Magarece_godine wrote:Pozdrav za raju na forumu od nas
MašaAllah lutke medene!!!!! Hvala na ovoj prelijepoj slici, isto razglednica !!!
Moderator: anex
Magarece_godine wrote:Pozdrav za raju na forumu od nas
Meni je pomoglo sušenje fenom,a mazala sam je violetinom kremom i stavljala beby nivein puder,i danas dan to koristimo i nema osipa,a imala ga je i to plikovi crveni.Naravno da maramice ne koristimo._turpija_ wrote:Zdravo mamice , mojs princeza od 27 dans ima uzasan pelenski osip, ko da je neko nazario.. prije 10 dana kad su bile 2 3 male tackice patronazna mi je rekla dda koristim penaten kremu. Bebs je iskljucivi dojena, i cesto kaki i to su vodenaste stolice. Ja je na svako budjenje operem, i namazem penatenim. ne koristimo vlazne maramice, jer se ja osipam na njih.. sta da radimo, imate li savjet?
Sudocrem!_turpija_ wrote:Zdravo mamice , mojs princeza od 27 dans ima uzasan pelenski osip, ko da je neko nazario.. prije 10 dana kad su bile 2 3 male tackice patronazna mi je rekla dda koristim penaten kremu. Bebs je iskljucivi dojena, i cesto kaki i to su vodenaste stolice. Ja je na svako budjenje operem, i namazem penatenim. ne koristimo vlazne maramice, jer se ja osipam na njih.. sta da radimo, imate li savjet?
dama_u_crnom wrote:Mašala!! Ko lutke su obojica. Nek su živi i zdravi. Ljubim ih tako medene.
Ja sam koristila i zadovoljna sam. Kad sam isla kratko negdje, a mrsko mi bilo nositi kolica. Malo je problem ako beba zaspe, ali sve u svemu nekad mi je draze bilo nositi je u kenguru, nego u kolicima. Ugl. u kengru mi nikada nije plakala.kakavdanakneiskustvu wrote:koristite li kengur nosiljke?
manekenka u penziji wrote:Ja sam dobila dvoja polovna graco kolica na korištenje. Oprala ih slaufom i detrdzentom, osusila i evo ih kao nova. Prva kolica sto sam dobila su na 4 točka a druga su neka ultra moderna na 3 točka i ne bi ih nikome preporučila jer je njima zaista teško upravljati. Kada hoćeš da skrenes, moraš čitava kolica svojom snagom da zakrenes. Inače ta su kolica napravljena za sportski naklonjene mame pa mogu sa njima dzogirati jer ona nece lako skrenuti s puta, jer ta kolica idu samo pravo![]()
![]()
U oba se uklapa autosjedalica 0+ (iste marke)sto je super praktična stvar. Bebu samo izvadis iz auta u AS-u i uklopis u kolica. Meni se to pokazalo kao jako praktično.
Ako imaš viska novca uzmi Peg perego kolica jer po iskustvima drugih mama, vrijede svake marke. Meni licno je i graco super.
AS je po zakonu obavezan a vidjet ćeš i da je mnogo praktičnije držati bebu u njemu nego u naručju, o sigurnosti i da ne pricam.
Za iznošenje bebe iz bolnice sam isto dobila Peg perego nosiljku (nulti položaj) ali je meni bila nepraktična jer nisam imala ta kolica, a i zauzme mi dobar dio auta. Ta nosiljka je super jer beba u njoj lezi i nije "zgrbljena" u fetus položaj.
Do prve godine ce ti trebati jedna auto sjedalica, a poslje kupuješ drugu za stariju djecu.
Ja jos koristim malu rupicu i jednu bem li ga, jel' dvojka..., od pocetka.manekenka u penziji wrote:Gdje je onaj @Mis mekinjas ili bilo ko drugi ko je koristio tommee tippee da mi kaže kada da ubacim čep br.2
Malena ima 3mj.i još smo na jedinici. Strah me da mijenjam ako je puno veća rupica da ne počne odbijati dojenje.
Koliko znam male bebe ne smiju dugo biti u sjedalici, odn u nelezecem položajumaybelline wrote:manekenka u penziji wrote:Ja sam dobila dvoja polovna graco kolica na korištenje. Oprala ih slaufom i detrdzentom, osusila i evo ih kao nova. Prva kolica sto sam dobila su na 4 točka a druga su neka ultra moderna na 3 točka i ne bi ih nikome preporučila jer je njima zaista teško upravljati. Kada hoćeš da skrenes, moraš čitava kolica svojom snagom da zakrenes. Inače ta su kolica napravljena za sportski naklonjene mame pa mogu sa njima dzogirati jer ona nece lako skrenuti s puta, jer ta kolica idu samo pravo![]()
![]()
U oba se uklapa autosjedalica 0+ (iste marke)sto je super praktična stvar. Bebu samo izvadis iz auta u AS-u i uklopis u kolica. Meni se to pokazalo kao jako praktično.
