Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
General War

#51251 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Danguba wrote:Ja drzave i fekalija.
Novinar se druzi sa drzavnim tuziocem, piju zajedno kafu i taj novinar utice na njega da obustavi istrage koje bi ocigledno rezultirale razotkrivanjem kriminalnih radnji u mnogo slucajeva. Sve to, ali taj tuzilac nicim izazvan jos to saopstava medijima(da su obustavljene istrage protiv tog i tog). Vjerovatno da ga ne razbjesni i da mu se uvuce u analni otvor.
Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je za Klix.ba da ostaje pri ranijim tvrdnjama i optužbama iznesenim na račun državnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića.

Mektić je rekao da je medijski pogrešno prezentovano da je u sukobu s glavnim tužiocem Tužilaštva BiH.

"Ja ni sa kim nisam u sukobu. Nije moj posao da ulazim u sukobe sa tužiocem. Ja kada govorim onda pričam o onome što je interes BiH, a to je borba protiv korupcije. Ja ću o tome nastaviti govoriti", kazao je Mektić.

Ističe da lično nema problem da se i o njemu govori na osnovu dužnosti koju radi u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

"Neka govore da li ja dobro radim ili ne radim svoj posao. Šta bih ja trebao ako me neko prozove da ne radim dobro svoj posao? Da ulazim u sukob? Kakav sukob? Nije mi jasno zašto se uopše to predstavlja kao sukob", rekao je Mektić.

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Goran Salihović najavio je da će pokrenuti postupak po tužbi za klevetu protiv ministra bezbjednosti BiH, a od ranije je poznato da je Salihović najavio i istragu o Mektićevoj fakultetskoj diplomi.

Mektić odgovara da "on to najavljuje već 10 ili 15 puta" te da mu nije jasno što uopše najavljuje takve stvari.

"Nije na njemu da najavljuje već da radi svoj posao. Kad ga pitate za neku istragu u Tužilaštvu BiH on vam odgovori da se ne petljate u rad Tužilaštva BiH i da je istraga u toku. Pa zašto on najavljuje istragu? On uopše nije obavezan da najavljuje istrage koje bi trebale biti neka vrsta tajnog posla. Molim vas, ljudi kreću u sakrivanje i uništavanje dokaza, počinju vršiti pritisak na svjedoke kada već imaju najavljenu istragu. Još jednom ponavljam, on ne treba ništa najavljivati, već raditi svoj posao", rekao je Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH kaže da podržava sve Salihovićeve aktivnosti bez obzira na to o kojoj istrazi se radi, ali da ostaje pri ranijim tvrdnjama koje je iznio na račun državnog tužioca u vezi sa curenjem informacija iz predmeta.

"Hajde da se vratimo unazad tri godine ili pet godina pa da vidimo koji smo mi to korupcioni predmet riješili? Ovdje se ništa ne rješava. Pa mi kao da smo Finska kada je riječ o korupciji. Korupcija cvjeta u svim sferama, a kod nas u institucijama koje se bave istraživanjem nema ništa. Naravno da ću biti protiv toga", rekao je Mektić.

Podsjetio je da je njegova dužnost kao ministra bezbjednosti BiH da pomogne bezbjednosnim agencijama u zemlji pa i Tužilaštvu BiH.

"Neka kažu šta je problem. Ako je u meni problem neka me slobodno prozovu i kažu šta treba da uradim. Neka to kažu kako god hoće, ali samo da već jednom krenemo nešto raditi", kazao je Mektić.

Kako kaže, ministri, ali i nosioci pravosudnih institucija postavljeni su na funkcije da bi radili u interesu građana BiH, a ne političkih stranaka.

"Nema potrebe da državni tužilac ili šef bilo koje policijske agencije sjedi s nekim od političara i nešto dogovara, pregovara i izvještava ga", rekao je Mektić.

S obzirom na to da je kazao da ima saznanja da je Salihović umiješan u curenje informacija iz predmeta o kupovini vile Milorada Dodika u Beogradu te predmeta poput Bobar i Pavlović banke, Mektića su novinari portala "Klix.ba" pitali da li ima namjeru organima države predati dokaze.

"Salihović najavljuje istrage, a ja neću ništa da najavljujem. Ja ću od institucija ove države tražiti samo da se uradi ono što je u skladu sa zakonima", zaključio je Mektić.

:thumbup: :bih:
Danguba

#51252 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Ovaj ga pritisce a ovaj kmeci na sav glas. :izet:
developer10

#51253 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by developer10 »

Istraživanja: Izbori 2016. Opća bolnica Kako je uništen NK Čelik AFERA - TV Žurnal Afera "Junice"

NAKON PISANJA ŽURNALA: Pokrenut disciplinski postupak protiv Gorana Salihovića
Objavljeno: 09.08.2016. u 18:55h
Istragu je otvorio Ured glavnog disciplinskog tužioca.

