti svašta.
Da.
Da.Potpuno je jasno da ova dobijena bitka, ne znači dobijeni rat.
Ne znači, ali Ljiljan je pritjeran uz zid i nema više manevarskog prostora, i to je dobro. Potrošio je sve folove, i on i njegovi drotovi su raskrinkani, svima je jasno koju ulogu igra od početka i ne vidim koliku to još štetu može napraviti.

A Nerko je očito ozbiljno shvatio signale sa svog stranačkog terena, pa je mudro presložio prioritete.
kmirsad

#51258 Re: SDP

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
Ne znači, ali Ljiljan je pritjeran uz zid i nema više manevarskog prostora, i to je dobro. Potrošio je sve folove, i on i njegovi drotovi su raskrinkani, svima je jasno koju ulogu igra od početka i ne vidim koliku to još štetu može napraviti.

A Nerko je očito ozbiljno shvatio signale sa svog stranačkog terena, pa je mudro presložio prioritete.
I meni se tako čini kako si obrazložila. ne znam jesi li pročitala, da je danas Nikšić novinarima izjavio da Bijedić iznosi svoje lične stavove, a ne stranačke, te da on ne želi da komentariše lične stavove bilo kojeg člana SDP. Odluke nadležnog organa stranke su obavezujuče za sve članove stranke i moraju se poštovati...GO SDP je u subotu i tada će se znati koja od evidentnih struja u SDP-u će prevagnuti. Do tata... nečije dupe... gače žvaće...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51259 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Još jedno razočarenje mislim da nam građani neće oprostiti", istaknuo je Nikšić.
Mislim da ne može jasnije od ovoga.

Koliko god potcjenjivali Nikšića on ima jednu vrlo dobru osobinu: Ne pere ga egotrip. U stanju je saslušati i drugog.

Bez obzira na sve prozivke, ovakav čovjek im je trebao. Gdje su bili 2014. a gdje su sada, ne treba gledati samo u broju glasova. Živost ove teme poslije oktobra je samo jedan od primjera.
polacijela

#51260 Re: SDP

Post by polacijela »

gidra wrote: ... U PDA su prelazili kompletni odbori, direktori, rukovodioci. PDA izgurala iz vlasti SDA uhljebila sve živo i mrtvo u TK. Zar vam Banovići ne kroje politiku tamo u kantonu i dalje? Ko je gospodar života i smrti u TK, Kukić ili Gutić? To nisu nikakvi pokajnici već kriminalci koji vam kroje politiku i dalje. I vi hoćete takve da amnestirate tako što ćete ući u vlast sa njima i dopustiti im i dalje da drmaju TK.
U Sarajevu je potpuno druga priča, 3 lika se odmetnula od centrale i sa novom garniturom ljudi izašli na listu i napravili zavidan rezultat. Predložili nove ljude u Vladu... da se razumijemo ne podržavam Konakovića ali staviti znak jednakosti između Kukića i PDA sa NiP-om je ubleha klasična.
malakh wrote:... drugo ključno pitanje jeste, zašto je sarajevski sdp učinio ustupak konakoviću kada je zahtjevao da sbb bude dio vlasti, a tuzlanski sdp ne može učiniti ustupak sbbu kada traže pda u vlasti?
...
meni je zaista nevjerovatno forumsko nepoznavanje prilika na TK, izjednačavanje i spajanje nespojivog!
Gidra, svaka ti čast na pokušajima da barem donekle predstaviš o čemu se ovdje radi. Ali uzalud, to se shvati tek na svojoj koži.
Sa velikim interesovanjem i velikim pakovanjem kokica iščekujem trenutak kad će Kukić preuzeti šta hoće i kako hoće od Sarajeva. Ako već i nije, sudeći po ovim događajima :)

SDP u TK treba u opoziciju, ako se ičemu nada 2020. Sve drugo u ovakvoj konstelaciji odnosa je prodaja države, doslovno.
Last edited by polacijela on 06/02/2019 16:35, edited 2 times in total.
kmirsad

#51261 Re: SDP

Post by kmirsad »

Chmoljo wrote:
Još jedno razočarenje mislim da nam građani neće oprostiti", istaknuo je Nikšić.
Mislim da ne može jasnije od ovoga.

Koliko god potcjenjivali Nikšića on ima jednu vrlo dobru osobinu: Ne pere ga egotrip. U stanju je saslušati i drugog.

