Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
šatirana_ljubičica

#5126 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by šatirana_ljubičica »

Magarece_godine wrote:Pozdrav za raju na forumu od nas :)

Image

MašaAllah lutke medene!!!!! Hvala na ovoj prelijepoj slici, isto razglednica !!! :kiss:
blondina

#5127 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by blondina »

_turpija_ wrote:Zdravo mamice , mojs princeza od 27 dans ima uzasan pelenski osip, ko da je neko nazario.. prije 10 dana kad su bile 2 3 male tackice patronazna mi je rekla dda koristim penaten kremu. Bebs je iskljucivi dojena, i cesto kaki i to su vodenaste stolice. Ja je na svako budjenje operem, i namazem penatenim. ne koristimo vlazne maramice, jer se ja osipam na njih.. sta da radimo, imate li savjet?
Meni je pomoglo sušenje fenom,a mazala sam je violetinom kremom i stavljala beby nivein puder,i danas dan to koristimo i nema osipa,a imala ga je i to plikovi crveni.Naravno da maramice ne koristimo.
Bumblebee

#5128 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Bumblebee »

_turpija_ wrote:Zdravo mamice , mojs princeza od 27 dans ima uzasan pelenski osip, ko da je neko nazario.. prije 10 dana kad su bile 2 3 male tackice patronazna mi je rekla dda koristim penaten kremu. Bebs je iskljucivi dojena, i cesto kaki i to su vodenaste stolice. Ja je na svako budjenje operem, i namazem penatenim. ne koristimo vlazne maramice, jer se ja osipam na njih.. sta da radimo, imate li savjet?
Sudocrem!
Ja se kunem u njega.
kakavdanakneiskustvu

#5129 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kakavdanakneiskustvu »

pozz i od nas

Image
manekenka u penziji

#5130 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

ljubim ja te none bebeje :kiss: :kiss: :kiss:
Magarece_godine

#5131 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Magarece_godine »

kakavdanakneiskustvu wrote:pozz i od nas

Image
Ziv i zdrav bio sto godina !!!!
rosa canina

#5132 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by rosa canina »

Image
Momcino imas pozdlav od dlugala s foluma! :ginisovac: :kiss:
dama_u_crnom

#5133 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

Mašala!! Ko lutke su obojica. Nek su živi i zdravi. Ljubim ih tako medene. :kiss:
kakavdanakneiskustvu

#5134 Re: Bebe - ALL ABOUT!

dama_u_crnom wrote:Mašala!! Ko lutke su obojica. Nek su živi i zdravi. Ljubim ih tako medene. :kiss:

jesu vala
šatirana_ljubičica

#5135 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by šatirana_ljubičica »

Image

MašaAllah osmijeh moj lijepiiiii :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Hvala na pozdravu!!!!!!!!
NeenaSa

#5136 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by NeenaSa »

Ajmeeee, otpozdrav !!! :-D
Kako su medeni :-D ljubite, mazite i pazite. :-D

P.S.
Hocemo jos! :sretan: Hocemo jos! :sretan:
dama_u_crnom

#5137 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

Kako bebu odvići od dojenja?? Nemam ideje kako bih mogla prestati, jer mala stvarno voli da sisa, a za 2 mjeseca krećem na posao, nju namjeravam u jaslice upisati. Za koji dan ce joj 11mjeseci. Problem je još veći jer se dosta puta uspavljuje dojenjem, tako da ne znam sta da radim.. Koliko dugo traje proces odvikavanja. Da li bih trebala odmah sad početi ili da sačekam još malo..je li se postepeno prestaje ili odjednom.. Molim vas za vaša iskustva jer fakat nemam ideje. :)
Latinka

#5138 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Latinka »

Bumbleblee, moj A.je imao osip, bas onako gadan, i rodica mi rece za Ivinu kremu koja se ima kupiti u Kiseljaku i Mostaru. Nakon prvog mazanja se vidio rezultat.
Neko je pitao za Lumpi. Starijem koristim 5-cu i bas sam zadovoljna.