Kako saznaje Žurnal od izvora iz državnih pravosudnih institucija Ured glavnog disciplinskog tužioca VSTV-a pokrenuo disciplinski postupak protiv glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića. Istraga je pokrenuta nakon medijskih istupa glavnog tužioca te navoda koje je objavio magazin Žurnal o direktnoj umiješanosti Salihovića u opstruiranje istraga protiv visokih političkih dužnosnika, prije svih Milorada Dodika.

O tome je prije nekoliko dana Žurnal detaljnije pisao.

http://zurnal.info/novost/19947/pokrenu ... salihovica
arzuhal

#51254 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

Drvosječa i statixx umal' ne uništiše temu, al' dobro je... :mrgreen: :lol:

- Ko je rek'o?
- Ja rek'o!
- Štas' ba ti rek'o!?
- Kome mater!??
- ŠTA'E!?
- HAJ SA' RECI!
General War

#51255 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Mato Đaković priznao: Transkript je tačan!

Dio transkripta telefonskih razgovora između mene i Dodika je tačan, potvrdio je danas za Al Džaziru Mato Đakovic, novinar emisije "Telering" (RTRS).

"Dijelom taj transkript ja mogu reći da je tačan. Prenio sam Dodiku mišljenje na osnovu intervjua što je glavni tužilac rekao u emisiji", rekao je Đaković.

"Nikada Dodika nisam nazvao 'šefe'. Ne vjerujem da sam toliko moćan da mogu zaustaviti istragu. Biću prijatelj sa Goranom Salihovićem kada ne bude radio taj posao koji radi", kaže Mato Đaković, novinar RTRS-a koji je, inače na iznenađenje mnogih prije nekoliko nedjelja napustio OBN TV, svoju matičnu tv kuću u kojoj je radio posljednjih 10 godina, i prešao na javni servis Republike Srpske.

http://www.rtvbn.com/3828591/mato-djako ... t-je-tacan
Danguba

#51256 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Neki na crveni tepih a neki u opanke i sajkacu.

Image
jao_situacije

#51257 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

developer10 wrote:Istraživanja: Izbori 2016. Opća bolnica Kako je uništen NK Čelik AFERA - TV Žurnal Afera "Junice"

NAKON PISANJA ŽURNALA: Pokrenut disciplinski postupak protiv Gorana Salihovića
Objavljeno: 09.08.2016. u 18:55h
Istragu je otvorio Ured glavnog disciplinskog tužioca.

Kako saznaje Žurnal od izvora iz državnih pravosudnih institucija Ured glavnog disciplinskog tužioca VSTV-a pokrenuo disciplinski postupak protiv glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića. Istraga je pokrenuta nakon medijskih istupa glavnog tužioca te navoda koje je objavio magazin Žurnal o direktnoj umiješanosti Salihovića u opstruiranje istraga protiv visokih političkih dužnosnika, prije svih Milorada Dodika.

O tome je prije nekoliko dana Žurnal detaljnije pisao.

http://zurnal.info/novost/19947/pokrenu ... salihovica
komentari pored
Šejla Turković
Svaka cast na vasem trudu,al bojim se da ce i ta prijava zavrsiti u ladici.kao i cavkina na k.tuzilastvu (krivicna prijava za uzimanje mita).burzicka je cuva ko suho zlato.
Like · Reply · 5 · Aug 9, 2016 8:16pm

Mario Glavas ·
Pjesnik,muzičar,tur.tehničar,parapsiholog at Slobodni umjetnik
ja ću mu jebat mater i njemu i meddžidi oni su mojoj majci namjestili sudinici miletić i sad kad je nevina svi šute pa nemoš se to ni parama platit majku vam jebem
Like · Reply · Aug 10, 2016 12:58pm
:lol: :lol:
sinuhe

#51258 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sinuhe »

Vidim ima svog covjeka u tuzilastvu. Ima li i na Poljinama? Vele neki dan na portalu kako ga je strah doci u Sarajevo. :?
skupljac_zeljeza

#51259 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by skupljac_zeljeza »

biske

#51260 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by biske »

Referdum nulti naJesen. Premijer Zeljko bare bare sa Zvizdicem (i sa kantonima al to nema veze). Sta sam jos propustio?
archi_a

#51261 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Šta oĆe i taj supervizor za distrikt Brčko više ?!? Čuj, ne dozvoljava da se provede referendum na teritoriji Brčkog. :oops: A fino smo Brčko izrezbarili na karti kao sastavni dio pi si-ja.
Nek se jebe i nek ne sere !!!
ultima_palabra

#51262 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Šarović i Mektić su jedini koji ne jebu Baju ni 2%.
mO k3

#51263 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

ultima_palabra wrote:Šarović i Mektić su jedini koji ne jebu Baju ni 2%.
:thumbup:
Sta spiric izjavljuje , nijedan praznik nije vrijedan rata ??
mayab

#51265 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Kak'a je ovo antipropaganda ? :izet:
Prosječna neto plata u Republici Srpskoj u julu je iznosila 838 KM, podaci su entitetskog Zavoda za statistiku.
U odnosu na juli 2015. godine, prosječna neto plata isplaćena realno je veća za 1,5 posto, dok je u odnosu na juni 2016. godine realno manja za 0,5 posto.