Bez obzira na sve prozivke, ovakav čovjek im je trebao. Gdje su bili 2014. a gdje su sada, ne treba gledati samo u broju glasova. Živost ove teme poslije oktobra je samo jedan od primjera.
Slažem se. Nikšiž u zadnje vrijeme poprilično pokazuje zrelost i interese stranke stavlje iznad sujete. Nekao mi se promijenio... nabolje... promišljeniji je... i sve više liči na Kojovića... u tom pogledu.
kmirsad

#51262 Re: SDP

Post by kmirsad »

polacijela wrote:
gidra wrote: ... U PDA su prelazili kompletni odbori, direktori, rukovodioci. PDA izgurala iz vlasti SDA uhljebila sve živo i mrtvo u TK. Zar vam Banovići ne kroje politiku tamo u kantonu i dalje? Ko je gospodar života i smrti u TK, Kukić ili Gutić? To nisu nikakvi pokajnici već kriminalci koji vam kroje politiku i dalje. I vi hoćete takve da amnestirate tako što ćete ući u vlast sa njima i dopustiti im i dalje da drmaju TK.
U Sarajevu je potpuno druga priča, 3 lika se odmetnula od centrale i sa novom garniturom ljudi izašli na listu i napravili zavidan rezultat. Predložili nove ljude u Vladu... da se razumijemo ne podržavam Konakovića ali staviti znak jednakosti između Kukića i PDA sa NiP-om je ubleha klasična.
malakh wrote:... drugo ključno pitanje jeste, zašto je sarajevski sdp učinio ustupak konakoviću kada je zahtjevao da sbb bude dio vlasti, a tuzlanski sdp ne može učiniti ustupak sbbu kada traže pda u vlasti?
...
meni je zaista nevjerovatno forumsko nepoznavanje prilika na TK, izjednačavanje i spajanje nespojivog!
Gidra, svaka ti čast na pokušajima da barem donekle predstaviš o čemu se ovdje radi. Ali uzalud, to se shvati tek na svojoj koži.
Sa velikim interesovanjem i velikim pakovanjem kokica iščekujem trenutak kad će Kukić preuzeti šta hoće i kako hoće od Sarajeva. Ako već u nije, sudeći po ovim događajima :)
Ja još nisam vidio da je ovdje neko Kukića podcijenio. Svi mi znamo koliki je njegov kapacitet. Pitanje je samo, šta i kolko on hoče. Uzme vlasti onoliko kolko mu je potebno, da provede svoje ciljeve. Ostalo ga previše i ne zanima.
Banksy

#51263 Re: SDP

Post by Banksy »

kmirsad wrote:
Banksy wrote:

I meni se tako čini kako si obrazložila. ne znam jesi li pročitala, da je danas Nikšić novinarima izjavio da Bijedić iznosi svoje lične stavove, a ne stranačke, te da on ne želi da komentariše lične stavove bilo kojeg člana SDP. Odluke nadležnog organa stranke su obavezujuče za sve članove stranke i moraju se poštovati...GO SDP je u subotu i tada će se znati koja od evidentnih struja u SDP-u će prevagnuti. Do tata... nečije dupe... gače žvaće...
Vidjećemo.. Nadam se da će najzad zauzeti čvrst, rezolutan stav, kakavgod on bio. Ova trakavica s DFom, ti nagovještaji da bi se s SDA ipak moglo, dvosmislene poruke i četveromjesečna zavlačenje, već im je nanijelo veliku štetu. A nije moralo, baš nije.
polacijela

#51264 Re: SDP

Post by polacijela »

kmirsad wrote:Pitanje je samo, šta i kolko on hoče. Uzme vlasti onoliko kolko mu je potebno, da provede svoje ciljeve. Ostalo ga previše i ne zanima.
Eto, šta je na primjer "ostalo" za Kukićeve u TK? Je li to preostao neki segment života koji 100% ne kontroliše?
To mu dođe ko usput, ko kusur, zabava.

Pokušavam da shvatim, to znači, nek se zabavlja tamo nekim rudnikom, pa i TE nek dobije, hebo to, znamol gdje su Banovići, ostalo će pustiti i tako to?
kmirsad

#51265 Re: SDP

Post by kmirsad »

polacijela wrote:
kmirsad wrote:Pitanje je samo, šta i kolko on hoče. Uzme vlasti onoliko kolko mu je potebno, da provede svoje ciljeve. Ostalo ga previše i ne zanima.
Eto, šta je na primjer "ostalo" za Kukićeve u TK? Je li to preostao neki segment života koji 100% ne kontroliše?
To mu dođe ko usput, ko kusur, zabava.