Ako imaš viska novca uzmi Peg perego kolica jer po iskustvima drugih mama, vrijede svake marke. Meni licno je i graco super.
AS je po zakonu obavezan a vidjet ćeš i da je mnogo praktičnije držati bebu u njemu nego u naručju, o sigurnosti i da ne pricam.
Za iznošenje bebe iz bolnice sam isto dobila Peg perego nosiljku (nulti položaj) ali je meni bila nepraktična jer nisam imala ta kolica, a i zauzme mi dobar dio auta. Ta nosiljka je super jer beba u njoj lezi i nije "zgrbljena" u fetus položaj.
Do prve godine ce ti trebati jedna auto sjedalica, a poslje kupuješ drugu za stariju djecu.hvala na savjetima! Mi cemo najvjerojatnije dobiti lovu od mojih roditelja pa smo kontali uzeti kolica i sjedalicu. Koliko sam shvatila, nosiljka ce mi trebati jednom u zivotu - kad bebu iznosim iz bolnice, tako da cu posuditi od snahe.Ne bih opet nikakva preskupa jer opet za godinicu eto ti jos jedna kupovina. A reci mi, gledam ove sjedalice, neke dodju sa onim postoljem/bazom a neke ne - jel ta baza obavezna? Mislim, jel beba sigurna u autosjedalici bez baze (tete u trgovini mi rekose da je to dodatna oprema, dakle, nije obavezna
)
Upravo, ne znam kako misli tek rodjenu bebu staviti u sjedalicu?Ma.Le.Na wrote:Koliko znam male bebe ne smiju dugo biti u sjedalici, odn u nelezecem položajumaybelline wrote:manekenka u penziji wrote:Ja sam dobila dvoja polovna graco kolica na korištenje. Oprala ih slaufom i detrdzentom, osusila i evo ih kao nova. Prva kolica sto sam dobila su na 4 točka a druga su neka ultra moderna na 3 točka i ne bi ih nikome preporučila jer je njima zaista teško upravljati. Kada hoćeš da skrenes, moraš čitava kolica svojom snagom da zakrenes. Inače ta su kolica napravljena za sportski naklonjene mame pa mogu sa njima dzogirati jer ona nece lako skrenuti s puta, jer ta kolica idu samo pravo![]()
![]()
Do prve godine ce ti trebati jedna auto sjedalica, a poslje kupuješ drugu za stariju djecu.hvala na savjetima! Mi cemo najvjerojatnije dobiti lovu od mojih roditelja pa smo kontali uzeti kolica i sjedalicu. Koliko sam shvatila, nosiljka ce mi trebati jednom u zivotu - kad bebu iznosim iz bolnice, tako da cu posuditi od snahe.Ne bih opet nikakva preskupa jer opet za godinicu eto ti jos jedna kupovina. A reci mi, gledam ove sjedalice, neke dodju sa onim postoljem/bazom a neke ne - jel ta baza obavezna? Mislim, jel beba sigurna u autosjedalici bez baze (tete u trgovini mi rekose da je to dodatna oprema, dakle, nije obavezna
)
Nešto kontam da je ta nosiljka sa nultim položajem potrebna bar prvih 6. Mjeseci kad beba ne smije sjediti
Hvala!Mis mekinjas wrote:Ja jos koristim malu rupicu i jednu bem li ga, jel' dvojka..., od pocetka.manekenka u penziji wrote:Gdje je onaj @Mis mekinjas ili bilo ko drugi ko je koristio tommee tippee da mi kaže kada da ubacim čep br.2
Malena ima 3mj.i još smo na jedinici. Strah me da mijenjam ako je puno veća rupica da ne počne odbijati dojenje.Sad smo dobili case, pa cemo i njih koristiti.
Sto ce reci da mu je apsolutno svejedno kolika je rupica. Mora da je oblik dude najbitniji. Slobodno ti daj vecu rupicu. Da
Samo ce brze piti. Jos dojim evo ga gazi 9. mjesec sa tim bocicama.![]()
Inace ako kome treba poklanjam jednu tommee toppee zlicicu za 7+, moj mali vec s tom zlicicom sam mrlja i gura je pravilno u usta. Tome valjda i sluzi. I jedan tanjiric dajem uz zlicicu.