Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zateznistub wrote:Mogu te pitati za tvoj stan. Ulica je odobrenje od opštine i taj dokument vjerovatno. Imaju. Da li su vas u ulici kontaktirali iz drugih firmi tipa VIK, Elektroprivreda. Drugi kablovski operateri?
Kad je lol dolazio u moj ulaz pitali su za ulaz u haustor, ne i za kopanje kanala iza zgrade. Tm također.
Ja ne govorim o odobrenju, govorim o tome da nisam dobio nikakvu informaciju. Vratim se jedan dan sa posla sa djecom i ženom i ne mogu ući u kuću jer su oni raskopali ulicu. Ne mogu ući sa autom u ulicu. Ne treba im moje odobrenje, ali brate mili, ne možeš početi sa takvim radovima bez da ikome išta kažeš. Pogotovo ako im to nešto otežava ili onemogućuje ulaz u kuću.
Pritom su presjekli nešto za plin, pa je i tu sranje bilo. To da i ne spominjem. Kada je Telemach dolazio u ulicu, doduše preko krova, ljudi su pozvonili na vrata, rekli da će par dana raditi, postavljati kablove, pa eto da znamo i ukoliko smo zainteresovani za uslugu njihovu da imam taj i taj broj.
Zamisli sad kad bi firme sviju ponaosob pitali kad kome odgovara? Na sta bi to ličilo i koliko bi radovi trajali? Mora se pokopati i tačka. I te firme imaju i rokove i obaveze. Jeste malo jebenog, ali strpite se neće trajati sto godina.
"postovani stanari ulice te i te od broja do broja, obavjestavamo vas da ce u periodu od tog do tog datuma firma ta i ta vrsiti radove u svrhu tu i tu. u navedenom periodu bice onemoguceno prometovanje na ovom dijelu ulice. unaprijed se izvinjavamo zbog eventualnih smetnji te vas ljubazno vas molimo za razumijevanje"
jebeno tesko ovakvu obavijest postaviti na par mjesta u ulici
holowey wrote:
"postovani stanari ulice te i te od broja do broja, obavjestavamo vas da ce u periodu od tog do tog datuma firma ta i ta vrsiti radove u svrhu tu i tu. u navedenom periodu bice onemoguceno prometovanje na ovom dijelu ulice. unaprijed se izvinjavamo zbog eventualnih smetnji te vas ljubazno vas molimo za razumijevanje"
samo sto to nije stvar BHTelecoma vec Izvodjaca radova... ne branim nikoga, ali mislim da je to logicno
holowey wrote:
Navedi mi samo jednu firmu koja izvodi javne radove i izvjesi ovu obavijest? Samo jednu.
zateznistub wrote:
Nadasve oni, osim ako pod tim ne smatras obavijesti i isključenju. Kad ti isključe struju samo ostave obavijest da si ostao bez struje.
Sto se njih tice uvijek su bili korektni i najavljivali su sve radove putem medija. Od toliko do toliko sati ce ta i ta ulica biti bez napajanja el. energijom.. Mada ovo nema veze sa temom ali pitao si , ako nista moze se na portalu objavit da ce biti radovi.
holowey wrote:
samo sto to nije stvar BHTelecoma vec Izvodjaca radova... ne branim nikoga, ali mislim da je to logicno
a izvodjac radova nije firma koja bi mogla postaviti obavjestenje? i nije ih angazovao bht nego oni sami od sebe dosli pa je bht isprican od odgovornosti ako oni sta zaseru?
holowey wrote:
a izvodjac radova nije firma koja bi mogla postaviti obavjestenje? i nije ih angazovao bht nego oni sami od sebe dosli pa je bht isprican od odgovornosti ako oni sta zaseru?
izvodjac radova jeste trebao obavijestiti ljude koji tu zive. naravno da je isprican, postoji ugovor koji je potpisan u kojem pise sta su obaveze narucioca a sta su obaveze izvodjaca.
napisao sam to u kontekstu toga da diskusija na tu temu ne bi trebala biti na ovdje, jer po meni nema veze sa bh telecomom.
holowey wrote:
Navedi mi samo jednu firmu koja izvodi javne radove i izvjesi ovu obavijest? Samo jednu.
Dok sam ja dosao do kuce s posla, oni su prokopali i sve unistili... Bez ikakvog pitanja, mog odobrenja... Ne mogu da vjerujem da tako rade.
Naklatit cu im se na kosti zbog ovog i jebenog prikljucka. Radi se o privatnom posjedu ispred kuce. Pa kako ovo rade kabadahije. Jos fino kazem jucer ovom sto ih nadgleda. Ne kopaj nista dok ne nadjemo najbolje rjesenje. Ja idiota Boze sacuvaj!!
Ja ih zvao prema svom rasporedu. Oni rade svaki radni dan to. Nazovem taj dan jer sam tu i mogu. Jave se, kazu zvat ce oni mene. Zvao sam oko 3 sata.
Zovu sutra ujutro u 9. Dakle, vec u startu oni odredjuju kad meni odgovara. Nisam se javio, spavao sam jer radim kasno. Ustajem i imam sms: "postovani, s obzirom da se niste javili, morate zvati ponovo broj..."