Pokušavam da shvatim, to znači, nek se zabavlja tamo nekim rudnikom, pa i TE nek dobije, hebo to, znamol gdje su Banovići, ostalo će pustiti i tako to?
Ponavljam. Uzeo je onoliko koliko mi treba. Uzet će samo onoliko koliko mu treba. Ako mi želja da pojede dvije baklave iz tepsije, pojest že te dvije i tepsiju ostaviti drugima. Ako mu jećef da spica tepsiju cijelu, spucat će je, niagdu neče oastaviti drugima. Mislim da su rudnici i TE put ka svojoj Elektroprivredi. I napravit će takvu TE da neče zagađivati svoj narod i familiju.
kmirsad

#51266 Re: SDP

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
kmirsad wrote:
Banksy wrote:

Vidjećemo.. Nadam se da će najzad zauzeti čvrst, rezolutan stav, kakavgod on bio. Ova trakavica s DFom, ti nagovještaji da bi se s SDA ipak moglo, dvosmislene poruke i četveromjesečna zavlačenje, već im je nanijelo veliku štetu. A nije moralo, baš nije.
Nije moralo. Nije smjelo. Ne znam čime ih Enko drži u šaci. Neki adut, kojeg se mnogi u SDP-u plaše, ima.
polacijela

#51267 Re: SDP

Post by polacijela »

@kmirsad Kukić je meni Tito, uzima levate lopatom (i tu ne mislim ni na tebe niti na ijednog forumaša, već na one koji se hvataju s njim u kolo). Kad je već ovako kako jeste, nek mu se sagne i SDP, kao što je i Radončić :)
bunk

#51268 Re: SDP

Post by bunk »

Jel ovaj Zukan onaj sto je godinama bio sindikalista :lol: :lol:
Banksy

#51269 Re: SDP

Post by Banksy »

Nikšić: Ako nismo spremni da potisnemo svoj ego u Bh. bloku, bolje je da se raziđemo
Raspetljava se, najzad. :thumbup:

Vjerovatno je i ovo djelovalo...

DF nije podržao listu SDP-a u srednjoj Bosni, upitan izbor Bećirovića u državni parlament
jefff

#51270 Re: SDP

Post by jefff »

I sta cemo sad?
last mohicans

#51271 Re: SDP

Post by last mohicans »

Koliko mi je drago sto zeleni nastavljaju da pjene, jos više mi je draze što je alkos Komsic pokazao pravo lice koje, da se razumijemo, nije mogao podvaliti onim sto misle svojom glavom, ali jeste vjernim glasačima koji su opet pali na njegovu demagogiju i odbranu zemlje kao '92.
nosara

#51272 Re: SDP

Post by nosara »

Marko Tomaš: Živimo talačku krizu, u Bh. bloku nema ni jedan istinski socijaldemokrata

:thumbup:
fosna2014

#51273 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Ljuuuuuljaaaaaaaj!

:thumbup:
Leverage

#51274 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote:
Leverage wrote:
nitko to trenutačno ne može znati, ali budući da ti dolaziš iz tog kantona i da si upoznat sa načinom funkcioniranja pdaovaca, ne trebam te ubjeđivati da će se svim silama obrušiti na sdp.

ali ključno pitanje jeste zašto sarajevski sdp može u vlast i sa sda derivatima, a tuzlanski ne može?

drugo ključno pitanje jeste, zašto je sarajevski sdp učinio ustupak konakoviću kada je zahtjevao da sbb bude dio vlasti, a tuzlanski sdp ne može učiniti ustupak sbbu kada traže pda u vlasti?

i kako ćeš ti forumašima objasniti da se ovdje radi o preuzimanju partije, a ne o kojekakvim principima. principi su samo odličan paravan da se iza njega sakriju skrivene ambicije.
Stvar je vrlo jednostavna, samo je ti pokušavaš predstaviti odnosno spinovati na način kako to radi i Bijedić.

SDP nema koalicioni kapacitet da formira vlast bez "big no" stranaka, dakle SDA i PDA. Pokušalo se, ali su privjesak stranke SBB i SBiH izigrale dogovor.

Stavljati znak jednakosti između Konakovića i Kukića je ili krajnje površno ili krajnje zlonamjerno. Nije dovoljno reći "SDA derivati" i doviđenja, mora se ući u meritum stvari. A tada se dođe do zaključka da su u Sarajevu birali daleko kvalitetniji SDA derivat nego li u TK. Čak ne mislim da bi u Sarajevu uopšte bili protiv formiranja vlasti sa PDA, ali su članstvo i birači u TK protiv toga jer znamo ko je Mirsad Kukić.

SDP je doživio poraz širom BiH uključujući i TK, ali se u Sarajevu posložilo na način da SDP može biti do vlasti.

Ipak, za razliku od Bijedića koji bi koalicioni kapacitet SDP-a potrošio na neograničeno uhljebljivanje poslušnika, SDP, iako u vlasti u KS, neće ni pokušati tako nešto.

E to je suština kad se do kraja ogoli lafina varalice Bijedića.
Last edited by Leverage on 07/02/2019 01:31, edited 1 time in total.
putokaz1

#51275 Re: SDP

Post by putokaz1 »

:run:
Post Reply