A odvikavanje od dojenja...
Mi smo to nekako lagano uspjeli. I ja sam trebala na posao pa sam svela bila dojenje na nocno, ranojutarnje i popodnevno. Ono dnevno prije spavanja sam zamijenila flasom i AD formulom. Kasnije kad sam pocela raditi, mama ga je uspavljivala flasom. I kad sam ponovo zatrudnila, samo smo prekunuli. Nije ni trazio vise, a bio je totalni zaljubljenik u cc :grin:
kakavdanakneiskustvu

#5139 Re: Bebe - ALL ABOUT!

koristite li kengur nosiljke?
dama_u_crnom

#5140 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

kakavdanakneiskustvu wrote:koristite li kengur nosiljke?
Ja sam koristila i zadovoljna sam. Kad sam isla kratko negdje, a mrsko mi bilo nositi kolica. Malo je problem ako beba zaspe, ali sve u svemu nekad mi je draze bilo nositi je u kenguru, nego u kolicima. Ugl. u kengru mi nikada nije plakala. :)
kakavdanakneiskustvu

#5141 Re: Bebe - ALL ABOUT!

imate li uniqa dodatno zdravstveno osiguranje za svoje bebe?
manekenka u penziji

#5142 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Gdje je onaj @Mis mekinjas ili bilo ko drugi ko je koristio tommee tippee da mi kaže kada da ubacim čep br.2
Malena ima 3mj.i još smo na jedinici. Strah me da mijenjam ako je puno veća rupica da ne počne odbijati dojenje.
maybelline

#5143 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by maybelline »

Drage moje, treba mi savjet od iskusnih mama: uskoro aBd kupujemo kolica i auto-sjedalicu za nasu prvu bebicu pa me zanima par stvari:

1. Isplati li se uopce kupovati nova kolica?
2. Za koja se odluciti - ona 3u1, samo kolica ili kolica sa sjedalicom? Neka posebna marka koju preporucujete/ne preporucujete?
3. Koje karakteristike po vama treba da imaju dobra kolica/sjedalica?
4. Sta kaze nas zakon po pitanju sjedalica - obavezne, pozeljne...?
5. Koliko biste najvise izdvojile za kolica/sjedalicu?
6. Koliko kolica i sjedalica ce djetetu uopce trebati tokom odrastanja?

Hvala unaprijed! :)
manekenka u penziji

#5144 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ja sam dobila dvoja polovna graco kolica na korištenje. Oprala ih slaufom i detrdzentom, osusila i evo ih kao nova. Prva kolica sto sam dobila su na 4 točka a druga su neka ultra moderna na 3 točka i ne bi ih nikome preporučila jer je njima zaista teško upravljati. Kada hoćeš da skrenes, moraš čitava kolica svojom snagom da zakrenes. Inače ta su kolica napravljena za sportski naklonjene mame pa mogu sa njima dzogirati jer ona nece lako skrenuti s puta, jer ta kolica idu samo pravo :lol: :lol: :lol:
U oba se uklapa autosjedalica 0+ (iste marke)sto je super praktična stvar. Bebu samo izvadis iz auta u AS-u i uklopis u kolica. Meni se to pokazalo kao jako praktično.
Ako imaš viska novca uzmi Peg perego kolica jer po iskustvima drugih mama, vrijede svake marke. Meni licno je i graco super.
AS je po zakonu obavezan a vidjet ćeš i da je mnogo praktičnije držati bebu u njemu nego u naručju, o sigurnosti i da ne pricam.
Za iznošenje bebe iz bolnice sam isto dobila Peg perego nosiljku (nulti položaj) ali je meni bila nepraktična jer nisam imala ta kolica, a i zauzme mi dobar dio auta. Ta nosiljka je super jer beba u njoj lezi i nije "zgrbljena" u fetus položaj.
Do prve godine ce ti trebati jedna auto sjedalica, a poslje kupuješ drugu za stariju djecu.
maybelline