Do tog smanjenja došlo je uglavnom zbog manjeg broja plaćenih prekovremenih sati rada i rada za državni praznik u područjima: informacije i komunikacije, vađenje ruda i kamena i proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, a koja zapošljavaju značajan broj radnika, navode statističari.

U RS-u i dalje je najviša prosječna neto plata u području finansijske i djelatnosti osiguranja i to 1.267 KM, a najniža u području administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti, svega 516 KM.
Tomahawk11
Globalni moderator

#51266 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Hoćete li strancima da dajemo fabrike i da ih za dvije godine, ako nema profita, pokupe i odu.
PreCjednik trola sam sebe :mrgreen: :mrgreen:
jasko_ba

#51267 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jasko_ba »

http://mondo.ba/a681868/Sport/Ostali-sp ... -FOTO.html
Ovi ljudi su bolesni. Kompletan clanak zasluzuje famozne Petar Luković obrade na e-novine.com :lol:
Danguba

#51268 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Укњижење војне имовине за званичнике РС нови доказ правног насиља (ВИДЕО)

Одлука Апелационог вјећа Суда БиХ да Српска мора укњижити војну имовину на БиХ за званичнике РС нови је доказ правног насиља. Устав БиХ каже да само оно што је изричито дато или споразумом договорено припада БиХ, а ниједан од тих услова није испуњен, каже предсједник Српске Милорад Додик.

:-) :-)

Kada vise ne znas kuda i kako, stvori sebi paralelni svijet. :D
daddy-kool

#51269 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Malo se guardianska tema uspavala, nadam se da je do godišnjih odmora forumaša.

Dok Guardian čini sve da odbrani dan države republike šumske i priprema svečani referendum kao vrhunac demokratije u Evropi, štovaoci lika i djela našeg Labuda su izgleda zauzeti kupanjem i sunčanjem!? :?
bh.tornjak

#51270 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

daddy-kool wrote:Malo se guardianska tema uspavala, nadam se da je do godišnjih odmora forumaša.

Dok Guardian čini sve da odbrani dan države republike šumske i priprema svečani referendum kao vrhunac demokratije u Evropi, štovaoci lika i djela našeg Labuda su izgleda zauzeti kupanjem i sunčanjem!? :?
a poslije c e da se busaju u prsa (kokosija) kako su upravo oni zajedno s gVardijanom jurisali protiv pomahnitalih islamistickih vehabija i masonsko-vatikanskih srbomrzaca.
ne,nece moci....ovaj put gVardijan je sam jurisao noseci u ljevici ruci lovorike a u desnoj olimpijski plamen referenduma...
kojim je obasjao srca i lica slobodarskog naroda sirom sumske
Tomahawk11
Globalni moderator

#51271 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Pa PreCjednik ima takvu funkciju, on je vazda dezurni :mrgreen: :mrgreen:
Ridjobrki

#51272 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ridjobrki »

Šta veli majstor - prvobitno htjeli 20 miliona zaduženja ali zbog velikog interesa banaka će 40.

Jah, eto ne bi oni ali banke..... :lol: :lol: :lol:
mO k3

#51273 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Ridjobrki wrote:Šta veli majstor - prvobitno htjeli 20 miliona zaduženja ali zbog velikog interesa banaka će 40.

Jah, eto ne bi oni ali banke..... :lol: :lol: :lol:
:lol:
daddy-kool

#51274 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Kolika je kamata bila?

Kod džihatlija:
Bosnian Banks Give Interest-Free Loan to Federation

Local commercial banks provided a loan to Bosnia's cash-strapped Federation entity with a negative interest rate as officials sought to plug holes in the budget.
http://www.balkaninsight.com/en/article ... 08-25-2016
čaika

#51275 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

KRALJICE SLASTI SA LIKOM GUARDIANA U ŠUMSKOJ SE PRODAJU KAO LUDE!
Image

Otkada su se pojavile lubenice sa likom Guardiana, narod u Šumskoj samo njih traži i kupuje. One su slika naprednih tehnologija koje Šumska posjeduje i njene svjetske nadmoći u svim granama industrije. Potpuno su zavladale moćnim tržištem Šumske, dok proizvođači običnih lubenica lupaju glavama o zidove i pokušavaju iskopirati originalne guardianske lubenice. Logično je da kraljice slasti nose lik Ustavom Šumske ovlašćenog oplođivača nerotkinja, ipak je on kralj slasti šumskih nerotkinja i ostalih šumskih žena!
Locked