S obzirom da ti jebem sve. Pa ne dolazis plocice mijenjati. Sekund ti treba da popravis iz svoje kancelarije. Ne, oni zovu dan poslije i jos krivica moja, pa moram ponovo zvati.
Taj ton i odabir rijeci i cekanje narednog dana za minut koliko treba da se nastima ruter.
Ja ih zvao prema svom rasporedu. Oni rade svaki radni dan to. Nazovem taj dan jer sam tu i mogu. Jave se, kazu zvat ce oni mene. Zvao sam oko 3 sata.
Zovu sutra ujutro u 9. Dakle, vec u startu oni odredjuju kad meni odgovara. Nisam se javio, spavao sam jer radim kasno. Ustajem i imam sms: "postovani, s obzirom da se niste javili, morate zvati ponovo broj..."
S obzirom da ti jebem sve. Pa ne dolazis plocice mijenjati. Sekund ti treba da popravis iz svoje kancelarije. Ne, oni zovu dan poslije i jos krivica moja, pa moram ponovo zvati.
Taj ton i odabir rijeci i cekanje narednog dana za minut koliko treba da se nastima ruter.
Kad sam uvodio internet, cekao sam 5 mjeseci, pa ti sad vidi Kad god sam ih zvao, trebalo je par sedmica da cekam da se oni smiluju da nesto urade. Al od svih njihovih majmunluka, najgore mi je to sto kad ih nazoves, prvo te obavijeste da se razgovor snima, pa te onda puste da cekas. A dok cekas, kroz glavu ti prodje svasta sto bi im htio izgovorit
Ma ovo prelazi sav bezobrazluk.evo gore sam naveo moj primjer.Sjedim u kuci ovi vec par dana kopaju ulicu.U jednom trenutku izadjem ispred i imam sta vidjeti.Oni mi prokopali ispred garaze pred kraj radnog vremena sa namjerom da to sutra zavrse.Halo ispred garaze u kojoj je moje auto.
Naravno pitam kako to mogu uraditi da me ne obavjeste da bi taj njihov glavni rekao:"pa sto nisi izasao cujes da kopamo".Kopaju 4-5 dana tu i sad bi ja trebao dezurati kad ce proci ispred garaze.Naravno naredim im da to urade do kraja radnog vremena ili sutra nece smjeti prici tu.
Zamisli da ja nisam izasao a oni otisli.Zamisli da mi je u noci auto bilo hitno potrbno.I sta?.
Zato svima savjet.Kada rade blizu vase kuce otvorite cetvere oci i nedaj te da vam rade sta oni hoce.
riko-ga wrote:Ma ovo prelazi sav bezobrazluk.evo gore sam naveo moj primjer.Sjedim u kuci ovi vec par dana kopaju ulicu.U jednom trenutku izadjem ispred i imam sta vidjeti.Oni mi prokopali ispred garaze pred kraj radnog vremena sa namjerom da to sutra zavrse.Halo ispred garaze u kojoj je moje auto.
Naravno pitam kako to mogu uraditi da me ne obavjeste da bi taj njihov glavni rekao:"pa sto nisi izasao cujes da kopamo".Kopaju 4-5 dana tu i sad bi ja trebao dezurati kad ce proci ispred garaze.Naravno naredim im da to urade do kraja radnog vremena ili sutra nece smjeti prici tu.
Zamisli da ja nisam izasao a oni otisli.Zamisli da mi je u noci auto bilo hitno potrbno.I sta?.
Zato svima savjet.Kada rade blizu vase kuce otvorite cetvere oci i nedaj te da vam rade sta oni hoce.
Haj mi samo napiši kakve veze ima Telekom sa građevinskim radovima u tvojoj ulici i bahatog ponašanja izvođača radova?
riko-ga wrote:Ma ovo prelazi sav bezobrazluk.evo gore sam naveo moj primjer.Sjedim u kuci ovi vec par dana kopaju ulicu.U jednom trenutku izadjem ispred i imam sta vidjeti.Oni mi prokopali ispred garaze pred kraj radnog vremena sa namjerom da to sutra zavrse.Halo ispred garaze u kojoj je moje auto.
Haj mi samo napiši kakve veze ima Telekom sa građevinskim radovima u tvojoj ulici i bahatog ponašanja izvođača radova?
A gdje ti vidis da sam ja spomenuo BHT?No kada vec spomenu.Ako ja angazujem radnike za neki posao zar ja ne bi trebao dati upute tim ljudima kako bi trebali to da rade.No ponovit cu da ja BHT nisam spomenuo.
A gdje ti vidis da sam ja spomenuo BHT?No kada vec spomenu.Ako ja angazujem radnike za neki posao zar ja ne bi trebao dati upute tim ljudima kako bi trebali to da rade.No ponovit cu da ja BHT nisam spomenuo.
Koliko vidim naslov teme je BHTelecom All About a PDF je računari i tehnologija. Samo sam sabrao 2 i 2.