#5145 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by maybelline »

manekenka u penziji wrote:Ja sam dobila dvoja polovna graco kolica na korištenje. Oprala ih slaufom i detrdzentom, osusila i evo ih kao nova. Prva kolica sto sam dobila su na 4 točka a druga su neka ultra moderna na 3 točka i ne bi ih nikome preporučila jer je njima zaista teško upravljati. Kada hoćeš da skrenes, moraš čitava kolica svojom snagom da zakrenes. Inače ta su kolica napravljena za sportski naklonjene mame pa mogu sa njima dzogirati jer ona nece lako skrenuti s puta, jer ta kolica idu samo pravo :lol: :lol: :lol:
U oba se uklapa autosjedalica 0+ (iste marke)sto je super praktična stvar. Bebu samo izvadis iz auta u AS-u i uklopis u kolica. Meni se to pokazalo kao jako praktično.
Ako imaš viska novca uzmi Peg perego kolica jer po iskustvima drugih mama, vrijede svake marke. Meni licno je i graco super.
AS je po zakonu obavezan a vidjet ćeš i da je mnogo praktičnije držati bebu u njemu nego u naručju, o sigurnosti i da ne pricam.
Za iznošenje bebe iz bolnice sam isto dobila Peg perego nosiljku (nulti položaj) ali je meni bila nepraktična jer nisam imala ta kolica, a i zauzme mi dobar dio auta. Ta nosiljka je super jer beba u njoj lezi i nije "zgrbljena" u fetus položaj.
Do prve godine ce ti trebati jedna auto sjedalica, a poslje kupuješ drugu za stariju djecu.
:thumbup: hvala na savjetima! Mi cemo najvjerojatnije dobiti lovu od mojih roditelja pa smo kontali uzeti kolica i sjedalicu. Koliko sam shvatila, nosiljka ce mi trebati jednom u zivotu - kad bebu iznosim iz bolnice, tako da cu posuditi od snahe.Ne bih opet nikakva preskupa jer opet za godinicu eto ti jos jedna kupovina. A reci mi, gledam ove sjedalice, neke dodju sa onim postoljem/bazom a neke ne - jel ta baza obavezna? Mislim, jel beba sigurna u autosjedalici bez baze (tete u trgovini mi rekose da je to dodatna oprema, dakle, nije obavezna :? )
Mis mekinjas

#5146 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

manekenka u penziji wrote:Gdje je onaj @Mis mekinjas ili bilo ko drugi ko je koristio tommee tippee da mi kaže kada da ubacim čep br.2
Malena ima 3mj.i još smo na jedinici. Strah me da mijenjam ako je puno veća rupica da ne počne odbijati dojenje.
Ja jos koristim malu rupicu i jednu bem li ga, jel' dvojka..., od pocetka. :-? Sad smo dobili case, pa cemo i njih koristiti.
Sto ce reci da mu je apsolutno svejedno kolika je rupica. Mora da je oblik dude najbitniji. Slobodno ti daj vecu rupicu. Da
Samo ce brze piti. Jos dojim evo ga gazi 9. mjesec sa tim bocicama. :lol:
Inace ako kome treba poklanjam jednu tommee toppee zlicicu za 7+, moj mali vec s tom zlicicom sam mrlja i gura je pravilno u usta. Tome valjda i sluzi. I jedan tanjiric dajem uz zlicicu. :)
Ma.Le.Na

#5147 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Ma.Le.Na »

maybelline wrote:
manekenka u penziji wrote:Ja sam dobila dvoja polovna graco kolica na korištenje. Oprala ih slaufom i detrdzentom, osusila i evo ih kao nova. Prva kolica sto sam dobila su na 4 točka a druga su neka ultra moderna na 3 točka i ne bi ih nikome preporučila jer je njima zaista teško upravljati. Kada hoćeš da skrenes, moraš čitava kolica svojom snagom da zakrenes. Inače ta su kolica napravljena za sportski naklonjene mame pa mogu sa njima dzogirati jer ona nece lako skrenuti s puta, jer ta kolica idu samo pravo :lol: :lol: :lol:
:thumbup: hvala na savjetima! Mi cemo najvjerojatnije dobiti lovu od mojih roditelja pa smo kontali uzeti kolica i sjedalicu. Koliko sam shvatila, nosiljka ce mi trebati jednom u zivotu - kad bebu iznosim iz bolnice, tako da cu posuditi od snahe.Ne bih opet nikakva preskupa jer opet za godinicu eto ti jos jedna kupovina. A reci mi, gledam ove sjedalice, neke dodju sa onim postoljem/bazom a neke ne - jel ta baza obavezna? Mislim, jel beba sigurna u autosjedalici bez baze (tete u trgovini mi rekose da je to dodatna oprema, dakle, nije obavezna :? )
Koliko znam male bebe ne smiju dugo biti u sjedalici, odn u nelezecem položaju
Nešto kontam da je ta nosiljka sa nultim položajem potrebna bar prvih 6. Mjeseci kad beba ne smije sjediti
insomnia78

#5148 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by insomnia78 »

Ma.Le.Na wrote:
maybelline wrote:
Koliko znam male bebe ne smiju dugo biti u sjedalici, odn u nelezecem položaju
Nešto kontam da je ta nosiljka sa nultim položajem potrebna bar prvih 6. Mjeseci kad beba ne smije sjediti
Upravo, ne znam kako misli tek rodjenu bebu staviti u sjedalicu?
Ja uz kolica dobio i nosiljku i sjedalicu, za sad u autu koristim samo nosiljku jer beba u njoj lezi
Jest da je malo smor, izvadi iz kolica, svezi u autu, odvezi, izvadi iz auta, stavi u kolica, al jbg
manekenka u penziji

#5149 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

Ja koliko znam nulti položaj (ravni) je do trećeg mjeseca.
Kod mene je ova autosjedalica
[img]http://shop.beba-centar.hr/resize/Resiz ... =600&w=800[/img]
http://shop.beba-centar.hr/hr/125/4854/ ... 13-kg.html[/URL]
I ona je 0+ sto ce reci da može od rodjenja ali je ja nisam od rodjenja koristila jer sam imala ravnu nosiljku...da ne ponavljam.
U ovoj 0+ beba ne sjedi već lezi imitirajući fetus položaj. U njoj može biti max 2h, pa "protezanje", pa nastavak.
Od kad do kada se koristi ima i na linku.

Edit: ne znam tacno na koju dodatnu opremu misliš?
Sto se mene tice, slobodno posudi nosiljku jer ti ona neće dugo trebati, ako pretpostavim da prvih mjesec dana nećeš izbivati puno iz kuće.
Bebu ćeš iznijeti iz bolnice i eventualno obaviti prvi pregled kod dokotora sa njom.
Last edited by manekenka u penziji on 11/08/2014 01:55, edited 1 time in total.
manekenka u penziji

#5150 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

Mis mekinjas wrote:
manekenka u penziji wrote:Gdje je onaj @Mis mekinjas ili bilo ko drugi ko je koristio tommee tippee da mi kaže kada da ubacim čep br.2
Ja jos koristim malu rupicu i jednu bem li ga, jel' dvojka..., od pocetka. :-? Sad smo dobili case, pa cemo i njih koristiti.
Sto ce reci da mu je apsolutno svejedno kolika je rupica. Mora da je oblik dude najbitniji. Slobodno ti daj vecu rupicu. Da
Samo ce brze piti. Jos dojim evo ga gazi 9. mjesec sa tim bocicama. :lol:
Inace ako kome treba poklanjam jednu tommee toppee zlicicu za 7+, moj mali vec s tom zlicicom sam mrlja i gura je pravilno u usta. Tome valjda i sluzi. I jedan tanjiric dajem uz zlicicu. :)
Hvala!
Post Reply